×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Министерството на туризма: Централният плаж в Черноморец е ползван без правно основание


Министерството на туризма: Централният плаж в Черноморец е ползван без правно основание
Издадени са два акта за разполагане на плажни принадлежности срещу заплащане без разрешение, показва още проверката на министерството
01 Юли 2022, Петък, 15:38 ч.
Автор: Флагман.бг

Проверка на ведомството установила, че в плажните обекти са укривали обороти и са продавали алкохол без бандерол

Ползване без правно основание на плаж "Черноморец-централен", укриване на обороти и съхранение на алкохолни напитки без български акцизни бандероли. Това установиха при съвместна проверка на Министерството на туризма, Отдел "Икономическа полиция" и Главна дирекция "Фискален контрол" на Национална агенция за приходите.

Плажната ивица се ползва без правно основание, са установили експерти на Министерството на туризма. Те са издали два акта за разполагане на плажни принадлежности срещу заплащане без разрешение.

Проверките констатираха, че на плаж "Черноморец-централен" две заведения извършват незаконна търговска дейност. В обектите е установено съхранение на акцизни стоки - алкохолни напитки, без български акцизни бандероли.

Както всяка година Министерството на туризма извършва проверки по морските плажове. Комисии от Министерството на туризма следи за спазване на задълженията на стопаните им, които са уредени в приложимата законова уредба и договорите за концесия и наем.

Проверките на плажните ивици ще бъдат редовни и извънредни, както и по постъпили сигнали и ще са ежедневни през целия сезон и по цялото Черноморие. Регулярно проверките ще обхващат всички морски плажове, а тези, на които са установявани чести нарушения, ще бъдат под специален мониторинг от страна на министерството. Специално внимание ще бъде обърнато и на цените на плажните принадлежности, които също подлежат на контрол.


В категории: Созопол


15
Коментара
Флагман.БГ Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Роберт Фицо вече разговаря с лекарите 21/05/2024, Вторник 07:13 1
Флагман.БГ 4-те най-често срещани лъжи преди секс 4-те най-често срещани лъжи преди секс 20/05/2024, Понеделник 22:00 2
15
Коментара по темата
15.
Batka
02.07.2022 12:44:44
0
4
Идете на Градина. Ще се учудите, колко заведения са без касови апарати. Сърф училище без касов апарат. Бунгалата разположени в АПК до Градина- собственост на Людмил Стойков и управлявани от Бълхата- и там няма касов апарат и касов бон. Сърф училището пред АПК-то и то е абсолютно незаконно. Кой съблщдава законноста на плажа. Само ,,Флагман'' си позволяват да публикуват истината. Всички други са слепи.
14.
Стефан Гъзев
02.07.2022 08:56:40
0
6
И в Черноморец няма вече тоалетна. Имаше две , но кмета успя да ги затвори. Ебати и туризма правим. Няма тоалетни, няма плаж, няма полиция, няма КАТ/колите са по тротоарите/. Има незаконни заведения, алкохол и цигари без бандерол, наркотици, гангстери и рекетьори. Кой идва в Черноморец, освен най-бедните хора в България. Вече и ромите не идват тук на почивка!!!
13.
Ннн
02.07.2022 08:07:07
0
6
За поредната година на плажа в Бургас няма нито една тоалетна, само в заведенията срещу 1 лев.
Би трябвало да има някакви санитарни норми, все пак сме в Европа. А концесионера се хвали, колко добре му е плажа.
12.
Значи
02.07.2022 05:44:43
0
5
Всичко е точно. Край на туризма. Всеки граби по нещо и лъже обикновения човек.
11.
Жалко
02.07.2022 05:37:59
0
1
Превръщат ни в гето за наркозависими и алкохолна дестинация. Всяко денонощие във въпросното място се движат нерегламентирани таксита и така е от години.
10.
*********
01.07.2022 23:31:42
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
9.
Няма как
01.07.2022 23:30:02
1
7
Всички плажове са на хора на Борисов. Сикаджии и Маджовци. Дори плажа в Сарафово взеха там сега лицето лимонка е Пачев. Срам и грабеж.
8.
Чалгия
01.07.2022 22:32:03
0
7
Тия съмнителни кръчмета/барчета по плажа са за събаряне всичките. Или ще е плаж, както е в нормалните държави или цигания като тук. Как в САЩ има плаж, алея за ходене, велоалея и после шосе.
7.
до 6
01.07.2022 19:29:13
0
7
Хайде стига глупости! На много малко плажове по света ти досаждат "спасители", т.е. избиващи комплекси за малоценност дребни душици на които е дадена малко власт и които и се наслаждават с кеф, да не говорим пък за насаждащи психози линейки! Няма ли да предложиш да им свирят и по цял ден сирените, както се създава илюзията, че обикновената хрема е чума в ковидианския сезон?!
6.
мафия
01.07.2022 19:09:35
2
9
На 28.07.2022 по БТВ имаше репортаж за плаж почивни станции и Военен санаториум в гр.Поморие който е отдаден на концесия от Мин.на туризма. В репортажа се споменава за липсата на спасители на този плаж който се отдава за първи път от 1000 години насам. Има и училище за сърф и джетове които са необезопасени. Няма лекарски екип за спешна мед.помощ. Платената зона е повече от 80 процента а в останалата безплатна недобросъвестни лица са си оставили чадърите в свито състояние за да се настанят следващия ден на безплатните места безпроблемно.А останалите граждани и гости ще се откажат да почиват в ПОМОРИЕ И В БЪЛГАРИЯ КАТО ЦЯЛО. Щели да правят проверка от министерството.Как ще се извърши само те си знаят но това си е хранилка на някой или някои лица които се облагодетелстват за сметка на добросъвестните граждани които си плащат данъци и такси. Плажавеге са държавни и народа е държавата.Значи да си плащаме на себе си за да ползваме чадър и шезлонг. Противоконституционно е отдаването на концесия на държавни плажове и национални богатства. Европейската прокуратура скоро ще потърси сметка от отговорните за това безумие лицаа .Както сега се заема с къщите за гости хранилката на една бивша управляваша партия с мутрогенен уклон при която корупцията се възроди с космическа скорост.
5.
Glarus
01.07.2022 17:42:50
0
13
Жива анархия е цялата даржава
4.
*********
01.07.2022 17:29:24
0
7
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
3.
5678
01.07.2022 17:28:46
4
8
кой ти ходи в това тъпо село
2.
Айде трийте флегми тъпи!
01.07.2022 16:12:36
0
38
Страшни подлоги сте флегми!
Защо спряхте коментарите за оная мутри с палатките на шофьорския плаж след Созопол?
Нали уж трябваше да задаваме въпроси. Бахти и подкупните нещастници сте честно, пфф!
1.
е
01.07.2022 16:08:47
0
23
На кого са заведенията?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Очаква ни лято, изпъстрено с фестивали и събития, ето защо да изберете Южното Черноморие Очаква ни лято, изпъстрено с фестивали и събития, ето защо да изберете Южното Черноморие Южното Черноморие, освен богато културно-историческо наследство, притежава и изключително красива природа – едни от най-красивите плажове Пепи Усмивката стреля по зет си и запали дома на сестра си Пепи Усмивката стреля по зет си и запали дома на сестра си Той е затворник, сега е върнат в килията и го чакат нови обвинения „Битката на мозъците“ отново ще срещне най-знаещите ученици и студенти в Бургас, включете се в големия куиз „Битката на мозъците“ отново ще срещне най-знаещите ученици и студенти в Бургас, включете се в големия куиз Третото издание на големия младежки бургаски куиз „Битката на мозъците“ ще се проведе на 27 май в Международен конгресен център – Бургас ЦИК пак забрани представянето на резултатите от вота преди края на изборния ден ЦИК пак забрани представянето на резултатите от вота преди края на изборния ден Могат да бъдат анкетирани само вече гласували избиратели Забъркай тази вкусотийка с яйца и зелен лук, всички ще лапат и ще искат още Забъркай тази вкусотийка с яйца и зелен лук, всички ще лапат и ще искат още Ето я рецептата НАП тръгна по петите на производителите на череши НАП тръгна по петите на производителите на череши Те трябва да декларират реколтата си Министър Цоков проговори за гафа с матурите по английски език в Бургас, записът бил добър Министър Цоков проговори за гафа с матурите по английски език в Бургас, записът бил добър Заради проблеми с разпечатване на ПДФ файлова пък всички зрелостници ще получат като бонус 4 точки на изпита по български език  Жандармеристи пазят пътници от пияници и скитници в нощните влакове, но мъж преби кондуктор Жандармеристи пазят пътници от пияници и скитници в нощните влакове, но мъж преби кондуктор Началникът на сигурност БДЖ Тодор Тодоров разкри, че нападателят, който крещи, че е с жълта книжка, е рецидивист  Ще пуснат ли тъщата на убития Пейо Пеев на свобода Ще пуснат ли тъщата на убития Пейо Пеев на свобода Апелативният съд гледа мярката й Почитаме светците Константин и Елена Почитаме светците Константин и Елена  Днес в Странджа нестинарите ходят по огън с техните икони в ръце
Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Състоянието на простреляният словашки премиер се подобрява Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Шер потвърди, че преди е отхвърляла ухажвания от Елвис Пресли, защото е била "нервна" заради репутацията му Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 68-годишният Мохбер оставаше в сянка в сравнение с други политици от иранската шиитска теокрация Мисис Бургас 2024  организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Мисис Бургас 2024 организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Ще се радвам да видя много усмивки и подкрепа за нашата инициатива, каза тя Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Въвежда се нова организация Русия връща корекомите Русия връща корекомите Във валутните магазини ще може да пазаруват само дипломати и чужди граждани Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Инфекцията с парвовирус В19 е неразличима от други леки заболявания Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Тодор Чалъков-Куката, Петко Караилиев-Чеченеца, Даниел Йорданов – Емили Тротинетката и соченият за техен съучастник Стоян Карапанов отричат умишлено да са искали да унижат 18-годишния тогава Денислав Делчев Почина един от създателите на Бийтълс Почина един от създателите на Бийтълс Емблематичен музикант, който помогна на легендарната група Бийтълс, издъхна на 86 години ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС Причината е високият дълг на страните-членки, това застрашава икономиката им
Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Всички зрелостници ще получат точките от проблемната задача в матурата по БЕЛ Виц на деня Виц на деня Дете към майка си:
- Не ме целувай пред градината, че имам гадже.
- И как се казва?
- Рая.
- Какво стана с Никол?
- Болна е.
Виц на деня Виц на деня - Докторе, много ме сърби между пръстите на краката! - оплаква се девойка.
- Между кои по-точно? - пита лекарят.
- Между двата палеца.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Само една сричка казана в Гражданското... и вече си женен.
Само едно име казано насън... и си разведен...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори