×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • От 7 юни започва изплащането на пенсиите , обезщетенията за безработица - на 17 юни
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Административно производство срещу хотелиера, който завзе подарената от морето плажна ивица в Несебър


Административно производство срещу хотелиера, който завзе подарената от морето плажна ивица в Несебър
Областният управител на Бургас проф. Мария Нейкова каза, че един от основните й приоритети е опазване на държавната собственост
12 Август 2022, Петък, 12:50 ч.
Автор: Флагман.бг

От "Марина сол" не са премахнали чадърите и шезлонгите

Ръководството на хотелския комплекс „Сол Марина Палас“ Несебър, който завзе плажна ивица, все още не е премахнало чадърите и шезлонгите. Това стана ясно от съобщение на Областната администрация в Бургас, която е открила административно производство по реда на чл. 80, ал. 1 от Закона за държавната собственност за изземване на територия - публична държавна собственост.

Флагман.бг разказа подробно за скандала от края на юли, който е вследствие на публикувани в социалните мрежи изплуваха снимки и клипове от монтирането на плажните принадлежности на малката ивица, намираща се на крайбрежната алея между Новия и Стария град. В определени периоди морето се отдръпва и отваря известна площ, която е страхотна за плажуване. През 2022 година се е оформирала доста голяма територия - площ 662 кв. м, върху която нерегламентирано и без правно основание са разположени 25 чадъра с шезлонги от собственика на намиращия се в непосредствена близост хотел. (ВИЖ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ)

Производството е в ход, тъй като хотелиерът не е премахнал разположените върху пясъчната ивица съоръжения в указания му от областния управител 3-дневен срок за доброволно изпълнение, казват от Областна управа.

„С назначаването си като областен управител от служебното правителство дадох ясната заявка пред обществеността, че един от основните ми приоритети ще е опазване на държавната собственост“, каза проф. Мария Нейкова и допълни, че образуваното административно производство ще предостави възможност за становища и възражения от заинтересованите лица. 

За спазване на процедурата заинтересованата страна, срещу която започва административното производство, е информирана по надлежния ред като на основание чл.34, ал.3 от АПК се предоставя възможност в 3-дневен срок от получаване на уведомлението да изрази становище по събраните доказателства в преписката за изясняване на фактите и обстоятелствата, както и да предостави допълнително такива. В случай че в предоставения срок не бъдат събрани доказателства, че плажната ивица се държи на правно основание от хотелиера, областният управител ще издаде заповед за изземване на имота в 7-дневен срок от получаване на уведомлението. Съгласно чл.80, ал.2 от ЗДС заповедта за принудително изземване се изпълнява по административен ред със съдействието на полицията. Ако извършителят реши да предаде доброволно имота преди издаването на заповедта, административното производство ще бъде прекратено.

„Разбирам, че намеренията са били добри, но и те трябва да бъдат облечени в законова форма“, каза още областният управител.


В категории: Несебър


8
Коментара
Съдят сина на Байдън
Съдят сина на Байдън 04/06/2024, Вторник 07:48 1
Рецепта за киш с тиквички и бекон
Рецепта за киш с тиквички и бекон 03/06/2024, Понеделник 21:00 0
8
Коментара по темата
8.
Българин
12.08.2022 14:13:46
0
15
Браво на новия областен управител.
Подкрепям действията и спрямо този алчен и нагъл хотелиер.
7.
ваша статия
12.08.2022 14:13:20
0
15
Радостин Дачев е знакова фигура в бургаските бизнес среди. Той успя да придобие срещу 300 000 долара цялата бивша "Кинефикация - Бургас", чиито имоти днес струват десетки милиони. В активите му влизаха 15 кина в цялата Бургаска област. Приватизаторът имаше силни позиции в СДС по времето на Йордан Цонев, след това стана учредител на гражданското движение на ГЕРБ. Считан е за близък семеен приятел на неуспелия български еврокомисар Румяна Желева. Радостин Дачев се дистанцира от ГЕРБ след низвергването на Желева, явно в знак на солидарност. По-късно той застана зад политическия проект на Алексей Петров.
6.
на Милен Велчев
12.08.2022 14:11:57
5
1
е тоя хотел хаха
5.
Бай Иван
12.08.2022 13:51:09
0
9
Тази жена, трябва да остане за постоянно на тази позиция.
4.
............
12.08.2022 13:49:56
0
8
Като го отворили този хотел Марина палас една жена разправяше че ги спуквали за ги карат да го чистят от цимента и мръсотията.Горе хотела течал отвсякъде бил като кораб остъклен а отоду избивала мръсната канализация в мазето и кухните.Боже какви са ми кожодери всички хотелиери.И после младите бягали навън ами заплатите какви са им че да им чистиш боклуците и дишаш мухала.
3.
Хахахаха
12.08.2022 13:11:06
1
18
Е*ати алчния тип, е*ати смотаната държава. Нека пробва в Гърция или в Турция да сложи чадъри.
2.
Гого
12.08.2022 12:59:52
1
13
Нагли та нагли !
1.
256+6
12.08.2022 12:58:31
0
11
На кой е този хотел?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Очакват се порои и градушки до петък? Климатолог съветва да не бягаме от мълнии Очакват се порои и градушки до петък? Климатолог съветва да не бягаме от мълнии Вижте какво ще е времето днес Сексоложка посочи 6 малко известни вида оргазъм и как да ги постигнете Сексоложка посочи 6 малко известни вида оргазъм и как да ги постигнете Аналният секс все още е до голяма степен тема табу, но все повече жени го пробват – и доста им харесва Докато кмет открива празника на децата, мъртвопиян заби колата си в магазин в Черноморец Докато кмет открива празника на децата, мъртвопиян заби колата си в магазин в Черноморец Дрегерът му посочил 1,89 промила алкохол 7 ясни знака, че просто не сте създадени за връзка 7 ясни знака, че просто не сте създадени за връзка Причината някои хора да са сами, не опира до липса на късмет 2 зодии през месец юни ще се сблъскват с огромни обрати в живота, ето какво им предстои: 2 зодии през месец юни ще се сблъскват с огромни обрати в живота, ето какво им предстои: Ето кои са те  Хиляди прииждат за нестинарската магия в сърцето на Странджа тази вечер Хиляди прииждат за нестинарската магия в сърцето на Странджа тази вечер Цяла плеяда от ректори на български университети гостува в село Българи, идват държавници и много родолюбци Созопол ще има любимо място за снимки – две магаренца, Общината търси скулптор с конкурс Созопол ще има любимо място за снимки – две магаренца, Общината търси скулптор с конкурс В процедурата на общината могат са участват, както професионални скултори и художници, които са се доказали като имена на българската култура, така и студенти със свои произведения и проекти Рецепта за киш с тиквички и бекон Рецепта за киш с тиквички и бекон Вкусно пролетно-лятно ястие Периодичното гладуване подобрява здравето на червата и помага в отслабването Периодичното гладуване подобрява здравето на червата и помага в отслабването Учени за пръв път изследват задълбочено ефекта от периодичното гладуване върху червата Какво говори социологията преди изборите - предстои ли сензация? Какво говори социологията преди изборите - предстои ли сензация? Все още огромна част от хората, които традиционно гласуват на избори, се колебаят дали и за кого да гласуват
Четирима заложници на Хамас загинали при ударите в Газа Четирима заложници на Хамас загинали при ударите в Газа  Стотици на протест пред щабквартирата на израелските въоръжени сили в Тел Авив Съдят сина на Байдън Съдят сина на Байдън Това е първият процес в историята на САЩ срещу дете на настоящ президент  Руснаците с нов пробив на фронта, украинците отстъпват Карловка? Руснаците с нов пробив на фронта, украинците отстъпват Карловка? Киев се нуждае от ново контранастъпление, коментират американски анализатори Той е милиардер и стана младоженец на 93 години Той е милиардер и стана младоженец на 93 години Рупърт Мърдок сключи брак с 67-годишната пенсионирана руска молекулярна биоложка Елена Жукова Сребърен ланец спаси собственика си от куршум Сребърен ланец спаси собственика си от куршум Куршумът се заклещил в бижуто около врата на мъжа и така той се отървал само с дребна драскотина Заради честите инциденти - ще седим залепени за седалките по време на полет Заради честите инциденти - ще седим залепени за седалките по време на полет По-често опасно друсане заради промени в климата Първата жена президент на Мексико е с български корени Първата жена президент на Мексико е с български корени Те бягат от България в началото на 1940-те, за да избягат от Холокоста Най-малко 14 души пострадаха от мълния в Чехия Най-малко 14 души пострадаха от мълния в Чехия  Пет деца са сред ранените Ще приеме ли "Хамас" планът на Байдън за примирие в Газа? Ще приеме ли "Хамас" планът на Байдън за примирие в Газа? Израел също не е дал официален отговор Гришо бори историята, класира се на четвъртфинал на "Ролан Гарос" Гришо бори историята, класира се на четвъртфинал на "Ролан Гарос" Тенисистът ни победи световния номер 8 Хуберт Хуркач
Владимир ЧУКОВ, анализатор Владимир ЧУКОВ, анализатор В Москва искат идването на Тръмп, в Техеран искат точно обратното Виц на деня Виц на деня - Сийке, какво ново?
- Най-после моят спря да ми изневерява.
- Така ли?! И от кога?
- Утре стават 40 дни.
Виц на деня Виц на деня - Синът ми е студент, ама едва го издържам!
- Почакай, да завърши, тогава да видиш, инженер как се издържа.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За тези, които обичат слабите и стройни жени - помнете, че дебела змия няма!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори