×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Първият вицепрезидент на Иран Мохбер поема функциите на Раиси, извънредни избори ще има до 50 дни
  • Австралийската полиция арестува 554 души в операция срещу домашното насилие
  • Таксиметрови шофьори обявиха безсрочен протест срещу закриването на стоянки в София
  • Словакия разследва дали стрелецът на Роберт Фицо е действал сам
  • Предотвратиха опит за държавен преврат в Конго
  • Новата седмица започва с валежи на места в страната
  • Честваме паметта на светия мъченик Талалей Лечител и на света Лидия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Проблемът с природния газ бил решен, имало договор за танкерите


Проблемът с природния газ бил решен, имало договор за танкерите
Александър Николов разкри защо го наричат Сашо Кеша
04 Август 2022, Четвъртък, 10:08 ч.
Автор: Флагман.Бг

 Офертата е ангажираща, каза бившият енергиен министър Александър Николов  

Проблемът с количествата на природния газ е решен. Това каза в „Здравей, България“ по Нова телевизия бившият енергиен министър в кабинета „Петков” Александър Николов. Той отговори на обвинения на служебната власт за хаос в енергетиката.

„Относно хаоса - представянето на офертата я има стенографирано в Министерския съвет. Второ - има рамков договор, сключен с конкретна компания. Трето - офертата не е оферта просто, тя е ангажираща”, обясни той.

Договорът е за седем карга. „Офертата е ангажираща - право е на платеца и получателя да реши да я приеме или не. За трите карга има ангажимент, за четирите - описан механизъм”, разясни Николов.

Бившият енергиен министър уточни, че има слот за първото карго. „За него е взето решение, защото е скоро във времето. То е през месец октомври. Този слот е осигурен, но съвсем случайно - след като е обяснено как той да се плати, дали да се вземе и т.н. и след като има цялатакомуникация в „Булгаргаз” и БЕХ - решението още не е прието”, посочи той.

За второто и третото карго подчерта, че при разговор със служебния министър, му е казал кои са неговите „критични” колеги от държавите. „Това са Гърция, Азербайджан и Турция. За мое съжаление е „мижав интереса” към момента за това нещо”, допълни бившият министър.

Относно хранилището в Чирен той каза, че се пълни с по-бързи темпове, в сравнение с предишните две години. 

„Не е на 80%, защото трябваше да го напълним на 250 евро. Не е напълнено, защото е много скъпо. Второ - България е една от 12-те държави, към която дългосрочният договор от „Газпром Експорт” не се изпълнява едностранно”, подчерта той. 

Бившият министър предупреди за риск, ако гръцката връзка не влезе в експлоатация поради целенасочено забавяне на процедурата на 1 октомври. „България ще бъде поставена в изключително зависима и тежка ситуация. Вторият риск - договорените карга, които могат да влязат и към днешна дата, няма да могат да влязат в алтернативното трасе „Кулата/Сидерокастро”, защото евентуално там ще трябва да минава азерският газ. Това ще направи управлението на кризата и цените изключително тежки”, обясни Николов.

Той излезе и с призив към президента Румен Радев. „Безкрайно го уважавам. Искам да го помоля, абсолютно искрено, да не се предоверява на хора с доказано нисък експертен потенциал и по-нисък морал”, каза Николов и го призова да си извади изводите за случващото се от май месец насам.

След като водещата Мира Иванова цитира енергийният експерт Красимир Манов, който го наричал Сашо Кеша, а Радулов говорил за негова среща с Делян Пеевски, бившият министър разказа откъде идел прякора му. 

„Тези лъжи приключват с искова молба. В моята автобиография може да видите къде и как съм работил“, подчерта той.

„Относно простотиите с кеша... Приблизително 10 години съм работил в голяма телекомуникационна компания, 4 в световни групи. През 2010 г., след като 10 години бях в сферата на капиталовите пазари, лично по покана на тогавашния финансов директор на компанията влязох в дружеството с цел да се преструктурира т.нар. отдел парични потоци. Всяка година през мен са минавали над 550 млн. приходи и над 450 млн. разходи“, заяви Николов.

Оттам ли е прякорът, попита го водещият Виктор Николаев.

„Точна така“, потвърди Николов. 

А на въпроса дали се е срещал с Пеевски той отговори с една дума: „Абсурд!“.
 


В категории: Бизнес


Голяма трагедия с 5-годишно дете
Голяма трагедия с 5-годишно дете 20/05/2024, Понеделник 10:31 1
9
Коментара по темата
9.
До 8
04.08.2022 16:04:30
2
3
Единият танкер разтовари в Бургас, другият във Варна. Новите седем пътуват към Балчик. Цената е четири пъти по-евтина.
Кое не е ясно? Лена всичко обясни.
8.
,До 7
04.08.2022 15:34:17
0
8
Ако наистина знаеш напиши къде пристигнаха двата танкера как дойде газта до България и каква е крайната цена
7.
morjaka
04.08.2022 14:16:10
2
2
До2 Кое елъжа? Че договориха 2 танкера, пристигнаха ибяха разтоварени.Въпреки лъжите на ГЕРБ. И тези 7 танкера ще пристигнат и ще бъдат разтоварени ако тези , които получават комисионни от юГазпром в България не ги откажат !
6.
"бил" решен, "имало" договор
04.08.2022 12:19:09
1
2
no further comments
5.
До 3 тия
04.08.2022 10:46:03
6
2
Защото това е направено от бившия директор на Българгаз. Затова и правителството на Кирил Петков го уволни през януари и затова Радев се възпали и започна с атаките си срещу првителството и взе курс да го сваля. Като ще пишеш нещо поне казавай нещата докрая че тези които са позабравили картината да им е ясно-кой, кога и от къде е изнасял.
4.
Да бе
04.08.2022 10:41:06
1
6
Паричните потоци в едно дружество нямат нищо общо само с "кеша" , та да ти лепнат такъв прякор!
Кеш всички знаят какво означава?
3.
А защо
04.08.2022 10:38:16
3
13
изнесохте милиони кубици за една нощ, Саше ?
Не беше ли по-добре тези кубици да влязат в Чирен?
2.
XX
04.08.2022 10:22:26
5
14
Поредната лъжа на евроатлантическата шайка на Киро Лъжеца!
1.
Бай Манго
04.08.2022 10:19:32
12
7
Нищо не е решено. За Радев газът е газ само ако излиза от гъзъ на сибирската мечка. Другото е западен джендърски парфюм.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Високите цени на имотите у нас отказват и гръцките купувачи Високите цени на имотите у нас отказват и гръцките купувачи Разходите за строителство в София са по-високи отколото в Мадрид и Барселона Нова магнитна буря удря Земята днес, внимавайте Нова магнитна буря удря Земята днес, внимавайте Очаква се явлението да започне около 18:00 часа българско време На бас, че не знаете за какво служи чекмеджето под фурната На бас, че не знаете за какво служи чекмеджето под фурната 90% от хората нямат никаква идея Хандбалният "Фрегата" е на победа от бронза в първенството Хандбалният "Фрегата" е на победа от бронза в първенството След проведена анкета между клубовете в „А” РХГ за най-добър вратар на първенство за 2023/2024 г. бе определен капитанът на бургазлии Пламен Иванов „Синя България“ - листата на свободните хора с консервативни ценности „Синя България“ - листата на свободните хора с консервативни ценности Искаме да съберем нормалните и разумните, на които им е омръзнало да гледат как политически лидери се замерват с обвинения и компромати, обявиха от автентичното дясно обединение  44 университета затворени заради липсата на дългосрочна целеположена политика? 44 университета затворени заради липсата на дългосрочна целеположена политика? Протестът ни не е толкова заради възнагражденията, обясни проф. Миглена Темелкова Порталът на НАП с електронни услуги е отличен с нова награда Порталът на НАП с електронни услуги е отличен с нова награда В НАП се стремим да предоставяме все по-голям брой нови услуги, те да бъдат лесно достъпни от повече хора и по всякакъв начин, казва Малина Панайотова Голяма трагедия с 5-годишно дете Голяма трагедия с 5-годишно дете Родителите му го закараха мъртво в болница  Ясно е кой е поръчителят на убийството на Алексей Петров Ясно е кой е поръчителят на убийството на Алексей Петров Разследването има сериозен напредък Те се завръщат в бТВ Те се завръщат в бТВ Тези дни стана ясно, че са дали именно на нея очаквания от години филм за Георги Аспарухов – Гунди, превръщайки медията в свой ексклузивен медиен партньор
Загуби сърцето на "Ергена", но спечели друго по-ценно Загуби сърцето на "Ергена", но спечели друго по-ценно Вместо това открих нещо, което може да се окаже много по-ценно – истинско женско приятелство Израел не бил замесен в смъртта на иранския президент Ебрахим Раиси Израел не бил замесен в смъртта на иранския президент Ебрахим Раиси "Не бяхме ние", каза ирански служител, пожелал анонимност Иран потвърди смъртта на президента Раиси Иран потвърди смъртта на президента Раиси Обявяват го за мъченик  Ебрахим Раиси загинал? Хеликоптерът на президента е изгорял напълно Ебрахим Раиси загинал? Хеликоптерът на президента е изгорял напълно Няма признаци на живот в останките, съобщи ръководителят на иранския Червен полумесец Телецът да не надценява силите си и да не пренебрегва знаците на съдбата! Телецът да не надценява силите си и да не пренебрегва знаците на съдбата! Хороскоп за деня – 20 май 2024, понеделник Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Бен Афлек и Дженифър Лопес са пред развод, а мнозина смятаха, че ще остареят заедно Всеки трети сърбин мрази ЕС Всеки трети сърбин мрази ЕС Увеличава се броят на тези, които не искат страната им да е част от Европейския съюз Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Осем линейки и дронове също са част от спасителните усилия Топ 5 енергийни места в България Топ 5 енергийни места в България ма земи със силна и лековита енергия, за които хората разказват, че там компасите се побъркват, а часовниците спират Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” По чудо инцидентът се размина без жертви
Асен ВАСИЛЕВ Асен ВАСИЛЕВ Не че Борисов и Пеевски се изпраха, ние се изцапахме Виц на деня Виц на деня Той и тя седят прегърнати на дивана.
- За какво мислиш, скъпа? - пита той.
- За това което и ти - отговаря тя.
- Чудесно! В такъв случай донеси по една биричка...
Виц на деня Виц на деня - Скъпи, каза ли на шефа си, че ние, двамата, не можем да живеем с тази твоя малка заплата?
- Казах му...
- И той к'во?
- Каза да се разведем...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори