×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Основателят и лидер на форума в Давос Клаус Шваб се оттегля
  • Руски дронове поразиха енергийни обекти и оставиха на тъмно Сумска област
  • Русия показа новите коли "Волга", които всъщност са изцяло китайски
  • Подобрява се състоянието на жената, пострадала при катастрофата на входа на Аксаково с автомобил на НСО
  • Прокурорската колегия освободи апелативния прокурор на София Радослав Димов и го награди
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Шокиращи новини за тираджията, убил и изнасилил доц. Нейков


03 Юли 2022, Неделя, 17:37 ч.
Автор: Флагман.бг

Бившият тираджия Илия претрепа преподавателя жестоко с бухалка, 2 дни на бачкане в пандиза му се смятат за 3 излежани

Бившият тираджия Илия Стоичков, който е осъден на 18 г. затвор за кървавото убийство на доц. Стефан Нейков край Пловдив, излежава присъдата си в затвора в града под тепетата, пише Телеграф.

Там той работи в цех на затвора, където дооформя произведени детайли, съобщиха от Министерство на правосъдието. Не е награждаван. До момента има едно наложено дисциплинарно наказание за притежание на неразрешена вещ.

Дива ревност превърна тираджията в убиец на 2 юли 2018 г. Стоичков буквално размаза с бухалка 70-годишния доц. Стефан Нейков от Института за генетични ресурси в Садово, доверявайки се на жена си, че е искал секс от нея по повод на магистратура, която искала да кара.

42-годишният Стоичков живеел със съпругата си Иванка в къща в пловдивското село Първенец. Имали дете момченце. Мъжът работел като тираджия и често пътувал за дълго в чужбина. Според хора от селото бил добър и кротък човек.

Винаги се държал добре, помагал на близки и познати. Дори помагал с пари на хора в нужда и с каквото може. 32-годишната му съпруга Иванка също била кротка и добра жена. Грижела се за семейството и животът на Стоичкови години наред бил спокоен.

Обрат
През пролетта на 2018 г. Иванка решила да запише магистратура в Аграрния университет в Пловдив. За целта се свързала с доц. Стефан Нейков от Института за генетични ресурси в Садово, който й бил преподавател, докато учела за бакалавърска степен.

Не се знае какво се е случило по време на комуникацията и срещите между жената и доцента, но в един момент тя се оплакала на мъжа си, че доцентът иска секс и пари, за да й помогне за магистратурата.

Съпругът избухнал в ярост. Не се знае доколко е вярно, че доц. Нейков е имал похотливи намерения, но тираджията повярвал на жена си. При мисълта, че изобщо може нещо да се случи между Иванка и доц. Нейков, той решил да го накаже.

Вендета
Жената се съгласила да устроят капан на преподавателя. Тя му се обадила с покана да се видят. Срещата трябвало да се състои на 2 юли вечерта край село Оризари.

Доцентът отишъл на уговореното място късно вечерта. Никой не го чакал. От тъмнината обаче изскочил Илия и с бухалка започнал да млати възрастния мъж. Иванка само наблюдавала отстрани.

Побоят е бил толкова жесток, че доцентът буквално бил размазан. Той изпаднал в безсъзнание. Потъналото в кръв тяло спряло да мърда, но все още бил жив.

Съпрузите го натоварили в колата му и го откарали в Пловдив, близо до Военна болница. Там паркирали автомобила на една улица и си тръгнали. Кървавата бухалка била изхвърлена в Марица.

Ужас
На следващата сутрин минувачи открили полумъртвото тяло на доц. Нейков. Черепът му бил пробит от ударите с бухалка, имал и други наранявания и медиците не успели да го спасят.

Семейството на доцента и хората, които го познават, категорично отхвърлят версията на Иванка, че той е искал ласки от нея.

Криминалистите веднага започват разследване и сравнително бързо стигат до Иванка и Илия. Събират и доказателства за извършеното от тираджията кърваво престъпление.

Срещу него са повдигнати две обвинения – за убийството на доцента и за грабеж на златния му синджир, който след неговото пребиване до смърт бил даден в заложна къща.

Наказанието
На първа инстанция Илия Стоичков бе осъден на 20 години затвор и 220 хил. лв. кръвнина на близките на убития доц. Стефан Нейков - съпругата и двете деца. Адвокатът на тираджията заяви, че има смекчаващи вината обстоятелства. Според него Илия е правил изкуствено дишане на доцента и го оставил близо до болница. Искал да го накаже, но не и да го убие.

Прокуратурата и семейството на доц. Нейков обаче настояваха за доживотна присъда.

Всички страни обжалваха наказанието. Апелативният съд го намали с 2 години. Така Илия Стоичков ще лежи 18 г. за умишлено убийство по чл. 116 от Наказателния кодекс. Присъдата бе обжалвана пред Върховния касационен съд, но неговото окончателно решение е потвърждение на наказанието от 18 г. затвор.

Намалението
Фактът, че Илия Стоичков работи в затвора, ще намали годините, през които е зад решетките, тъй като 2 работни дни се считат за 3 излежани. До момента той е изтърпял 4 години в арест и в затвора.

Иванка първоначално е била арестувана, но към нея обвинения няма, тъй като според разследващите само стояла и гледала отстрани. За нея не са събрани доказателства да е подбуждала мъжа си към убийството. По тази причина е разпитана като свидетел и освободена.


В категории: Темида , Пловдив


8
Коментара
8
Коментара по темата
8.
hhh
04.07.2022 08:20:45
0
0
Дори и да е искал секс и такива неща, ако жената беше пуснала сигнал до полицията, щяха да го извикат в управлението и разпитат, да, нищо нямаше да му направят но всичко щеше да приключи. А така...единия в гроба, другия в затвора..а Иванка и мъжа и ще плащат 220 хиляди.
7.
То се знае ,
04.07.2022 07:58:45
1
3
Че в нашето образование това е масова практика и не само там . Факта ,че се е домъкнал късно вечерта на място , където може да бъде убит е достатъчен . Доцента явно не е бил много начетен. В една от най-старите книги е написано, да не пожелаваш чужда жена, защото никой мъж няма да ти прости в яда си . Илия е извършил чисто човешки действия под влиянието на чисто човешки чувства.
6.
Бой...смърт...ясно.А кога го е изнасилил?
04.07.2022 02:02:38
1
3
Питай още - къде?
5.
Иванката е съмнителна ,но глупакът е в затвора,так
03.07.2022 21:44:38
0
15
А тази Иванка защо се е свързала с доцента ,не трябва ли да кандидатства за магистратура по установения ред.
4.
!
03.07.2022 18:48:39
10
13
Не ми е жал за дъртия...все някога от някого е щял да си получи кармата.
3.
Хм
03.07.2022 18:40:15
4
22
Прави ли ви впечатление, че най-бруталните убийци били все много културни, кротки и за пример. Това означава само, че са много комплексирани хора. Страшни психопати, в които тъмната страна дебне. Та, внимавайте с такива "учтиви" хорица, че утре в съня ви ще ви убият.
2.
Манол "Ярето"
03.07.2022 18:24:34
4
31
Бой...смърт...ясно.А кога го е изнасилил?
1.
Малко му е
03.07.2022 17:57:56
23
27
Малко му е било на дъртака.Не се знаело дали бил похотлив,затова хукнал да се среща посред нощите с кандидат-магистърката.Много такива боклуци има в нашето образование.Тираджията вместо да го лежи трябваше да го наградят,че е отървал и други студентки от перверзния дъртак
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Шофьор на 20 години се вряза в автобусна спирка, удари четирима души Шофьор на 20 години се вряза в автобусна спирка, удари четирима души При ляв завой младежът загубил контрол над колата Почти 90 сигнала са подадени заради проливния дъжд в София Почти 90 сигнала са подадени заради проливния дъжд в София Не са постъпвали сигнали за бедстващи хора Нова секира! Токът за бита поскъпва от 1 юли Нова секира! Токът за бита поскъпва от 1 юли След като вчера изслушването на шефа на КЕВР Иван Иванов в Народното събрание се провали, днес той свика брифинг, за да успокои, че няма да има сериозно поскъпване на тока 5 начина да накарате бившият да съжалява 5 начина да накарате бившият да съжалява Ето кои са те  5 характеристики на външния вид, които правят жената аристократка 5 характеристики на външния вид, които правят жената аристократка Ето кои са те Зодиите, които имат най-борбен дух Зодиите, които имат най-борбен дух Дали вашият зодиакален знак е един от тях? Рецепта за пресни бели аспержи в лучено-чеснов сос с хамон Рецепта за пресни бели аспержи в лучено-чеснов сос с хамон Сервирайте пресни бели аспержи в лучено-чеснов сос с хамон топло, като може да го гарнирате с поширани яйца Огнен ад в сърцето на София, гори сграда срещу джамията Огнен ад в сърцето на София, гори сграда срещу джамията Сграда в непосредствена близост до реновираната сграда на Централните хали в София пламна по време на бурята Психологически блокажи, които ви пречат да отслабнете Психологически блокажи, които ви пречат да отслабнете Ограничаващите ви вярвания подхранват самосаботажа около храната Инж. Петър Кънев: „БСП остана единствената партия в парламента, която не се продаде на никого за нищо“ Инж. Петър Кънев: „БСП остана единствената партия в парламента, която не се продаде на никого за нищо“ Когато БСП управлява – го прави с грижа за хората, казва водачът на листата
Русия мести едностранно границата си в Балтийско море, за сметка на Литва и Финландия Русия мести едностранно границата си в Балтийско море, за сметка на Литва и Финландия Настоящите географски координати, установени от Съвета на министрите на СССР през 1985 г., „не отговарят напълно на сегашното географско положение“, твърдят авторите на проекта Той задмина по богатство майка си Той задмина по богатство майка си Имението Сандригам и замъкът Балморал са най-ценните активи Рейтингът на Джо Байдън се срива Рейтингът на Джо Байдън се срива Падна до най-ниското си равнище за последните две години Руски дипломат размаха пръст на ЕС, Брюксел ще си върне това, което възнамерява да "открадне" Руски дипломат размаха пръст на ЕС, Брюксел ще си върне това, което възнамерява да "открадне" Кирил Логвинов коментира плана за подаряване на Украйна печалбите от замразените руски активи  Украйна загуби и Клещеевка, а от Генщаба заговориха и за „маневри“ край Покровск Украйна загуби и Клещеевка, а от Генщаба заговориха и за „маневри“ край Покровск Руски дронове поразиха енергийни обекти и оставиха на тъмно части от Сумска област. Очаква се и там настъпление на окупаторите Телецът може да спечели много пари, а Овенът да се пази от досадници и насилници! Телецът може да спечели много пари, а Овенът да се пази от досадници и насилници! Хороскоп за деня – 22 май 2024, сряда Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Местен курорт беше преименуван на шега на "Новата Москва", но опасенията от колонизация не са на майтап Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Бретони и рошави коси за непринудена, но разкошна визия Почина известен журналист Почина известен журналист Погребението ще бъде от 14 часа утре на гробищата на "Рогошко шосе" Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности На такива събития станало невъзможно да срещнеш нормален човек, казва турският президент
Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Всички зрелостници ще получат точките от проблемната задача в матурата по БЕЛ Виц на деня Виц на деня - Разделихме се с жената!
- Вземи бутилка, да "удавиш" мъката!
- Не става!
- Защо, пари ли нямаш?!
- Пари има, мъка НЯМА!...
Виц на деня Виц на деня -Както казва Кобилкина: Има два вида рускини - вменяеми и невменяеми.
По време на с*ксове едните викат "в меня", а другите - "не в меня".
Статус във фейсбук Статус във фейсбук 9. Наистина харесвам обувките си. Удобни са, когато тъпчеш хората.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори