×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Командир на „Хизбула” е убит при израелско нападение с дрон в Ливан
  • Хванаха товарен автомобил в Свищов, издирван от властите в Белгия
  • Днес е Световен ден за борба с хипертонията
  • Плевен отбелязва градския си празник днес, 15 май
  • Държавният департамент на САЩ придвижи помощ от 1 млрд. долара за Израел към Конгреса
  • Регистрираха поредното мощно слънчево изригване, очакват ни силни магнитни бури
  • Жълт код за обилни валежи е обявен в областите Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян, Пловдив, област София и София-град
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Рут Колева се извини за фотосесията, ще дари средства на Перущица


07 Ноември 2022, Понеделник, 10:42 ч.

Паметникът е в окаяно състояние, а наоколо миришеше на урина, разказа тя

 

Рут Колева взе отношение относно фотосесията на Паметника на трите поколения край Перущица, която предизвика сериозна полемика и предизвика вълна от негативни коментари. Местните също приеха разголените снимки като подигравка към загиналите в Априлското въстание. Тя изтри снимките от профилите си, но община Перущица сигнализира прокуратурата. Кметът на града Мария Вълканова заяви пред Bulgaria ON AIR, че това поведение е обидно за потомците на загиналите. Певицата обаче разкри каква разруха цари в мемориала и обеща да дари средства за почистването му.

Ето какво сподели тя в социалните мрежи:

"По повод снимките от фотосесията на списание ELLE България, заснета на Паметника на трите поколения край гр. Перущица, бих искала да дам следния личен коментар. Нито аз, нито екипът, организирал, продуцирал и осъществил тези снимки, сме имали намерение да накърним паметта на българските герои, загинали в Априлското въстание или в друг възродителен процес или събитие, част от националната ни история и самосъзнание.

Като пра-правнучка на опълченец на Шипка (Кирил Балкански) винаги съм отдавала почит и уважение на националните ни герои и поднасям личните си извинения на хората, които виждат в тези снимки някакво оскверняване на българската история и памет.

Но. Тази ситуация е следствие от много фактори, основният от които е натрупаните през годините разруха и занемаряване, които са останали незабелязани, или удобно игнорирани. Които щяха да останат незабелязани, ако моделът на снимката не бях аз. За справка, това не е първата фотосесия от този характер на това място. Паметникът на трите поколения в близост до гр. Перущица е в толкова окаяно и шокиращо състояние, че човек едва ли би го видял или посетил по някаква причина. За целия ни снимачен ден (в края на август) там не се появи нито един човек, нямаше никаква охрана, никаква информация, нито една табела. Това, което имаше обаче, беше апокалиптична разруха, надписи "Що е черно на сапун", свастики, вулгарни изрази на английски език, грозни графити, купчини боклук и падащи плочки. Районът около въпросния саркофаг миришеше на урина, тягостно. А самият той беше покрит с боклуци, които почистихме преди заснемането на кадрите. Пътят към паметника е осеян с дупки и целият обект е олицетворение на едно нещо - разпад. Не ви разказвам това, за да се оправдавам, истината е, че не знаехме какво олицетворява този паметник, защото никъде нямаше информация за него. Както и че почти цялата информация в интернет гласи, че в този паметник и саркофаг няма останки на покойници.

Когато се върна в България, бих искала да направя дарение на община Перущица, за да се почисти и подобри състоянието на паметника, и се надявам, че тази ситуация ще бъде добър урок за всички нас".

 


В категории: Лайфстайл


11
Коментара
11
Коментара по темата
11.
Темерут Колева
07.11.2022 15:04:17
0
3
Щангистката да кога ще ни занимава с грозната си мутра и телосложение?Все едно ние сме и виновни,че за нищо не става.
10.
Темерут
07.11.2022 14:02:45
1
6
Да се спре да се прави на интересна! Никой не я знае каква е, а тя се мисли за знаменитост
9.
Freedom fighter
07.11.2022 13:58:41
2
5
Надявам се този скандал да размърда общинарите в Перущица и да почистят монумента. И е крайно време този монумент да остане само за георите от Априлското възстание, а не редом с тях да се почитат и терористите от Септемврийското възстание от 1923 и другите подобни от 1944.
8.
Оставете я
07.11.2022 12:45:28
1
7
тази мома, какво друго да покаже, показва това, което има !
Някой сеща ли се за някоя нейна песен, нали е певица?
7.
Много
07.11.2022 12:45:18
0
5
Боклук брадчет,МНОГО,хайде в канавката,където ще е и Партията на ПЕД...ера..си...те.
6.
Що е Кут Ролева на сапун
07.11.2022 12:27:26
1
7
Дали разбрах правилно написаното - "ходих да си снимам свръхупотребяваната от цéла София,бате,шунда на монумент в памет на загинали във въстание,ама знаете ли,че там мирише на пикня и има лоши расистки надписи? Пък и там нéма останки на умрели.Ко толкова? И други са си правили снимки там,защо само на мен се обръща внимание? Не се оправдавам,ама като се върна обратно на Територията ще направя некво дарение там,щото в 21 век нéма банкови сметки,на които можеш да правиш трансфери от всяко място на света,нали? Ганя пак не ме разбра!"??
5.
А, Рути,
07.11.2022 12:04:47
0
9
аз моят урок съм си го научил още в средното училище-зная какво се е случило в Перущица, зная кога е станало , зная и за този паметник , виждал съм го , и не ми е трябвало много време да се сетя в памет на кого може да е бил вдигнат!
Зная и че вандали го рушат, както и много други паметници в България, но това не е причина да отида и да си направя няколко снимки като на пикник, като си нося и барбекю, например!Което да разположа върху саркофага, разбира се !
4.
Не
07.11.2022 11:56:57
4
5
одобрявам това поведение на тази певица.
Но кога ще се самосезират органите, когато разни травестити и бежанци се гаврят с българското знаме?
3.
Хм
07.11.2022 11:56:36
1
9
Дарение на Община Перущица може да се направи и без да се връщаш в България !
Аз лично не виждам голяма разлика между тийнейджъра, наплескал паметника с боя , за да се покаже пред приятелите си и да избие комплекса си , и Рут Колева, която също иска да се покаже, като се снима полугола върху паметника !
А разликата между тези, които пикаят в буквалния смисъл върху паметника и символичното опикаване на певицата също не се различават много !
Основната разлика е, че физическото опикаване може да се почисти и ще изчезне, а това, нейното ще я преследва вечно !
2.
Значи
07.11.2022 11:43:40
0
8
Рутката ,клекнала, си показала (онова което се римува най-добре) за да покаже на поколенията от къде точно се продължават те !
1.
мър ша
07.11.2022 11:17:32
3
12
Отишли в Перущица.
Видели Монумент.
И не се сетили за какво ли събитие може да е издигнат този паметник ?

Хайде моля ви се.
Умишлено търсен скандал.
Надупила си вулвата над костите на опълченците !

Отгоре на всичко живее и пее само по чужбина, защо идваш тук където никой не те знае.
Някой знае ли нейна песен ?

И съвсем, ама съвсем случайно е и евре-ка !
А списанието организирало тази гавра ще получи бонус транш от фондацията захранваща небългарските медии.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Абитуриенти от ПМГ сведоха глава пред непрежалимата г-жа Тонка Михова - математика, запалил любовта им към числата Абитуриенти от ПМГ сведоха глава пред непрежалимата г-жа Тонка Михова - математика, запалил любовта им към числата В деня на изпращането дванайсетокласниците от Випуск 2024 отдадоха почит към учителката Този див Перник! Пенсионер заплаши жена си с убийство Този див Перник! Пенсионер заплаши жена си с убийство Грози го затвор до 6 години Столична община намери приложение на бунище във „Факултета“ Столична община намери приложение на бунище във „Факултета“ Ще се превърне в паркинг за иззети от СДВР коли Безчинство! Откраднаха кутия за дарения от параклис Безчинство! Откраднаха кутия за дарения от параклис Стойността на нанесената щета е в процес на установяване Геро разкри как е свалил 20 килограма след напълняването си заради тежката катастрофа Геро разкри как е свалил 20 килограма след напълняването си заради тежката катастрофа Ето как се сдава властта в държавното Пристанище Бургас ЕАД Ето как се сдава властта в държавното Пристанище Бургас ЕАД Опитахме да щракнем на сладка раздумка и чаша кафе, в луксозно заведение на морския бряг, бивш и настоящ директор, но се разбягаха Изкуственият интелект в медицината - вече има конкретни приложения Изкуственият интелект в медицината - вече има конкретни приложения Едно от най-важните неща е персонализирането на терапевтичния подход в лечението на пациентите Невиждан екшън! Пияни украинци извикаха такси и налазиха шофьорката, полицията ги спаси от линч (СНИМКИ) Невиждан екшън! Пияни украинци извикаха такси и налазиха шофьорката, полицията ги спаси от линч (СНИМКИ) Опипвали я и са опитали да я целунат 85% са в собствен дом, ама едва го отопляват 85% са в собствен дом, ама едва го отопляват Страната ни и на челна позиция по липса на вътрешна баня и тоалетна За една нощ инцидент стъжни живота на 30 милионери За една нощ инцидент стъжни живота на 30 милионери Девет пожарникари се борят с огнената стихия
Гърция забрани мобилните телефони в гимназиите Гърция забрани мобилните телефони в гимназиите Целта е да се ограничи психическият тормоз в училищата Путин: Русия е готова за преговори за решаването на конфликта с Украйна Путин: Русия е готова за преговори за решаването на конфликта с Украйна Путин подкрепи плана на Китай за мирно уреждане на кризата в Украйна И проститутките ще стават хорат, ще имат социални придобивки И проститутките ще стават хорат, ще имат социални придобивки Ще имат социални придобивки като право на пенсия, отпуск по майчинство и трудов договор Катастрофа с частния самолет на Доналд Тръмп Катастрофа с частния самолет на Доналд Тръмп Мощни взривове в Крим, а Путин изненадващо подкрепи китайския план за мир в Украйна Мощни взривове в Крим, а Путин изненадващо подкрепи китайския план за мир в Украйна Руски блогъри пък тръбят за масово бягство на украински войници от Волчанск, след като руснаците превзеха кметството  Блинкен отправи послание с китара в ръка в киевски бар Блинкен отправи послание с китара в ръка в киевски бар Битката не е само за Украйна, но и за свободния свят, коментира той Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада В последните години гей парадът събира над 300 000 участници Футболна звезда изпрати брат-близнак да играе в Румъния и получава 18 хил. евро заплата Футболна звезда изпрати брат-близнак да играе в Румъния и получава 18 хил. евро заплата Смутените шефове на Динамо дори са възнамерявали да подложат играча на ДНК тест Венецуела стана първата държава, която изгуби всичките си ледници Венецуела стана първата държава, която изгуби всичките си ледници Ледникът Хумболт, известен още като Ла Корона, беше последният във Венецуела Арестуван е главният руски военен кадровик Арестуван е главният руски военен кадровик Ген. Юрий Кузнецов е заподозрян за вземане на подкупи, а в дома му са намерени милиони рубли, златни монети и часовници
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня Млад тираджия слиза от камиона и пита стария:
- Защо като слизаш от кабината, риташ гумите на камиона?
- Да ми се отлепят топките.
Виц на деня Виц на деня - Докторе, в депресия съм!
- Най-доброто лекарство е да се потопите в работата си!
- Ама докторе, аз карам лайнарка...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Безалкохолната бира е като сутиен на простора - най-хубавото го няма вътре.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори