×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Bild: Западът заплашил да остави Украйна без ракети "Пейтриът" след атака по цел в Русия
  • Олимпийският рекордьор в овчарския скок Тиаго Браз отпадна за игрите в Париж това лято заради допинг
  • Времето днес, прогноза за сряда, 29 май: Отново краткотрайни валежи с гръмотевици
  • Гари Конил беше назначен за нов премиер на Хаити вчера
  • Русия вдига данъците на богатите
  • Ремонт променя движението по АМ "Струма"
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Росен Рачев спасява ГЕРБ в Сунгурларе


Росен Рачев спасява ГЕРБ в Сунгурларе
Депутатката Вяра Петрова отговаря за Сунгурларе и застава редом до Кенов на публични събития там, на изборите обаче тя ще води битка в Карнобат, а местните гербери вероятно ще заложат на Росен Рачев
30 Май 2011, Понеделник, 14:45 ч.
Автор: Боряна ГЕОРГИЕВА

Бившият кандидат за кмет на Бургас се връща в политиката като независим, герберите нямат друг шанс в общината



Бившият шеф на ДСК в Бургас  Росен Рачев, който през 1995 година стигна до втори тур на местните избори в областния център, се готви отново да влезе в политиката и то този път като спасение за ГЕРБ в Сунгурларе.

Той е един от вариантите, на които местната структура би могла да заложи, ако иска да има някакво влияние на вота тази есен. До момента организацията на ГЕРБ в бедната, но известна като лозарски район община, е слаба, нейният лидер Калина Димитрова е никому неизвестна в публичното пространство и дори до преди месеци и активисти от областната централа на собствената й партия не я познаваха.

Димитрова, чиято професия е главен счетоводител в дирекцията по социално подпомагане в Сунгурларе тихомълком управлява партийната структурата, чиято численост е 124 души. В пълна тайна е трябвало да бъде запазено и общинското събрание на ГЕРБ в общината, на което са били номинирани кандидатите за кмет и общински съветници. И в Сунгурларе форумът на партията е бил съпътстван от скандали, след като първия опит организацията да се събере се провалил с гръм и трясък и листът с номинациите останал празен.

Миналата седмица обаче форумът все пак се състоял и на него лично присъствал Росен Рачев, който не е член на партията. Той заявил, че ще бъде независим кандидат и ако решат от ГЕРБ – биха могли да го подкрепят, казаха присъствали на форума. Росен Рачев има опит в политиката, той беше през 1995 година опонент на бившия кмет на Бургас Йоан Костадинов и на кандидата на СДС тогава Димитър Николов. Стигна до втори тур от името на партията на Димитър Луджев – ЛС „Нов избор”. През последните години Росен Рачев живее в сунгурларското село Лозица.

Освен него ГЕРБ има и още един вариант за кмет в Сунгруларе сега – това е номинацията на Таня Василева, която е икономист и до скоро се е занимавала с частен бизнес.

В общината обаче събранието, на което са били обсъждани кандидатурите не се коментира, тъй като двете възможности за ГЕРБ там се пазят строго секретно, явно заради страх от скандали, коментираха гербери. Шефката Калина Димитрова буквално изтръпна от журналистическия интерес към въпросния партиен форум и видимо изнервена се опита да държи на тъмно номинациите.

„Това е партийна тайна, няма да ги кажем до август”, каза Димитрова. С нейните методи обаче не са съгласни други членове на ГЕРБ, чиито имена ще запазим в анонимност, заради различията им с моментното ръководство на организацията.

В момента ГЕРБ в Сунгурларе няма нито един свой човек в общинския съвет. Кметът Георги Кенов е представител на ДПС, но пък не отказва да назначи на общинска служба активист на управляващата партия. В администрацията като еколог работи едно от лицата на ГЕРБ в Сунгурларе Красимир Добрев, а кметски наместник на село Бероново пък например е Тинко Димитров, също от ГЕРБ. Самият Кенов заяви, че все още не е решил дали ще се кандидатира за втори мандат на вота през есента, както и че не е ясно още от коя политическа сила.


В категории: Сунгурларе


6
Коментара
6
Коментара по темата
6.
Иллиян
08.10.2011 16:32:05
0
0
Като сте толкова отворени да коментирате ГЕРБ и да обиждате напишете си имената!
5.
Иллиян
08.10.2011 16:32:03
0
0
Като сте толкова отворени да коментирате ГЕРБ и да обиждате напишете си имената!
4.
milla
16.06.2011 16:14:40
2
0
Ох, тежко и на общината и на хората, които живеят там!!!
Ако Росен Рачев събере добър екип може и да направи нещо, но въпросът е " Кой ще го избере?" И все пак най-добрият вариант си е Стефан Стратев. Естествено, ако се кандидатира!!! Той поне работеше и остави нещо след себе си.
3.
Ma Neznam
31.05.2011 10:52:47
0
0
Боже, колко мъка има на този свят, Боже! И каква журналистика! Между другото, Лозница е ценътр на община разположена в Североизточна България и заема централната източна част на Разградския регион.
2.
Бургас
30.05.2011 19:28:53
1
1
възмутен, такива като теб пишат само в 24-часовия бургаски сайт, там изрязват всички антигерберски изказвания.Тук се шири свобода на словото.Като не можеш да търпиш различно от твоето мнение, работи върху себе си, бе човек, явно проблемът е в теб
1.
Възмутен
30.05.2011 15:41:05
4
3
Защо не спрете да се занимавате с ГЕРБ? Нямате ли си друга работа или пак е за пари? Поне отразявайте нещата обективно от двете страни. Егати и коромпирания сайт сериозно.......Със скандални, жълти платени статиики няма да оцелеете дълго.......
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Това беше - те се разделиха Това беше - те се разделиха Каква точно е драмата, не е ясно, известно е само, че Валерия е в Гърция със свои близки Тази риалити звезда се метна на Азис в луксозен майбах Тази риалити звезда се метна на Азис в луксозен майбах Двамата явно са били близки приятели, защото костинбродският славей въобще не се притеснява да гушка русата напаст Тя е новият шеф на новините на Нова ТВ Тя е новият шеф на новините на Нова ТВ Марта Евтимова е утвърден професионалист с над 20-годишен богат телевизионен опит Може ли да я познаете, тази певица не прилича на себе си Може ли да я познаете, тази певица не прилича на себе си Жана Бергендорф е значително променена  Мая Манолова в Бургас: Искаме разпускане на Комисията за защита на потребителите и наказания срещу спекулата Мая Манолова в Бургас: Искаме разпускане на Комисията за защита на потребителите и наказания срещу спекулата В държава със слаби и превзети институции, като нашата, трябва да имаме коректни механизми срещу безумното вдигане на цените покрай влизането ни в еврото, категорична е тя Запомнете тези 4 дати през юни, може да преобърнат живота ви Запомнете тези 4 дати през юни, може да преобърнат живота ви Астролозите казват, че през тези пет дни не бива да рискуваме, защото планетите ще са в дисхармония Дори когато връстниците й броят до 12, тази бургаска хубавица мисли само за футбол Дори когато връстниците й броят до 12, тази бургаска хубавица мисли само за футбол Йоана завърши гимназията за романски езици "Георги Стойков Раковски“ в Бургас Възражда ли се фотографията в Бургас? НХА открива нова магистърска програма Възражда ли се фотографията в Бургас? НХА открива нова магистърска програма В рамките на 3 семестъра студентите ще научат историята на класическата и модерната фотография и как тя може да е част от съвременното изобразително изкуство Известна актриса не обича скъпите шопинг дестинации, пазарува от битака Известна актриса не обича скъпите шопинг дестинации, пазарува от битака Това е най-прекрасното място да намериш интересни образи, да поговориш с хората, да разгледаш, разказва звездата от "Братя"  Тя е звезда, но отиде на бала си с рокля за 300 лева и обвуки за 100 лева Тя е звезда, но отиде на бала си с рокля за 300 лева и обвуки за 100 лева Гледах да се съобразявам от гледна точка на това, че толкова хора по света нямат това, което имаме ние, споделя скромно шампионката Мария-Габриела Миличевич
Тя пострада при ски в Банско, даваха й минимален шанс да оцелее, но... Тя пострада при ски в Банско, даваха й минимален шанс да оцелее, но... 23-годишната Оливия Корбиер получи мозъчен кръвоизлив, увреждане на белите дробове, счупен таз, нос и три фрактури на прешлена, когато падна от 5 близо в пропаст в Банско през март Какво се случва днес със синът на Ламбо Какво се случва днес със синът на Ламбо Днес младото момче вече е пораснал мъж, който определено има с какво да се похвали Защо милиони деца са изложени на риск Защо милиони деца са изложени на риск Епидемията продължава Той е едва на 33 години, а вече е един от най-младите професори в България Той е едва на 33 години, а вече е един от най-младите професори в България Работи по различни проекти на Русенския университет, включително и международни Почина българският Брад Пит Почина българският Брад Пит Последните му проекти включваха участия във видеоклипове на Галена, Азис и Лидия, а наскоро като лекар в сериала "Съни Бийч" по bTV Той участва в социален експеримент и три години получава по 1800 евро без да работи Той участва в социален експеримент и три години получава по 1800 евро без да работи Бившият парамедик споделя, че не е станал по-щастлив, а по-мързелив  Сочни джуки и уголемен бюст – хит сред подаръците за тазгодишните абитуриентки Сочни джуки и уголемен бюст – хит сред подаръците за тазгодишните абитуриентки Тенденцията от миналото да се залага на големи обеми и натрапващи се устни вече я няма След участието си в Капките тя замина за Африка След участието си в Капките тя замина за Африка Моделката и гаджето вършеят в Тунис Мощна експлозия край Белгород, а Джон Кърби обяви, че забраната за удари по Русия с US оръжия остава Мощна експлозия край Белгород, а Джон Кърби обяви, че забраната за удари по Русия с US оръжия остава Трябва да позволим на Киев да стреля по военни цели на руска територия, от която те нанасят по Украйна, каза пък Макрон Транспортен хаос в центъра на София Транспортен хаос в центъра на София Многото и различни знаци объркват шофьорите, които неволно влизат в насрещното, и предизвикват опасни ситуации
Владимир Путин към страните от НАТО Владимир Путин към страните от НАТО Трябва да сте наясно с какво си играете! Виц на деня Виц на деня - Скъпа, взех детето от детската градина.
- Браво, и... как ще го кръстим, защото нашето вече ходи на училище?
Виц на деня Виц на деня Блондинка в автосервиз.
Монтьорът и казва:
- Имате късо съединение.
- Е хубаво де, що не го удължите тогава....
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Никога не се задоволявай с това, което могат и другите!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори