×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Роберт Фицо дойде в съзнание след тежката операция
  • Ето какво време ни очаква днес
  • Откриват мащабен форум на Google в София
  • Радев ще удостои с Почетния знак на президента изявени български дейци
  • Путин пристигна в Китай на държавно посещение
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Доц. Кунчев: Не сме приключили с COVID-19 и локдауните


Доц. Кунчев: Не сме приключили с COVID-19 и локдауните
Според доц. д-р Ангел Кунчев е възможно от топящите се ледове в Сибир да „изпълзят“ вируси и бактерии от минали хилядолетия, срещу които нямаме имунитет
17 Август 2022, Сряда, 09:20 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Според него, не е нормално заради 4-5 заразени китайците да блокират 16-милионен град

Светът не е приключил с локдауните. В Китай заради 5-6 случая блокират тотално 16-милионен град. Това каза в „Здравей, България“ по Нова телевизия главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев.

Не мисля, че това е приложимо в Европа, а и не е оправдано, добави той. 

„Човек понякога десетки пъти боледува от грип, но лошото е, че при COVID-19 се засяга цялата сърдечно-съдова система и много по-често дава усложнения и минава в хроничен вариант. Оттам и последствията са по-тежки. Ако може, да го избегнем, трябва да го направим. А начините са ваксиниране и избягване на контактите с болни хора“, подчерта доцентът. 

„Ние ще продължим да търсим най-точния баланс между това да държим под контрол заболяването и да не пречим на нормалния живот. То ще се види и по време на кампанията за изборите, началото на учебната година – със сигурност мерките няма да са такива, каквито бяха миналата година”, добави той.

Ние сме наясно, че една голяма част от заболяемостта остава в сивия сектор, заяви Кунчев. 

Вчера здравните власти обявиха, че се намалява карантината за COVID-19. Изолацията за положителните пациенти се намалява от 10 на 7 дни. Карантината за контактните от 7 става 5 дни. За лица, които са в рамките на три месеца след последна имунизация - пълна или бустерна доза, както и за преболедувалите в този срок – няма да има карантина. Мярката влиза в сила в четвъртък - ден след издаването на заповедта, и ще важи до следващата седмица. 

Доц. д-р Ангел Кунчев обясни причините за честата смяна на правилата, които трябва да спазваме. „Този експертен съвет, който работи към министъра, обсъжда ситуацията на седмична база и взема и решенията, съответно и заповедите ще се променят всяка седмица. Обикновено това се случва във вторник, с административното време, необходимо да се оформи заповедта, става сряда”, добави той.

Попитан запълнени ли са до голяма степен леглата в болниците у нас, той отговори, че процентът не е висок. „Ние нямаме дори в най-засегнатите области повече от 20% заетост на леглата, които са определени за COVID-19. Средната заетост се движи в граници от 8-10 до 20%”, каза доц. Кунчев.  

Той не скри надеждата си още през септември у нас да бъде доставена одобрена амбивалентна ваксина против заболяването, която е еднакво ефикасна срещу класическия ухански щам на вирус, но и към Омикрон. По думите на главния държавен здравен инспектор страната ни е изхвърлила 1 300 000 бр. ваксини.

Той потвърди хипотезата, че в разтопените ледове в Сибир се разпространяват вируси и бактерии от минали хилядолетия. „Съвсем нефантастичен е този вариант, защото е ясно, че континентите, които са били замръзнали, се съдържат много вируси от онова време, с които човечеството няма никаква среща и имунитет. Промяната в климата оказва и ще оказва много голямо влияние върху заразните заболявания“, прогнозира доцентът. 

„Много трудно се поддържа мрежа, която нормално обслужва 300 000 души, като тази в Бургаска област, която сега е за 2 милиона. Това е огромен брой хора. Важно е да работят държавните структури на нормални цени и да са достъпни“, каза още той.


В категории: COVID-19


14
Коментара по темата
14.
до 11 страната
18.08.2022 08:33:20
1
1
ми ша ги изхвърли я.......като им е изтекъл срока на годност.....
ти кво искаш...???
да не ги изхвърлят (щото са с изтекъл срок)и да имунизират хората с тях....а......
и да стане по-голяма беля,с тези които са имунизирани с негодната ваксина.....
Пък ако имаш документирани данни,че са изхвърлили ваксини с изтекъл срок (поради презапасяване) ми представи на компетентните органи,за да предприемат мерки.....,,професоре,,
Тук в сайта всеки може да си коментира каквото си ще....нъл тъй
13.
А ТАКЪВ
18.08.2022 08:20:58
1
1
Мачкайй Кунчефффф......
Ганьо (българина) от демокрация не разбира........
Разбира от со кротце...со благо и не со мало...ами со МНОГО КЬОТЕК.....
и тогава си сяда на гъза и мирясва ,щото няма мърдане......
12.
Перко с пагони,тамплиерски меч и маска FFP3
18.08.2022 03:13:37
1
4
Не сме приключили със затварянията казва колегата Кунчев.След това уточнява,че това за Китай важало,не за Европа тук било "неприложимо и неоправдано". Ама Ангеле,нали ние с тебе,Тошката Кантарджиев,Данчо Бухала от софийското РЗИ,Витанчо математика и нашия обичен и неповторим и единствен на света тогава министър-председател Генерал Бойко Борисов го правехме цяла година,бе,миличък?? Затваряхме добитъка,навън не го пускахме да излиза да се разходи самичък в планината,Витоша затворихме,пейките вдигнахме от парковете и всекидневно им говорехме през телевизора (докато сме без маски в студията,защото там нямаше Ковид и все още го няма) как ще умрат,как няма да има чували за трупове,как ще извозваме труповете с камиони и ще ги хвърляме в масови гробове и как детските площадки ще са полеви морги.Даже и КПП-та им сложихме на изходите на градовете и селата,да нв могат да излизат никъде. На последния ни брифинг (епилога ни) казахме,че всяка една мярка,която сме въвели е перфектна и не сме сгрешили никъде.Пък сега " излишно и неоправдано". То какви им ги приказвахме само месец преди да ги затворим - как няма нищо страшно в Ковид,как грипа тип Б е това,което трябва да ни притеснява и как маските са излишна мярка,защото китайците ги носят от години заради мръсният въздух в градовете и че това по никакъв начин не им е помогнало.
Сега пък мерки за ваксинирани и неваксинирани. CDC преди седмица въведе нови мерки в САЩ,които ПРИРАВНЯВАТ ваксинирани и неваксинирани по повод карантина. Дори и съветничката на Тръмп отновно Ковид мерките д-р Дебора Бъркс си призна пред FOX как са "преиграли с ваксините" и още тогава тя е знаела,че те няма да помогнат кой знае колко в борбата с вируса и как "не са това,което казваме,че са". Помним как Байдън и шефа на Пфайзър повтаряха като папагали как ако си набиеш препарата няма да представляваш опасност за околните,защото няма да разпространяваш вируса.Година по-късно се видя,че това е ЛЪЖА и без значение дали си набоден или не пак боледуваш и пак разпространяваш (същото важи и за маските Справка - Австралия и Нова Зеландия).
Ние обаче продължаваме да играем " ваксинирани - добри , неваксинирани - лоши". Защо ли? По медицински причини? Или по финансови? Кой ни звъни да ни казва какви мерки и кога и как да се въвеждат? СЗО? Еврокомисия? Пфайзър,Модерна,Джонсън енд Джонсън? Кога ще отговорим на тези въпроси? Когато след месец и половина пак затворим държавата заради "нов и непознат най-опасен досега щам на вируса" съчетан с "избухване" на нова епидемия от преименувания вирус на маймунската шарка плюс режим на тока,студ и цени на храните до небесата/липса на храни? За това ли готвим популацията,мой Ангеле,моя сладка мъка?
11.
"Страната
17.08.2022 15:17:45
1
9
ни е изхвърлила 1 300 000 бр. ваксини." И кой ще е разследван и осъден за разхищение в особено големи размери, а Кунчев? Че и нови, "амбивалентни", щели да доставят. Може, ако ги платиш от джоба си.
10.
_nib_
17.08.2022 14:38:00
4
11
Продажника си взема редовно парите от фандацията на мръсният американец....
9.
Мутафчийски
17.08.2022 13:51:54
0
12
Според проучваия и в останките от динозаврите има много вируси.
8.
Реалист
17.08.2022 13:06:20
0
21
Със тия цени само един локдаун ни трябва и ще цъфнем и завържем. Предатели!
7.
Ivo
17.08.2022 13:02:18
1
24
Кунчев,вие сте жалък ,подкупен предател.Ако искате скривайте се под земята,оставете хората на мира с вашите малоумщини
6.
*********
17.08.2022 12:30:24
0
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
5.
Нещо няма логика
17.08.2022 11:51:37
1
29
Защо не попитахте, как така ваксинираните положителни не заразяват( за тях няма карантина) ,а не ваксинираните положителни заразяват?(има карантина)
4.
Хахахахахаха
17.08.2022 10:40:11
3
45
Хроничен Ковид ли измисли, бе боклук? ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХ
3.
ей мъпет
17.08.2022 10:36:17
3
48
Ние приключихме, ти се затваряй в мазето ако искаш. Подавай оставка, некадърник.
2.
Доктор
17.08.2022 10:19:01
9
55
КУНЧЕВ, РАЗКАРАЙ СЕ И ТИ И ЛЪЖИТЕ ТИ.
МАСКИ НЕ СЛАГАМ ПОВЕЧЕ
ПИСНА НИ ТРИ ГОДИНИ ДА НИ ПЛАШИТЕ И ЛЪЖЕТЕ.
НЯМА ЕФЕКТ И ОТ ВАКСИНИТЕ.
НИКОГА НЯМА ДА СЕ ВАКСИНИРАМ
АКО ТЕ ВИДЯ ЩЕ ТЕ НАПЛЮЯ В ЛИЦЕТО.
1.
ЕИМ
17.08.2022 10:10:26
4
47
ЕБСВГЗ, Кунчев!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Нойзи не се яви на делото за конфискация на автомобила му, съдът го глоби Нойзи не се яви на делото за конфискация на автомобила му, съдът го глоби Насрочено е следващо заседание на 6 юни, тогава ще стане ясно дали БМВ-то на Нойзи ще бъде конфискувано МВР: Отстранени са проблемите при част от процедурите за издаване и замяна на шофьорски книжки МВР: Отстранени са проблемите при част от процедурите за издаване и замяна на шофьорски книжки Системите работят в нормален режим Елена Параскова във Ф Студио – за цените на недвижимите имоти и тенденциите на пазара Елена Параскова във Ф Студио – за цените на недвижимите имоти и тенденциите на пазара Все по-често се търси ново строителство, в затворени комплекси с паркомясто  Баба си купи масажор и „подаръци“ за 4390 лв. от презентация Баба си купи масажор и „подаръци“ за 4390 лв. от презентация Това ми бяха всичките пари, казва потърпевшата Карнобатски студент спечели титла от Национален шампионат Карнобатски студент спечели титла от Национален шампионат Проблем: Все повече ученици употребяват алкохол Проблем: Все повече ученици употребяват алкохол Специалистите съветват да се потърси навременна помощ Кирил Петков катастрофира с кола на НСО Кирил Петков катастрофира с кола на НСО Не е ранен, но има пострадали от другия автомобил  37-ото Европейско първенство по карате киокушин ще се проведе във Варна 37-ото Европейско първенство по карате киокушин ще се проведе във Варна Мащабното мероприятие се организира от БКА – ИКО България, с председател световният шампион Шихан Емил Костов Хванаха криминоген от Средец с 9 гр канабис Хванаха криминоген от Средец с 9 гр канабис В раницата му ченгетата намерили буркан с глави суха зелена тревна маса Каквото е новото нормално: Детето ти да отиде училище преоблечени като котка и да мяукат в час по математика ли? Каквото е новото нормално: Детето ти да отиде училище преоблечени като котка и да мяукат в час по математика ли? Това, разбира се е голям купон, а и учителката е притисната от новите морални норми и няма да може да го изхвърли от стаята за да не бъде дадена под съд за дискриминация
Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана  Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Напрежението е къкрило като в тенджера под налягане, коментира  Милен Керемедчиев Путин пристигна в Китай Путин пристигна в Китай Надява се да задълбочи стратегическото партньорство между двата най-мощни геополитически съперника на САЩ Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Полицаи са застанали до входа на болница "Рузвелт" в словашкия град Банска бистрица, където беше опериран Роберт Фицо Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Книгите, посветени на праисторията, показват множество илюстрации на групи ловци, въоръжени с копия, приближаващи бавно към плячката, или обкръжили капан Пожар унищожи 22 яхти Пожар унищожи 22 яхти Местни медии казаха, че някои собственици са скочили в морето, за да избягат
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Учителката пита ученик:
- Кажи ми, какво знаеш за Луи 16-ти?
- Отрязали са му главата г-жо.
- Друго?
- Друго не са му рязали.
Виц на деня Виц на деня - Започнах работа в администрацията!
- Какво по-точно?
- И аз не мога да ти кажа...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук По-добре да хвърлиш букета, отколкото да го гушнеш...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори