×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Богаташ с порше унижи общински полицай: Вземай 20 лв. на 4х5 и се махай!


Богаташ с порше унижи общински полицай: Вземай 20 лв. на 4х5 и се махай!
Старши инспектор Димитър Фотев отказа да вземе подкупа от намазания бизнесмен Петко Стамболиев, който бе арестуван
Тема в развитие
виж още
скрий
29 Юли 2011, Петък, 17:23 ч.
Автор: Ивелина ДОНЧЕВА, Снимки автора и Дирекция УКОРС

Петко Стамболиев е арестуван, но след заплахите му старши инспектор Фотев не се чувства спокоен

Големецът Петко Стамболиев, който движи из Бургас с умопомрачително „Порше каен“ и го паркира където му падне, днес бе арестуван след брутален опит да подкупи общински служител на реда. Екшънът се разигра на пъпа на Бургас – на кръстовището между бул.“Богориди“ и „К.Фотинов“, там където се намира пешеходна пътека с най-много пресичащи граждани.

Намазаният спортен джип бил шофиран от мацката на Стамболиев – 34-годишната Златина Костова. Според свидетели, бизнесменът и дамата паркирали возилото  в пълно нарушение на маркировката и влезли тежкарски в скъпарското бистро „Розе“.

В това време на обход в района минали старши инспектор Димитър Фотев и колегите му Стоянка Найденова и Росен Енчев от общинската полиция. Нахално спрелият автомобил правел силно впечатление в задръстената й без това зона с еднопосочно движение.

„Поршето беше спряло след знак Б27 – спирането забранено, пред пешеходна пътека. Половината беше на тротоара, другата половина на пътното платно. И ако трябваше линейка, напр., да мине, щеше да е невъзможно. Нямаше как да си затворим очите за такова грубо нарушение и да продължим напред обхода си“,  разказват тримата общинските служители от дирекция „УКОРС“.

Те изчакали  около десетина минути, оглеждали се за собственика. По едно време от ресторанта излязла дамата и казала, че тя е с поршето, подавайки талона му с изписано на него име на 46-годишния Петко Стамболиев. За да й съставят акт обаче на полицаите била нужна личната й карта. Златина влязла отново в ресторанта и след минута-две излязла с кавалера. Униформените го уведомили, че трябва да бъде санкциониран за нарушението. В това време мацката почнала да го съветва с думите: "Нищо не им давай на тия, те какви са, че ще им даваш документи". Стамболиев настоял да му напишат фиш.

„Да, но аз не съм полицай, а общински служител и мога само актове да пиша. Даже го успокоих, че актът ще е за 20 лв., които  може да плати на гишето на гърба на Общината след месец и половина“, казва старши инспектор Фотев.

Поршето кайен е паркирано до знак „Спирането забранено“, на еднопосочна улица,
пред пешеходна пътека и наполовина върху тротоара
Ето и кулминацията: Стамболиев размахал четири банкноти от по 5 лева и се провикнал: „Я вземай тези пари и ми се махай от главата! И не се занимавай повече с мене!“ Тонът бил назидателно-заплашителен.
Общинският служител замълчал и се изтеглил встрани, защото в това време двамата се метнали в поршето и отпрашили нагоре по „Фотинова“. Той обаче успял да заснеме мястото, където е бил паркиран джипът с рег.номер  А 82-79 КВ и отишъл в Първо РПУ, за да се доизясни случаят.

Стамболиев е арестуван за 24 часа, съобщи МВР. Старши инспектор Фотев обаче не е горд с постъпката си, защото очаква отмъщение.

Заплатата на общинския служител е 450 лева чисто.

„Запознат съм с този неприятен инцидент, предупреждаваме, че ако на инспектор Фотев или на негов близък се случи нещо лошо, ще го свържем с тази закана“, каза шефът на УКОРС Веселин Василев, който ни предостави и снимката.
Че разследване ще има е ясно. В такива случаи често българският съд кара неподкупната страна да се почувства повече виновна, отколкото този, който би трябвало да бъде осъден.  Затова  публикуваме снимката.


В категории: Крими


17
Коментара по темата
17.
петко стамболиев
22.03.2017 20:13:53
0
1
злобейте чукундури - селяндури ниедни! аС нали си джиткам с поршето и мушкам златето!
16.
666
20.09.2011 17:03:52
0
0
koi e tozi gangster Petko nikomu ne izvesten
15.
TNT
10.08.2011 15:41:11
1
8
Поздравления за служителя на община Бургас, такива хора са нужни на града. Поздравления. А този селянин да си научи пътните знаци, като ги обясни подробно и на любовницата си, щом е толкова жалък да слуша жена а не да се държи достойно като мъж.
14.
zuzi
04.08.2011 16:47:41
1
8
nie bednite moje da parkirame na sini zoni i da si pla6tame, a ako parkirame nepravilno, ni vdiga paqka i pla6tame o6te pove4e, a toq bokluk kato kara por6e kaien, na sq da pla6ta. bokluci mrasni, kato imat pari, si mislqt, 4e zakonite ne vajat za tqh!!!
13.
neznaen
31.07.2011 15:11:59
2
23
Какъв е този боклук Стамболиев, някакъв големец бил. Тази гнида въобще не е известна и вече не върви в Бургас. Поредния самозабравил се боклук със стара таратайка.
12.
Timito
31.07.2011 01:35:25
14
6
Ивелина, ти май на хубава кола не си се качвала, като гледам как си го писала, сигурно в здравето ти бъркат като видиш такава. не само на теб, ама и на повечето...
11.
граф Курски
30.07.2011 20:41:06
2
13
"Розе" е една скъпа кебапчийница с отвратителна кухня, кичозен и евтин интериор и с излъчване и на селски ресторант. Отвсеки селяндур ресторантьор не става и от всеки кашавар - готвач.
10.
Поршчо
30.07.2011 15:22:19
4
22
Много добре се е справил инспектора.Ако не им се оказва някаква съпротива на тия гниди,дето сега се самозабравиха още повече,никога няма да можем да дишаме.Поздравления за Фотев! А,междувпрочем ,кой е тоя "бизнесмен" Петко Стамболиев! Метресата му Златина,въобще не ме интерисува,тя скара ще бъде сменена-с тия 34години къде е тръгнала!?
9.
Станимир
30.07.2011 10:36:26
4
28
Само такива служители трябва да има в Община Бургас, инспектор Фотев даде добър пример на всички и смятам че трябва наистина този служител да получи някаква награда за смелата си постъпка
8.
Dancho
30.07.2011 10:26:28
3
18
tozi slujitel zaslujava da bude povishen li`chno ot kmeta Dimityr Nikolov
7.
anton
30.07.2011 09:41:35
1
6
bravo trop4o....

samo taka, shte se nau4at smeshnicite....
6.
Грийн
29.07.2011 23:32:13
1
26
К'ъв е тоя "големец" с това старо Порше, бе! Защо не дойде да си паркира поршето на тротоара във Варна? Отворко!
А и в Бургас да не свършиха кирките?
5.
Ред и дисцииплина
29.07.2011 20:05:22
2
22
Браво на Фотев!!! Де да бяха всички органи на реда в България като него! Много ясно, че няма да вземе парите, какво като оня има пари да не с*ре родопчета..
4.
БАТЕ БОРИСОФФ
29.07.2011 19:43:05
2
11
КАСАБОВА, НАБИЙТЕ СИ ГО В ГЛАВИТЕ ВЕДНЪЖ ЗА ВИНАГИ, ДИРЕКЦИЯ "УКОРС"(УПРАВЛЕНИШЕ ПРИ КРИЗИ, ОБЩЕСТВЕН РЕД и СИГУРНОСТ" - НЯМАТ НИЩО ОБЩО С т.н. ОБЩИНСКА ПОЛИЦИЯ КАКТО Е В СОФИЯ !!!
ТЕЗИ МОМИЧЕТА и МОМЧЕТА, СЕ ВОДЯТ МЛ.СПЕЦИАЛИСТИ и СТ.СПЕЦИАЛИСТИ в ДИРЕКЦИЯ, НЯМАЩА НИЩО ПОЛИЦЕЙСКО ВЪВ ФУНКЦИИТЕ СИ.
А, ЗА ТОВА ЧЕ МУТРАТА СИ СПИРА КАДЕТО СИ ИСКА, ДА ВИКНАТ КАТ/ОХРАНИТЕЛНА ПОЛИЦИЯ и ДА ГО МЯТАТ КУКИТЕ.
3.
Стойчо Скендеров
29.07.2011 19:14:51
1
16
Достойна постъпка иначе няма оправия братя. Предлагам този полицай да бъде награден иначе няма как да ги накараш такива като него да си гледат работата по тоя начин.
2.
kimanov
29.07.2011 19:02:29
2
8
ne poznavach li komesar milen dimitrov da te pusne vednaga toi haresva banditi sas porcheta ot elhovo
1.
kolega
29.07.2011 18:37:12
1
13
Евала!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас 6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас Ето кои са те  5 отблъскващи грешки по време на целувка 5 отблъскващи грешки по време на целувка Обърнете най-голямо внимание на лошия дъх Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Медици масово отказват да й поставя повече филъри в устните заради опасността от некроза Най-големите скандалджии в зодиака Най-големите скандалджии в зодиака Скандалите и свадите с тези зодии са вързани в кърпа Рецепта за агнешко с кисело мляко Рецепта за агнешко с кисело мляко Един от шедьоврите на българската кухня Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) От близко заведение са съдействали, за да бъде върната акулата обратно в морето Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Тревожността е бич на нашето време и психолозите обръщат все повече внимание на преодоляването ѝ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ 37-годишният бургазлия бе спипан с дрогата миналото лято до блок 13 в комплекса Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Цънцарова вече не се справя добре със задачите си  Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Екатерина отглежда дъщеря си след загубата на татко й - ливанеца Абдул Гани. Той бил банкер и тъкмо на него двете жени дължат охолния си живот
Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Досега спадаше към категория едно, включваща хероин, екстази... Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Жената останала в шок, била "мъртва" от месеци Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Разкриха какво ще включва менюто им Бунт в "Икеа" и "Метро" Бунт в "Икеа" и "Метро" Германският синдикат "Ферди" (verdi) започна общонационална стачка в секторите на търговията на дребно и едро в Германия Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Тя отишла на консултация при гинеколог, който след обстоен преглед ѝ казал, че биологично те не може да се нарича жена Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Египтянинът изкара седем сезона в Ливърпул и за това време успя да спечели Шампионската лига, Световното клубно първенство, ФА Къп, Суперкупите на Европа и Англия, две Купи на лигата, както и Висшата лига Американските войски се изтеглят от Африка Американските войски се изтеглят от Африка Нигер заменя западните сили в страната с руски Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Европейската централна банка ще намали лихвените проценти през юни Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Виетнамката често пропускала обяда или вечерята и ги заменяла с любимата си сладка напитка Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Мрежата от около 300 души е работила с 20-процентна комисиона и е прехвърляла бебета от интензивните отделения на държавни към частни болници
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори