×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Откриват още пунктове за временна закрила в Бургаско, ще работят и през почивните дни, кризата се задълбочава (ОБНОВЕНА)


Откриват още пунктове за временна закрила в Бургаско, ще работят и през почивните дни, кризата се задълбочава (ОБНОВЕНА)
До вчера през разкритите пунктове в Бургаска област са издадени 760 регистрационни карти за временна закрила, вижте наплива от хора около 16:30 ч. днес
23 Март 2022, Сряда, 16:37 ч.
Автор: Флагман.бг, снимка: Георги РУСЧЕВ

Екип на Флагман.бг засне видеоматериал от късния следобед в терминала за регистрация на Морска гара, очаква се да работи и след полунощ, напливът от хора расте

За да се ускори процесът за регистрация за временна закрила за украинските граждани, мрежата от пунктове ще бъде разширена. Това съобщиха от пресцентъра на Областна администрация. Решението е взето на заседание на Кризисния щаб днес. На него бяха обсъдени действия за ускоряване процеса на регистрация за временна закрила, както и дейности за подобряване на организацията на Центъра.

На Морска гара и в РПУ-Несебър ще бъдат открити по още 2 допълнителни пункта, в РПУ-Царево – 1 пункт и още по един допълнителен пункт ще бъдат разкрити в РПУ-Приморско и РПУ-Поморие. Пунктовете ще работят и през почивните дни с работно време от 08.00 до 20.00 часа. 

До вчерашния ден (22.03.22) през разкритите пунктове от полицията са издадени 760 регистрационни карти за временна закрила. Със съдействието на кметовете на община Несебър, община Приморско и община Царево ще бъде закупена допълнителна техника, необходима за регистрацията на украинските бежанци.

В Областния кризисен център вече има разкрити изнесени работни места на експерти от РЗИ и Социално подпомагане. Мобилни екипи на Агенцията по заетостта посещават на място хотелите, където има голяма концентрация на украински граждани. 

От първия ден на кризата Областна администрация Бургас и доброволци работят активно по оказване на необходимата помощ  на търсещи закрила. Регистрираните украински граждани на територията на Бургаска област надхвърлиха 9 300 души. Екипите са на терен без почивни дни и дават всичко от себе си за справяне със ситуацията. За максимално оптимизиране на пространството в Морска гара са необходими щендери за дрехи и закачалки към тях. Това ще освободи пространство за разширяване на детския кът, който ежедневно посещават между 100 и 150 деца. 

Хранителните продукти от първа необходимост, с които се посрещат новодошлите, се изчерпват бързо. Ежедневно има нужда от консервирани храни, пакетирани дълготрайни стоки, санитарни принадлежности, санитарни материали за деца до 3 г. (памперси, кърпи). Областна администрация благодари на всички доброволци и дарители, които правят възможно доброто да се случва.

В 16:30 ч. екип на Флагман.бг засне видеоматериал в терминала, където работят служители на Агенцията за бежанците, МВР и Митницата. Непрекъснато пристигат нови и нови хора. Средно времето за обработката на данни на един човек отнема около 10 минути, но системата започва да "цикли", ако става дума за добавяне на едно или две деца към пълнолетния украинец. Затова снощи служителите тук са останали до 21:30 ч., за да не върнат нито един от новопристигналите. Припомняме, че има и такива, които идват дотук и с жп превоз, като правят връзка на различни гари - до крайната спирка в Бургас. Към този час в терминала има около 120 човека, но идват и още. Очертава се зад гишетата работата да продължи до полунощ. Ако тенденцията се запази, Областният кризисен щаб на държавата трябва да поиска помощ от МС и ЕС. 

Началникът на отдел "Охранителна полиция" в ОДМВР-Бургас комисар Неделчо Рачев не напуска поста си, тъй като необходима непрекъсната координация.

 


В категории: Войната в Украйна


14
Коментара
Кой да почерпи днес
Кой да почерпи днес 11/05/2024, Събота 09:49 0
14
Коментара по темата
14.
Таня
18.05.2022 10:12:11
0
1
Украинците го правят без вашия съвет повече от всеки в света! Украйна ще устои и ще защити цяла Европа от руските фашисти. Не ни трябва нищо от българите, защото българите винаги подкрепят фашистките режими.Вие сте деца на комунистите и сега искате руснаците да дойдат при вас както преди и да взривят църквата Света Неделя през 1925г. и да убият цялото "цвете" на нацията...
13.
Бат Неделчо е № 1
23.03.2022 20:53:50
1
3
Бат Неделчо е като "петел в кокошарник"
12.
Rrr
23.03.2022 20:18:41
1
7
Разбирам има хора от Украйна бедни, но има и Украинци с джипове защо не помагат сега те на своите сънародници , да им занесат продукти от първа необходимост! От тук си личи какъв народ са !
11.
Аз
23.03.2022 20:04:18
1
2
ИДИОТИ СЪР….ИДИОТИ
10.
Странно
23.03.2022 20:01:11
1
9
Бежанци, а с претенции. Ако бягаш от война, какви претенции може да имаш към този, който къса от залъка си да те подслони? Някакси все не случваме на бежанци. Тези с желание да живеят на хотел с всички екстри. Дрехи трябва да им се предоставят нови, ЗА ДА НЕ СТРАДА ЧОВЕШКОТО ИМ ДОСТОЙНСТВО, както определя БЧК. Българите обаче, като недостойни и чужденци в държавата си мащеха, си пазаруват от магазините втора употреба.
9.
до 5
23.03.2022 19:13:27
1
8
Ти ако искаш курорт, там ли ще отидеш...? Освен това, при тези инвазии, кукловодите ги пращат в държавите, респективно районите/градовете, които искат да унищожат. И ако някой си мисли че това е временно, жестоко се лъже. От първия ден ви се набива в главите думата "диаспора", също както "новото НЕнормално" в ковидианския сериал! Няма нищо по-постоянно от "временни" държавни мерки! И данъкът върху доходите в САЩ е бил "временно" явление навремето.
8.
Damn!
23.03.2022 19:05:49
1
9
Пак ни беше отнета възможността да се възхитим и похвалим благородните дела на ротарианците! Защо са толкова скромни винаги...?
7.
УУУУУ
23.03.2022 18:53:05
1
6
Ай стига с тези Украинци, помислете за нас , те утре ще си тръгнат а ние ще останем !!! Тогава не ни търсете !!!
6.
За помагане, да се помага, но в цялостен ущърб на
23.03.2022 17:43:33
1
12
Вече се чува, че в други европейски държави са започнати процедури и специално съставени програми за предоставяне на работни места в най-различни отрасли за образовани, а и за необразовани. Похвално е на човешко равнище, че и ние сме една от въпросните държави, полагащи усилия да помогнат на истински нуждаещите се с легитимност на пребиваването им, храна и продукти от първа необходимост, подслон, прочие, макар и покрай тях да има не малко възползващи се, които ни най-малко се нуждаят от въпросните инициативи. Обаче се задава следващ въпрос, заченат леко грубо от коментиращ по-надолу, но все пак по същество. Защо в нашата държава все още не се инициира процедура и програма за работни конкурси и прочие за украинските граждани? Не ме разбирайте погрешно. Хубаво е, че се отзоваваме на тези чужди граждани, които бягат от случващото се в Украйна и действително се нуждаят, но за сметка на какво ще бъде то? Вече се превърна в банално стененето, че България не помага на своите граждани, което не е никак далече от истината. Редно е да не забравяме, че нашата страна не разполага с фундаментален капацитет да поддържа цялостно напълно здравите хора, защото съпричастността и състраданието са едно, но възползването и експлоатацията са съвсем друго. Било то финансово, здравно, социално или всякак. Нашата държава трябва да бъде емпатична и състрадателна към нашите гости, макар да не е към собствените си граждани, но нека не забравя, че сред тези хора има не по-малко от 50%, които са напълно работоспособни. Нека не позволяваме претекста за война на тяхна територия да се превръща в контекст за масово експлоатиране на подадената ръка. Аз и моето семейство подкрепяме помощта към украинските граждани, но това не трябва да лежи изцяло върху гърба на българския данъкоплатец, докато в други държави съвестните бежанци вече са започнали или са пред започване на каквато и да е работа.
5.
Бургас
23.03.2022 17:34:58
4
22
Интересно защо не се струпват към Плевен, Враца или където и да е там на север, ами по морето!
4.
Дре
23.03.2022 17:28:31
2
14
Организация няма, защо няма изградени палаткови лагери а струпването на много бежанци на едно място веднага трябва да е знак и незабавно да се извозват към Петрова нива , Видин, Лом, Монтана и региона.
3.
123456
23.03.2022 17:10:47
10
30
България само морето ли е? В чужбина няма такива глезотии.Затова искат тук.Не ги карат да работят, дошли са туристи.
2.
А кога
23.03.2022 16:54:36
3
13
ще се открие пунктът в Горно Нанадолнище?
1.
Браво
23.03.2022 16:50:41
19
11
Да го духа Ганя и всички руски блядове.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Стана ясно какво са яли натровените деца в Сливен Стана ясно какво са яли натровените деца в Сливен Дали им печен сандвич с яйце и сирене Цяла България издирва това момче Цяла България издирва това момче Детето е обявено за общодържавно издирване Спецакция с много арестувани заради дрога Спецакция с много арестувани заради дрога Най-малко осем души са задържани по време на операцията за противодействие на разпространението на наркотици Няма места в ясла и забавачка за 10 000 от София Няма места в ясла и забавачка за 10 000 от София Столицата разполага със 198 общински детски градини, в които се полага грижа за приблизително 44 000 деца Забраняват вноса на твърде стари автомобили Забраняват вноса на твърде стари автомобили Целта е модернизиране на автомобилния парк в страната Ще смени ли Халваджиян най-големия хейтър в журито на Капките - Фънки Ще смени ли Халваджиян най-големия хейтър в журито на Капките - Фънки Старая се да правя градивна критика и влагам точно това в коментарите ми. Не правя коментар, за да го мачкам, а за да му дам тласък за работа, посочи той Надя потресе всички, след като се вмъкна в леглото на Ергенът Надя потресе всички, след като се вмъкна в леглото на Ергенът "Не я интересувал никой... Но даже и че детето й ще гледа това предаване, достатъчно е голямо  И поведението на майка си, което нито е за пример, нито е възпитателно! Горкото!", пише зрителка на Фейсбук страницата Не правете това днес! Не правете това днес! Днес има забрана да се работи  Разгеле! Уволниха Банда Банда от БНТ Разгеле! Уволниха Банда Банда от БНТ От управата все се надявали водещата да стане по-уверена, да заеква по-малко и да намали броя на лапсусите С концертна премиера на бургаския композитор Петя Тончева стартира "СОЛиСиМи" С концертна премиера на бургаския композитор Петя Тончева стартира "СОЛиСиМи" Публиката в залата на НХК се наслади и на соловите изпълнения на обой, флейта, виола, ксилофон, тъпан, цигулка и др.
Почина най-известният инвеститор за всички времена Почина най-известният инвеститор за всички времена Американският милиардер, родом от Масачузетс, основава инвестиционната компания Renaissance Technologies през 1982 г., а също така използва математически алгоритъм за търговия на фондовата борса От 15 години тя не спира да ражда, защото... От 15 години тя не спира да ражда, защото... Росарио от Тексас непрекъснато забременявала, докато най-накрая не родила момиченце Какво можем да научим от едно пресъхващо море за живота след еко катастрофа Какво можем да научим от едно пресъхващо море за живота след еко катастрофа Преди 60 години Аралско море започна да пресъхва, оставяйки солена, безплодна земя след себе си Клиентите на ОББ ще изтръпнат от тази новина Клиентите на ОББ ще изтръпнат от тази новина Ще има куп проблеми с мобилните приложения и онлайн банкирането в следващите два дни  Автобус с пътници падна в река в Санкт Петербург, има жертви Автобус с пътници падна в река в Санкт Петербург, има жертви Според местната прокуратура, жертвите са четири Шок! Булка се оказа младоженец Шок! Булка се оказа младоженец 27-годишна китайка от провинция Хубей неочаквано преди да сключи брак научи, че всъщност е биологичен мъж Сериозен недостиг на работна ръка в туризма и в Гърция Сериозен недостиг на работна ръка в туризма и в Гърция Сезонът започна с около 80 000 свободни работни места Стана ясно кой печели "Хелс Китчън" Стана ясно кой печели "Хелс Китчън" Железни договори на участниците ги карат да пазят мълчание, но... Отнемат книжката за хвърлен фас Отнемат книжката за хвърлен фас Забранено е да спите с колата си Всички го пием, цената му скача драстично заради... Всички го пием, цената му скача драстично заради... Има глобален недостиг
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Да ти се похваля, наредих пъзела само за 2 дни!
- И какво от това!?
- Ми, на кутията пише - за 3-4 год.
Виц на деня Виц на деня Влиза шефът в офиса, води трима чужденци и казва на секретарката:
- Миме, направи кафета за тия тримата педе*аси!
- Глас от групичката:
- Двама са педе*астите, аз съм преводачът.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Разликата между колата и жената е, че ако чукнат колата ще забележиш...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори