×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Русия разпореди изземване на сметките на Ходорковски, основател на петролния гигант "Юкос"
  • Италианският квартет 40 Fingers идва за първия си концерт в България
  • Лесбийки в сключиха публично символичен брак на покрива на кметството в Тирана
  • Съдът в Хага подготвя заповеди за арест на лидера на "Хамас" и на израелския премиер
  • Георги Иванов-Гонзо е инициирал среща за подобряване на футболната инфраструктура в страната
  • Обвиненият в шпионаж Асанж спечели нова отсрочка от екстрадиция в САЩ
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Вежди Рашидов се завръща в парламента като... председател


Вежди Рашидов се завръща в парламента като... председател
Рашидов ще е най-възрастният депутат при откриването на парламента
Ключови думи: парламент, депутати
07 Октомври 2022, Петък, 18:01 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ, снимка-архив: Авторът

Емил Георгиев не влезе в 48-ото НС, след като Нинова стана депутат от София

След кратка пауза Вежди Рашидов отново се завръща в парламента като депутат от ГЕРБ. Нещо повече, той трябва да открие първото пленарно заседание и ще е председател поне временно до избора на титуляр на поста, а това може и да е сериозен проблем предвид липсата на ясно мнозинство.

Според Конституцията Народното събрание (НС) се открива от най-възрастния присъстващ депутат, а този път това трябва да е именно Вежди Рашидов, който е на 70 години, научи „Флагман“. Ако все пак Рашидов не се появи по някаква причина, може да има и изненада. 

Доайен в 48-ото НС обаче можеше да бъде Емил Георгиев от „БСП за България“. Това щеше да се случи, ако лидерът на формацията Корнелия Нинова бе избрала да стане депутат от Благоевград. Тя получи мандат и в 25-и изборен район-София и предпочете да влезе като представител от там, стана ясно днес. Така следващият в столичната листа Георгиев остана „зад борда“.

 


В категории: Политика


Русия връща корекомите
Русия връща корекомите 20/05/2024, Понеделник 18:01 2
15
Коментара по темата
15.
Бумерангът на Съдбата
07.10.2022 22:50:55
3
17
правителството на Кирил Петков получи два вота на недоверие. Първият - от Народното събрание. Вторият - от българските граждани. Трите управляващи партии в кабинета "Петков" - ПП, БСП и ДБ в новоизбрания парламент ще имат 98 депутатски мандата. Три партии - 98. Двете партии, които в миналия парламент бяха в опозиция на кабинета "Петков" - ГЕРБ и ДПС, сега ще разполагат със 103-ма депутати. Две партии - 103.
Този факт може да има един-единствен политически прочит (освен ако не се правят партийни спекулации и пожелателно мислене). И този прочит е: правителствената формула на ПП, БСП и ДБ, начело с Петков загуби доверието на гражданите и вотът на 2 октомври е вот за друга управленска формула, за друга политика и за друг състав на МС. Точка. Неразбралите ще усетят на собствен гръб "тоягата", която изяде ИТН.
14.
цирк
07.10.2022 21:46:32
5
2
Хааахаахаххаххахахаха
13.
Warrior
07.10.2022 21:33:13
1
7
Добре е че не влезе в парламента ченгето Емил Георгиев.
12.
Ханко брат
07.10.2022 21:23:23
10
10
Вместо чаша с вода на председателското място му оставете чаша с водка, че ако трепери няма да може да улучи звънеца.
11.
дрегер за забранени стимуланти
07.10.2022 20:44:49
1
21
Защо не ги прекарат през дрегер за забранени стимуланти всички събирани от паветата?
Само рушене, уволняване и уреждане на служба роднини и приятели!
Върнаха България в мутренските времена от деветдесетте, начело с доносника на мафията Рашков!
Казано е, вървете си Вие, за да не дойдем Ние!
Наиграха се децата на ДС, нагушиха се яко, обаче няма къде да избягат с накраденото,защото светът е едно голяма село!2-3 пици на кристали и стават велики борци срещу всички и всеки, а за парата, продават си душата!!!
Не случайно искат в Космоса да се изстрелят с награбеното, една шепа пръст може да ги засити подлогите на Сорос и мафията!
10.
ПП иска власт за лична употреба
07.10.2022 20:36:41
4
15
Асен Василев и Кирил Петков искат нови избори, за да се пробват да станат първа политическа сила. И да управляват сами или с ДБ и БСП, както си въобразяваха и за тези избори.
Разговорите за обща парламентарна група между “Продължаваме промяната” и “Демократична България” са ударили на камък, заради амбицията на ген. Атанас Атанасов да бъде избран за председател на 48-я парламент и защото ПП+БСП+ДБ+БВ събират само 110 гласа. Възможността ГЕРБ и ДПС да ги подкрепят е била преценена като опасна предвид на голямат вероятност от нов предсрочен вот.
Перспективата пред “Продължаваме промяната” е опозиция, която използва парламентарната трибуна и медиите за предизборна пропаганда с агресивни атаки стещу ГЕРБ, ДПС, служебния кабинет и президента.
9.
123
07.10.2022 20:26:52
12
9
Ето това е вече дъно, даже копаем.
И каква връзка има талантът му на склуптор с парламентаризма, законотворчеството?
Ми... наздраве!
8.
Макак Такабе
07.10.2022 20:26:19
9
12
Първия Мултак, председател на парламенна. ГЕРБ ме върнаха в младостта - 90те години, държавата на дебеловратите мутри!
7.
Някой си
07.10.2022 20:06:15
23
8
С цялото ми уважение към таланта му, само факта, че изобщо се внедри в тези " групировки", означава, че вече не разчита на таланта си.
Жалко
6.
Работа, работа, работа
07.10.2022 19:59:43
15
13
Обърнаха го на кръчма тез нещастници от гр0б
5.
Иванова
07.10.2022 19:53:34
13
27
Злобни и жалки душици.Злобни и завистливи. По цял свят му свалят шапка - шейхове крале, министри. Заради таланта, добротата, щедростта, харизмата. Само бай Ганьо плюе. Срам!
4.
Българин
07.10.2022 19:48:40
21
16
Хроничен АЛКОХОЛИК.
3.
Az
07.10.2022 19:32:08
24
13
ПИЯНДЕ ОСУРКАНО
ТОЯ ГЕРБЕРАСТ Е АЛКОХОЛНО ПЕТНО......ВЕЧНО Е ПИЯН
2.
Пийняк
07.10.2022 18:31:36
23
21
Повод за гордост
Най -сетне един от наште стана председател на парламента,па макар и за кратко!
НАЗДРАВЕ КОЛЕГИ!
1.
Градус
07.10.2022 18:29:08
34
31
Първите му думи сигурно ще са:
Ся колеги,вий мене УВАЖАВАТЕ ЛИ МЕ!
Мухахахахахахахха
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Първата дама Деси Радева се оплака: Той ме бие! (ВИДЕО) Първата дама Деси Радева се оплака: Той ме бие! (ВИДЕО) Въпреки „оплакването“ президентшата сияеше в дрескод смарт кежуал и определено плуваше в свои води, докато откриваше летния сезон на морето Пребиха мъж в магазин и го замеряха със стока Пребиха мъж в магазин и го замеряха със стока Екшънът се разиграл в Павликени Тя е ангел за мечтаещите за рожба, целуната от Бог многодетна майка и жена, открила любов от приказките Тя е ангел за мечтаещите за рожба, целуната от Бог многодетна майка и жена, открила любов от приказките Ваня Христова е на 53 години,  с две висши образования и по професия е социален педагог, отдала е себе си на децата чрез подкрепата на млади семейства с репродуктивни проблеми, но и работейки ежедневно с момчета и момичета със специални образователни потребности Много важна информация от АПИ за пътуващите по АМ "Тракия"! Много важна информация от АПИ за пътуващите по АМ "Тракия"! До 30 май движението от 157 км до 162 км ще е двупосочно в платното за София, ограничението е 50 км/ч! Ужас! Майка държала 2-годишното си дете в клетка Ужас! Майка държала 2-годишното си дете в клетка Детето е било затворено от 24-годишната си майка си в клетка на ужасите в апартамента, в който живеели След смъртта на 17-годишен тийнейджър, разбиха лаборатория за дизайнерска дрога в Бургас След смъртта на 17-годишен тийнейджър, разбиха лаборатория за дизайнерска дрога в Бургас В двуетажния палат на Садулата в кв.Победа ченгетата намериха голямо количество обработен и необработен друсан чай, предназначен за пазара РУ на МОН разпореди проверка заради техническия проблем на матурата по английски език в Бургас РУ на МОН разпореди проверка заради техническия проблем на матурата по английски език в Бургас Уведомено е и Министерството на образованието и науката Апелативният прокурор на София подаде оставка - свързван е с групата на Мартин Божанов-Нотариуса Апелативният прокурор на София подаде оставка - свързван е с групата на Мартин Божанов-Нотариуса Той ще напусне не само поста си, но и съдебната система Ценни находки излязоха от разкопките за бъдещата автогара в Созопол Ценни находки излязоха от разкопките за бъдещата автогара в Созопол Разкрит е цял манастирски комплекс от 11-и век  Равен ли е един детски живот на 45 000 евро? За 15-годишната Нати уравнението е вярно Равен ли е един детски живот на 45 000 евро? За 15-годишната Нати уравнението е вярно Малката Нати има нужда от спешна операция, за да живее
Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Въвежда се нова организация Русия връща корекомите Русия връща корекомите Във валутните магазини ще може да пазаруват само дипломати и чужди граждани Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Инфекцията с парвовирус В19 е неразличима от други леки заболявания Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Тодор Чалъков-Куката, Петко Караилиев-Чеченеца, Даниел Йорданов – Емили Тротинетката и соченият за техен съучастник Стоян Карапанов отричат умишлено да са искали да унижат 18-годишния тогава Денислав Делчев Почина един от създателите на Бийтълс Почина един от създателите на Бийтълс Емблематичен музикант, който помогна на легендарната група Бийтълс, издъхна на 86 години ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС Причината е високият дълг на страните-членки, това застрашава икономиката им 4-дневна работна седмица е успешна за всички, сочи проучване 4-дневна работна седмица е успешна за всички, сочи проучване Компании увеличават производителността, служителите са удовлетворени Влюбих се по време на „Dancing stars”, призна тази звезда Влюбих се по време на „Dancing stars”, призна тази звезда Приех факта, че ще обличам всякакъв вид рокли, каза тя Загуби сърцето на "Ергена", но спечели друго по-ценно Загуби сърцето на "Ергена", но спечели друго по-ценно Вместо това открих нещо, което може да се окаже много по-ценно – истинско женско приятелство Израел не бил замесен в смъртта на иранския президент Ебрахим Раиси Израел не бил замесен в смъртта на иранския президент Ебрахим Раиси "Не бяхме ние", каза ирански служител, пожелал анонимност
Асен ВАСИЛЕВ Асен ВАСИЛЕВ Не че Борисов и Пеевски се изпраха, ние се изцапахме Виц на деня Виц на деня Той и тя седят прегърнати на дивана.
- За какво мислиш, скъпа? - пита той.
- За това което и ти - отговаря тя.
- Чудесно! В такъв случай донеси по една биричка...
Виц на деня Виц на деня - Скъпи, каза ли на шефа си, че ние, двамата, не можем да живеем с тази твоя малка заплата?
- Казах му...
- И той к'во?
- Каза да се разведем...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори