×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Мъжът, стрелял срещу Роберт Фицо, ще се яви пред съда
  • Очакваме горещ уикенд
  • Отбелязваме Европейската нощ на музеите
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Племенникът на трагично починалия отец Ромил застава начело на Айтоската църква


Племенникът на трагично починалия отец Ромил застава начело на Айтоската църква
Негово Преосвещенство Агатополски епископ Йеротей въдвори новоназначения енорийски свещеник
Тема в развитие
виж още
скрий
10 Юли 2022, Неделя, 17:42 ч.
Автор: Флагман.бг

Свещеник Ромил Георгиев, който е само на 23 г., направи първото си обръщение към християнската общност в община Айтос

Отец Ромил Георгиев е новият енорийски свещеник и предстоятел на храм „Св. вмчк Димитрий Солунски“ в Айтос. Днес Негово Преосвещенство Агатополски епископ Йеротей въдвори новоназначения свещеник. 

Айтоските християни имат нов пастир, който от днес поема техните грижи, който ще ги утешава и подкрепя, ще се моли за тях и техните семейства, който ще стопанисва поверения му Божи дом - "Св. вмчк Димитрий Солунски", каза в словото си в храма Негово Преосвещенство Агатополски епископ Йеротей.

Свещеник Ромил Георгиев направи първото си обръщение към християнската общност в община Айтос. 

"Желая на всички да бъдат борбени, да имат надежда, защото Св. Йоан Кръстител казва "Надеждата на християните не умира!" Заедно, с Ваша помощ, ние ще се борим към едно доукрасяване на цъърквата. Защото нашата църква е една от примерите за цяла България, за цялата епархия и епархиите. Защото тук има много вярващи хора, а самата църква е по уникален начин изписана, олтара и всичко е уникално красиво, за което се е погрижилл заупокойният отец Ромил“, каза свещеникът.

Отец Ромил Георгиев е племенник на предишния свещеник - Ромил Негозов, който бе открит обесен в Руенския балкан през лятото на 2020 г. Въпреки че според разследващите категорично се касае за самоубийство, в Айтос до ден-днешен се смята, че свещеникът не може да е сложил сам край на живота си. (ВИЖ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ)

Отец Ромил (Георгиев) е роден на 10 май 1999 г. в гр. Сливен. Като дете в продължение на 8 години живее в Португалия. През 2013 г. се завръща в България за да започне обучение в Духовна Семинария в гр. Пловдив, която завършва с отличие.

От 2018 г. до 2022 г. . е студент по Теология (богословие) в Богословския факултет на Софийски Университет " Св. Климент Охридски". През време на пребиваването му в гр. София е бил клиросен певец в храм "Св. Наум Охридски", кв. Дружба, а също така и част от хор "Св. Наум Охридски" с диригент д-р Андрей Касабов.

С благословението на Негово Високопреосвещенство митрополит Сливенски Г-н Г-н Иоаникий на 01 май 2022г. е ръкоположен за дякон от Негово Преосвещенство епископ Агатополски Иеротей в храм "Успение Богородично" - гр. Несебър, а на 08 май 2022 г в храм "Св. Вмчк Димитрий Солунски" - Айтос, е ръкоположен в свещенически сан иерей отново от Негово Преосвещенство епископ Агатополски Иеротей.

От 01.07.2022 г. е назначен със заповед на Негово Високопреосвещенство митрополит Сливенски Г-н Г-н Иоаникий за предстоятел на храм "Св. вмчк Димитрий Солунски" в град Айтос и председател на църковното настоятелство.
 




В категории: Айтос


7
Коментара
7
Коментара по темата
7.
Аааагент Недим Генджев
11.07.2022 06:41:53
2
1
Аааааааа честито
6.
САЩ
11.07.2022 01:01:18
2
4
до 4

мълчи ма, вaтeнкo eбaнa!
5.
Пламен
10.07.2022 21:29:52
0
9
Трагично загинал???Уж се обеси човека и дори това да е вярно,се нарича самоубийство,а не трагична злополука!А аз питам защо никой не разследва случая?И ако се е самоубил,какъв вярващ е бил,знаейки,че това е непростим и непоправим грях!
4.
ЕЙ ФАШИСТИ МРЪСНИ
10.07.2022 20:11:55
11
5
КВО МИ ДАВАТЕ ПАЛЦИ НАДОЛУ НА КОМЕНТАР 2 МАМА ВИ ПРОДАЖНА НАТОВСКА ФАШИСТСКИТЕ АМЕРИКАНСКИ ЩАТИ ВИ ЕБАТ ОТЗАД ДОБРЕ ЧЕ ТУКА СМЕ ОЩЕ ХОРА ХРИСТИАНИ С ЦЕННОСТИ И СИСТЕМИ И НЕЩА ЧЕ ИНАЧЕ ЛЕЩААА САМО ДА ВИ НАБАРАМ ЕХХХ
3.
Аха
10.07.2022 18:45:42
5
11
Бизнеса остава във фамилията хахаххах
2.
БРАВО НА МОМЧЕТО
10.07.2022 18:22:40
16
10
ДОБРЕ ЧЕ ИМА ОЩЕ МЛАДИ ХОРА КОЙТО СА ВЯРВАЩИ А НЕ ПОДЧИНЕНИ НА САТАНАТА И АНАЛНИТЕ СЛУГИ НА ФАЩ !!!
1.
Бай....
10.07.2022 18:01:02
16
14
Узаконена форма на просия! Това е БПЦ! Религията е опиум за народите!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият По всяка вероятност той е изгубил контрол над возилото си, то е преминало през мантинелата, през оградата, отстрани на магистралата и се преобърнало Автомобил се самозапали край Стара Загора Автомобил се самозапали край Стара Загора Инцидентът е станал около 15:15 ч. в платното в посока към Казанлък Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Тя е починала на място Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Те ще бъдат поставени на междуградски пътища до 2 години Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Ако някой лети със 100-150 км/ч, трябва да хвърляш боб, за да разбереш дали в момента на излизането ти на главния път няма да те изсвятка някое камикадзе Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Ще поискам ромите да се научат да живеят като пълноправни българи, да спазват законите, каза тя Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Промените в графика ще позволят едно по-добро и ефективно провеждане на самите изпити Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Инцидентът е станал около 10 часа тази сутрин в платното в посока Бургас Бургазлийка е сред актрисите, които ще минат по червения килим в КАН Бургазлийка е сред актрисите, които ще минат по червения килим в КАН Мисис България Станислава Андреева е сред актрисите, които ще минат по червения килим в Кан И двамата шофьори, участвали в катастрофата с кола на НСО, с нарушения назад в годините И двамата шофьори, участвали в катастрофата с кола на НСО, с нарушения назад в годините Вижте какви са те
Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори