×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Жалко, но уви - „разжалваха” Стария Несебър от община в квартал


Жалко, но уви - „разжалваха” Стария Несебър от община в квартал
През крив макарон ще гледа Стария Несебър новата община
13 Юли 2011, Сряда, 17:28 ч.
Автор: Веселин ВАСИЛЕВ

От гнева на народа пак спечелиха чиновниците - нов щат за някое безработно в момента наше момче

Кратко бе щастието на богатите само духовно жители на Стария Несебър. В неделя премиерът им обеща да станат община, а наесен да си гласуват за свой кмет и общински съветници. „До сряда трябва да ми дадете списък на хората с името и адресчето, които искат да се отдели Стария град, а аз ще намеря начин това да се случи”, поръча им Борисов.

Днес, когато денят сряда настъпи, реалността се оказа друга – отделната община Старият Несебър ще я гледа през крив макарон, защото вече ще го правят най-обикновен квартал. А вместо свой кмет и общински съветници, в бъдеще местните ще разчитат едва на обособен малък отдел в Община Несебър, който да мисли само за тях и за проблемите им. Така от гнева на народа пак спечелиха чиновниците – в смисъл, че ще се отвори още някой нов щат за някое безработно в момента наше момче.

След като първото обещание претърпя известна метаморфоза, с нетърпение чакам да чуя и какво ще стане с второто. Защото министър Вежди Рашидов, за да не остане по-назад от шефа си, също обеща нещо на местните – да възстанови като паметник на културата Вятърната им мелница. Още преди 7-8 години тя бе вградена в хотела на общинския съветник Здравко Маждраков, стана част от интериора му и така безвъзвратно се компрометира – според проф. Божидар Димитров - нейната културно-историческа стойност. Затова много съм любопитен да разбера кое по-точно ще обяви за културен паметник министър Рашидов – мелницата, хотела или може би самия Маждраков.

Не гледам на кафе, но ще си позволя една прогноза - и това обещание ще се окаже вятър работа като първото с новата община. Хубаво казваше Борисов преди две-три седмици:”Несъбър, ако мога, ще го заобикалям”. Защо изобщо му трябваше да идва?!


В категории: Несебър


10
Коментара по темата
10.
amio
24.07.2011 22:46:40
0
0
ами той Момчилов винаги е бил от онази порода личности,чужди на тълпата.писал е и казвал на тълпеещите каквото тряба.И то не един път.но няма как да го разберат.тълпеещите се си остават тълпеещи.
9.
amio
24.07.2011 22:46:39
0
0
ами той Момчилов винаги е бил от онази порода личности,чужди на тълпата.писал е и казвал на тълпеещите каквото тряба.И то не един път.но няма как да го разберат.тълпеещите се си остават тълпеещи.
8.
истини
20.07.2011 13:36:34
1
0
Държавата общината бяха оставили стария град без контрол, безхаберно и хатично слагане на маси и столове кой където му падне, дуварите и фасадите опасани с парцаля и шепа хора от общинската организация слагат хора от цяла България в стария град да работя и това е от 12-15 год.Да не говорим за крепосните стени който са опасни за хората които минават през тях и правя снимки , катерят се по разрушените камъни, това ли искате да се скрие от целия свят, разрушените църкви също говорят за работата на Общината и Даржавата и никой нямаше разговор с хората къде са наболялите проблеми, никой не се интересуваше от стария град сега скочиха защото ще секнат приходите. Не можеш само да използваш града а без да влагаш в него. Както един дом има нужда от ремонти ежегодно така и гр.несебър също трябва да ремонтира и реставрира. Не използвайте изборите за да търсите в тях вината . Вината е във Вас самия , нямате свястен екип не лилицемери, ласкатели и лизачи. Няма ме нужда от хора които не са се доказали с работа. нека ние хората ги оценим а не те да се хвалят с ларви за лична изгода проекти
7.
Още един приятел
19.07.2011 23:04:30
0
2
Ето ви още едно мнение на човек който е присъствал на срещата м/у държавата и общината: Съдбата на Несебър като град-музей е като в театър на абсурда Като в абсурдна пиеса изглежда поведението на някои от живеещите на полуостровната част на град Несебър,обявена за музеен,туристически и културен комплекс от национално и международно значение през 1956,а по-късно-през 1983, и за обект на Световното културно наследство под егидата на ЮНЕСКО.

55 години след решението на Министерския съвет абсурдността на обстановката и нагласите към статута на града е повече от очевидна.Вместо да пазят града-музей една част от неговите жители са го осеяли /не без съдействието на държавата/ с незаконни постройки.При това на една част от тези пристройки и надстройки е придаден законообразен вид с подписа на съответния държавен чиновник.

Недоволни от това,друга част от жителите,също закононарушители,се събраха да окажат отпор на представителите на властовите институции,изпратени да възстановят законността на полуострова.Протестирайки срещу “двойния аршин” в приложението на закона,недоволните стигнаха до там да спретнат подписка за излизане от списъка на ЮНЕСКО,а други,по най-вандалски начин запалиха автомобилна гума с което опушиха крепостната стена на града-музей.

Натъквайки се на всичко това,компетентните органи решиха да проявят известно снизхождение,което пък се възприе едва ли не като признак на слабост и се стигна до сформирането на сдружение с идеална цел “Старият Несебър” за защита на интересите на живеещите на полуострова.Нещо повече,робувайки на популизма общинските съветници в Несебър гласуваха за безвъзмездно ползване на общинско помещение за нуждите на сдружението,като отгоре на това му отпуснаха и 5 000 лв за обезпечаване на дейността му.

Независимо и въпреки това наскоро стана известно,че член на ръководството на сдружението без знанието на управителния съвет е наклепал институциите в България,подписвайки писанията си до ЮНЕСКО именно от името на сдружението.Вместо да бъде изправен пред съда / в Наказателния кодекс се съдържат редица основания за това/,авторът на “писмото-доклад”,който е уставен,влезе в ролята си на водещ на срещата-разговор между жители на града-музей и премиера Бойко Борисов.На тази среща,която се състоя в читалищния салон от министър-председателя бе поискано ни повече,ни по-малко,мораториум върху изпълнението за събарянето на незаконните строежи в Стария град и обособяването му в нещо като Община.

Премиерът изслуша исканията видимо спокоен и се ангажира да покани на работна среща кмета Николай Димитров и главния архитект заедно с представители на станалото скандално известно сдружение.По време на тази среща,на която имах възможността да присъствам заедно с още трима министри от правителството,представителите на сдружението не поставиха въпроси от друго естество,освен как да си узаконят незаконните постройки.Най-активни в това отношение бяха двама представители на сдружението Карачев и Ляхович.

Искайки узаконяване на собствените си строителни беззакония,те говореха и от името на жителите на Стария град,които няма как да си дадат съгласието за това.Стигна се до там от името на “кореняците”,живеещи на полуострова,да се иска самостоятелно административно управление,тъй като “общинските съветници си раздавали сергиите за сезона”,а отделно “имало огромни икономически интереси към града”.

За тези твърдения не бяха представени никакви доказателства,но премиерът за всеки случай не ги отмина,а ги опроверга,а министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев заяви,че независимо от неволите на живеещите на полуострова там ще бъде приложен закона с всички произтичащи от това последствия.

Все пак премиерът предложи да се проучат възможностите за обособяването на полуострова като “квартал”,а министърът на културата Вежди Рашидов подхвърли,че той можел да се “управлява” от някой като Начо Културата в Пловдив,който на времето бил всепризнат кмет на “Стария Пловдив”.Министърът на икономиката,енергетиката и туризма Трайчо Трайков запази пълно мълчание по време на цялата среща,която продължи около 40 минути.

На абсурдните претенции на една част от жителите на полуострова обаче властите трябва да покажат червен картон.Колкото по-скоро,толкова по-добре.
Източник: Максим МОМЧИЛОВ
6.
приятелка
19.07.2011 21:14:56
0
3
Весо, мойто момче, що се напъваш бе, синко. Най-много да ти изскокнат още толкова очите.Ми ти и не подозираш колко не ги вдяваш нещата. Това, за което се пениш, нивга няма да стане. Колко ли трябва да си зле, тая да мислиш, че стария Несебър може да стане община. Или май ти платиха да подскачаш, а?! Щом си се събрал с твойта Катя, само такава ще е работата.
5.
За нечетящите
16.07.2011 11:08:19
0
1
Агенция "Фокус" Несебър. Не е ясно първо дали и как едно отделяне решава определени проблеми и кой е най-добрият механизъм, за да се постигне такъв резултат. Това каза пред Радио „Фокус”-Бургас зам.-министърът на културата д-р Чобанов във връзка с обсъжданата възможност Старият град да стане квартал на Несебър. „След среща, която беше проведена последните дни и се стигна до такова решение, действително се предприемат действия по отношение на създаване на район.


Но оттук нататък това попада изцяло в компетентността на Общинския съвет в град Несебър, т.е. въпросът за отделянето на район и всички, свързани с това теми е изцяло в компетентността на Общинския съвет. Тук прецизното говорене е нещо много важно. Първоначално, когато се поставиха определени искания ставаше въпрос за същинска самостоятелност, разбира се оказа се, че това е невъзможно”, обясни Чобанов.


По неговите думи единствената конкретна полза, която ще имат жителите на Стария град при едно създаване на подобна структура е възможността общообщинската администрация, която съществува да специализира по посока създаване на специална структура, било дирекция или друга, която да се занимава с проблемите на Стария град. „Районният кмет, който би могъл да бъде назначаван, ще бъде административно подчинен на кмета на общината.


В този смисъл едно подобно райониране е подходящо дотолкова, доколкото то означава по-сериозен ангажимент на общинската администрация към решаването на проблемите в Стария град”, коментира зам.-министърът. „Именно за това правителството прие подобно предложение и го предложи на обсъждане в един много широк формат, но тази тема е изцяло в компетентността на Общинския съвет”, обобщи д-р Чобанов.
4.
pisana
15.07.2011 08:58:54
0
0
много сте тъпи журналистите, само подклаждате още огъня и настройвате хората-ами я помислете, че няма как да се отдели като самостоятелна община стария град!!и кво ще стане община в общината...
3.
pisana
15.07.2011 08:58:54
0
0
много сте тъпи журналистите, само подклаждате още огъня и настройвате хората-ами я помислете, че няма как да се отдели като самостоятелна община стария град!!и кво ще стане община в общината...
2.
аз
14.07.2011 18:39:06
0
2
А нещо по въпроса за "Слънчев бряг"? Него къде точно ще го курдисате? Защото ако не е той, изобщо не ви виждам!
1.
Чанкова
13.07.2011 21:03:36
0
2
Махала звучи по-подходящо за малоумното решение:)
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори