×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Завръща се Николай Трифонов, нарекоха го Злият гений на несебърската политика


Завръща се Николай Трифонов, нарекоха го Злият гений на несебърската политика
Ах как му се режат отново ленти на Трифонов (вляво), но няма кой да му каже, че вече не е 2002 г. и старите номера за правене на политика не вървят
01 Септември 2011, Четвъртък, 19:00 ч.
Автор: Катя КАСАБОВА Снимка: архив



Четирима сериозни кандидати за кметове са  готови да размажат Николай Димитров, но картите ще се пренареждат заради номерата на ексградоначалника


Драмата с подредбата на листата за общински съветници на ГЕРБ в община Несебър отшумява, но това не прави ситуацията по-поносима за кандидат-кмета Атанас Терзиев, нито за всички останали претенденти.
Във вторник вечерта наш източник ни алармира, че старейшината на ГЕРБ Янаки Стоянов проявявал нездрави претенции за второто място в листата и заплашвал, че ще напусне и ще поведе в друга посока поддръжниците си, които били константна величина, достатъчна да даде гласове за двама съветници.
„Няма драма, ние сме подредили листата и сме я изпратили в Изпълнителната комисия, за да се реши окончателно“, каза ни кандидат-кметът Атанас Терзиев. Късно вечерта в сряда той продължаваше да стои в щаба заедно със сътрудниците и да готви графика за срещите. Узнахме, но не от него, че водачът ще е той или зам.областният управител Златко Димитров, който е общински председател на структурата, оттам-нататък трябвало да се удовлетворяват претенциите на бореца Янаки, който пък трябвало да бъде следван от жител на Обзор.

Срещу настоящия кмет Николай Димитров се изправя бетонна стена от кандидати, които не са за пренебрегване. Освен Терзиев, зад когото стои тежката държавна машина ГЕРБ, това са   ексзам.кметът по евроинтеграция

Георги Манолов – изключително интелигентен млад човек.

Зад него стои дясната коалиция „Ново начало“, в чийто състав влизат СДС, ОДС и ВМРО. Двигател на коалицията е най-известният бизнесмен и общественик в  Несебър – съветникът Венелин Ташев, който се слави и като щедър благотворител. За отбелязване е, че в отбора на 38-годишния Манолов ще „рита“ не кой да е, а фабрикантът-производител на дограмата „Вайспрофил“ Димитър Хрусафов. Бизнесменът е родом от Равда и често се прибира у дома, помага редовно на общината и особено на спорта. През изтичащия мандат на Николай Димитров  заможния предприемач е налял в стадиона стотици хиляди левове за развитието на футбола, но вместо уважение до този момент срещал само високомерие от страна на властта. Затова

Хрусафов щял  да вложи цялата си енергия

за смяна на разочароващото статукво, помагайки на Манолов.
Друга сериозна заплаха за Димитров е неговият бивш съратник Драгомир Попов от времето на Евролевицата, който го познава в дълбочина и няма да му прости грешките през тези четири години, защото бе подложен на изолация, препитавайки се от изпълнение на строителни обекти далеч от родния Несебър. Попов излиза като кандидат на гражданското обединение „Единство“.
Другият претендент е Никола Иванов, който  бе в „Атака“ преди 4 години, но сега излиза  независим , издигнат от Инициативен комитет. Не е за подценяване и хотелиерът Веселин Налбантов, защото той е учредител на НФСБ – партията на Валери Симеонов. Достатъчно е само да се подчертае, че

Симеонов ще включи огромен журналистически ресурс,

за да покаже наяве всичките кирливи ризи на Димитров, който си позволи да прави спънки на телевизионера при прокарването на оптичните кабели под земята. Сега разплатата ще е жестока откъм медийни атаки на най-голямата електронна медия в региона.
Всички дотук са наточили сабите срещу Димитров в смисъл, че са заредени с такива разобличаващи факти, че в затвора трябва да иде не само той, но и протежетата му. Първият голям удар ще бъде оповестяването на резултати от проверка на Сметната палата. Другият ще покаже имотното състояние на Димитров. Ще покажат

колко къщи и парцели е взел Димитров като социалнослаб.

Целта на всички изброени по-горе врагове на Димитров е обща – един от тях да отиде на втори тур, за да се обединят срещу него.
Засега неутралитет спазвали стратегическите играчи братята Динко и Йордан Диневи, които този мандат стояха плътно зад Димитров, но  за първия тур смятат да заложат освен на него, още и на един човек. Бесове.бг научи, че с тях преговори води Никола Иванов, тъй като са му нужни средства за кампанията, за разлика от останалите. Дотук Иванов можел да разчита само на подкрепа от хотелиера Славян Теофилов, но тя не била достатъчна.

Братята Диневи били разочаровани от Николай Димитров,

защото започнал да ги пренебрегва. Било оформено трио между Димитров, съветникът  Костадин Нищелков, известен с прозвището Динко Пицата, и...председателят  на ОбС Благой Филипов – създаден и поставен на важния пост от самите Диневи. (очаквайте скандализиращи разкрития за Нищелков, който на последната сесия с подставено лице опита да получи огромни парчета общинска земя около селата Паницово, Приселци, Оризаре, Гюльовца, Емона, Тънково, Козница и Кошарица за 1 лев наем на декар)
На фона на тази конфигурация обаче излиза един стар играч, който познава манталитета на всички и смята, че с интриги може да се върне отново като първенец на общината. Той е наричан напоследък Злият гений на несебърската политика. Прякорът се носи от уста на уста, защото Николай Трифонов до онзи ден притискаше червените да го издигнат за кмет и да му дадат пари за кампанията, но те го отрязаха и ще излязат само с листа. Знае се, че дезертиралият насред втория си мандат кмет, е обходил и други партии, за да се цани като кандидат-кмет или най-малкото водач на листа, но е бил отразян. От известно време Трифонов дал на всички да разберат, че ще излезе като кандидат за кмет и зад него ще застане една столична фигура с пари. Освен това той си имал своята твърда подкрепа в лицето на стотици устроени по време на първия му мандат с имоти и бизнес, които имали да му връщат услуги. На тази база именно изборите отново могат да се накървят, така както бе през 2007 г. В Несебър мразят някой да се прави на по-хитър от останалите и да шантажира наляво-надясно с информация, с която всички разполагат. Изборите все още не са започнали.

В категории: Несебър


Флагман.БГ Ергена е жалко, мамино детенце Ергена е жалко, мамино детенце 17/05/2024, Петък 10:29 0
27
Коментара по темата
27.
УЖАСА
12.09.2011 20:00:47
2
2
БОЖЕ колко мишки изскочиха от дупките...хаххаха НИКИ КРАДЕЦА,ТРИФОНОВ ГРАБИТЕЛЯ,НИКОЛА СЛУГАТА,НАЛБАНТОВ ФАЛИТА...
26.
тухла
10.09.2011 02:47:24
0
0
а този "голям бизнесмен хрусафов", колкото опази фирмата си толкова ще даде рамо и за този манолов..и кой е казал, че е уважаванo Жабето в Равда бре
25.
надежда
07.09.2011 12:31:22
4
4
надявам се най-после силата на възмездието да се стовари върху трифонов,заради всичко лошо което е сторил като кмет и човек.а то никак не е малко като лошавина
24.
работник
06.09.2011 23:55:55
0
6
Важно е кмета и съветниците да имат страх от Бог и да спазват поне Божията заповед НЕ КРАДИ ! А ако цялата полетическа власт в българия спазва заповедта, България няма да има стигане.
23.
mmm
05.09.2011 19:34:37
1
10
И ТО ГОЛЯМО ГЕРОЙСТВО,ЧЕ ЩЕ ГЛАСУВАТЕ ЦЯЛОТО СЕМ.ЗА ТОЗИ КРАДЕЦ
22.
www
05.09.2011 11:39:18
11
3
ЦЯЛОТО СЕМЕЙСТВО ЩЕ ГЛАСУВАМЕ ЗА НИКОЛАЙ ДИМИТРОВ
21.
Страхил Божикравов
05.09.2011 00:24:51
3
7
Така като гледам коментарите освен да се смея нищо друго не ми остава.
Всеки сравнително интелигентен човек би забелязал как писанията на различни хора си приличат. Уж непринудено, тоя как ни изглеждал, ония как и т.н.
Че си има платени писачи това е ясно, че повече от китайците са само балъците също, но не си мислете, че всички сме в тези категории! Кой ще стане кмет на Несебър ще видим най-рано на 23-ти октомври, кой обаче от изброените става се вижда с просто око и сега. Тук няма място за обикновени симпатии или приятелство. От всички гореизброени с изключение на Трифонов (а той не е толкова глупав да се кандидатира) подходящия кандидат е само един - млад, амбициозен и решителен човек, който не тъпче на едно място, а се развива. За името умните сами ще се досетят ...
20.
Пенито
04.09.2011 22:29:17
4
3
Ами а дано Налбантов изкласи напред.
19.
Местен
03.09.2011 21:07:50
14
5
Знайни и незайни измислиени герой.Единствения в който не се съмнявам и знам,4е мисли доброто на житеите на града е Манолов.Аз ще галувам за него.
18.
до тралала
03.09.2011 15:32:57
4
10
а познай що никой не говори за насето - щото наистина никой за сливка не го бръсне. само той се е взел насериозно, ама като гледам май няма да го огрее. пък нека се радва момчето - то колко му е акъла.
17.
тралала
03.09.2011 15:16:52
3
4
а що никой тук не говори за насето. той се изявява вече като бъдещия кмет на несебър, пък вие за сливка не го бръснете
16.
ти
03.09.2011 11:06:01
2
4
манолов може да е млад, може да е амбициозен, но не се е доказал в нищо. като зам.-кмет по еврофондовете беше гола вода. неговия отдел за четири години работи по един свестен проект - свлачището на равда и го работи сто години. като за капак още не са верифицирали разходите и един господ знае дали управляващия орган ще го направи. ако и като кмет се справи толкова "чудесно" просто....... мога да ви кажа за човека, който наистина написа доста проекти и чиито проекти наистина минаха всички проверки и верификации - драго попов. но заради "любимия ви кмет" ги писа за други общини.
15.
дими
03.09.2011 08:56:53
11
5
димитров е по-непоклатим от всякога и ще ги отнесе като бръмбър сламка още на първия тур.така ще се спестят пари за балотажа
14.
курнида
03.09.2011 00:39:57
5
3
Кандидатурата на Манолов изглежда най-подходяща, млад , амбициозен, а и със сериозен екип зад него.На останалите стари муцуни им знаем възможностите,а те са големи само в областа на личното облагодетелстване.
13.
служител
02.09.2011 17:39:22
5
5
Аз и доста колеги от администрацията ще гласуваме за Манолов . Работихме заедно и знаем, че това е кандидатурата без алтернатива.
12.
krist
02.09.2011 16:19:30
7
4
трифонов е едно умряло куче и място му е в затвора.маналов може да стане кмет на входа на блока в който живее,но и това не е сигурно.единственият,който знае и може и драго попов,но него няма кой да го избере.а димитров отдавно си е опекал работата да бъде преизбран.и това ще стане без герб и без море.
11.
луд
02.09.2011 15:39:32
3
3
Гражданино, и ти трябва още много да учиш. Най-малкото - къде се слагат запетайки в изречението.
10.
Гражданин
02.09.2011 14:31:09
5
8
Георги Манолов бе зам. кмет по еврофондовете. Колко проекта спечели общината и колко пари влязоха Несебър?
Николко ! Така ,че , не става момчето! Трябва още много да учи!
9.
От стария несебър
02.09.2011 12:36:45
7
5
Георги Манолов в Несебър е точно копие на Димитър Николов в Бургас. Николов стана кмет на 38 години и ръководи този град много успешно
8.
n.......s
02.09.2011 10:52:31
9
4
много интересно неме интересува от всички изброени кои ще е кмет но николай д и диневи триябва да се махнат аз лично бих гласувал за манолов млад запознат с материя еврофондове това трябва на гр е вижте бургас млад човек направи почти казано невазможното бъдещето е в младеща стига с тези стари кадри на дс
7.
мишкалов
02.09.2011 10:30:13
9
2
всички драпат за кметове,стари и нови отрепки а никой не мисли за общинския съветдо сега там имаше един единствен свестен председател и това беше Красимир Косев.не зная дали ще се кандидатира но аз бих гласувал за него!
6.
лентичка
02.09.2011 09:35:35
3
5
много е лесно да се режат ленти и после да ибягаш чак в одеса, за да не те застигне правосъдието. то трябва да си доста нагъл за да се кандидатираш отново за кмет и говориш старите лъжи на хората. но там е работата, че трява и да ти повярват, а в това вече се съмнявам. трифонов може да е злия гении, но няма място тук като кмет.
5.
препатила
02.09.2011 09:32:43
3
10
незнам за другите, но Николай Димитров никой и по никаква причина не бива да го допуска да стане кмет. Несебър никога не е бил в това окаяно състояние, никога не се е крало толкова безцеремонно и нагло.
4.
КГБ
02.09.2011 07:00:35
2
6
Какво за Налбантов.....На някои им е много плитка паметта,не сменяемия барман,а как ставаше това по онова време...като си послушко! Еднственото Вариете на балканите което се превърна на шкембеджийница...ха ха...И той ще управлява,боже господи!
3.
несебър
01.09.2011 21:06:31
9
1
голямо разнообразие от кандидати за кметския пост. до аз-защо пък и аз да не се пробвам с попов - помня го като много готин и честен общински съветник.
2.
AL PETROV
01.09.2011 20:48:06
7
2
ЗА ТОВА МИСЛЕТЕ НЕ САМО ПОЛИТИЧЕСКИ НО И ИКОНОМИЧЕСКИ. НЕ ПРЕНЕБРЕГВАЙТЕ СЪЮЗА НА СОБСТВЕНИЦИТЕ ХОТЕЛИЕРИ, ЧИЙТО ЗАМ.ПРЕДСЕДАТЕЛ - ВЕСЕЛИН НАЛБАНТОВ ( ВАРИЕТЕТО) Е НОМИНИРАН оТ СКАТ и НФСБ. А, Г-Н НАЛБАНТОВ НЯМА РАЗНОГЛАСИЯ С БРАТЯ ДИНЕВИ, НАПРОТИВ БЯХА СЪДРУЖНИЦИ ДО СКОРО в "КОЛИЗЕУМИ"-те, А И ТОЙ СИ ЖИВЕЕ в СВ.ВЛАС. ТАКА ЧЕ, НОВ КМЕТ ЩЕ ИМА И ТОЙ НЯМА ДА Е ОТ ВЕЧЕ ИЗХАБИЛИТЕ ДОВЕРИЕТО ДАДЕНО ИМ ЗА ВРЕМЕТО от 1990г. до 2011г.
1.
аз
01.09.2011 20:45:28
9
5
писна ми от всичките видове Николаевци. Хвани единия - удари другия. Аз ще гласувам доверие на Драгомир Попов, защото виждам надежда за града, ако той стане кмет!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
На мен, ако някое такова лигавещо хайванче ми врътне такъв номер – да ме зареже с балната рокля чрез видео писъмце, жална му майка На мен, ако някое такова лигавещо хайванче ми врътне такъв номер – да ме зареже с балната рокля чрез видео писъмце, жална му майка За тези, които се чувстват разочаровани или излъгани, Нордел предлага да последват примера на шведските републикански активисти и да изразят недоволството си по нестандартен начин Ергена е жалко, мамино детенце Ергена е жалко, мамино детенце Никога не е имало толкова жалък ерген Верижна катастрофа затапи бул.“Тодор Александров“ в Бургас Верижна катастрофа затапи бул.“Тодор Александров“ в Бургас Инцидентът стана преди около час Криминалист хвали полицаите в Пловдив за задържането на Караджов, бил високорисков Криминалист хвали полицаите в Пловдив за задържането на Караджов, бил високорисков Дори да не е виновен за смъртта на родителите си, е закоравял до такава степен, че може лесно да премине границата, коментира Иван Савов Има ли право Кирил Петков да използва кола на НСО Има ли право Кирил Петков да използва кола на НСО Според бившият заместник-ректор на академията на МВР Милен Иванов колата, в която е пътувал бившият премиер, не се е движила много бързо Блъфирал ли е Венцислав Караджов, че ще има много пострадали, ако полицаи влязат в дома му? Блъфирал ли е Венцислав Караджов, че ще има много пострадали, ако полицаи влязат в дома му?  Осъденият на доживотен затвор бивш полицай е говорил, че се е подготвил с опасни вещества, но такива не са открити Преписването невъзможно? Над 800 квестори на матурата в Бургаско Преписването невъзможно? Над 800 квестори на матурата в Бургаско Момичета, които се явяват на държавния зрелостен изпит, споделиха, че се надяват да им се падне „Приказка за стълбата“ Изтеглиха Вариант 15 на матурата по български език Изтеглиха Вариант 15 на матурата по български език Над 50 000 дванайсетокласници се явяват на първия задължителен зрелостен изпит Драмата в Пловдив приключи, барикадиралият се бивш полицай се предаде Драмата в Пловдив приключи, барикадиралият се бивш полицай се предаде След цяла нощ убеждаване от психолози и с полицаи, той не е изпълнил заканата си Късмет за Везните, а Лъвът да внимава с парите Късмет за Везните, а Лъвът да внимава с парите Хороскоп за деня – 17 май 2024, петък
САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана  Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Напрежението е къкрило като в тенджера под налягане, коментира  Милен Керемедчиев Путин пристигна в Китай Путин пристигна в Китай Надява се да задълбочи стратегическото партньорство между двата най-мощни геополитически съперника на САЩ Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Полицаи са застанали до входа на болница "Рузвелт" в словашкия град Банска бистрица, където беше опериран Роберт Фицо
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Учителката пита ученик:
- Кажи ми, какво знаеш за Луи 16-ти?
- Отрязали са му главата г-жо.
- Друго?
- Друго не са му рязали.
Виц на деня Виц на деня - Започнах работа в администрацията!
- Какво по-точно?
- И аз не мога да ти кажа...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук По-добре да хвърлиш букета, отколкото да го гушнеш...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори