×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Събарят басейна в Малтийския замък на Брендо, защото бил стиснат


Събарят басейна в Малтийския замък на Брендо, защото бил стиснат
Чиновничка от Областна управа описва незаконния обект, допуснат от арх. Алексиев (в бежовите дрехи)
01 Август 2011, Понеделник, 22:40 ч.
Автор: Катя КАСАБОВА, Видео Добромир ДОСКАЧАРОВ

Заради неспазено обещание да даде едни 100 хил.лв., сега 1 500 руснаци и 200 наши баровци край къмпинг „Оазис“ ще нададат вой до небесата
До три дни, считано от днес, плажът на къмпинг „Оазис“ край Лозенец трябва да бъде опразнен от всичките си 300 луксозни бели чадъра с шезлонги и малки масички под тях, както и по-обикновените сламени такива, да се махнат емблематичните шатри с бели воали, наслагани по пясъка и фигуриращи в рекламните брошури на курорта, да се разкарат масажните маси със сенници, пързалки, игрища и прочее атракциони, наслагани за удоволствие на богопомазаните летовници, но най-вече трябва да се разруши половината от терасата, върху която се намира басейнът на Малтийския замък. Тази тераса е перлата на Замъка и гордостта на неговия собственик Евелин Банев-Брендо, с чиято благословия тук могат да отсядат вип-персони от България, иначе райският кът е разпродаден 90 % на богати руски семейства.

Около 300 кв.м от тази тераса,

върху която са разположени шезлонги и масивни чадъри трябва да се срине, а без нея плацикащите се в овалните басейни курортисти няма къде да положат телата си, докато отпийват скъпи питиета и пушат пурите (виж видеоматериала) .
До този абсурд се стигна днес, след като комисия от Областна управа, геодезист, прокурор и полиция влязоха в Брендовата Светая Светих.
Екшънът почна около 14 часа. Три часа по-рано областният управител на Бургас Константин Гребенаров обясняваше пред строителния министър Росен Плевнелиев и на журналисти в Карнобат, че държавата всичко си била свършила и утре щяла да въведе във владение законовия наемател на 30-е декара плаж пред някогашния къмпинг „Оазис“, от който днес е останало само името. А законовият наемател е царевската фирма „Пейком“ЕООД с управител Пейчо Киров. Пейчо има брат Мариян и на практика двамата са платили 61 хиляди лв. за този сезон в сметката на МРРБ по договор за цели пет години напред.
Тук, както вече ви съобщихме, има гигантско курортно селище с около 500 луксозни апартамента, които се стопанисват от компанията „Хоум фор ю“ и са строени от фирма „Евробилд“ за продажба на руския пазар.
В момента почиват 1 500 руснаци и около 200 наши баровци, които остават без елементарни екстри на пясъка,  както и без басейн, защото терасата му трябва да се срине незабавно. А руснаците, които са си собственици на апартаментите, имат и абонаменти за шезлонгите, чадърите, та чак и запазени места в плажните барове за събаряне, което им влиза в пакета с услугите.
Всъщност

атаката на властта започна ден по-рано


 от декларираното от Гребенаров предиобед, защото двете момчета Пейчо и Мариян изкараха на бял свят сделка, която очевидно няма да се осъществи и провала й ще докара кръвопролитие.
 
Комисията обикаля плажовата ивица и установява, че всичко върху нея трябва да се махне
„Пазим ги тия момчета нещо да не им се случи, защото не знаем зад тях дали не стоят други момчета...“, казват шефовете на „Евробилд“ Константин Бобчев и Иван Горанов. Става дума за някакви 100 хиляди лева, които управителят на „Хоум фор ю“ и консултант на „Евробилд“ Константин Бобчев  трябвало тихомълком да брои до 23 юли на Мариян и Пейчо, за да му продадат те формално „Пейком“ЕООД и да си тръгнат по живо по здраво. Проблемът е, че след спечелването на търга в МРРБ за този плаж, братята така и не успяват да влязат във владение до края на юни, защото досегашните стопани от „Хоум фор ю“ им обещали пред царевския нотаруис Мария Василева, че в момента в който им покажат редовно подписан договор с МРРБ, ще получат 100-е хиляди лева. От тях 61 хиляда лева са затова, че са платили концесионната такса, а останалите – да се почерпят.

Пред нотаруиса Бобчев подписал и две платежни


нареждания за по 22 хиляди лева, заедно с предварителен договор.   Общо 44 хиляди лева обаче е трябвало да им преведе след самата сделка.
 Бобчев обаче твърдеше пред нашата камера миналата седмица, че имал редовен договор за плажа с община Царево, което се оказа лъжа. „Нищо подобно – този договор бе за миналия сезон“, каза кметът Петко Арнаудов.
Междувременно адвокатите на Бобчев внасят жалба в МРРБ и във Върховния административен съд, в които твърдят, че тръжната процедура има пропуски. Но това не го съобщават на братята, докато те си чакат 100-е хиляди лева.
„Даже не сме искали чак 100 хиляди лева, можеха поне да ни покрият разходите, а те ни измамиха“, твърдят братята пред зам.областния управител Златко Димитров и пред комисията от Областна управа, която се зае с описване на обектите върху плажа.
Връщане оттук натататък вече няма, държавата даде рамо на момчетата от Царево, знаейки през цялото време за тези задкулисни договорки между двете страни. Затова, че в МРРБ са знаели, а така също и в Областна управа за всичко това, става ясно и от факта, че едва на 27 юли „Пейком“ЕООД получава подписания договор за наем. Това са цели четири дни след срока, за който е важал предварителния им договор с Бобчев.
Ще следим развоя на събитията на „Оазис“. За отбелязване е, че комисията и униформените навлязоха в комплекса едва към 14 часа, когато под огромния пек имаше твърде малко летовници, които да разберат какви разправии по нашенски текат на плажа.




В категории: Царево


Флагман.БГ Ето я новата лимузина на Путин Ето я новата лимузина на Путин 07/05/2024, Вторник 19:20 0
11
Коментара по темата
11.
промяна
02.08.2011 12:47:49
2
5
Очевадно е , че има нужда от промяна в стратегията за развитие и в кметския екип . За да се стигне до такива патови ситуации няма как да няма виновни общинари и държавници . Трябва да се научат да носят отговорност . Едва ли тези 3 момчета извиват ръцете и рекетират Хоум Фром Ю . На всички е ясно каква схема са им предложили и какво се е получило . Дано оцелеят . Относно коментар 9 . Несериозно е да се твърдят такива неща , ако те са истина и вие ги спестявате на полицията , а ги ръсите по форумите - каква е ползата от това ? никаква ! Променете се всички , за да живеете добре . Армиите от драскачи по форумите си личат , кой за кои играе и т.н . Пренесете работата си в реалността . Аз вече избрах , за кого да гласувам - и съм направил правилния избор . Младостта не е порок !
10.
SkaridkooffLuje6pak
02.08.2011 12:41:00
2
3
9. Ти наблюдаваш като турист , ама нямаш смелост да излезеш с име и да го кажеш това нали ? Може би това е проблема на обшината...нямате смелост да говорите !
Иначе твръденията ти са чиста доза клевета , ако не са - нека се докаже . Тогава истината ще бъде потресаваща ако тези твои думи се потвърдят .
9.
наблюдател
02.08.2011 12:33:05
6
3
Месните жители нищо не знаят,а истината е една -Брендо обеща на мастита Арнаудов да му финансира предизборната кампания,но в течение на обстоятелствата му отказва и Арнаудов насъсква месните законни наематели да създават проблем на брендо с уговорката че като вземат договорените сто хиляди една малка част от 20 хил. лева ще са за изборите на петковата кампания.Сегашния кмет и гл.рхитект съсдадоха най големите проблеми на общината през тези цели 12 год.
8.
Аз
02.08.2011 12:10:07
2
2
Обаче Касабка най- накрая ги надуши тия селски тарикати, че я разкарват напред-назад
7.
агатоп
02.08.2011 12:01:42
1
4
Дали не му е време на П.А. за пенсия а...
6.
саксиев
02.08.2011 11:42:31
1
4
а това недоразумение архитекта алексиев , да си ходи на момента , да подава оставка или да му я връчат ей така отгоре . Ако Арнаудов иска пак да е кмет , хубаво да си помисли за екипа. Гл.Архитект за порден път показа , че мястото му е извън Царево !
5.
саксиев
02.08.2011 11:42:30
2
7
а това недоразумение архитекта алексиев , да си ходи на момента , да подава оставка или да му я връчат ей така отгоре . Ако Арнаудов иска пак да е кмет , хубаво да си помисли за екипа. Гл.Архитект за порден път показа , че мястото му е извън Царево !
4.
Хопси
02.08.2011 10:09:55
2
4
Ей, хайде да не се закачате с бат ви Брендо ,че ще има тупалки!
3.
Имаш Пари? Сигурно си престъпник.
02.08.2011 04:26:15
2
1
Явно Бургаската Милиция си е насочила интереса към хората с имена.
Забравиха ге ядоха и пиха на техните маси.
Подкарали са го в стил Бойко Борисов, дето си рита благодетелите, повече като е прецел че няма нужда от тях.
2.
SS
02.08.2011 02:37:18
0
1
Brendo otnese kade po seriozni igrachi za po malko a takiva koito go osvetliavat i ot negovata i ot drugata Joro Shopa sigurno gi dogovaria veche za Evelin. Ama Bobchev si e za boi ... Home For you igrach...
1.
23
02.08.2011 02:24:34
1
2
ЖАЛКИ !
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Взривоопасен Grand opening на култовия The Corner Live Club дава началото на нощния живот в Слънчев бряг Взривоопасен Grand opening на култовия The Corner Live Club дава началото на нощния живот в Слънчев бряг Купонджии, готови ли сте да се събудите от зимния сън и да се насладите на цяла плеяда от фолк звезди. Запретнете ръкави, защото те идват ПП-ДБ регистрираха листата си в Бургас и обявиха: Ние сме единствените, които желаят реформи ПП-ДБ регистрираха листата си в Бургас и обявиха: Ние сме единствените, които желаят реформи Това е най-силната ни листа до момента, може да спечелим 4 мандата от Бургаска област, обявиха от политическото обединение  Бургазлия се засече с холивудската звезда Джералд Бътлър в Лондон Бургазлия се засече с холивудската звезда Джералд Бътлър в Лондон Белослава се изповяда! Карането пияна й помогнало Белослава се изповяда! Карането пияна й помогнало Полицаят ми направи услуга, заяви тя "Солидарна България" регистрира листите си - има интересни имена в тях "Солидарна България" регистрира листите си - има интересни имена в тях Ваня Григорова и Мая Манолова ще водят в софийските избирателни райони Общинските съветници Боян Дяков и Иван Станев с приемен ден за граждани Общинските съветници Боян Дяков и Иван Станев с приемен ден за граждани Записвания за приемния ден могат да бъдат направени на телефон 0889 01 09 40, както и на място в офиса на ПП ГЕРБ Бутат старите сгради на терена на бъдещата Национална детска болница Бутат старите сгради на терена на бъдещата Национална детска болница Изграждането на Национална детска болница е основен приоритет за Министерството на здравеопазването. Правим всичко възможно да ускорим процесите там, където това зависи от нас, посочи министър  д-р Галя Кондева Историческо! Известен бизнесмен дава старт на строежите в бъдещия най-красив квартал на Бургас - Кьошето Историческо! Известен бизнесмен дава старт на строежите в бъдещия най-красив квартал на Бургас - Кьошето В процес на подготовка са и други проекти, с които се отприщва превръщането на бургаската Ривиера в реалност Удовлетворени ли сме от работата си? 68% от българите казват "да" Удовлетворени ли сме от работата си? 68% от българите казват "да" По-възрастните хора по целия свят се притесняват от Изкуствения интелект ПП-ДБ обявиха водачите на листите си ПП-ДБ обявиха водачите на листите си Както на изборите за Народно събрание, така и за евроизборите
Дидие Дрогба ще запали олимпийския огън в Марсилия Дидие Дрогба ще запали олимпийския огън в Марсилия Той няма да е единственият футболист, който ще носи огъня в града Тази певица издаде защо излиза с доста по-млади мъже Тази певица издаде защо излиза с доста по-млади мъже Наборите ѝ не са сред живите... Путин встъпва в петия си президентски мандат, САЩ и повечето от ЕС бойкотираха инаугурацията Путин встъпва в петия си президентски мандат, САЩ и повечето от ЕС бойкотираха инаугурацията Украинското министерство на външните работи призова международната общност да не го признават за демократично избран и легитимен президент на Русия Глобиха Тръмп и го заплашиха със затвор заради неуважение към съда Глобиха Тръмп и го заплашиха със затвор заради неуважение към съда Причината е нарушаване на заповедта да не прави публични коментари за съдебните заседатели Израелски танкове атакуваха Рафах, петима палестинци убити при удари Израелски танкове атакуваха Рафах, петима палестинци убити при удари Бенямин Нетаняху не се вслуша в призивите на международната общност да не атакува южния град, в който живеят около 1,4 милиона души Телецът да се пази, а Ракът да не говори за пари! Телецът да се пази, а Ракът да не говори за пари! Хороскоп за деня – 7 май 2024, вторник  Как Грузия върви по пътя на Украйна Как Грузия върви по пътя на Украйна В Тбилиси "Грузинска мечта" формално поддържа проевропейски курс, но всъщност все повече се отдалечава от Европа и се приближава към Москва Почина един от най-великите футболни треньори в света Почина един от най-великите футболни треньори в света Издъхна на 85-годишна възраст 8 загинали и 11 ранени при катастрофа между микробус и камион в Турция 8 загинали и 11 ранени при катастрофа между микробус и камион в Турция Микробусът бил смачкан при удара и е паднал по склон Германия отзова посланика си в Русия Германия отзова посланика си в Русия Причината е, че Социалдемократическата партия стана мишена на кибератака, която според Берлин е била организирана от Москва
Румен Драганов, Институт за анализи и оценки в туризма Румен Драганов, Институт за анализи и оценки в туризма България хич не е зле като брой туристи Виц на деня Виц на деня Харалампи търси работа на жена си. Моли да е в някаква секретна служба, за да няма право да му разправя как е минал денят ѝ. Виц на деня Виц на деня - Гладна ли си?
- Да, много!
- Ай наяж се преди да дойда да те взема!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нови изследвания показват, че хората вярват на всяка простотия, ако тя започва с думите: "Нови изследвания показват, че"...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори