×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Нинова: Добре е да се смени Гешев, но големият проблем с корупцията е заровен в парламента


Нинова: Добре е да се смени Гешев, но големият проблем с корупцията е заровен в парламента
"Ако едната власт прави номера на другата, просто ще буксуваме на едно място"
Ключови думи: БСП, парламент, прокуратура
10 Февруари 2022, Четвъртък, 14:02 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ (снимка-архив: Авторът)

Ако правилата останат в същия вид, то нищо съществено не сме променили, обясни вицепремиерката и лидерка на БСП

За мен големият проблем е заровен в парламента. Това обясни вицепремиерът, министър на икономиката и лидер на БСП Корнелия Нинова пред репортери в Народното събрание. Тя участва в пленарните дебати за държавния бюджет за 2022 г., който се гледа на първо четене.

Нинова бе попитана - застава ли БСП зад Кирил Петков, след като парламентарната група се въздържа от коментар за привикването на премиера в прокуратурата. 

"Мисля, че много се преекспонира този казус - посещението на Гешев, посещението на г-н Петков. Всяка власт - изпълнителна, законодателна и съдебна, е длъжна да се включи според правомощията си в борбата с корупцията и със задкулисието. Винаги съм казвала, и от трибуната - за мен големият проблем е заровен в тази сграда и той е в лобисткото законодателство. Предишни години като опозиционна сила ние правехме едни списъци с лобистки закони, ако си спомняте. Когато корупцията е заложена в основите на закона, след това която и да е власт няма да може да се справи, защото тя се оказва законна. Както инхаусът, например. Така че според мен от тук трябва да започне голямата битка, голямата промяна в съдебната система - с промяната в няколко закона и след това всеки там, където се намира, да съдейства за тази битка - г-н Петков и ние в изпълнителната власт, Гешев и изобщо цялата съдебна система... Само с общи усилия можем да се справим с това. Ако едната власт прави номера на другата, просто ще буксуваме на едно място", коментира Нинова. 

На въпрос на „Флагман“ - с Иван Гешев възможна ли е промяна в прокуратурата, тя отговори: „Промяната в прокуратурата и изобщо голямата промяна в съдебната власт, отново казвам, трябва да започне от тук. Дали ще се казва главният прокурор Гешев или Петков, или Иванов, - когато в закона не са заложени контролни органи и функции върху работата му, нещата ще продължават по същия начин. Поне от пет години апелираме за съдебен контрол върху актовете на главния прокурор. Това е въпрос на една законодателна промяна тук. Добре е да се смени Гешев, ние сме му искали оставката многократно; ако правилата, ако редът, законите останат в същия вид, то нищо съществено не сме променили. Никой не дава гаранция, че следващият главен прокурор – както и да се казва той, няма да продължи по същата система на работа. Затова наистина в тази сграда – в Народното събрание, в парламента трябва да се започне съществената реформа изцяло в съдебната система, а не само в прокуратурата.“

Корнелия Нинова бе попитана защо е сменила борда на Държавната консолидационна компания (ДКК) след големите усилия на Кирил Петков да направи кадрови промени преди това като икономически министър. 

Вицепремиерката обясни, че изпълнителният директор подал молба за освобождаване по собствено желание.

"Смених и останалите членове на борда, т.е. целият борд е сменен. Искам да оптимизирам работата на държавните предприятия. Знаете какви проблеми има там и с язовири, и с други предприятия. Така че прецених, че искам нов състав на борда, с който да оптимизираме работата", обясни Нинова. 

Тя поискала проверка на работата на ДКК и всеки момент очаквала доклад от Сметната палата. 

 


В категории: Темида , Политика


Почина известен журналист
Почина известен журналист 21/05/2024, Вторник 17:57 0
Флагман.БГ Свободна ли е тази фолкпевица Свободна ли е тази фолкпевица 21/05/2024, Вторник 17:15 0
Алисия изживя кошмар в Дубай
Алисия изживя кошмар в Дубай 21/05/2024, Вторник 16:59 0
6
Коментара по темата
6.
Габи
12.02.2022 14:37:54
0
0
До 4 Ситуацията е по-различа, защото този който плащаше на организаторите на протестите и на уж загрижените за майките зарязали децата си и развяващи се по палатките спря кранчето. Той постигна своето и скоро ще се върне на бял кон за нови подвизи с новата подмяна.
5.
До 1
10.02.2022 18:53:17
4
11
Доколкото си спомням, в момента упра
Вляващите имат мнозинство и могат да гласуват закони така че да няма корупция! 3 месеца след изборите, когато си разчистил всички калинки и да пищиш че има корупция намирисва на некадърност! Мантрата за корупция не се търгува вече: ти управляваш, носиш отговорност и пътят ти е разчистен! Ха да ви видим сега! Няма да да увеличавате тока? Чудесно! Чакаме да видим това чудо неземно!
4.
само да попитам....
10.02.2022 14:56:32
5
25
Напоследък отново зачестиха случаите на починали хора, до които не достига адекватна медицинска грижа. Няма да ги посочвам един по един... Жалко за хората, но се сещам за едни протести и едни черни фланелки. Защо сега господата от ИТН, Майчето Галева и другите платени клакьори не ходят в парламента с тези фланелки и не ходят да протестират пред парламента??? С какво е по-различна ситуацията? Учиндолецът рива рива, закачи се на кранчето и млъкна. До тук ли им беше патриотизма? Грижата за народа?
3.
*********
10.02.2022 14:33:04
1
9
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
2.
Корни ,
10.02.2022 14:27:10
6
11
Проблема е заровен в генофона на ония пресекли Дунав които са нямали нито писменост нито земеделие нито култура....Начина им на живот крадейки и унищожавайки всичко по пътя си продължава и до днес...
1.
""
10.02.2022 14:20:42
5
20
Тук е права ще махнем Гешев и какво, онези в парламента ще си гласуват законите както им отърва. Който и да дойде след него нищо няма да се промени.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Цената на глас е 100 лева, имаме най-много сигнали от Бургас, обяви вътрешният министър Цената на глас е 100 лева, имаме най-много сигнали от Бургас, обяви вътрешният министър Във връзка с мигрантския натиск министър Калин Стоянов посочи, че ситуацията е спокойна и в „пъти по-добре в сравнение с миналата година“ Простреляха 29-годишна българка в Италия Простреляха 29-годишна българка в Италия Жената работи като проститутка Започват интересни турнири по тенис, плуване и жиу жицу в Бургас Започват интересни турнири по тенис, плуване и жиу жицу в Бургас Вижте цялата програма за следващите дни  Митко Панамерата, който уби французин на Околовръстното, напусна тихомълком затвора, вместо да лежи доживот Митко Панамерата, който уби французин на Околовръстното, напусна тихомълком затвора, вместо да лежи доживот Вчера 39-годишният Димитър Любенов е бил пуснат изнанедващо под домашен арест Свободна ли е тази фолкпевица Свободна ли е тази фолкпевица Нямам как да бъде раздвоена - 50 на 50, хем кариера, хем мъж Награждават най-успешните учители в Бургас Награждават най-успешните учители в Бургас Събитието е посветено на честванията по случай 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура, и на славянската книжовност Царево скърби! Почина духовният водач на местната общност отец Стоян Василев Царево скърби! Почина духовният водач на местната общност отец Стоян Василев Кметът на Общината Марин Киров обяви 22 май за ден на траур Христо Иванов отвърна на Пеевски: Молеше се на четири крака Христо Иванов отвърна на Пеевски: Молеше се на четири крака Нямало е разговор, в който да е било предлагано на Пеевски да стане премиер, категоричен бе съпредседателят на ПП/ДБ Димитър Найденов – кандидатът, който провежда мащабна кампания без аналог в България Димитър Найденов – кандидатът, който провежда мащабна кампания без аналог в България Опитвам се да убедя все повече хора да гласуват, защото когато отвратените не отидат до урните, ще управляват отвратителните, каза кандидат-депутатът от ПП-ДБ Зареждате телефона си в колата? Голяма грешка, ето защо Зареждате телефона си в колата? Голяма грешка, ето защо Повечето хора използват гнездото за запалка, която обикновено осигурява 12V
Почина известен журналист Почина известен журналист Погребението ще бъде от 14 часа утре на гробищата на "Рогошко шосе" Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности На такива събития станало невъзможно да срещнеш нормален човек, казва турският президент Амал Клуни участвала в разследването на военни престъпления в Газа Амал Клуни участвала в разследването на военни престъпления в Газа Клуни заяви, че е била помолена от прокурора Карим Хан да се присъедини към експертна група Тя е известна актриса, но явно не може да кара мотоциклет, потроши се цялата Тя е известна актриса, но явно не може да кара мотоциклет, потроши се цялата Нина Добрев е шинирана след жестъка катастрофа Почина голяма футболна легенда Почина голяма футболна легенда През 1966-а година той играе на финала на Световното първенство, но Германия губи от Англия с 2:4 след продължения в един от най-дискусионните мачове за титлата Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Състоянието на простреляният словашки премиер се подобрява Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Шер потвърди, че преди е отхвърляла ухажвания от Елвис Пресли, защото е била "нервна" заради репутацията му Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 68-годишният Мохбер оставаше в сянка в сравнение с други политици от иранската шиитска теокрация Мисис Бургас 2024  организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Мисис Бургас 2024 организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Ще се радвам да видя много усмивки и подкрепа за нашата инициатива, каза тя Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Въвежда се нова организация
Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Всички зрелостници ще получат точките от проблемната задача в матурата по БЕЛ Виц на деня Виц на деня Дете към майка си:
- Не ме целувай пред градината, че имам гадже.
- И как се казва?
- Рая.
- Какво стана с Никол?
- Болна е.
Виц на деня Виц на деня - Докторе, много ме сърби между пръстите на краката! - оплаква се девойка.
- Между кои по-точно? - пита лекарят.
- Между двата палеца.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Само една сричка казана в Гражданското... и вече си женен.
Само едно име казано насън... и си разведен...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори