×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
  • Велики четвъртък е
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Удари по ТЕЦ-ове в Украйна, американски генерал плаши с ответен удар при атака с ядрено оръжие


Удари по ТЕЦ-ове в Украйна, американски генерал плаши с ответен удар при атака с ядрено оръжие
Един човек е загинал при удара по Харсковската ТЕЦ, а друг е изчезнал безследно. Възникнал е и голям пожар
12 Септември 2022, Понеделник, 07:52 ч.
Автор: Флагман.Бг, снимка: УНiАН

Володимир Зеленски към руснаците: Студ, глад, мрак и жажда - за нас не са толкова страшни, колкото вашата „дружба“

Русия е обстрелвала някои от украинските инфраструктурни обекти с критично значение, след като изтегли част от войските си. Това доведе до пожари и прекъсване на електричеството, съобщиха украинските власти, цитирани от БНТ. 

Огнеборци в Харков са се борили с пожар в топлоелектрическа централа в града. Сходни съобщения се появиха и от областите Суми, Днепропетровск, Полтава, Запорожие и Одеса. Междувременно в цялата страна са били задействани сирените за въздушна тревога.

При удар в Харков е загинал поне един човек, съобщи в своя Telegram канал началникът на Харковската областна военна администрация Олег Синегубов.

"В резултат на среднощните атаки срещу критичната инфраструктура на Харков е убит служител на предприятие. Спасителите продължават издирвателната работа", разкри той, цитиран от УНiАН.

Освен това в друго съоръжение в квартал Чугуевски лекарите от спешна помощ хоспитализираха 35-годишен мъж. 

Заместник-началник на Държавната служба за извънредни ситуации на Украйна в Харковска област Анатолий Торяник, каза, че се издирва още един служител на ТЕЦ.

"По информация на персонала в помещението, където е паднала ракетата, е имало двама дежурни. Единият е открит мъртъв. Продължаваме издирването на втория", добави той.

"Някои райони днес бяха подложени на масиран обстрел от окупаторите. В резултат на това съоръженията за електрозахранване бяха изключени и редица населени места останаха без ток. Спасители на Държавната служба за извънредни ситуации бяха изпратени на място за отстраняване на последствията от произшествия, причинени от вражеското нападение, като бяха включени и специалисти от военно-цивилни администрации, комунални служби и служби за спешна помощ“, пише Синегубов в своя телеграм канал.

Междувременно президентът на Украйна Володимир Зеленски коментира, че дори студът, гладът, мракът и жаждата не са толкова страшни, колкото дружбата с руснаците. 

„Дори в тъмнината Украйна и цивилизованият свят ясно виждат тези терористични актове. Преднамерени и цинични ракетни атаки срещу гражданска критична инфраструктура. Няма военни цели“, написа той във Фейсбук, цитиран от бТВ. 

Зеленски потвърди, че областите Харков и Донецк са без електрозахранване, а в Запорожка, Днепропетровска и Сумска област има частични проблеми с тока.

Украинският президент се обърна към руснаците с думите: „Вие още ли мислите, че сме "един народ"? Още ли мислите, че може да ни изплашите, пречупите и принудите да отстъпим? Вие наистина ли нищо не сте разбрали? Не сте разбрали кои сме ние?“.

Междувременно бившият командващ американските сили в Европа Бен Ходжис, който е и ветеран от войните в Ирак и Афганистан, коментира във Twitter, цитиран от УНiАН, че отчаяният руски диктатор Владимир Путин може да реши да нанесе тактически ядрен удар по Украйна. Генералът обаче предупреди, че САЩ не могат да останат настрана, но ответният удар не било задължително да е със същият тип оръжие. Ако обаче това действие на руснаците останело без отговор, страни като Китай, Северна Корея и Иран щели да бъдат насърчени да направят същото. 


В категории: Войната в Украйна


Флагман.БГ Петте малки тайни на щастливата връзка Петте малки тайни на щастливата връзка 02/05/2024, Четвъртък 22:00 1
Май ще е прекрасен за 4 зодии
Май ще е прекрасен за 4 зодии 02/05/2024, Четвъртък 21:20 0
41
Коментара по темата
41.
Ние
12.09.2022 20:02:34
4
6
Хайде,сега Путлер -оставка, Мутрафонова 'вън от България, Овиргаз -д.г.д.
Искаме си единна Европа и просперитет.
40.
До 34
12.09.2022 16:22:08
7
15
Май с вас живеем на различни планети :
САЩ не освободила ли от свой контрол Афганистан съвсем скоро и сега виждаме каква анархия цари под контрола на талибаните?
Азов е гордост за Украйна и техни герои,които мъжки удържаха половината редовна руска армия, в района на един завод.
Нацисти в Украйна? Може и да има,във футболните агитки,както ги има и при нас,и по цяла Европа.Но я ви кажете как се нарича варварско нападение над суверенна държава и изтребване на цивилно население ,и деца?Това не е ли фашизъм?
Колкото до украинската Армия,не само че я има но е и много добре подготвена и мотинирана.Затова и побеждава.
39.
Слава на Украйна
12.09.2022 16:08:42
5
9
Окупаторите по бреговете на Днепр са готови да се предадат и да отидат в плен !
По думите на Натали Гуменюк , paшките търсят контакт с ВСУ за условията по своето предаване .
38.
Мистър Ментов
12.09.2022 15:37:18
3
7
Сещате ли се че вчера бащата на народите откри тържествено най-голямото виенско колело ?
Ми…днес даде фира електониката и е в ремонт .
Вариант 1 : лошите либерали са го хакнали
Вариант 2 : стара платка от украинска пералня е гръмнала / нали вече няма нови доставки/

С умиление ви споделям,че ВДНХ
е ВьшиеДостиженияНародногоХазяйства - представлява изложба на крави и прасета и други високотехнологични чудеса . Пролетарска идилия с виенско колело и захарен памук в Ситито .Цялата новина е … нямам думи:

https://360tv.ru/news/obschestvo/fejk-hakery-vzlomali-sajt-kolesa-obozrenija-solntse-moskvy/
37.
Наско Ментата
12.09.2022 13:29:47
3
9
Добре,стига конфликти . Имам конструктивно предложение :
Нека нашите военни президент и бивш служебен премиер,да доставят старите ни танкове и мигове като помощ за Масква ! Само че да ги доставят около Изюм,пък може и до Мариупол ! Ще попаднат в правилните ръце и Буля от посолството няма да им се кара ! И пас ви казвам момчета и момичета - Няма да се притеснявате за нищо !
36.
Умчовци
12.09.2022 12:59:05
11
20
Да попитам - защо Украйна има право да обстрелва АЕЦ а Русия няма право да обстрелва ТЕЦ??? Д осега ги жалиха но явно на руснаците им писна и може би обстрела на ТЕЦ-а е последно предупреждение след което няма да правят разлика бели ли са или черни.
35.
До 21
12.09.2022 12:34:27
5
5
Може би искаше да кажеш, че и Рейгън е бил артист!
Защото артисти много, но тези, станали и политици от висок ранг се броят на пръстите на едната ръка !
Чаплин никога не е бил политик!
34.
До 31
12.09.2022 12:31:11
9
21
А то, защото американската армия успя да пребори "един Афганистан" , де !?
Пък и нещо бъркаш Украинската армия със паравоенните формирования на "Азов" и подобните им...
Редовна украинска армия отдавна няма , тези, остатъците от нацистките групи наистина са мотивирани, защото руснаците им казаха, че за тях пощада няма !
И те се бият, къде ще ходят! Мобилизират и голяма маса "пушечно месо", които пък въобще не са наясно защо всъщност се бият!
Колкото до егото- ами загледай се веднъж и в Зеленски и си задай въпроса само зелени блузки ли има този човек в гардероба си ?!
33.
Хан
12.09.2022 12:30:06
5
14
само дебили под мен. Мразят се един друг всеки защитаващ чужда държава едните русия другите сащ и ес. Вместо да погледнат какво се случва в България те копнеят някаква си чужда държава да победи в конфликт който няма нищо общо с нас. Само родоотстъпници и боклуци. Едните ако им дадат рубли ще продадат и майките си другите ако им дадат долар и евра ще сторят същото.
32.
Me
12.09.2022 12:14:05
7
20
Да продължават да се дуят украинците, пък може и по-често да спира тока. По принцип първо спира тока при война, а там и ток има, и интернет, и наплаж ходят, влаковете вървят, мостовете здрави... Не че нещо, ама не звучи на война точно. След харковска област може да се променят рЕзко нещата....
31.
Кауза пердута
12.09.2022 12:04:14
17
16
Руската армия не успя един Афганистан да пребори ,какво остава за добре обучена и мотивирана армия,каквато е Украинската,която има кауза?
Заради голямото его на малкия човек от Кремъл, ще страда и руския народ.
30.
до 29
12.09.2022 11:52:30
10
18
Мал0умник, на руснаците няма да им пука за България, ако краварите продължават да водят война срещу тях чрез Украйна. Просто ще приключат всичко бързо. Така че поддържай мозъчните кравари, които искат да унищожат Европа чрез Украйна и Русия...
29.
до ментьо Ментов
12.09.2022 11:30:43
16
15
Ид1от мал0умен ти знаеш ли, че ако взривят стратегическо ядрено оръжие в Украйна България и тя ще стане радиоактовна пустиня. Ама дай да поддържаме безмозъчните рашисти!!!
28.
Hahah
12.09.2022 11:27:59
9
11
Putin naredil da slagat ogledala za zadno vijdane na novite bezanalogovi tankove ARMATA za da mogat da vijdat kakvo stava na fronta.
27.
Обективно
12.09.2022 11:22:46
15
19
Каквото и да пишат, то руската армия очевидно не се справя добре, може да се каже, че това е почти фиаско. За съжаление резултатът от неуспеха на Русия е, че тя пристъпи към руската тактика на опустошената земя, каквато беше в Грозни или в Алепо в Сирия. Обективно казано това е катастрофа с безпрецедентни размери, която руснаците причиниха в Украйна. Обикновени хора, които са водили нормален живот, като нас тук, сега гледат как домовете им, в които са живели през целия си живот, са бомбардирани по неизвестни причини. Хората, които са се срещали всеки ден, никога повече няма да бъдат открити, защото някои от тях са изчезнали някъде под развалините. Тази безсмислена агресия е причинила на милиони нормални хора страдания, които е трудно да си представим, и е необходимо да не бъдем безразлични към нея и да ценим живота, който живеем тук, за да не се налага един ден ние или бъдещите поколения да преживяват подобни страдания.
26.
Путинидинахуй
12.09.2022 11:16:19
19
15
Единствената заплаха за света в момента идва от Русия
25.
Ами
12.09.2022 11:05:31
20
13
ето, рашистите са и терористи.
Като не могат да победят на бойното поле се бият като шиб@ни страхливци.
И ние трябва да кажем като Зеленски.
Без вас!
24.
Ментьо Ментов
12.09.2022 10:58:59
19
11
С този ник как си мислиш, че някой ще ти повярва?! Ще си ги обстрелят укрите баш със стратегическо ядрено оръжие и само хлебарките ще останат, а краварите ще гледат като н@@кани... Няма да искат да ги последват във вечните ловни полета...
23.
Наско Артиста
12.09.2022 10:54:20
8
14
Момчета,радвам се че се обадихте ! Дали се сещате кой ше плати повратите тецове в Керсон ? Като стана дума за Керсон - в момента по Телеграм гледам как тия от десния бряг се договарят да се предадат . Договарят се,защото според международното право те са терористи/ няма обявена война .
И паралелно с тва е гот да се шегуваме с приятелите на Митрофанова / тия дни и тя и Симонян и Захарова нещо се умълчаха ве ?!
22.
Хахахах
12.09.2022 10:46:12
17
25
Снощи им помляха тецовете хахахах
Да видим довечера какво ще им поломят хаха
Американските гейерали лаят, като улични мастии на кучешка сватба, когато големия пес оножда уличната масти окраина ХАХАХАХАХ
21.
До 19
12.09.2022 10:41:37
4
6
И Чаплин е бил артист
20.
Ужас!
12.09.2022 10:33:41
15
20
Укронацисти с бойни гълъби и патици, предвождани от клоун наркоман и подпомагани от колективни западни геюве подгониха великата червена армия. Как е възможно това!
19.
Зеленски си е
12.09.2022 10:28:50
10
16
Зеленски и артиста винаги ще си остане артист....!
18.
фен на Вазраждане!
12.09.2022 09:50:56
15
12
Ахмак сила!
17.
Тони
12.09.2022 09:45:22
18
36
Русофобите пак откачиха след думите на наркомана. Пък и му вярват идиотите...
16.
Minty
12.09.2022 09:43:40
19
16
Мани тоя проблем с Вашингтон . Мен друго ме тревожи тия дни. Великият стратег,джудока,разузнавач,главнокомандващ беше #приказал “До 15 септември ,цялата Керсонска област да се превземе “
Ако работех за него,вече да съм му звъннал с —- До няколко часа ше е превзета ,Бро !!
15.
Га га га га
12.09.2022 09:25:37
10
20
Гого умното се надява, че атомни бомби ще падат само във Вашингтон.
Гого, ако беше така, досега Вашингтон да го няма, но още си е там.
14.
Мистър Ментов
12.09.2022 09:20:44
8
24
Добро Утро,Флагман ! Тука някой си Гого прокламира бомби и тероризъм . Оставяйки настрана че няма обявена война и чужденците нападнали Украйна нямат права според Женевската конвенция ,препоръчвам на подкрепящите ги/ дори и властимащи / да са по-разумни и внимателни .
13.
Ако падне
12.09.2022 09:08:54
8
20
Бомбата бали ше заминат половинатс синове и дъщери на путиноидите виж де им живеят децата,внучката на Сталин сина на Хрушчов е преподавател там а това е капка в морето
12.
Gogo
12.09.2022 09:03:18
33
22
То е лесно, целия запад срещу Русия. Атомна бомба трябва да падне във Вашингтон
11.
Атанас Ментов
12.09.2022 09:02:03
11
22
Държа да споделя на сервитьорките от “Възраждане” и на военните ни специалисти( президент,екс служебен премиер и т.н.) ,че има официална молба от Кремъл :
—-Искат да избегнат репарации и Крим да остане техен, без никакви войски, разположени на територията на Крим.
Всичко друго да е както е било 1991 г.
Нямат искане Украйна да не е член на НАТО——
Нито ще занимавам изброените субекти с аналитика,нито с линк към инфото / все пак първите изброени трудно четат и английски и руски /
И да господа - с Кремъл всичко е ОК , Сармати,Катюши-пълна програма. Искам само да не се притеснявате !!
10.
Къде плаши
12.09.2022 08:41:54
17
17
Хамериканския женерал че нр пишете или да шалкаме добитъка белким гласува
9.
До 7
12.09.2022 08:40:04
22
26
Путин също по майка е Шаломов дядо му е бил готвач на ленин и крупская,тий съшо няма нищо общо с рашките, киевска Рус никога не е имала обща история с Москалите
които са монголски слуги
8.
До 6
12.09.2022 08:37:22
15
30
Споделете, моля, откъде имате информация за 30000 украински загуби само през септември. Ако не е военна тайна, разбира се.
7.
Македонска работа !
12.09.2022 08:34:04
24
54
Как се наричат група от хора които имат обща история, общ език, обща религия и стотици и стотици години са се раждали и умирали в рамките на една държава ?
Всички чухме на какъв език си общуват украйнските бежанци у нас.

Но да, Зелински ти си еврейн и нямаш общо с руският народ.
6.
До 1- 3
12.09.2022 08:29:04
37
38
По малко емоции и повечко факти :
- за 10 дни настъпление на Херсон и Харков една армия с размерите на българската я няма !
- при Херсон - 5000, при Харков - 4000 са убитите а ранените обикновено са х2.
- загубите сред руснаците са 1/18 до 1/25 от украйнските.

Украйнците за септември са изгубили 30 000 войници, убити и ранени.
Цялата българска армия е 20хил.

Успехите :
- при Херсон - нищо.
- при Харков - 2000кв.км. завладени.

За шахматистите това е все едно да жертваш пешка срещу офицер и кон.
5.
Сармат
12.09.2022 08:24:23
53
23
Време е за атомна бомбардировка над Укристан!
4.
Бункерно джудже
12.09.2022 08:23:14
28
37
Наистина не разбирам какво става! Пратих кадировците да спират дезертьорите с разстрели, а войската ми продължава да бяга. Оказва се, че ги е страх повече от украинците.
Ще обявя, че побеждаваме и всичко върви по план.
3.
Владимир Путин
12.09.2022 08:14:14
36
41
Великата руска армия героично нахлува към собствения си тил, докато страхливите украинци позорно я преследват!
2.
DB7
12.09.2022 08:11:18
25
35
И КВО ПОСТИГНАХА??СМЪРТ И РАЗРУШЕНИЯ=РУСКИЯ "МИР..ЛОШО..НИКАКЪВ УМ
1.
DB7
12.09.2022 08:09:44
50
35
ЗМИЯТА ПРЕДИ ДА УМРЕ НАЙ-МНОГО ХАПЕ..РУСНАЦИТЕ СА ПЪТНИЦИ..ДАЖЕ БЯГАТ ПРЕЗГЛАВА..ЛОШО Е ЩЕ ГИ НАМРАЗЯТ С ГОДИНИ
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Овенът да внимава с парите, а Козирогът ги привлича като магнит Овенът да внимава с парите, а Козирогът ги привлича като магнит Хороскоп за деня – 3 май 2024, петък Петте малки тайни на щастливата връзка Петте малки тайни на щастливата връзка Никога не изневерявайте на себе си 5 неща, които карат мъжете да се отдръпват 5 неща, които карат мъжете да се отдръпват Мъжете следят за това дали имате общи интереси и хобита Помните ли черния 2 май през 2015 г., когато Даниел прегази 8-годишния Страхил на бул. „Т. Александров“ Помните ли черния 2 май през 2015 г., когато Даниел прегази 8-годишния Страхил на бул. „Т. Александров“ Изминаха 9 години - черното БМВ на бургазлията влачи 40 метра детето, без да спре Май ще е прекрасен за 4 зодии Май ще е прекрасен за 4 зодии Вижте кои са късметлиите Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Кой ви каза, че тези храни са вредни - всъщност са здравословни Кой ви каза, че тези храни са вредни - всъщност са здравословни Ето кои са те  Ще отпаднат ли студентските такси през тази година Ще отпаднат ли студентските такси през тази година Отговорът на председателя на образователната комисия НС Красимир Вълчев Внимание! Мощна магнитна буря ни връхлита по празниците Внимание! Мощна магнитна буря ни връхлита по празниците Астрономите предупреждават, че въпросното изригване ще окаже влияние на навигационната система в някой райони по света Държавната хазна излиза от релсите Държавната хазна излиза от релсите Приходите от корпоративни данъци намаляват
Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Повишение се отчита и в други градове Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Пристигналите в Гърция туристи през 2023 г. възлизат на 30,08 млн. души спрямо 29,875 млн. през 2022 г. Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм” Почина рок легенда Почина рок легенда Издъхна на 76-годишна възраст Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Блондинката признава, че е подложена на подигравки и всекидневни оферти да скъса с принципите си Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Основната движеща сила зад този очакван спад е “изобилното предлагане” на много важни култури, особено на пшеница и царевица САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна От Москва обаче твърдят, че не разполага с военен химически арсенал Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Полицията използва сълзотворен газ и шокови гранати Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души На 2 май 2014 жив изгоря и българинът инж. Иван Милев, а Виктор Медведчук едва сега сочи организаторите на клането Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Хороскоп за деня – 2 май 2024, четвъртък
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори