×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

29-годишният Стоян, който спретна гонка с полицията в Бургас, нямал книжка, повдигат му две обвинения


29-годишният Стоян, който спретна гонка с полицията в Бургас, нямал книжка, повдигат му две обвинения
Осъждан е за редица престъпления, сред които кражби, домашно насилие и наркотици, съобщи ръководителят на Районната прокуратура в Бургас Иван Кирков, който е и наблюдаващ обвинител
Тема в развитие
виж още
скрий
24 Юли 2022, Неделя, 16:22 ч.
Автор: Емел МАХМУД, снимка: авторът

Грозят го до 6 години затвор

29-годишният Стоян Георгиев от ямболското село Джинот, който предизвика невиждан екшън с полицията в Бургас снощи, нямал книжка. Това съобщи на извънреден брифинг административният ръководител на Районната прокуратура в Бургас Иван Кирков, който е наблюдаващ прокурор по случая. 

На Стоян му повдигат две обвинения.

„.Първото от тях е по член 269, ал. 1 от Наказателния кодекс, употребил заплашване с цел да принуди орган на властта - полицай от Гранична полиция, да пропусне нещо по служба, свързано с функциите му, а именно: не е спрял на подаден сигнал от полицейския служител със стоп-палка, насочвайки срещу полицейския служител управлявания автомобил, с оглед избягването да му бъде извършена полицейска проверка. Второто престъпление е по член 343, ал. 3 буква А, а именно за това, че управлявайки МПС, е допуснал ПТП, блъскайки полицейски автомобил, като по този начин е причинил средна телесна повреда на полицейския служител. Деянието е осъществено след употреба на наркотични вещества, а деецът е избягал от местопроизшествието, а също така и не притежава правоспособност“, каза прокурор Кирков. 

За първото престъпление се предвижда наказание лишаване от свобода до 6 години, а за второто - от 1 до 6 години. Двете са тежки умишлени престъпления.

Стоян Георгиев е с богато криминално минало. През 2012 г. е осъждан за кражба на горива от различни автомобили. През 2013 г. за кражба от жилище, 2016 г. е осъждан за нарушаване на заповед за защита от домашно насилие и през 2021 г. е осъждан с глоба за притежание на наркотични вещества, допълни прокурор Кирков. 

Той е подписал постановлението за удължаване на ареста на престъпника, като се очаква в следващите дни да бъде внесено искане в съда за определяне на мярка за неотклонение задържане под стража.

„Тук е мястото да припомня, че проблемът свързан с управлението на МПС-та след употреба на наркотични вещества и алкохол е кауза на Прокуратурата на Република България, в частност на главния прокурор. И само преди месец точно главният прокурор внесе поредно писмо в Народното събрание с предложение за изменение на Наказателния кодекс спрямо такива водачи, което очевидно е бич за нашето общество. Като предлага завишаване на наказанията, отнемане на МПС-тата, защото според нас, по този начин би имало голямо въздействие на психиката на хората дали да сядат и управляват по този начин автомобила си“, каза още държавният обвинител. 


В категории: Темида


10
Коментара по темата
10.
Холандски съдия
25.07.2022 00:28:14
9
3
Това, че няма книжка, не значи, че не може да кара кжла. Вижте комко хора влизат в морето без диплома по плуване.
9.
рако
24.07.2022 22:17:15
2
15
Като ония дето кара по главната на Бургас надрусан пиян и какво стана питайте къде е!?Кучетата си лаят кервана си върви и пак и пак ще е!!!С МАЛКИ ПРИСЪДИ ГОЛЕМИ ЯДОВЕ
8.
читател
24.07.2022 22:02:15
1
8
Не случайно досега джигити и трафиканти преминаваха през гранично полицейските постове и патрул веднаж ще направят опит да ги спрат и с ъщия им застрашил живота Затова предпочитат да се занимават от охранителна полиция и РЗЖ .
7.
Гешев
24.07.2022 21:45:51
1
5
Не пропусна да ми се измазниш и да ми оближеш подметките
6.
А в Сингапур
24.07.2022 19:07:31
1
28
Такива ги бесят и държавата не хаби ресурс нито да ги гони, нито да ги разкарва постоянно по съдилища нито да ги храни и отглежда в затвори...въжето през шията и довиждане!
По това време на площада във Върли бряг винаги има половин дузина деца, които си играят...ами ако не беше ударил патрулката само ами беше помел и децата?! Смърт и само смърт за такива доказани утрепки!
5.
До 4-ти
24.07.2022 18:37:16
2
23
Стига с тези клишета.Нали и Джордж Флойд беше същия и го изкараха герой.Либерастията хване ли дикиш някъде и престъпноста веднага скача,а престъпниците стават герои.
4.
Кога в БГ
24.07.2022 18:03:27
2
52
Рецидивист, наркотици, бягство, без книжка, катастрофа, в САЩ щеше да го застрелят директно.
3.
Лост
24.07.2022 17:56:54
0
43
Не ни пишете, че е осъждан. Кажете на колко е осъждан. Иначе са само общи приказки.
2.
Куньо
24.07.2022 17:51:56
1
48
И тук изниква пак въпроса, защо рецидивисти с толкова много престъпления и присъди са по улиците? Да създават работа на полицията, прокуратурата и съда?
1.
оффф...
24.07.2022 17:48:47
1
46
Как може да си на 29 и все още да се правиш на рейсър и да караш без книжка?
В смисъл, колко бавен трябва да си?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Пари и любов за Девата, а Везните да се пази от измамници! Пари и любов за Девата, а Везните да се пази от измамници! Хороскоп за деня – 11 юни 2024, вторник  Истините за секса, които жените след 30-годишна възраст знаят Истините за секса, които жените след 30-годишна възраст знаят Увереността е най-секси Страховете на много жени, които отблъскват мъжете Страховете на много жени, които отблъскват мъжете Да бъдеш страхлив през цялото време излъчва изключително стресираща и напрегната личност 4 зодии мъже, които са много, ама много твърдоглави 4 зодии мъже, които са много, ама много твърдоглави Ето кои са те  Рецепта за млечна разядка с тиквички и картофи Рецепта за млечна разядка с тиквички и картофи Свежо лятно предястие Несебърското барби Ивелина Прунова празнува ЧРД сред супер лукс в Кан Несебърското барби Ивелина Прунова празнува ЧРД сред супер лукс в Кан Латиномузиканти й пели на ухо Happy birthday, а наздравици се вдигали с Дом Периньон Победителката от "Хелс китчън" Алекс Гърдева заговори за политика Победителката от "Хелс китчън" Алекс Гърдева заговори за политика Финалистката от Ергенът 1 има свое мнение за Народното събрание Кои са отличниците от изборите в Бургаско Кои са отличниците от изборите в Бургаско Жечо Станков затвърди лидерската си позиция в ГЕРБ, няколко изненади при ПП-ДБ Социологическата слепота и новите "бели рицари" в политиката ни Социологическата слепота и новите "бели рицари" в политиката ни Да не бъде уловен изобщо вотът за партия "Величие", която по всяка вероятност ще влезе в Народното събрание, сериозно излиза от рамките на статистическата грешка „Военна полиция“ разкри опити за измами с мними имоти на Министерството на отбраната „Военна полиция“ разкри опити за измами с мними имоти на Министерството на отбраната На потенциални купувачи са предлагани имущества в София с фалшиви договори за собственост
Хърватия, Литва и България с най-ниска активност на евровота Хърватия, Литва и България с най-ниска активност на евровота Белгия води, следвана от Люксембург и Малта Kaĸ щe ce oтpaзи нa xopaтa пъpвoтo нaмaлeниe нa лиxвитe нa EЦБ Kaĸ щe ce oтpaзи нa xopaтa пъpвoтo нaмaлeниe нa лиxвитe нa EЦБ Бaнĸaтa нaмaли ocнoвния лиxвeн пpoцeнт нa цeнтpaлнaтa бaнĸa дo 3,75% Тя е драг кралица и се оказа шеф на секция за евровота в Испания Тя е драг кралица и се оказа шеф на секция за евровота в Испания Облечена като травестит, Питита ръководи гласуването в Испания Възход за крайнодесните в Европа, но ЕНП увеличава мнозинството си Възход за крайнодесните в Европа, но ЕНП увеличава мнозинството си Най-голямо сътресение предизвикват изборните резултати във Франция Лидерите на сензацията на вота проговориха Лидерите на сензацията на вота проговориха Ще осветим процеса, по който се правят законите и как се изпълняват, каза полк. Марков Става мазало: 24-годишен инфлуенсър от Кипър влиза в Европейския парламент (ВИДЕО) Става мазало: 24-годишен инфлуенсър от Кипър влиза в Европейския парламент (ВИДЕО) В първата си реч след обявяването на данните той заяви, че е било постигнато "чудо" не само в Кипър, но вероятно и в света ТикТок политикът: Кой е Жордан Бардела - 28-годишният лидер на крайно десните във Франция ТикТок политикът: Кой е Жордан Бардела - 28-годишният лидер на крайно десните във Франция Той има 1,2 млн. последователи в ТикТок След съкрушителното поражение: Макрон разпуска парламента на Франция, обяви предсрочни избори След съкрушителното поражение: Макрон разпуска парламента на Франция, обяви предсрочни избори Решението го е взел след резултатите от евровота ЕНП с най-много депутати в ЕП, "Зелените" отбелязаха огромна загуба ЕНП с най-много депутати в ЕП, "Зелените" отбелязаха огромна загуба Губят цели 24 места Шенген се отдалечава - крайнодесните печелят евровота в Австрия Шенген се отдалечава - крайнодесните печелят евровота в Австрия Това са първите европейски избори след излизането на Великобритания от ЕС
Николай СЛАТИНСКИ Николай СЛАТИНСКИ Ако Европа не направи така, че Русия да загуби войната, Голямата европейска война няма да ни се размине Виц на деня Виц на деня Пиян мъж се доближава до полицай.
- Господин полицай, колко цицини имам на главата?
- Три.
- Значи още три стълба и съм вкъщи.
Виц на деня Виц на деня На младини - правиш с*кс - появяват се деца.
В зряла възраст - тъкмо се наканиш да правиш с*кс и се появяват децата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук В семейството трябва да има баланс и хармония. Тя истеричка, той непукист!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори