×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Областният управител на Бургас Стойко Танков пише до МС за пропадналата велоалея


Областният управител на Бургас Стойко Танков пише до МС за пропадналата велоалея
Велоалеята с всеки изминал ден пропада към морето и до няколко месеца ще изчезне, категоричен е независимият експерт инж.Красимир Маринов
Тема в развитие
виж още
скрий
27 Юли 2022, Сряда, 17:31 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ снимка: Авторът

По заповед на губернатора е сформирана комисия, която има препоръка за трайното решение на проблема, големият въпрос е дали спасителната операция ще се реализира бързо

 

Губернаторът на Бургас Стойко Танков е информирал през май Междуведомствена комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет за пропадналата велоалея между Бургас и кв.“Сарафово“. Това става ясно от съобщение на областна администрация Бургас, която току-що излезе със становище по този случай. (ВИЖТЕ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ)

Припомняме, че след въпрос на общинския съветник от „Демократична България“ Даниела Божинова за потъващата към морето велоалея, кметът Димитър Николов разясни, че от месеци води тежка кореспонденция с държавното дружество „Геозащита Варна“, което е отговорно в подобни казуси.

Според тях обаче свлачище няма, а пропадане заради ерозия. Управителят на държавната структура Ивелин Гаврилов отказа пред Флагман.бг да поеме отговорност при окончателно потъване на най-романтичната част от бургаската велоалея. Отказа и да даде отговор дали ще извършат укрепване. Според неговите служители – проблем в Бургас не съществува.

„Геозащита Варна“ отказва да приеме и становището на независимия експерт инж. Красимир Маринов, който е категоричен, че в този район не само има свлачище, но и то е доста активно и до няколко месеца ще погълне цялата велоалея. Заради очеизвадния конфликт на интереси Варна да отговаря и за бургаското крайбрежие, вчера кметът Димитър Николов призова да се създаде „Геозащита Бургас“ и Южното Черноморие да бъде поверено на „хора, които са на място и поне малко им пука за Бургас“.

Областният управител Стойко Танков, като най-висш представител на държавата в региона, е разпоредил още при получаването на сигнала да се сформира комисия от експерти, която да направи оглед на място и даде препоръки. Препоръката на специалистите за трайно решаване на проблема с ерозионните и абразионни процеси в имота е да се предприемат мерки за отвеждане на повърхностните води, постъпващи от платото към морето.

Предстои да се направи точно СМР за дейностите и средствата да бъдат за проектиране, стабилизация и строителство на проблемния участък и отводняване на съседната територия. Дали процесът ще може да се ускори и да не е късно, когато отпуснат парите за ремонт, предстои да разберем съвсем скоро.

Междувременно се очертава този участък да бъде затворен. Към настоящия момент до трайното укрепване и отводняване на имота е необходимо да се забрани движението по него, е становището на експертите. Достъпът до алеята и сега е ограничен, но забраната така и не се спазва.

Интересна подробност е, че за областна администрация този участък не е велоалея, а технологичен път, който служи за връзка между пешеходната и велосипедна алея между Солниците и кв.Сарафово.


В категории: Бургас


18
Коментара по темата
18.
Митко
28.07.2022 08:00:18
0
1
Морето е виновно, то подкопава брега . Само с малко чакъл няма да бъде спряно. Преди време четох, че в един участък между бункера и бетонната алея ще се прави яхтено пристанище. Дали не става въпрос точно за там. В такъв случай сигурно няма проект за пътя и брегоукрепването.
17.
ЕС
28.07.2022 06:37:45
0
6
Когато я строиха герп и опъваха парите по някоя програма със сигурност им е било ясно. Както повечето им "постижения". И най-вече "великата магистрала", която правиха с цената на много фалирали фирми и битум за 2-рокласен път, защото парите отидоха в нощното шкафче. Сега много реват, че щяха да им изкарат мръсотиите наяве. Но не можаха да махнат каскета.
16.
Типично за гербаджииските крадци
27.07.2022 22:46:18
0
7
Колкото повече строят и ремонтират толкова по зле колко международни пътища пропаднаха
15.
Асфалт бей
27.07.2022 20:18:15
0
10
Редактор община Бургас, няма нищо общо с изпратеното съобщение до редакция на Флагман от прес службата на областния управител. Но така де няма велоалея, има положен асфалт върху държавен имот и то бе разрешение за строеж... Така работи органът, който трябва да издава разрешения за строеж на обикновените бургазлии. Няма свлачище, няма държавни пари, затова едни специалисти не са удобни на общината, а другите им проектират това, за което им плащат, независимо дали е подходящото....
14.
Бързо!
27.07.2022 19:17:36
1
13
Отпускайте парите бързо,че на някой ми трябват-
Я за яхта,я за скъпа почивка,я за скъпа кола и т.н
13.
Я
27.07.2022 19:11:53
1
20
Тази алея се превръща в мега мазната хранилка!
След първоначално налятите милиони,сега се вижда качеството на направеното-
корупционни практики,май така е модерният израз.
Сега се искат още милиони,за ремонт на ремонта-и така до безкрай
12.
Само важното
27.07.2022 19:06:26
1
18
Важното е ,че "някой" прибра комисионните от хвърлянето на няколко самосвала асфалт.
Кой ли е?
11.
Дааа
27.07.2022 19:03:26
1
19
Целият град е леш
Гарантирано от греб
10.
ff
27.07.2022 19:03:00
0
7
VUV DUBAI IMA CELI OSTROVI NAPRAVENI V MORETO. ZNACHI MOJE.
9.
Дааа
27.07.2022 19:00:45
1
14
По-добре да се затвори този участък,защото става хранилка!
През 2-3години ще се искат едни милиони,и резултатът ще е видим-както е в момента!
В същото време основни артерии в града са пълен леш,да не говорим за малки улички,които не са ремонтирани от 50 и повече години!
А новите след "основен"ремонт изкарват максимум година-две!
8.
Az
27.07.2022 18:55:42
2
12
Еййй голямо реване ,голям вой до небесата!
Това е ясно за всички,но трябваше да се"усвоят"няколко милиона,като се хвърлят няколко самосвала асфалт!
Срещу Майката Природа не може да се бориш!
7.
Смях
27.07.2022 18:53:33
1
11
Пак се издънихте флагман - не за областна, за законаът не е велоалея и общината е строила незаконно там.
6.
*********
27.07.2022 18:48:36
0
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
5.
всичко тва е
27.07.2022 18:09:35
2
18
за да се "усвоят" 2-3мил лева
4.
geozashtita
27.07.2022 18:07:50
2
0
tova ne e svlachishte tam imashe cheren pat no be she po v Miskito posse go zasipaha za da ne e na valni alfalfa no zimata valniite podkopavat chalaza knit e otdolu I zatova se propukva tovavseki ebach koito e slizal da Klatigo Zane
3.
Koloezda4
27.07.2022 18:00:09
1
15
Там на кое викате велоалея до Сарафово не знам. Този ерозирал бетон не става за каране. А онези бели пейки така се сливат с него,че е въпрос на време някой да се метне отгоре им. По безопасно е да се кара горе по черното.
2.
ff
27.07.2022 17:37:01
4
6
VSIAKA GOLIAMA ULICA TRIABVA DA IMA VELO_ALEYA. HORATA V BURGAS TRIABVA DA SE KACHVAT NA KOLELA ZASTOTO SA DEBELI I PULNI S BOLESTI.
1.
dd
27.07.2022 17:35:38
7
2
OBSTINATA OSTE NIAMA NORMALNA VELO_ALEYA DO SARAFOVO SLED 10 GODINI STROENE. OBACHE VSEKI ISKA DA KARA --- NE SE SETIAT DA SUBERAT PARI OT HORATA.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Ще надуят ли сметките ни за ток заради дефицита във фонд „Сигурност“? Ще надуят ли сметките ни за ток заради дефицита във фонд „Сигурност“? Нелепо е да товарят с това задължение битовите потребители, коментира проф. Владимир Колев  Главболгарстрой и Смарт Консултантс представиха Twin Tower – проект от ново поколение Главболгарстрой и Смарт Консултантс представиха Twin Tower – проект от ново поколение Освен с футуристичен облик, проектът привлича и с отличната си ликация, а транспортната достъпност ще бъде обезпечена с отлично изградената инфраструктура в района Има ли опасност от наводнения? Ще прелеят ли Струма и Места? Има ли опасност от наводнения? Ще прелеят ли Струма и Места? На територията на нашата област е обявен жълт код за валежи, каза губернаторът на Благоевград За четвърти път "Ден на таланта" в Бургас, нямаше празна седалка в Летния театър! За четвърти път "Ден на таланта" в Бургас, нямаше празна седалка в Летния театър! Скечове, латиноритми и хип-хоп, песни - беше взривяващ спектакъл на самородни таланти от абитуриентите на сериозна гимназия Едночасов инфотур не стигна, за да се покажат на ръководители от ЕК успешните проекти на Бургас Едночасов инфотур не стигна, за да се покажат на ръководители от ЕК успешните проекти на Бургас Градът е емблема на кохезионната политика, каза Йорданка Чобанова, ръководител на представителството на ЕК Арестуваха бургазлията Христо Радев дрогиран, конфискуваха Тойотата му Арестуваха бургазлията Христо Радев дрогиран, конфискуваха Тойотата му 32-годишният мъж е бил спрян при рутинна проверка вчера, около 23 часа на ул."24-ти Черноморски пехотен полк" Направих уникални домашни рогчета, цялата улица ухае на тях Направих уникални домашни рогчета, цялата улица ухае на тях Рецепта-мечта, непременно я опитайте 18 нови български филма ще представи „Златната липа“ 2024 18 нови български филма ще представи „Златната липа“ 2024 В продължение на 5 дни старозагорци и гостите на града ще гледат над 50 заглавия от Европа при вход свободен Камарата на архитектите в България провежда общото си събрание на 16 и 17 май в Поморие Камарата на архитектите в България провежда общото си събрание на 16 и 17 май в Поморие Близо 400 делегати от цялата страна ще се включат в най-големия форум на архитектурния бранш за 2024 година Катастрофиралата кола в Пловдив била пълна с райски газ Катастрофиралата кола в Пловдив била пълна с райски газ Разследващите са иззели от колата голямо количество флакони
Мощни взривове в Крим, а Путин изненадващо подкрепи китайския план за мир в Украйна Мощни взривове в Крим, а Путин изненадващо подкрепи китайския план за мир в Украйна Руски блогъри пък тръбят за масово бягство на украински войници от Волчанск, след като руснаците превзеха кметството  Блинкен отправи послание с китара в ръка в киевски бар Блинкен отправи послание с китара в ръка в киевски бар Битката не е само за Украйна, но и за свободния свят, коментира той Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада В последните години гей парадът събира над 300 000 участници Футболна звезда изпрати брат-близнак да играе в Румъния и получава 18 хил. евро заплата Футболна звезда изпрати брат-близнак да играе в Румъния и получава 18 хил. евро заплата Смутените шефове на Динамо дори са възнамерявали да подложат играча на ДНК тест Венецуела стана първата държава, която изгуби всичките си ледници Венецуела стана първата държава, която изгуби всичките си ледници Ледникът Хумболт, известен още като Ла Корона, беше последният във Венецуела Арестуван е главният руски военен кадровик Арестуван е главният руски военен кадровик Ген. Юрий Кузнецов е заподозрян за вземане на подкупи, а в дома му са намерени милиони рубли, златни монети и часовници Едва ли ще я познаете, но това е Камелия след основния ремонт на фейса Едва ли ще я познаете, но това е Камелия след основния ремонт на фейса В социалните мрежи подозират, че любимката на няколко поколения българи се е подлагала на естетични и пластични интервенции, с които е прекалила и е заприличала на нищо Тя ще съди Слави, защото я нарекъл "луда жена" Тя ще съди Слави, защото я нарекъл "луда жена" Певицата на Дългия била категорична, че иска да изчисти имиджа си, който гологлавия шоумен зацапал Почина известен нотариус Почина известен нотариус Завинаги ни напусна нашият скъп колега и приятел“, заяви председателят на камарата Димитър Танев Целият свят не може да откъсне очи от уникалните тоалети на тази дама Целият свят не може да откъсне очи от уникалните тоалети на тази дама Първата дама на Франция може да напише истински наръчник за елегантност
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Докторе, кажете как съм? Умирам от любопитство.
- Спокойно... не е от любопитство.
Виц на деня Виц на деня Две блондинки си говорят:
- Най-много мразя тайните. Трябва на всеки един поотделно да разказваш.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Какво е жизнен опит?
- Отново настъпваш мотиката, но вече си с каска.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори