×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес Бургас чества Летния Никулден, ще има богата програма
  • Днес е 9 май е обявен за Ден на Европа, н тази дата през 1950 г. в Париж е направена първата стъпка към създаването на Европейския съюз
  • Испански министър заговори за "геноцид" в Газа, Израел се ядоса
  • Жертвите на наводненията в Южна Бразилия станаха 100
  • Отново обстреляха с ракети граничния пункт "Керем Шалом"
  • Времето днес, прогноза за четвъртък, 9 май: Остава облачно, валежи на запад
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Как "превозвачите са търсели конфликт”, изплака правителствената пресслужба…


Как "превозвачите са търсели конфликт”, изплака правителствената пресслужба…
Най-важната част от този текст не е нарушеният душевен покой на премиера, а фактът, че правителството ще иска намаление на акциза за горивата
07 Май 2022, Събота, 13:53 ч.
Автор: Ваня МИЛЧЕВА

Вместо да съобщи новината, че ще намали акциза на горивата и да замете скандала под килима

Така ме мързи да мисля събота сабахле (и не само събота), но структурата и посланията на правителственото прессъобщение ме изкараха от унеса. За по-голяма прегледност ще си номерирам коментарите, че с риск да се повторя, и моята мисъл не е от най-гъвкавите в тоя час на деня:

1. През далечната 2007 г., кметът на Карнобат Георги Димитров ми изнесе най-ценния комуникационен урок, казвайки, че т.нар. “Право на отговор” има една-единствена цел - който не е разбрал, че някъде има проблем, и той да разбере. Най-големите ми успехи в сферата на разследващата журналистика (и на “Черния PR”) са не фактите, които съм изнесла, не язвителният тон на статиите, дори не манипулациите, които съм правила. Ударът в десетката винаги е бил последващият отговор на засегнатата страна. Така, както тази засегната страна се е самозакопавала, отговаряйки, и аз не мога да го сторя.

Голям скандал! Превозвачите гневни след срещата с премиера: Петков ни показа вратата, тук той определял правилата

2. “Превозвачите са търсели конфликт”, изплаква правителствената пресслужба. Естествено. Комуникацията на народа (във всичките му превъплъщения) с властта априори следва да е конфликтна. Тя не може да е друга (пак априори). Няма защо да е друга. Няма ли конфликт, няма повод и причина за среща. Ако авторът на текста беше работил в частния бизнес, щеше да знае, че богатите хора обикновено имат по-приятни занимания от това да ходят на “Дондуков”. Противното е римейк на “Другарю Живков, никой не може да ми забрани да Ви обичам”.ю

Как Петков ядоса превозвачите с инвалиди и отбрана и им посочи вратата (ВИДЕО)

3. Колегата-автор на текста също е много добре да си припомни едно изявление на Президента Георги Първанов по повод стенографирането (записването) на официални, не секретни срещи. В това си изказване Първанов говореше за чувството за историзъм и за правилността подобни събития да се документират. Срещата на премиера е с представители на цял един бранш, които имат не по-малко право да водят стенограма, или както е по-модерно – да осъществяват запис на срещата. В малкото пъти, когато съм присъствала на подобни прояви от името на Лозаро-винарската камара, винаги е имало колежка от конкурентен винпром, която акуратно слагаше диктофон пред говорещите министри (бившите ми шефове си бяха взели мърла за PR, ето защо аз никога не си “чупех хатъра” да нося записващи средства, но това не е похвално).

Превозвачите: Премиерът ни говореше колко торти е произвела съпругата му

4. Новината!!! Най-важната част от текста трябва да е изведена в заглавие и пояснена в подзаглавие. Най-важната част от този текст не е нарушеният душевен покой на премиера, а фактът, че правителството ще иска намаление на акциза за горивата!!! Имаше едни по-добри времена, когато акцизните теми бяха чело на първите вестникарски страници. Имало е защо да има такива времена! Извеждайки подобно заглавие, пресцентърът щеше да запуши устите на недоволните, доказвайки колко полезна е новата власт за превозвачите. И скандалът със записа щеше да се замете под килима.

*Коментар от Фейсбук профила на пиар експерта Ваня Милчева. Заглавието е на Флагман.бг.

Ето и пълния текст на прессъобщението от правителствената пресслужба:

Наличието на запис от срещата с представители на превозвачите навежда на мисълта, че е търсен конфликт. Това заявяват от правителствената пресслужба, след като в четвъртък превозвачи напуснаха срещата с Кирил Петков, обявявайки, че държавата не е на премиера. След това, в някои медии изтече запис, за който се твърди, че е от тази среща.

Отговорът на правителството дойде от правителствената пресслужба, в който съобщават, че кабинетът ще поиска от ЕС освобождаване от акциз на електроенергията и природния газ.

"Министерският съвет с участието на министъра на транспорта и съобщенията Николай Събев и министъра на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов покани на среща представители на превозвачите, за да им представи предстоящи мерки на правителството и да бъдат чути техните предложения. Срещата беше работна и не се предполагаше да бъде записвана без знанието на участниците в нея. Наличието на запис навежда на мисълта, че е търсен конфликт. Кабинетът категорично не търси конфликт. Доказателството е именно инициирането на поредици от разговори с бранша. За съжаление на срещата диалог не беше намерен с част от представителите от сектора. Правителството благодари на тези, които останаха и имаха готовност да дискутират как най-добре да бъдат подпомогнати", казват от правителството.

От там съобщават, че една от мерките, които кабинетът ще задейства през следващата седмица, е да поиска дерогация от ЕС за освобождаване от акциз на електроенергията и природния газ.

Съгласно чл.15 от Директива 2003/96/ЕО на Съвета на ЕС от 27 октомври 2003 г. относно преструктурирането на правната рамка на Общността за данъчно облагане на енергийните продукти и електроенергията, държавите-членки могат да прилагат пълно или частично освобождаване от данъци или намалени ставки на данъчно облагане по отношение на електроенергията от възобновяеми енергийни източници; енергийните продукти и електроенергията, използвани за превозването на стоки и пътници чрез железопътен транспорт, метро, трамваи и тролейбуси, както и електроенергията, природният газ, въглищата и твърдите горива за бита. Също така е допустимо освобождаване от акцизи на природния газ за държавите-членки, в които делът на природния газ в крайното енергийно потребление е под 15%. 


В категории: Политика


28
Коментара по темата
28.
До6
08.05.2022 09:36:47
0
4
Жалко, че Вие напълно идиотите бяхте повече при избора на лъжливите, крадливите и непочтенните уж Харвадци. В Харвард сигорно е била създадена специално за нашите дисциплина-виша степен на умения за корупция и съсипване на всичко добро на пътя им.
27.
До 26 Простачето на Лорер
07.05.2022 21:51:30
5
23
На Простото и крадливо Кире ли да вярвам, или на хладилника си?
Кажи бе идиот смотан, къде е истината.
От една година Бойко не е на власт, но за всичките Ви далавери и корупционни сделки, все той е виновен!
Не се ли усещате, ме станахте смешни с тези оправдания?
Коро май скоро ще го посетят емисарите на Цецо Василев и Божков, за да искат отчет за парите, вложени в него, е тогава наистина ще стане голям екшън....
26.
До 13
07.05.2022 21:34:07
25
8
Заради полуидиоти като тебе които избират идиоти като сикаджията тая държава е на такова положение. Винету се скъса да краде но полуидиотите му вярват. И естествено Киро тъпото и останалите аматьори бяха насадени на пачи яйца.
25.
До 24 ХХ
07.05.2022 21:15:04
4
23
Това,че не сме гласували за маргиналите от паветата, не значи че ни е все едно!
Много хора вече се осъзнават, че така рекламираната мафиотска промяна е стани да седна, като целта е оневиняване на Божков, Прокопиев, Арабаджиеви, Баневи и останалите, разследвани, подсъдими престъпници!
Свалихте Борисов, в услуга на крадците, за това доведохте далавераджиите, които ни стъжниха живота на всички, нормални българи!
Дори духовенството Ви анатемоса, като сатанисти!
24.
XX
07.05.2022 21:06:11
15
3
До. 5

Ми дето не сте гласували, значи ви е все едно...
23.
Простото е нагло,лакомо и тъпо
07.05.2022 19:24:39
3
25
Премиерът се накарал на браншови организации, защото поискали конкретика, а не истории за торти.
Разряза куп лентички на неща, които няма да видим построени, нито работещи в скоро време.
Вози се на тир, качи се на миньорска машина, ходи на ски с НСО и с влак с Лена до Киев.
Сполучливо спря ремонтите на пътищата и строежа на нови такива.
Източи резерва с неясни социални харчове и безхаберие към реалните приоритети на страната.
22.
До 13
07.05.2022 18:03:08
24
7
Къде са ти ф-ките ве смотаняк, войната чука на вратата. Той ви каза тиквата, че сте лош материял, вие се обиждате. Мазохист!
21.
До 13
07.05.2022 17:59:47
29
3
ТИ СИ ОРИГИНАЛЕН КРЕТЕН ИЛИ АБСОЛЮТЕН ИДИОТ…..ТО БИВА ДА СИ ТАКЪВ ТЪПАНАР,АМА ЧАК ТОЛКОВА…..
20.
До 19
07.05.2022 17:57:47
2
38
Ти наистина се малоумник, събиран от паветата!
Ако целта ти е да си анти, значи си разрушител, за това идолите ти са тези, които оскверняваха храмове и исторически сгради, замеряха с домати чери и вдигахте бесилки, защото сте платени от подсъдимите мафиоти!
Няма по-големи простаци от Простаците на Промяната, камъчетата събирани от паветата и лъскани, не стават диаманти!
За безплатна бутилка бира и малко дрога, продаваш род и Родина на мафията!
Дори Църквата анатемоса Промяната и променителите!
Анатема на теб и останалите сатанистични тролове на Лорер!
19.
До 13
07.05.2022 17:42:43
31
6
Ти си болен мозък. За тоя простак гласуват само тотални аутсайдери и лузъри които нямат никакви цели в живота. Едва когато се смени главния каскет на републиката тогава ще се видят истинските щети които е нанесъл тоя боклук. И не се надявай на изборите. Там отново ще му ги набие народа с 200, но тоя път и педалит* от "подмяната" ще загубят.
18.
Ами
07.05.2022 17:19:07
2
16
Ако не осъзнаем, че от времето на раздаване на куфарчетата с пари и на червените кредитни милионери, зададената посока на промяна в "развитието" на България е само и единствено надолу, означава, че този мазохизъм си го харесваме.
17.
Антропология на промяната
07.05.2022 17:11:20
4
23
Проблемът на Кирил Петков е, че има авторитет назаем. Постоянно тича да си направи селфи с Фон дер Лайен, с Байдън. И казва - ето ме, аз съм ваш, аз съм истински лидер, вземете ме несериозно. Виждаме, че той е карикатура на лидер. Тъжно е да се каже това за един добронамерен, но объркан човек. ПП си търсят нов осиновител. Големият им шанс беше Бойко Борисов да ги осинови, той има потенциал за бащинство. Но в момента имат осиновител в лицето на Корнелия, тя е мъжествена майка.
16.
Плодовете на Промяната
07.05.2022 16:58:08
4
27
Честито! И водата поскъпва!
Остава и цена на въздуха да оферират подлогите на мафията!
Иначе са гола вода в управление на кризите, които сами създават, поради неистовата им лакомия...
15.
Киро
07.05.2022 16:45:50
4
23
колективно ще ти го нахакаме, педерастче долно!
14.
Киро Кокаина
07.05.2022 16:45:16
5
29
Няма страна в ЕС, където премиер може да се държи по този начин и моментално да не му бъде поискана оставката!
13.
До 8
07.05.2022 16:44:49
16
40
Бойко Борисов е направил толкова много за България, колкото никой друг български политик и управленец!
Ако от факта, че го плюете, ви става по-леко, приемам!
Но приемам, че сега до морето и до съседните държави пътувате за два пъти по-малко време и ако това не ви устройва, пътувайте по второкласните пътища, а не по магистралите!
Толкова много детски градини и ясли се изградиха, спортни зали, вижте в Бургас как санираните сгради греят!
Не разбирам мисълта ви, ако имате такава въобще, какво не ви харесва от направеното от 2008 до сега?
Или просто да върви приказката и че Борисов го мразите, без да имате аргумент и то сериозен за това!
12.
XYI PPPP
07.05.2022 16:29:39
1
29
Вече е пределно ясно как "Продължаваме промяната" управляват коалицията и държавата. Със заблуди. Самите коалиционни партньори са напълно изтощени от хаоса, който мандатоносителите генерират. "Коалицията се сблъсква с кризи, които сама създава, вместо да ги решава", каза Христо Иванов и подчерта, че комуникацията в коалицията е блокирана и че коалицията не функционира добре.
11.
Богомил Бонев
07.05.2022 16:22:18
3
33
Както са започнали да наглеят, Про100 Киро, Асена и Лорена (според кръстника им Васил Петев) скоро ще получат селско увеселение с три букви – бой.
0886 63 33 84
Приятели, това е номерът на Просто Киро.
Има всички приложения – Вайбър, Уатс Ъп, Сигнал и прочие.
Да го напсуваме заедно!
10.
Киро Хероина
07.05.2022 16:00:50
5
39
Цялостната политика на това правителство е повече пиар, отколкото управление.
Това управление съществува, за да оцелее. Кризите не свършват, а зачестяват.
Все повече ще се изпращат истерични послания „внимавайте да не паднем, защото става страшно :)))))
9.
Киро е Пълен Провал на Педалите
07.05.2022 15:47:49
10
41
Искат ембарго на руския петрол, защото не могат да лапнат комисионни!
Педалите от Паветата са Платени от Прокопи и мафията!
Истината за целите на Метежа, финансиран от Мафията е очеизвадна, но все още има заслепени от омразата към ГЕРБ, които не я виждат и се надяват на по-добро!
Стана ли Ви по-добре, след като Бойко не е на власт?
Едно положително за хората от една година управление на метежниците, има ли?
8.
До 4
07.05.2022 15:36:35
50
16
Киро малоумника е неизбежото последствие от "невероятната политика " на крадеца от банкя. Ако хората бяха доволни от него щяха да го преизберат отново тоя мафиот, но уви..
7.
Хаха
07.05.2022 15:26:31
5
48
И в Канада не го искат вече. И там много го плюят българите.
6.
Гошко
07.05.2022 15:22:59
6
52
Този Киро е егати карикатурата! Не е достоен дори да го коментираме. Благодарение на няколко всезнайковци които правиха революция и маймунджалъци сега цялата държава бере плодовете на четирите партии на ''промяната''. Още по лошо ще става. То се вижда. И това го направиха около 30% от "умния и красив" български народ.
5.
До 4
07.05.2022 15:10:53
7
51
А тези които не сме гласували за него,и не сме го искали??? Всички страдаме човек,горивото за всички е скъпо,стоките за всички са скъпи,ток,газ.Всичко заради неадекватни и малоумни решения от един видимо прост и психясъл малоумник! Така както всички сме потърпевши,така трябва и всички да се вдигнем и да го пратим в на майка му п….а или в Канада!
4.
ХХ
07.05.2022 14:58:56
8
56
Ми вие си избрахте киро лъжеца и бандата му.
3.
до 2
07.05.2022 14:34:45
8
59
То е толкова прозрачно това правителство,че тези заеми от вече над 12 милиарда,никой не знае къде потънаха,иначе ще управляват прозрачно!Днес слушам по нова тв,че било един вид много долно да правят такива записи,(после се сърдят като ги наричат мисирки),а не е ли долно да докараш народа си до ръба на бенноста,и да се оправдаваш с какво ли не,то не бяха герберски младежи,то не бяха спекулации,то не беше чудо,сега им е още по удобно,оправдават се с войната.На финала горивото 3.25,олиото продължава да е над 4лв. незнайно защо,хляба 2лв, сиренето 20лв. млякото 3лв. и т.н и т.нминималната заплата 400лв чисто.Аз вика решавам тук,на който не му харесва вратата е от зад,то бива бива наглост ама такова чудо незнам!
2.
От
07.05.2022 14:23:59
4
52
ПП (партията на пе ....дера----сите) обещаха че всичко ще е прозрачно,такива срещи трябва да ги предават директно по ТВ за да знаем за каква иде реч,
1.
*********
07.05.2022 14:17:29
3
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Алек се гнусеше да целува тази участничка от "Ергенът" Защо Алек се гнусеше да целува тази участничка от "Ергенът" "Алек мразеше да я целува, дори личеше, че го е гнус", коментират в нета Брутална катастрофа край български град, поне 4-ма са тежко пострадали Брутална катастрофа край български град, поне 4-ма са тежко пострадали Блъснали са се бус и тир Арести за наркотици в бургаския ж.к."Изгрев", задържаха Веселин и Радослав Арести за наркотици в бургаския ж.к."Изгрев", задържаха Веселин и Радослав Превенцията срещу разпространението на наркотици е на фокус в МВР Страшен екшън в центъра на София, ври от полиция Страшен екшън в центъра на София, ври от полиция Три патрулки са заклещили автомобил, като искат да арестуват шофьора, но той не излиза от возилото си Премиера в Бургас! Не пропускайте театралния хит на сезона с режисьор Асен Блатечки! Премиера в Бургас! Не пропускайте театралния хит на сезона с режисьор Асен Блатечки! "Пиесата, която се обърка" е невероятен спектакъл  Хотелиерка популяризира Черноморието с пробег от Дуранкулак до Резово Хотелиерка популяризира Черноморието с пробег от Дуранкулак до Резово По време на 6-дневния пробег с нея ще пътува видео оператор и фотограф, който ще заснеме и покаже красотата на Черно море, видяна по един различен начин Областният управител на Бургас проф. Мария Нейкова се срещна с генералния консул на Турция Областният управител на Бургас проф. Мария Нейкова се срещна с генералния консул на Турция Областният управител и генералният консул се обединиха около инициативи за социализирането и образованието на деца от семейства в затруднено положение Италиански клуб покани футболен талант от Бургас, кадър на Спортното училище Италиански клуб покани футболен талант от Бургас, кадър на Спортното училище Иван Анастасов е ученик в 9- ти клас в СУ "Юрий Гагарин", където негов индивидуален треньор е Георги Терзиев Бургас загуби обичан лекар - д-р Светлозар Аврамов Бургас загуби обичан лекар - д-р Светлозар Аврамов Той бе сред пионерите в създаването на Отделението по ушно-носно-гърлени болести на МБАЛ „Бургасмед” още през 2012г. Защо "Кауфланд", "Билла" и "Фантастико" потърсиха защита от този човек Защо "Кауфланд", "Билла" и "Фантастико" потърсиха защита от този човек Искат вето върху промените в Закона за добавената стойност 
Това момиче спипа баща си в леглото с приятеля си и го запали жив Това момиче спипа баща си в леглото с приятеля си и го запали жив Осъдиха я на суров затвор Сърбия купува от Китай девет електрически влака Сърбия купува от Китай девет електрически влака В Белград Си Цзинпин ще отбележи 25 години от бомбардировката на НАТО над китайското посолство Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца Ранените момчета са играели футбол по време на взрива "Газпром" разпродава имоти за десетки милиони долари в Москва "Газпром" разпродава имоти за десетки милиони долари в Москва От сделките гигантът може да получи около 150 милиона долара Полски съдия избяга в Беларус Полски съдия избяга в Беларус Томаш Шмид поиска политическо убежище в Минск и бе обвинен в шпионаж Почина уважавано име от академичните среди Почина уважавано име от академичните среди Проф. Джингова активно участваше в създаването на специалността "Ядрена химия" във Факултета по химия и фармация на Софийския университет Април 2024 - един от най-горещите месеци в историята Април 2024 - един от най-горещите месеци в историята Климатолозите вече потвърдиха, че изменението на климата е причинило някои специфични метеорологични крайности Този участник от "Денсинг старс" съобщи голяма новина Този участник от "Денсинг старс" съобщи голяма новина Валери Григоров говори след тримесечното предизвикателство  Коклюш тръшна цялата рода на Коста Цонев Коклюш тръшна цялата рода на Коста Цонев Пръв се разболял големият ѝ син Янчо, който се оказало, че нямал трета поставена доза от задължителната ваксина срещу заразата Ученици влязоха в местното самоуправление в Созопол за ден Ученици влязоха в местното самоуправление в Созопол за ден
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня Баща на сина си:
- Мило, искам да ти кажа, че скоро ще си имаш братче.
- Супер! Дай да се похвалим на мама!
Виц на деня Виц на деня Съвет за мъжката половина:
У всяка жена "спи" гадина, глупачка, вещица, ангел, принцеса! Която разбудиш, тази и ще получиш!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жена казва на приятелката си:

- Откакто взех да карам с очила забелязах колко много други коли има по улиците.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори