×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бившият треньор на Багата: Сърцето му беше спряло


05 Ноември 2022, Събота, 13:39 ч.
Автор: Флагман

ММА боецът беше намушкан почти смъртоносно с нож след свада в столично заведение през 2012 година

Оцеляването и пълното възстановяване на Благой Иванов-Багата, след като беше намушкан с нож, е природно и медицинско чудо. Това разкри пред youtube канала "Спортната джунгла" и "България Днес" бившият му треньор и един от най-близките му хора Стоян Саладинов.

ММА боецът беше намушкан почти смъртоносно с нож след свада в столично заведение през 2012 година. Спасяват го лекарите Стоян Миланов и Стоян Сапутенски.

"Ако не беше този инцидент, Багата щеше да е световен шампион и по UFC - категоричен е Саладинов. - Само аз влизах при него в болницата от момента, в който се случи. Държаха го в изкуствена кома. Говорех му, защото ми казваха, че ме чува. Обещавах му неща, които се случиха после - че ще остане жив, ще се оправи, ще тренираме пак заедно. Самото му оцеляване е чудо. Чудо на природата, чудо на медицината, щипка Божия помощ."

Саладинов се връща към онази нощ и случилото се в "Пирогов".

"Обади ми се доктор Стоян Миланов. Каза ми: "Адаш, всичко е спряло, сърцето му спря! Не работи". Нещо ме накара да кажа: "Моля ти се, докато дойда, не изключвай нищо". Не знам какво исках. Може би аз да изключа апарата... Докторът се съгласи. Облякох се, тръгнах. Вече влизайки в реанимацията, Миланов вика: "Чудо! Започна да работи сърцето!". Безспорно те не са стояли и чакали да дойда, а са продължили борбата. И момчето се върна! Багата е много особен, само мен ме признава. И сега на аерогарата като кацне, първо идва у нас. Само мен щеше да ме слуша. Затова ми казаха: "Ти ще го възстановяваш! И повече не трябва никога да спортува, да се натоварва. Ако се възстанови да е нормален човек, добре". И аз му казах, че ще ходим по разходки, леки походчета ще започнем, леки упражнения. Наистина така си мислех. Но няма такава воля! Това е чудо страшно на природата!".

Багата е в медикаментозна кома два месеца.

Държаха го полубуден. Той и сега има белези. Целият беше в апаратура, стърчаха само кабели и маркучи. Стоян Миланов и Стоян Сапутенски казаха: "Това майка му ако го видеше, тя ще падне. Не можем да я спасим, ще умре до него!". Всеки ден се обаждах на родителите му да ги успокоявам", разкрива специалистът. В крайна сметка Багата се възстановява напълно и се връща към състезанията.

Самият Саладинов освен треньор по самбо и джудо е бивш инструктор на командосите от СОБТ.

"Никога не ме е било страх - категоричен е легендарният деятел. - Да мисли, който е извършил престъплението, какво ще стане и какво ще му се случи. Ако дойда и го хвана, ще съжалява, че се е родил."

Именно Саладинов е трябвало да участва в акцията в "Белите брези", при която са застреляни двама от командосите Марин Чанев и Георги Георгиев-Индианеца. Трагедията се разиграва при дома на един от тогавашните шефове в МВР Иван Иванов. В жилището му се събират още Ботьо Ботев, Григор Вълков и двама от хората на Иво Карамански. Иванов поискал специална охрана от шефа на баретите Красимир Петров. След странни събития на 14 януари 1994 г. полицаи от столичното звено за борба с масовите безредици БМБ застреляха двама свои колеги от спецотряда за борба с тероризма, като ги взеха за мутри.

"Може да ти кажат, че отиваш да охраняваш, както стана в "Белите брези" - спомня си Саладинов. - Имат някаква среща. Не ни обясняват кои са, какви са. Трябваше да съм с Индианеца и Христо Билев (б.а. - единствения оцелял). Ние всички бяхме еднакво бедни, карахме едни таратайки. Постоянно ги поправяхме. Индианеца имаше страхотни инструменти и помагаше. Много готин. Ицето беше новобранец. Помагаха ми да си направя ауспуха и чувам радиостанциите, че командирът ме вика. Да отида на адреса в "Белите брези" и да взема двама души. На мероприятие да отидем. Не ни обясниха за какво отиваме."

Казват им, че ще охраняват мероприятие.

"Някаква среща между политици ли са, бизнесмени ли са? То наистина вътре е имало среща - шефът на убийствата с кой там? Да ги питаш какво търсят? Момчетата изгниха в земята и никой не ги попита тези: "Ти какво търсиш там с мутрите? Ще се договаряш!". Цяла институция държава ще се договаря с мутрите, които, ако ни вдигнеха по тревога, за две нощи всичко щяхме да изчистим. Щяхме да ги изчистим! Да няма мутри в България. Гаранция давам! Какво ще се договаря главният секретар на МВР с някаква мишка, някаква мутра", гневи се и днес Саладинов.

Стоян и двамата му колеги тръгват, когато на вратата ги среща Марин Чанев.

"Каза: "Аз ще отида!", а по-старши беше и по чин, и по длъжност. Той като дойде в поделението, аз го въвеждах. И му го казах това: Ей, човек, седи си тука! Не можеш да се научиш!" Години трябва да си командос, да видиш какво правим. Взе ми радиостанцията и заяви: "Аз ще отида!". И какво направи?! Отидоха и не се върнаха! Знаете ли колко е грозна истината", категоричен е Саладинов.

 


В категории: Спорт


Коментари
Флагман.БГ Ергена е жалко, мамино детенце Ергена е жалко, мамино детенце 17/05/2024, Петък 10:29 0
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
На мен, ако някое такова лигавещо хайванче ми врътне такъв номер – да ме зареже с балната рокля чрез видео писъмце, жална му майка На мен, ако някое такова лигавещо хайванче ми врътне такъв номер – да ме зареже с балната рокля чрез видео писъмце, жална му майка За тези, които се чувстват разочаровани или излъгани, Нордел предлага да последват примера на шведските републикански активисти и да изразят недоволството си по нестандартен начин Ергена е жалко, мамино детенце Ергена е жалко, мамино детенце Никога не е имало толкова жалък ерген Верижна катастрофа затапи бул.“Тодор Александров“ в Бургас Верижна катастрофа затапи бул.“Тодор Александров“ в Бургас Инцидентът стана преди около час Криминалист хвали полицаите в Пловдив за задържането на Караджов, бил високорисков Криминалист хвали полицаите в Пловдив за задържането на Караджов, бил високорисков Дори да не е виновен за смъртта на родителите си, е закоравял до такава степен, че може лесно да премине границата, коментира Иван Савов Има ли право Кирил Петков да използва кола на НСО Има ли право Кирил Петков да използва кола на НСО Според бившият заместник-ректор на академията на МВР Милен Иванов колата, в която е пътувал бившият премиер, не се е движила много бързо Блъфирал ли е Венцислав Караджов, че ще има много пострадали, ако полицаи влязат в дома му? Блъфирал ли е Венцислав Караджов, че ще има много пострадали, ако полицаи влязат в дома му?  Осъденият на доживотен затвор бивш полицай е говорил, че се е подготвил с опасни вещества, но такива не са открити Преписването невъзможно? Над 800 квестори на матурата в Бургаско Преписването невъзможно? Над 800 квестори на матурата в Бургаско Момичета, които се явяват на държавния зрелостен изпит, споделиха, че се надяват да им се падне „Приказка за стълбата“ Изтеглиха Вариант 15 на матурата по български език Изтеглиха Вариант 15 на матурата по български език Над 50 000 дванайсетокласници се явяват на първия задължителен зрелостен изпит Драмата в Пловдив приключи, барикадиралият се бивш полицай се предаде Драмата в Пловдив приключи, барикадиралият се бивш полицай се предаде След цяла нощ убеждаване от психолози и с полицаи, той не е изпълнил заканата си Късмет за Везните, а Лъвът да внимава с парите Късмет за Везните, а Лъвът да внимава с парите Хороскоп за деня – 17 май 2024, петък
САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана  Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Напрежението е къкрило като в тенджера под налягане, коментира  Милен Керемедчиев Путин пристигна в Китай Путин пристигна в Китай Надява се да задълбочи стратегическото партньорство между двата най-мощни геополитически съперника на САЩ Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Полицаи са застанали до входа на болница "Рузвелт" в словашкия град Банска бистрица, където беше опериран Роберт Фицо
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Учителката пита ученик:
- Кажи ми, какво знаеш за Луи 16-ти?
- Отрязали са му главата г-жо.
- Друго?
- Друго не са му рязали.
Виц на деня Виц на деня - Започнах работа в администрацията!
- Какво по-точно?
- И аз не мога да ти кажа...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук По-добре да хвърлиш букета, отколкото да го гушнеш...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори