×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Екоминистърът: РИОСВ – Бургас е с нов директор, защото наблюдаваме как се унищожават дюни


Екоминистърът: РИОСВ – Бургас е с нов директор, защото наблюдаваме как се унищожават дюни
Министърът на околната среда и водите Борислав Сандов потвърди, че Павел Маринов вече не е шеф на РИОСВ-Бургас
11 Май 2022, Сряда, 10:17 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Новият шеф трябва да гарантира опазването на околната среда да не е само точка на конфликт между бизнес и правозащитници, каза Сендов

Правим всичко необходимо разкопаването на плажове и унижаването на дюни да не е всекидневна новина. Намалели са тези случаи откакто сме в правителството, но това не ни успокоява, каза в „Денят започва“ по БНТ екоминистъра Борислав Сандов, след като бе попитан какво се случва със защитените местности и с дивите плажове.

„Провеждаме конкурси, даваме предписания и привличаме нови експерти. Най-проветривото и рисково ведомство, което е регионалната структура по околна среда и води в Бургас, от вчера е с нов директор макар и временно изпълняващ, защото наблюдавахме такива случаи и не видяхме адекватна реакция от предходния“, добави той.

Както Флагман.БГ пръв съобщи, директорът на Регионалната инспекция по околна среда и води - Бургас Павел Маринов е освободен от поста

„Провежда се конкурс и ще се търси най-добрият човек, който да е освен професионалист, да познава добре законодателството и да знае къде са регулациите, но също така да може да гарантира опазването на околната среда да не е само точка на конфликт между бизнес и правозащитници“, заяви Сандов.

„Работим активно за създаване на Национален парк „Черноморие“, който да включва вече създадените защитени зони, заедно с плажовете и част от акваторията. Туризмът не следва да бъде унищожаващ природата, особено когато именно заради нея той съществува на тези места“, добави той.

По думите му затварянето на "ТЕЦ-Марица 3" в Димитровград е в следствие на нарушение по комплексното разрешително, неизвършени ремонти, произтичащо към замърсяването на въздуха. Не може целият град да страда заради липса на адекватни действия от страна на работодателя, каза още министърът. 


В категории: Бургас


19
Коментара по темата
19.
Мария
12.05.2022 14:14:58
0
2
Поредният министър многознайко кукувей.
18.
Олег
11.05.2022 22:30:53
0
2
Това е поредното преназначаване, с което Сандов и ДБ искат да сложат свой човек на поста.
17.
Васил
11.05.2022 19:27:56
0
9
Дано скоро в МОСВ има и нов министър, защото този е скандално зле.
16.
Иван
11.05.2022 16:59:34
1
8
Цялата работа е Борислав Сандов да си сложи негов верен човек на поста, който да му изпълнява прищевките и след като падне от власт, това е всичко!
15.
До 14
11.05.2022 12:54:04
0
11
Тошко е амбициозен ,да !
Той е най-великият от всички амбицирани .
Искам да стане шеф на РИОСВ,защото
всички сте за гонене,а той е експерт в това . Сверка само ,колко човека КАДЪРНИ са минали през него ,и защо
пиша "минали". Масово заради него напускат . Така че и Вас ще насочи по този път . Аз може да дърпам него надолу ,но той дърпа всички покрай него в батака . Гласувам с двете ръце да стане той шеф ,защото в момента всички началници и директори ,че до върха ,са некадърни . Барем се съберат на едно място всички погубващи държавата.
14.
до баба Яга (Валя)
11.05.2022 12:32:20
3
9
Вале, Тошко поне е амбициозен, макар и некадърен. Ако не чрез герб, то чрез други ще действа, ами ти за какво си му не знам. Само го дърпаш надолу.
13.
до 6 , 7 , 8 и 10
11.05.2022 12:30:01
1
10
Пич, дето си неграмотен и не можеш да пишеш на български, ами си и тъп. Написал хиляда поста и си мисли, че хората няма да разберат, че все един и същ ги пише.
12.
Баба Яга
11.05.2022 11:52:06
3
13
Назначете мъжа ми ,той ще оправи всичко !
Той е най-големия експерт в областта.
Д-р инж.Тодор Михалев ,моля Ви назначете него . И в РИОСВ го обичат всички . Тоше "оправи" всичко !
11.
Койчо
11.05.2022 11:25:26
0
14
И кой е временния ,не се разбра от статията ?!
10.
vetren
11.05.2022 11:19:53
2
5
i nie imame problem s kamionite koito preminavat prez kvartal Vetren,ama nishto qvno trqbva da se sluchi tova koeto stana v Aitos .........
9.
подкрепям № 5
11.05.2022 11:16:42
3
16
Еколозите са най-сериозните замърсители! Идете и вижте на плаж Корал как си поставят кемпери , каравани, умивалници с води изтичащи в пясъка, как забиват дебелите железа в дърветата да си вържат хамаците и т.н.
8.
banevo
11.05.2022 11:16:30
2
5
hilqdi signali ot kvartal banevo za karierata za dobiv na kamani,i edno nishto kazvase che ima seriozen problem tam obache ........
7.
adad
11.05.2022 11:11:48
2
5
riosv burgas,nqma takava grupa ot lintqi,kragla nulaaaa sa tam
6.
absurd
11.05.2022 11:10:27
5
7
burgas na chelni mesta s mrasen vazduh, da ne govorim za slaveikov,kronoshpan,banevo obshtinskata kariera za dobiv na kamani,meden rudnik smeteshteto,i celiqt burgas ot neftozavoda ...abe napravo.. nikoi ne si varshi rabotata v riosv rzi i tnn
5.
Министерството на ОС Вони!
11.05.2022 10:45:23
3
29
"Еколозите" у нас са сред най-сериозните замърсители на околната среда. Моля да ме извинят хората, които наистина обичат природата, но не вярвам, че след всичките ни "зелени" организации има и 5-ма такива. Сандьо, Наско - Тока, Томата и цялата им пасмина са типичен пример за тези които експлоатират една добра кауза като въглищна мина. Каквито са ни патриотите, такива са ни и еколозите в политиката.
4.
burgazlia
11.05.2022 10:40:13
8
24
Тоя не може да стъпи и на малкия пръст на досегашния директор .....
Управлението на това министерство за пореден път е тотално недоразумение!
На път сме да станем като Израел и да оставим на децата си само бетон и голи баири
3.
Питане
11.05.2022 10:39:22
3
27
Може ли да ни каже г-н министъра как си представя тази работа с усилен контрол по крайбрежието? Любопитен съм чисто физически как ще се случи? От Бургас до Синеморец са 90 км отстояние в едната посока. Пътуването отнема над един час, а в усиления летен трафик и още повече време. Летящи патрули ли ще има, ще командировате служители в Синеморец ли? Или пак говорим празни приказки.
2.
As
11.05.2022 10:34:20
2
18
Малоумник
1.
Конкурси
11.05.2022 10:33:16
1
37
но не за "наши" хора.
А разкопаването на дюните започна от Бойчо Георгиев - най ГОЛЕМИЯТ еколог в Бургас!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори