×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Роберт Фицо дойде в съзнание след тежката операция
  • Ето какво време ни очаква днес
  • Откриват мащабен форум на Google в София
  • Радев ще удостои с Почетния знак на президента изявени български дейци
  • Путин пристигна в Китай на държавно посещение
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ще има ли двойни тарифи за битовите потребители на ток


Ще има ли двойни тарифи за битовите потребители на ток
Преди дни представители на Българския съюз за директна демокрация протестираха срещу излизането на битовите абонати на свободния енергиен пазар
23 Октомври 2022, Неделя, 12:25 ч.
Автор: Флагман.бг

Служебното правителство категорично няма да извежда битовите потребители на свободния пазар на електрическа енергия

Министерството на енергетиката (МЕ) няма да внася предложение за двойна тарифа на тока за битовите потребители. Това съобщиха от пресслужбата на МЕ и отчитат, че на базата на постигнатите успехи в гарантиране на надеждната работа на енергийната система и двойното намаляване на цената на газа, не се налага въвеждане на двойни тарифи на тока.

Служебното правителство категорично няма да извежда битовите потребители на свободния пазар на електрическа енергия. България е третият нетен износител на електрическа енергия в Европа и няма да се допусне гражданите да са натоварени с непосилни сметки за ток, посочват оттам.

Полагат се всички усилия да се задържат и намалят цените на газа, което ще позволи да не се увеличава цената на топлинната енергия от 1 януари 2023 г. По този начин се цели да се избегне свръхнатоварването на енергийната и електропреносна система през отоплителния сезон. При непредвидени ситуации и нов ръст на цената на газа, ще се търсят механизми за компенсиране на потребителите, допълват от ресорното министерство.

"Политизирането на темата не е в интерес на българските граждани и бизнес. От МЕ работят по различни разчети и антикризисни варианти, които е готово да представи на Народното събрание за обсъждане и решение, и изразявт надежда проектобюджетът и предлаганите мерки за компенсация на потребителите и стабилизиране на енергийната система да не станат заложник на предизборна надпревара", призовават от Министерство на енергетиката. 

Преди дни представители на Българския съюз за директна демокрация протестираха срещу излизането на битовите абонати на свободния енергиен пазар. Според протестиращите правителството, редовно или служебно, се опитва да прехвърли тежестта на изкуствено създадена и спекулативна енергийна криза върху гражданите. България има много добри енергийни мощности все още, има евтина енергия в лицето на атомната електроцентрала „Козлодуй“ и Държавната въглищна компания, казаха тогава протестиращите.


В категории: Животът


21
Коментара
Флагман.БГ 5 неща, които мъжете силно искат 5 неща, които мъжете силно искат 16/05/2024, Четвъртък 22:00 0
Флагман.БГ Бременна ли е тази фолк певица Бременна ли е тази фолк певица 16/05/2024, Четвъртък 20:40 3
Флагман.БГ Никога не пръскайте парфюм върху косата си Никога не пръскайте парфюм върху косата си 16/05/2024, Четвъртък 20:21 0
21
Коментара по темата
21.
До 20
23.10.2022 20:09:08
0
13
Мафията вие и реве във ведомствените си телевизии БТВ и Нова срещу премахването на задължителния машинен вот.
Там ги стяга чепикът!
Цял ден из студиата дефилират Киро, Асен, Поли Паунов, един от "Дарик", а после в обратен ред.
Ходят по двойки, тройки и четворки служителите на кръга "Капитал", за да симулират различни гледни точки на Иво Прокопиев.
Щом толкова реват за любимите си мадуровки, значи са гузни. Значи ги пипат. Значи без тях ПП и ДБ ще се свият електорално поне наполовина. Значи са подменили народния вот на трети поредни избори.
Инфлацията и високите цени литнаха до небесата с любезното съдействие на джендърите от жълтите павета, Фигуранта, Мая Магистралата, Киро Ментето и Асан Швестера , стажантите на промяната.
20.
До 19
23.10.2022 19:04:05
11
0
Те се редуват, едната седмица те, другата седмица тома бикови, захариеви и други от герб. Все пак нова е на бившия шеф на ЦРУ, та логично да си канят само подчинените на козяк партии, пп, дб и герб.
19.
777
23.10.2022 18:40:14
4
18
В праймтайма на неделната публицистика троянските кобили на Иво Прокопиев препускат в национален ефир една след друга. Малко преди 18 часа по Нова препускат в галоп и цвилят истерично Лора Танка и Кире #Простото, а веднага на секундата след тях леко в тръст поемат Светльо Индиеца и Асана Кокорчева по Бтв. И ако тази пошла драматургия не се командва от един център някъде зад кулисите, здраве му кажете.
Няма съмнение кой командва парада на прокопиевите подлоги.
18.
Коалицията на некъпаните
23.10.2022 18:23:03
4
17
Проплаква в пост 12 инфантилът Кирил.
Съжалявам, че ще бъда груб, но е време да сложим точка на тази перверзия.
Личностната незрелост е почва за психосоматични заболявания. Йохан Хьойзинха дефинира диагнозата “пуерилизъм”, която включва ненаситната жажда за банални развлечения, гонитбата на груби сензации и масови зрелища, лесното избухване, нетърпимостта към околните, податливостта към илюзии, склонността към преувеличаване на похвали и порицания .
Разпознавате ли някого? Аз разпознавам на "татю детенцето". Крайно време е детенцето да ходи да се лекува, а не да си играе на политика.
А каза ли му, че "Мултигруп" бе основен спопсор и ангел-хранител на Слави Трифонов и предаването му "Хъшове"? Дано Кики и татко му не са забравили, че Слави Трифонов бе основният им коалиционен партньор в правителството.
А дали му каза за друга тяхна партньорка от "протестите - Татяна Дончева, адвокатката на "Мултигруп"?
А за майката на Христо Иванов, фанатизирана активистка от БКП/БСП и близка приятелка на Ахмед Доган?
Обясни ли му като цяло, че партия "Продължаваме промяната" е продукт именно на това задкулисие ГМО проект на Прокопиев?
А каза ли му "татко", че Вежди Рашидов е световнопризнат творец с изложби по целия свят? И че за разлика от гореспоменатите палячовци, смешници и олигофрени името му се произнася с уважение и в Лувъра, и в Уфици, и в "Метрополитън"...
Кой всъщност е този "татко", хайде най-после да разберем. И защо си е присвоил ролята на бащата на Хамлет, който се провиква със злокобен глас от подземията на мрака, за да инспирира мъст, кървави престъпления и сюжетни обрати?
Петко Петков...Съжалявам, не знам кой е Петко Петков и защо се изживява като морален ментор и краен авторитет в българското общество. И защо историята на прехода трябва да "протича" през неговия разказ.
Не знам кой е, наистина, но знам, че на тази перверзия трябва да се сложи точка, защото е опасна за психичното здраве на общество. Този архетип винаги ражда чудовища.
17.
Под дъното на блатото
23.10.2022 17:29:43
29
27
ПП са по-зле от БСП, защото БСП са лява партия, но спазваща финансова дисциплина, а ПП са единствено по далаверата и комисионните, газовите сделки, токовите далавери, дори в образованието направиха далавери...
16.
Благодарете на Кирил и Асен
23.10.2022 17:04:06
24
26
Как беше?
С леви мерки, десни политики...
Тези прокопиеви подлоги сринаха България за нула време!!!
На всички им стана ясно, че изпълняват чужди, антинародни поръчки.
Целта им е обезлюдяване на България и заселването с "послушни" мигранти!
15.
До №12 педала на пп
23.10.2022 16:48:43
26
27
Кой има далавера от цените на тока?
Защо се бави година и половина Плана за възстановяване от Киро и Асен?
Едни батерии за милиард кой договори?
А аферата с джемпкорп за 1.5 милиарда?
Зелената сделка кого обогатява?
Лъжа ли е че ПП са ГМО на прокопи, а ДБ се финансират от прокопи и НПО-та, за да защитават чужди интереси, както с магистрала Струма и далаверата с тунел в радиоактивни скали?
Отговорът на всички въпроси е един и за един олигарх с червени бузи са всички промени!
Гъз,глава затрива, не наяде се това ДС отроче!!!
14.
До 6
23.10.2022 15:22:15
1
10
Ти плащай на каквито си искаш цени. Разбираш ли че на хората по света им писна и глупостите за пазар не работят. Ще има 3СВ и революции по места.
13.
Зак
23.10.2022 15:05:58
14
7
Двойната тарифа не беше нещо лошо като идея но не сме дорасли за нея...Тя гарантираше че тока ще си остане на същата цена а държавата ще го субсидира за да е така за напред само този над 800 квч ще е на различна плавяща а сега като не се въведе ще го увеличат и така или иначе ще се изравни спрямо борсите и ще стана почти на борсова цена и никой няма да го субсидира и ще си плащаме скъпия ток като протест ще излезне някой и ще каже беше предложено да има двойна тарифа но никой те прие..... ...
12.
До 9
23.10.2022 14:31:57
10
37
Нещастна гейберастка подлога, ставаш хипер противен с ежедневните си лайна и помия. Избърши си екскрементите от устата, през монитора вониш.
11.
Помориец
23.10.2022 14:04:11
14
4
нещастни популисти. Една нормална мярка предложиха, тъкмо да стимулира хората да пестят и да не си купуват панелки със северно изложение и след малко мрънкане дадоха задна. Няма оправия, така просто след година ще качат тока за всички и ще го отнесат бедните
10.
ганг банг гангстер
23.10.2022 13:59:35
0
5
Най ногу да има двоен ганг банг за политиците
9.
Прокопито от промяната
23.10.2022 13:30:20
42
31
Киро #Простото и аверът му по измами Асен Василев са опасни, както на власт, така и когато узурпират ролята на опозиция. Наративите им се пишат и диктуват в ушите от кръгове в тъмното зад тях, които имат само един интерес - България да тъне в разруха, народът ни в бедност, а територията ни - плацдарм за батериите на Прокопи и античовешки социални експерименти. Важното е Асан и Прокопиев да вземат печалбата ,а другите ще плащат сметките.
8.
Омг
23.10.2022 13:26:54
9
8
Който държи кеш е изкрейзил, от ден на ден хиперинфлация
7.
Гъбата
23.10.2022 13:20:58
7
4
Аз затова си взех вибратор на батерия .тока е скъп Джанго и господа .
6.
До 5
23.10.2022 13:20:45
8
19
Либерализацията на тока е заложена още през 2016 та като трябваше да приключи през 2021 ва, но удължиха гратисния период до 2025 та. Говориш неистини и манипулации. И не е само от ЕС, а най-вече от световната банка.Румънците вече го правят и тока им се вдигна с 30%, тук ще е поне с 100% впредвид алчността ни.
5.
123
23.10.2022 13:14:22
7
19
Не са сензации. Заложено е в прословутия план за устойчивост за парите от ЕС. ЕС не ни кара. Предното правителство го вкара в плана. Да, трябва законодателна промяна, но точно тук ще ви го пробутат. Това е един от тези 22 закона, които парламента трябва да приеме промени за прословутия план и пари. Не виждате ли, че всички депутати казват че тези закони трябва да се гласуват и тогава да се разпусне НС. Става въпрос за Закона за енергетиката. Ще ги минат блоково всички 22 закона и няма и да разберете, така както, когато март месец правителството се похвали, че е изпратило плана на ЕС, а никой не знаеше, че в тоя план е либерализацията. Не виждате ли как до оня ден министъра говореше за две тарифи. Има преходен период до 2025 на две тарифи и после е пълна либерализация. Опитаха се да ви замажат очите, че с две тарифи било по-справедливо за бедните хора. Но истината е тази, която ви соча. Чак, когато преди два дни започна нещо като дискусия в тази връзка, сега излизат с това изявление, пак за дави замажат очите. Утре просто ще кажат, че ЕС настоява иначе няма пари и тогава не знаят че всичко, което са видяли досега в историята пред НС ще им се тори приказка.
4.
Анатема
23.10.2022 13:12:21
22
36
Няма да се учудя гърбавите като дойдат на власт (недай си Боже), да го пуснат на свободният пазар както направиха с промишления и техни фирми да го препродават с няколкостотин процента надценка.
3.
Чичо Митко
23.10.2022 12:56:54
5
18
Отново схемата богатите още по богати,а бедните още по бедни.
2.
!
23.10.2022 12:55:26
5
16
Няма да има ! Стига сте търсили сензации !
1.
!!
23.10.2022 12:47:22
22
16
От началото на годината всичко е двойно! Ще има и двоен ток. Парите станаха хартия без стойност
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Извънредно! Осъдeн на доживотен затвор за убийство на родителите си полицай се барикадира в дома си (СНИМКИ) Извънредно! Осъдeн на доживотен затвор за убийство на родителите си полицай се барикадира в дома си (СНИМКИ) На място има полицейски екип и психолози РЗИ и МВР погнаха новата професия "Балонеса" РЗИ и МВР погнаха новата професия "Балонеса" Санкциите за търговците нарушители започват от 3000 лева 5 неща, които мъжете силно искат 5 неща, които мъжете силно искат Вижте в следващите редове кои качества силният пол намира за атрактивни 4 черти на поведение издават ниско самочувствие 4 черти на поведение издават ниско самочувствие Ето кои са те  Неземно щастие очаква тези 3 зодии до дни Неземно щастие очаква тези 3 зодии до дни Ето кои са късметлиите според астролозите Задава се академична цензура, която изключва истини и забранява мисленето Задава се академична цензура, която изключва истини и забранява мисленето Университетите са провокирани преди най-светлия празник да подготвят протестни действия  Рецепта за пълнен патладжан с кайма Рецепта за пълнен патладжан с кайма Ако обичате вкусните и засищащи ястия, то този патладжан е точно за вас. Гарантираме, че никой на масата няма да остане гладен Бременна ли е тази фолк певица Бременна ли е тази фолк певица Подозренията се появиха след участие на чаровната брюнетка Пробвали ли сте монашеска баница с ябълков пълнеж, нещо уникално е! Пробвали ли сте монашеска баница с ябълков пълнеж, нещо уникално е! Ако някой ми беше казал, че кекс с ябълки ще е такава вкусотия, нямаше да му повярвам никога Нойзи не се яви на делото за конфискация на автомобила му, съдът го глоби Нойзи не се яви на делото за конфискация на автомобила му, съдът го глоби Насрочено е следващо заседание на 6 юни, тогава ще стане ясно дали БМВ-то на Нойзи ще бъде конфискувано
Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана  Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Напрежението е къкрило като в тенджера под налягане, коментира  Милен Керемедчиев Путин пристигна в Китай Путин пристигна в Китай Надява се да задълбочи стратегическото партньорство между двата най-мощни геополитически съперника на САЩ Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Полицаи са застанали до входа на болница "Рузвелт" в словашкия град Банска бистрица, където беше опериран Роберт Фицо Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Книгите, посветени на праисторията, показват множество илюстрации на групи ловци, въоръжени с копия, приближаващи бавно към плячката, или обкръжили капан
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Учителката пита ученик:
- Кажи ми, какво знаеш за Луи 16-ти?
- Отрязали са му главата г-жо.
- Друго?
- Друго не са му рязали.
Виц на деня Виц на деня - Започнах работа в администрацията!
- Какво по-точно?
- И аз не мога да ти кажа...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук По-добре да хвърлиш букета, отколкото да го гушнеш...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори