×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Първият вицепрезидент на Иран Мохбер поема функциите на Раиси, извънредни избори ще има до 50 дни
  • Австралийската полиция арестува 554 души в операция срещу домашното насилие
  • Таксиметрови шофьори обявиха безсрочен протест срещу закриването на стоянки в София
  • Словакия разследва дали стрелецът на Роберт Фицо е действал сам
  • Предотвратиха опит за държавен преврат в Конго
  • Новата седмица започва с валежи на места в страната
  • Честваме паметта на светия мъченик Талалей Лечител и на света Лидия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Мощни взривове в Днипро, Запорожие и край Суми, тревога в руска военна база


Мощни взривове в Днипро, Запорожие и край Суми, тревога в руска военна база
Интензивни боеве се водят в Бахмут
07 Декември 2022, Сряда, 07:22 ч.
Автор: Флагман.Бг, снимка и видео: Борис Рожин

 Кремъл се готви за нова мобилизация, но според американски анализатори и това нямало да спаси руската армия

Над 220 снаряда са били изстреляни от руската армия по обекти в граничната Сумска област. Има жертви, съобщава украинската информационна агенция УНiАН.

Според председателя на Сумската областна военна администрация Дмитрий Живицки, седем населени места са попаднали под вражески обстрел. 

69-годишен украинец е с охлузни рани, има и разкъсно-контузна рана на бузата. Поне три жилищни сгради са пострадали при ударите. 

В община Хотин се е запалила болница след стрелбата от страна на руските нашественици.

Има загинал и след въздушните удари по Харков. Мъж е загинал, а жена му е в реанимацията след като е поразена жилищна сграда. 

С ирански дронове камикадзе Shahed са атакувани пък цели в Днипро и Запорожие. 

Снощи пък е била обявена въздушна тревога в руската военновъздушна база Енгелс, Саратовска област. Ден преди това дрон е атакувал летището, пише УНiАН.

Украинското издание цитира руската агенция ТАСС, която информира, че на територията на военното поделение е прозвучал сигнала за въздушно нападение.

Първият заместник-началник на окръг Енгелс Евгений Шполски пък уверява, че няма заплаха за гражданската инфраструктура.

 

Украинската информационна агенция обаче съобщава за експлозии на руското летище Енгелс на 5 декември. Тогава взривове е имало и на летището в Рязан, където са разположени бомбардировачи Ту-95МС, Ту-160, Ту-22М3.

Междувременно държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън каза, цитиран от Ройтерс и БТА, че САЩ нито са насърчавали, нито са оказвали помощ на украинците за нанасяне на удари на територията на Русия. Той обаче отново затвърди решимостта на Вашингтон да се увери, че Киев разполага с необходимото оборудване, за да се защитава.

Трето руско летище беше подпалено вчера от удар на дрон, ден след като Украйна демонстрира очевидно нова способност да прониква на стотици километри навътре в руското въздушно пространство с нападения срещу две руски военновъздушни бази. Киев не пое пряка отговорност за ударите, но въпреки това ги приветства.

САЩ не спират Украйна да развива собствен потенциал за нанасяне на удари на далечни разстояния, заяви министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин.

"Ние не работим, за да попречим на Украйна да развие собствени (способности)", заяви Остин пред репортери.

 

Междувременно от американския Институт за изследване на войната (ISW) коментираха, че режимът на диктатора Владимир Путин се готви за нова мобилизация. Това обаче нямало да спаси окупационните войски.

Нито общата мобилизация, нито дори официалното обявяване на война на Украйна няма да помогнат на „втората армия на света“, изтъкват от ISW.

Не повече от 130 000 наборници се обучавали в Русия. За да се подготвят за фронта били нужни поне три месеца. 

По-рано командващият украинските Сухопътни войски генерал-полковник Александър Сирски заяви, че войниците, които сега пристигат на фронта, са по-добре подготвени от тези, които бяха изпратени веднага след заповедта на Путин за частична мобилизация.


В категории: Войната в Украйна


11
Коментара
Голяма трагедия с 5-годишно дете
Голяма трагедия с 5-годишно дете 20/05/2024, Понеделник 10:31 0
11
Коментара по темата
11.
До Българистанеца
09.12.2022 21:02:40
0
0
Кога бе братле? Времето изтича.
10.
Българин
07.12.2022 16:42:18
3
3
Русия ще онищожи украинските нациси вече има ликвидирани над сто хиляди войници.сега ги подкрепят само уж наемници от НАТО но Русия ще погребе и тази измет
9.
Българин
07.12.2022 16:34:31
1
2
След като бъде онищожена украинската измет .сащ знаят че идва и техния ред за щото и те са измет
8.
ха ха ха
07.12.2022 09:40:53
14
18
Руската "армия" пак стана за смях!
7.
R
07.12.2022 09:22:05
7
10
Украинската армия ще се обучава в България . Това ще е новото решение на еврогейските партий.
6.
Ало, Враца?
07.12.2022 08:58:07
5
10
Сутринта и аз бих тревога и хвърлих бомбата в кенефа. Като излезе в Черно море по тръбите не знам какъв кораб ще срещне ама това е моя принос!
5.
Бай Димо
07.12.2022 08:48:55
40
31
Удряй, Владимире! Смачкай укропитеците!
4.
Руските подлоги да ходят
07.12.2022 08:36:05
19
28
Разпространяват фантазии на Кремъл за режим на тока студ в Европа че и в Лвейцария. Вчера говорих с човек живеещ в последната смя се със сълзи като му казах. Кой верва на кремълски фантазии?
3.
Хаха
07.12.2022 08:28:15
19
35
,,втората в света армия",пълен смях.Руската армия я няма дори в топ 10.
2.
12
07.12.2022 08:10:12
31
30
Божков пак е насъбрал материал за преписване от украински блогъри Защо не пише за обстрелите на Донецк и убитите и ранени там или за пердаха които ядат укрофашисти и наемници около Бахмут и Купянск.
1.
Баси турлюгювеча, майна!
07.12.2022 07:57:44
3
34
1. според американски анализатори и това нямало да спаси руската армия
2. Над 220 снаряда са били изстреляни от руската армия по обекти в граничната Сумска област.
3. 69-годишен украинец е с охлузни рани, има и разкъсно-контузна рана на бузата

От колко статии преписвахте, че всяко следващо изречение противоречи на предходното? Турлюгювеч на квадрат...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Високите цени на имотите у нас отказват и гръцките купувачи Високите цени на имотите у нас отказват и гръцките купувачи Разходите за строителство в София са по-високи отколото в Мадрид и Барселона Нова магнитна буря удря Земята днес, внимавайте Нова магнитна буря удря Земята днес, внимавайте Очаква се явлението да започне около 18:00 часа българско време На бас, че не знаете за какво служи чекмеджето под фурната На бас, че не знаете за какво служи чекмеджето под фурната 90% от хората нямат никаква идея Хандбалният "Фрегата" е на победа от бронза в първенството Хандбалният "Фрегата" е на победа от бронза в първенството След проведена анкета между клубовете в „А” РХГ за най-добър вратар на първенство за 2023/2024 г. бе определен капитанът на бургазлии Пламен Иванов „Синя България“ - листата на свободните хора с консервативни ценности „Синя България“ - листата на свободните хора с консервативни ценности Искаме да съберем нормалните и разумните, на които им е омръзнало да гледат как политически лидери се замерват с обвинения и компромати, обявиха от автентичното дясно обединение  44 университета затворени заради липсата на дългосрочна целеположена политика? 44 университета затворени заради липсата на дългосрочна целеположена политика? Протестът ни не е толкова заради възнагражденията, обясни проф. Миглена Темелкова Порталът на НАП с електронни услуги е отличен с нова награда Порталът на НАП с електронни услуги е отличен с нова награда В НАП се стремим да предоставяме все по-голям брой нови услуги, те да бъдат лесно достъпни от повече хора и по всякакъв начин, казва Малина Панайотова Голяма трагедия с 5-годишно дете Голяма трагедия с 5-годишно дете Родителите му го закараха мъртво в болница  Ясно е кой е поръчителят на убийството на Алексей Петров Ясно е кой е поръчителят на убийството на Алексей Петров Разследването има сериозен напредък Те се завръщат в бТВ Те се завръщат в бТВ Тези дни стана ясно, че са дали именно на нея очаквания от години филм за Георги Аспарухов – Гунди, превръщайки медията в свой ексклузивен медиен партньор
Загуби сърцето на "Ергена", но спечели друго по-ценно Загуби сърцето на "Ергена", но спечели друго по-ценно Вместо това открих нещо, което може да се окаже много по-ценно – истинско женско приятелство Израел не бил замесен в смъртта на иранския президент Ебрахим Раиси Израел не бил замесен в смъртта на иранския президент Ебрахим Раиси "Не бяхме ние", каза ирански служител, пожелал анонимност Иран потвърди смъртта на президента Раиси Иран потвърди смъртта на президента Раиси Обявяват го за мъченик  Ебрахим Раиси загинал? Хеликоптерът на президента е изгорял напълно Ебрахим Раиси загинал? Хеликоптерът на президента е изгорял напълно Няма признаци на живот в останките, съобщи ръководителят на иранския Червен полумесец Телецът да не надценява силите си и да не пренебрегва знаците на съдбата! Телецът да не надценява силите си и да не пренебрегва знаците на съдбата! Хороскоп за деня – 20 май 2024, понеделник Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Бен Афлек и Дженифър Лопес са пред развод, а мнозина смятаха, че ще остареят заедно Всеки трети сърбин мрази ЕС Всеки трети сърбин мрази ЕС Увеличава се броят на тези, които не искат страната им да е част от Европейския съюз Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Осем линейки и дронове също са част от спасителните усилия Топ 5 енергийни места в България Топ 5 енергийни места в България ма земи със силна и лековита енергия, за които хората разказват, че там компасите се побъркват, а часовниците спират Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” По чудо инцидентът се размина без жертви
Асен ВАСИЛЕВ Асен ВАСИЛЕВ Не че Борисов и Пеевски се изпраха, ние се изцапахме Виц на деня Виц на деня Той и тя седят прегърнати на дивана.
- За какво мислиш, скъпа? - пита той.
- За това което и ти - отговаря тя.
- Чудесно! В такъв случай донеси по една биричка...
Виц на деня Виц на деня - Скъпи, каза ли на шефа си, че ние, двамата, не можем да живеем с тази твоя малка заплата?
- Казах му...
- И той к'во?
- Каза да се разведем...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори