×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

„Абсурдни времена като коледен Знак“: Маргарита Петкова, Ирина Флорин и Добромир Банев преди срещата с публиката в Поморие


15 Декември 2022, Четвъртък, 17:00 ч.
Автор: Флагман.БГ

„Аз пиша най-вече за любов във всичките й проявления…“ – споделя грандамата на българската лирика Маргарита Петкова

Във времена, които са абсурдни, хората изпитват жажда за любов като единствен пристан в несигурното време. И точно в дебрите на любовта ще ни пренесат на 16 декември /петък/ от 18:00 ч. в НЧ „Просвета 1888“ Маргарита Петкова, Ирина Флорин и Добромир Банев с музикално-поетичния спектакъл „Абсурдни времена като коледен Знак“.

„Аз пиша най-вече за любов във всичките й проявления…“ – споделя грандамата на българската лирика Маргарита Петкова, за която любовта е „и спокойствие, и сигурност, и удовлетворение“.

Освен любовта, тя определя живота като другия, по-силен вдъхновител, родил велики шедьоври не само в поезията, но и в прозата.

„Животът вдъхновява всеки творец. Всяко нещо в живота може да го вдъхнови според моментната му нагласа, или според наблюденията му, размислите и посоката, в която той върви. Така че, по-голям вдъхновител от живота аз не знам дали е възможно да има“ – убедена е Маргарита Петкова.

„Когато от „аз“ и „ти“ се роди едно ново, друго цяло, трябва да го усетиш. Прегърнете се по светлите празници! И се прегръщайте до януари, все едно коя година! Пожелавам ви да е колкото се може по-дълги години!“, е празничното послание на поетесата, преди заедно с колегата си по перо Добромир Банев да пренесат публиката в Поморие зад кориците на „Абсурдни времена – нецензурираната версия“.

„Публиката е страхотна навсякъде!“, за другия артист в музикално-поетичния спектакъл „Абсурдни времена като коледен Знак“ – Ирина Флорин, която ще представи в Поморие парчета от новия си албум „Знак“, както и някои от златните си хитове.

Авторката на „Цвят лилав“ ще зарадва за първи път своите почитатели на поморийската сцена, защото, за разлика от Маргарита Петкова и Добромир Банев, това е първото й гостуване в черноморския град.

„Публиката в различните градове се отличава само по това, колко пъти е виждала твореца и дали очакванията и са тези, или винаги ще иска да бъде изненадвана“, споделя поп певицата и допълва:

„Оттам нататък, от изпълнителя зависи как ще представи концерта си, как ще я ангажира и с какво усещане ще я е остави в края.“

Ирина Флорин е изпълнител с фина настройка и изострено социално чувство. За нея светът ще бъде различен с края войната и не случайно в тази посока е и коледното й пожелание:

„Пожелавам наистина войната да приключи възможно най-бързо, защото тя донесе много повече щети, отколкото пандемията. За мен беше неочаквано, че в 21 век ще има война и то такава, истинска война. Така че, това е първото нещо, което ми се иска – да няма война. Когато войната приключи, нещата за целия свят ще бъдат по друг начин.
Пожелавам да сме здрави, защото останалото можем да го постигнем, стига да има здраве!“

„Музиката не може без поезия, а поезията по същество е музика за душата. Смятам, че ще се получи нещо великолепно. С Ирина Флорин сме приятели от около 25 години. Писал съм песни за нея. Тя също като мен е зодия Водолей  – чувствителна, романтична и емоционална. Както се казва, на една вълна сме.
В същата конфигурация – с Маргарита Петкова и Ирина Флорин – имахме съвместно представяне в Национална библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“ на една от книгите посветени на Яворов, тръгнала от Поморие – „Яворов и морето/ Yavorov et la mer. И се получи великолепно, защото Ирина Флорин усеща нашата поезия, а ние с Маргарита Петкова – нейната музика“ – разказва поетът Добромир Банев преди представянето на „Абсурдни времена като коледен Знак“.

Добромир Банев вярва, че ако през 2023 година се обединим, всички заедно ще успеем.

„Живеем в абсурдни времена, но за съвременниците времената винаги са абсурдни. Както казва Конфуций, „проклятие е да живееш в интересни времена“.
Пожелавам на всички здраве и по възможност да преминем с усмивка всички тези вече невъзможни кризи. И наистина да дойде ден, в който искрено да се усмихваме и да се радваме на живота. Представям си 2023 година по-светла. И много ми се иска политиците най-сетне да започнат пълноценно да работят за благото на народа. Всички ние ги избираме и поставяме там, където са в момента. Трябва наистина да осъзнаят, че надписът на сградата на Парламента и неговото послание не са случайни. Ако не превърнат това послание в своя основна стратегия, не ни очаква нищо добро. Но аз съм оптимист и вярвам, че всички заедно можем да успеем“ – завършва Добромир Банев с голяма доза позитивизъм.

Дебютът на музикално-поетичния спектакъл „Абсурдни времена като коледен ЗНАК“ ще бъде представен за първи път в Поморие, защото е замислен и създаден само за Поморие. Един коледен подарък за гражданите и гостите на най-красивия черноморски полуостровен град, поднесен от Община Поморие и НЧ „Просвета 1888“, в изпълнение на артистите Маргарита Петкова, Ирина Флорин и Добромир Банев.

Заповядайте! Входът е свободен.


В категории: Поморие


1
Коментара
Флагман.БГ Откриха мъртъв изчезналия журналист Откриха мъртъв изчезналия журналист 21/05/2024, Вторник 21:43 0
1
Коментара по темата
1.
Всичко за пари
15.12.2022 17:22:31
0
0
Ами абсурдни са времената и като изпълнителите. Кой накара Флорин да прави дует с Ванко1?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Две патрулки и криминалисти заклещиха сливенската G класа на бул."Христо Ботев" в Бургас Две патрулки и криминалисти заклещиха сливенската G класа на бул."Христо Ботев" в Бургас Не е ясно какво точно се случва със скъпото возило  Тя е бивша Мис България, но се обезобрази и заприлича на пласмасова кукла Тя е бивша Мис България, но се обезобрази и заприлича на пласмасова кукла "Не ми харесва, че масово момичетата изглеждат като клонинги и губят индивидуалността си", обяви тя в интервю преди година Психиката му не издържа след Ергенът, отиде на психотерапевт Психиката му не издържа след Ергенът, отиде на психотерапевт Младенов остава в историята на романтичното предаване и като Ергенът, целувал най-много момите – цели 130 пъти, преброиха от шоуто Ако ядете маруля - задължително прочетете тази новина Ако ядете маруля - задължително прочетете тази новина Имат пестициди Как тази чалгаджийка се изложи в Черешката на тортата Как тази чалгаджийка се изложи в Черешката на тортата Косъм в тиквичките съсипа вкусната вечеря на фолк певицата Peppou за пръв път във Fabric Club Peppou за пръв път във Fabric Club Стилът му е разпознаваем, а траковете му с House, Techno, Melodic Techno и Indie Dance са тотални хитове Президентът поиска категоричен отговор: Ще има ли в крайна сметка хранилище за ядрени отпадъци в Странджа Президентът поиска категоричен отговор: Ще има ли в крайна сметка хранилище за ядрени отпадъци в Странджа Повече от 3 месеца, след като слухът за изграждането на такова плъзна в обществото, никой не знае какво ще е бъдещето на най-красивата и зелена територия в страната Цената на глас е 100 лева, имаме най-много сигнали от Бургас, обяви вътрешният министър Цената на глас е 100 лева, имаме най-много сигнали от Бургас, обяви вътрешният министър Във връзка с мигрантския натиск министър Калин Стоянов посочи, че ситуацията е спокойна и в „пъти по-добре в сравнение с миналата година“ Простреляха 29-годишна българка в Италия Простреляха 29-годишна българка в Италия Жената работи като проститутка Започват интересни турнири по тенис, плуване и жиу жицу в Бургас Започват интересни турнири по тенис, плуване и жиу жицу в Бургас Вижте цялата програма за следващите дни 
Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Местен курорт беше преименуван на шега на "Новата Москва", но опасенията от колонизация не са на майтап Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Бретони и рошави коси за непринудена, но разкошна визия Почина известен журналист Почина известен журналист Погребението ще бъде от 14 часа утре на гробищата на "Рогошко шосе" Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности На такива събития станало невъзможно да срещнеш нормален човек, казва турският президент Амал Клуни участвала в разследването на военни престъпления в Газа Амал Клуни участвала в разследването на военни престъпления в Газа Клуни заяви, че е била помолена от прокурора Карим Хан да се присъедини към експертна група Тя е известна актриса, но явно не може да кара мотоциклет, потроши се цялата Тя е известна актриса, но явно не може да кара мотоциклет, потроши се цялата Нина Добрев е шинирана след жестъка катастрофа Почина голяма футболна легенда Почина голяма футболна легенда През 1966-а година той играе на финала на Световното първенство, но Германия губи от Англия с 2:4 след продължения в един от най-дискусионните мачове за титлата Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Състоянието на простреляният словашки премиер се подобрява Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Шер потвърди, че преди е отхвърляла ухажвания от Елвис Пресли, защото е била "нервна" заради репутацията му Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 68-годишният Мохбер оставаше в сянка в сравнение с други политици от иранската шиитска теокрация
Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Всички зрелостници ще получат точките от проблемната задача в матурата по БЕЛ Виц на деня Виц на деня Дете към майка си:
- Не ме целувай пред градината, че имам гадже.
- И как се казва?
- Рая.
- Какво стана с Никол?
- Болна е.
Виц на деня Виц на деня - Докторе, много ме сърби между пръстите на краката! - оплаква се девойка.
- Между кои по-точно? - пита лекарят.
- Между двата палеца.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Само една сричка казана в Гражданското... и вече си женен.
Само едно име казано насън... и си разведен...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори