×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Австралийската полиция арестува 554 души в операция срещу домашното насилие
  • Таксиметрови шофьори обявиха безсрочен протест срещу закриването на стоянки в София
  • Словакия разследва дали стрелецът на Роберт Фицо е действал сам
  • Предотвратиха опит за държавен преврат в Конго
  • Новата седмица започва с валежи на места в страната
  • Честваме паметта на светия мъченик Талалей Лечител и на света Лидия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Прокуратурата разкри имотна измама за милиони


Прокуратурата разкри имотна измама за милиони
Красен Кръстев се сдоби с обвинение за измама в особено големи размери - над 7 млн.лева
16 Октомври 2022, Неделя, 13:45 ч.
Автор: Флагман

Схемата се развива от фирма на печално известния имотен бос Красен Кръстев и в нея са участвали полицай, банков служител и ГРАО

Имоти в центъра на София и банкови сметки за милиони се озоваха в чужди ръце и то само срещу 50 000 лева. Измамата с наследствените права е подготвяна 3 години, а зад нея стои организирана престъпна група от 6 души, ръководена от имотния бос Красен Кръстев, показа разследване на bTV.

„В тази организирана престъпна група участват шестима души. Като цяло може да се констатира, че схемата не е сложна, но с риск да звучи цинично мога да кажа, че можем да се възхищаваме на последователността и детайлите, с които членовете на ОПГ-то са изпипали своя финален резултат“, отбеляза Сийка Милева, говорител на главния прокурор.

Какъв е случаят

Атанас Павловски е син на македонец и българка. Майка му е Любка Коева, наследница на лекари, юристи и банкери. През 2020 година Атанас разбира, че месеци по-рано, 75-годишната му майка е била открита мъртва в дома си. Установено е, че смъртта е естествена, а синът идва в София, за да я погребе, но не успява да отключи апартамента с ключа, който има. След разрешение от разследващите, Атанас сменя бравата и вижда, че в апартамента е влизано от чужди хора.

Тогава става ясно, че фирма на имотния бос Красен Кръстев, познат в медийните среди като един от хората, организирали погрома над столичното заведение BESO преди няколко години и редица имотни измами, е сключила договор за покупко-продажба с възрастната жена. А схемата е следната, разказват от прокуратурата. След като се подпише предварителният договор, купувачът превежда на продавача капаро в минимален размер по банкова сметка. Чрез сложна схема фирмата манипулира подписа на жената и успешно купува апартамента. Така в отсъствието на възрастната жена Любка Коева, договорът става окончателен и срещу 50 000 лева „Мениджър Сокър“ придобива имущество и банкови авоари за 7 милиона лева. „Недвижимото имущество е оценено на близо 3 млн. лева, а банковите авоари за 4 млн. лева“, обясни Сийка Милева. Проверка в Търговския регистър показа, че собственици на “Мениджър Сокър” са фирмите "Сейв Пропърти" ЕООД и СПИЙДИ 911, които преди години стана известни с имотни измами в комплекса ML Apartments и фирмата СИ БИ Глобал Инвестмънт , на която Кръстев е отново управител.

Факсимиле от договора за покупко-продажба на имота на Любка Коева

Красен Кръстев изпраща и становище до bTV: „Относно договора мога да кажа, че тъй като ми беше предоставен подписан от г-жа Коева, не мога да дам становище относно истинността на подписа, но предвид последващите уведомявания на г-жа Коева от съда и липсата на възражение от нейна страна, пред мен това не е стояло като казус. Независимо от това има налична експертиза потвърждаваща подписа й върху договора“.

От прокуратурата обаче казват, че подписите са фалшиви: „Назначените и извършени по делото почеркови експертизи категорично доказват, че подписите не са на продавачите, а евентуално са подписани от един от участниците от ОПГ-то“, заяви Сийка Милева.

Равносметката от началото на разследването до днес - още преди няколко години част от обвиняемите бяха арестувани, а след това освободени срещу парични гаранции. Красен Кръстев се сдоби с обвинение това лято. Той не е задържан, няма и мярка за неотклонение. Междувременно разследващите не изключват възможността кръгът на обвиняемите да се разшири и в него да попаднат длъжностни лица.

Със сигурност са давани подкупи, за да получат информация от различните държавни институции“, отбеляза Сийка Милева.

По информация на bTV, в схемата са участвали полицай, както и служител от ГРАО, благодарение на когото синът на възрастната жена е заличен като наследник. Очаква се да се установи и банковият служител, дал информация за сметката на Любка Коева.

Кой е Красен Кръстев

Красен Кръстев стана известен през 2019 г., когато негови хора потрошиха едно столично заведение в кв. Борово след скарване между съдружници. Тогава бившия премиер Бойко Борисов дори се включи с коментар, а обвиняемите бяха задържани. Днес Кръстев продължава да е на свобода, въпреки оставащите 9 прокурорски преписки за имотни измами.

Ако членовете на организираната престъпна група бъдат признати за виновни, то ги грози затвор от 10 до 15 години, а чак след окончателното решение на съда Атанас евентуално ще може отново да влезе в майчиния си дом.


В категории: Крими


Голяма трагедия с 5-годишно дете
Голяма трагедия с 5-годишно дете 20/05/2024, Понеделник 10:31 0
Те се завръщат в бТВ
Те се завръщат в бТВ 20/05/2024, Понеделник 10:15 0
14
Коментара по темата
14.
лъчо
20.10.2022 13:56:46
0
1
Прокуратурата не разкрива разкриват оперативните служби на мвр като работата им се преписва от разследващите полицаи а функцията на прокуратурата е да си лафят цял ден да си прекарват готино уж упражняват контрол над разследващите просто прокуратурата е ненужна бръмка цялата система която само обърква разследването и няма никакъв положителен принос към правосъдието
13.
.....
17.10.2022 20:57:07
0
3
И за какво изнасяте тази информация след като утайката е навън и продължава да си върши далаверите?Нас ни интересува кой е наблюдаващ прокурор по 9те преписки,работи ли се по тях и кога ще влязат в съда!Или,ако ви е по лесно, кажете кой взе парите и този жалкар е навън и се изживява като баровец и мутра!
12.
DO 10
17.10.2022 09:09:16
0
3
КОГА ТИ ЦЪФФНАТ НАЛЪМИТЕ , МУНЪО !
11.
ROCK AND ROLL
17.10.2022 09:07:20
1
2
ЩОМ СЕ ОТНАСЯ ДО ИМОТИ , ПИТАЙТЕ РАшофф ? ТОЯ Е " ВЪТРЕ " В НЕЩАТА !
10.
?
16.10.2022 21:17:22
5
2
А за магистрала Хемус кога ?
9.
Пешо
16.10.2022 19:46:13
0
15
И на нотариус Атанас Димов в Бургас му се носи славата, че е при него всичко минава.
8.
До 3
16.10.2022 19:20:54
0
12
Да се обърнат към Петьо Петров (Еврото) и един интересен адвокат Георги Славов.
Там при тях са схемите за имотни измами ( седемте джуджета) а Красен може да е осмото джудже. Успех на прокуратурата в София. Дадох ви достатъчно жокери,скоро ще дам многооооо документация и клипове на една интересна служба. Но посокота ти е напълно правилна.
7.
Информацията
16.10.2022 17:23:35
1
22
Играчите я придобиват от продажните общински и данъчни служители
Само затвор като Иванчева
Престъпността в последните години започна да взима превес....
6.
Емил
16.10.2022 17:16:12
6
24
Клоаката Булгаристан!
5.
Cccfg
16.10.2022 17:04:32
0
25
Този изрод е за трепане
4.
Няма луди и затова е така
16.10.2022 16:03:21
3
21
Такъв тип измамници не бих ги бсвил и минута. Бих им раздал по едно медсльонче с гилза
3.
Осмото джудже 2
16.10.2022 15:01:51
9
10
Фактите :
- Синът разбрал случайно, че НЯКОЛКО МЕСЕЦА по-рано майка му е починала и веднага пристигнал да я погребе ?!?

- този не е знаел дали майка му е жива или не и когато разбрал, че тя е сключила договор с някой е поискал от някой познат Прокурор срещу % да му върнат наследството.

- Съдействие срещу % бе разкрито много ясен в случая "Осмото джудже"

- Сключването на предварителен договори с опция да се превърнат в окончателни е масова и утвърдена практика.
2.
Брей!
16.10.2022 14:07:28
2
37
Не знаех, че прокуратурата разкрива престъпления.
1.
1.
16.10.2022 13:58:11
3
46
и адвокат схемаджия може би
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Нова магнитна буря удря Земята днес, внимавайте Нова магнитна буря удря Земята днес, внимавайте Очаква се явлението да започне около 18:00 часа българско време На бас, че не знаете за какво служи чекмеджето под фурната На бас, че не знаете за какво служи чекмеджето под фурната 90% от хората нямат никаква идея Хандбалният "Фрегата" е на победа от бронза в първенството Хандбалният "Фрегата" е на победа от бронза в първенството След проведена анкета между клубовете в „А” РХГ за най-добър вратар на първенство за 2023/2024 г. бе определен капитанът на бургазлии Пламен Иванов „Синя България“ - листата на свободните хора с консервативни ценности „Синя България“ - листата на свободните хора с консервативни ценности Искаме да съберем нормалните и разумните, на които им е омръзнало да гледат как политически лидери се замерват с обвинения и компромати, обявиха от автентичното дясно обединение  44 университета затворени заради липсата на дългосрочна целеположена политика? 44 университета затворени заради липсата на дългосрочна целеположена политика? Протестът ни не е толкова заради възнагражденията, обясни проф. Миглена Темелкова Порталът на НАП с електронни услуги е отличен с нова награда Порталът на НАП с електронни услуги е отличен с нова награда В НАП се стремим да предоставяме все по-голям брой нови услуги, те да бъдат лесно достъпни от повече хора и по всякакъв начин, казва Малина Панайотова Голяма трагедия с 5-годишно дете Голяма трагедия с 5-годишно дете Родителите му го закараха мъртво в болница  Ясно е кой е поръчителят на убийството на Алексей Петров Ясно е кой е поръчителят на убийството на Алексей Петров Разследването има сериозен напредък Те се завръщат в бТВ Те се завръщат в бТВ Тези дни стана ясно, че са дали именно на нея очаквания от години филм за Георги Аспарухов – Гунди, превръщайки медията в свой ексклузивен медиен партньор Заслужаваха ли да спечелят Един за друг Заслужаваха ли да спечелят Един за друг Финалната игра подложи на тест добрата работа в екип и волята за победа на трите двойки
Загуби сърцето на "Ергена", но спечели друго по-ценно Загуби сърцето на "Ергена", но спечели друго по-ценно Вместо това открих нещо, което може да се окаже много по-ценно – истинско женско приятелство Израел не бил замесен в смъртта на иранския президент Ебрахим Раиси Израел не бил замесен в смъртта на иранския президент Ебрахим Раиси "Не бяхме ние", каза ирански служител, пожелал анонимност Иран потвърди смъртта на президента Раиси Иран потвърди смъртта на президента Раиси Обявяват го за мъченик  Ебрахим Раиси загинал? Хеликоптерът на президента е изгорял напълно Ебрахим Раиси загинал? Хеликоптерът на президента е изгорял напълно Няма признаци на живот в останките, съобщи ръководителят на иранския Червен полумесец Телецът да не надценява силите си и да не пренебрегва знаците на съдбата! Телецът да не надценява силите си и да не пренебрегва знаците на съдбата! Хороскоп за деня – 20 май 2024, понеделник Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Бен Афлек и Дженифър Лопес са пред развод, а мнозина смятаха, че ще остареят заедно Всеки трети сърбин мрази ЕС Всеки трети сърбин мрази ЕС Увеличава се броят на тези, които не искат страната им да е част от Европейския съюз Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Осем линейки и дронове също са част от спасителните усилия Топ 5 енергийни места в България Топ 5 енергийни места в България ма земи със силна и лековита енергия, за които хората разказват, че там компасите се побъркват, а часовниците спират Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” По чудо инцидентът се размина без жертви
Асен ВАСИЛЕВ Асен ВАСИЛЕВ Не че Борисов и Пеевски се изпраха, ние се изцапахме Виц на деня Виц на деня Той и тя седят прегърнати на дивана.
- За какво мислиш, скъпа? - пита той.
- За това което и ти - отговаря тя.
- Чудесно! В такъв случай донеси по една биричка...
Виц на деня Виц на деня - Скъпи, каза ли на шефа си, че ние, двамата, не можем да живеем с тази твоя малка заплата?
- Казах му...
- И той к'во?
- Каза да се разведем...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори