×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Полша ще обучава украинските войски на своя територия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

"Емералд" изкопа дупка в българо-руските отношения


"Емералд" изкопа дупка в българо-руските отношения
С такава слава българския морски туризъм няма да види печалба през сезона
Тема в развитие
виж още
скрий
02 Юли 2011, Събота, 11:03 ч.
Автор: Добромир ДОСКАЧАРОВ, Снимки и видео: автора

2007 г. - „Емералд ризорт“ отваря вратите към своите 2500 легла в 800 апартамента, разположени в пет големи модерни сгради. Инвестицията е на българската компания „Пионер дивелъпмънт", а клиентите са предимно руски граждани. Хотелският комплекс моментално е класиран в челния списък на най-луксозните и предпочитани места за почивка на българското черноморие.

2011 г. - "Емералд ризорт" започва разширяването си по план към морето. Между сградите на комплекса и плажа е зейнал огромен изкоп с размери колкото две футболни игрища. Руският народен артист от български произход Филип Киркоров и певицата Лолита са собственици на апартаменти в комплекса и моментално се оплакват от това в специално предаване по втората руска национална телевизия РТР. Скандалът е грандиозен на фона на слабото начало на туристическия сезон и съмнителните данни за леко покачване през последните дни на юни.

Потърсихме управителите на „Емералд ризорт“ за да коментират проблема и разяснят мотивите за обвиненията на руските собственици. Основното оплакване е, че новият строеж не е бил включен в първоначалния план на комплекса и ще закрие гледката към морето от стаите на Киркоров и Лолита.
Наш екип разгледа хотела и се опита да се срещне с представител на ръководството, но среща ни беше отказана.

Молбата ни да снимаме строителната площадка през някоя от стаите на хотела също остана без позволение, затова кадрите, които ви представяме са от към плажа. Ясно се вижда, че директната връзка на „Емералд ризорт“с плажа е прекъсната. Ако сте отседнали там и решите да се печете на пясъка, ще трябва да вървите около 2 километра по обиколния път за да стигнете плажа. Там има малко рибарско комплексче, няколко капанчета, джетове и кей за запалените риболовци. Гледката на тази идилия обаче се помрачава от студения блясък на метална ограда, висока над 2 метра. На няколко места на оградата има камери. Някогашната поляна е изчезнала, както изчезнаха поляните в Меден Рудник и Славейков.

Този изкоп поставя началото на строеж, забавен с 3 години. Когато Киркоров, Лолита и други руснаци са купували апартаментите си, са били убеждавани, че ако ще се строи нещо, то ще е малък мол и парк. Сега планът се оказва друг - ще се строят допълнителни сгради към хотелския комплекс. Ръководството на „Емералд ризорт“ се заричали пред собствениците на луксозните апартаменти, че сградите ще бъдат ниски и всички апартаменти след първия етаж ще запазят гледката си.

До колко ще бъдат спазени уговорките между руснаците и управителите на „Емералд ризорт“ само времето ще покаже. В момента обаче ситуацията съвсем не е добра за българския туризъм заради тъмните облаци от обвинения към страната ни и критиките към отношението на българските хотелиери към туристите.

"Емералд" изкопа опасна дупка, в която може да паднат много повече хотели и да се превърне в масов гроб на тазгодишния ни черноморски туризъм.



В категории: Бизнес


Флагман.БГ Тези симптоми алармират за... Тези симптоми алармират за... 01/06/2024, Събота 16:20 0
Флагман.БГ Тази миска гушна трета диплома за висше Тази миска гушна трета диплома за висше 01/06/2024, Събота 14:20 3
1
Коментара по темата
1.
туроператор
03.07.2011 16:02:30
3
2
Едва ли някой турист чака началото на юли, за да избере дестинация. Който се занимава с туризъм знае, че по- голямата част от леглата се ангажират още през зимата. И тазгодишният туризъм няма да пострада от истериите на двама позавехнали певци. За богатите руснаци е ясно ,че Киркоров отново е прецакан и вече не е за компанията на олигарсите.
За българските туроператори пък е ясно ,че по- лоши в плюнките срещу родния туризъм от измамен руски тарикат са само българските журналисти.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Задържаха бургаския Исус, който осигурява гласове за вота срещу 120 лв. Задържаха бургаския Исус, който осигурява гласове за вота срещу 120 лв. Към момента има регистрирани 57 сигнала за нарушение на изборния процес, задържани са общо 17 лица Тя е милионерска съпруга и отправи  уникално предложение към Мъск Тя е милионерска съпруга и отправи уникално предложение към Мъск Светлана Гъщерова иска чипиране на всички политици Екшън в София! Арабин извади пистолет, насочи го към автобус с пътници Екшън в София! Арабин извади пистолет, насочи го към автобус с пътници Свидетел даде описание на чужденеца: черна къдрава коса, светлокафява кожа и рядка брада Пуснаха тайно от затвора Ценко Чоков Пуснаха тайно от затвора Ценко Чоков Скандалният бивш кмет на Галиче и синът му лежат само година и половина зад решетките заради фиктивна работа Тази миска гушна трета диплома за висше Тази миска гушна трета диплома за висше Антония Петрова ще се вихри в здравния мениджмънт Прокурор проговори за нови разкрития около бруталното убийство на Красимир Каменов-Къро Прокурор проговори за нови разкрития около бруталното убийство на Красимир Каменов-Къро Той, съпругата му и още двама души бяха убити в Южна Африка миналата година Започва премахването на сградите на терена на бъдещата детска болница Започва премахването на сградите на терена на бъдещата детска болница Министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева ще даде старт на процеса Парламентът се събира извънредно в неделя Парламентът се събира извънредно в неделя Заседанието е насрочено за 15 ч.  Тази певица рухна! Психолог й обяснява как да оцелее, не може да приеме, че животът й е пълен провал Тази певица рухна! Психолог й обяснява как да оцелее, не може да приеме, че животът й е пълен провал Не можела да пее и мислила само за пари Световната волейболна звезда Матей Казийски откри Beach Arena Burgas и даде старт на сезон 2024 (ВИДЕО) Световната волейболна звезда Матей Казийски откри Beach Arena Burgas и даде старт на сезон 2024 (ВИДЕО) Десетки бургазлии се събраха на уникалното съоръжение за спорт на открито
Испания срина авиокомпаниите, глоби ги солено заради таксите за багаж и за избор на място Испания срина авиокомпаниите, глоби ги солено заради таксите за багаж и за избор на място Превозвачите често извиват ръцете на потребителите с допълни плащания, понякога по-скъпи и от билетите, за да настанят дете до родител например Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Дженифър Лопес си взема почивка, за да бъде с децата, семейството и близките си приятели, обявиха организаторите  Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Най-старият килим, който се показва в изложбата е от 1830 г. Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Те са обединени в организацията "Пут Домой" След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж Той искал да се облагодетелества финансово от брака Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Фицо беше прострелян неколкократно на 15 май Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Според властите в РС Македония ще е нужно междуправителствено споразумение Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия  Условието е само за района на Харков Трима загинали при нов ракетен удар срещу Харков Трима загинали при нов ракетен удар срещу Харков Войната в Украйна е основна тема на двудневната неформална среща на външните министри от НАТО в Прага, която продължава и днес Обжалването на присъдата на Тръмп ще се фокусира към показанията на Сторми Даниълс Обжалването на присъдата на Тръмп ще се фокусира към показанията на Сторми Даниълс Защитата при обжалването на присъдата може да се насочи и към използваните от прокурорите по делото необичайни правни аргументи
Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Интересите и начинът на говорене на Радев много съвпадат с Путин и неговото обкръжение Виц на деня Виц на деня - Мамо, защо винаги първи умират най-добрите хора?
- Ти като отидеш в градината, кои цветя откъсваш?
- Тия дето се пушат, но това какво общо има?
Виц на деня Виц на деня - Вече се омъжвам. Представям си колко мъже ще се разстроят.
- Че ти за колко ще се омъжваш?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Добрият моторист различава 30 вида насекоми, по вкус!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори