×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Euronews: Задължително трябва да посетите България през Лято 2022, ето ги най-добрите плажове


Euronews: Задължително трябва да посетите България през Лято 2022, ето ги най-добрите плажове
Слънчев бряг е за купони, Златни пясъци - за семейна почивка, а Иракли и Силистар - за любителите на природата
19 Декември 2021, Неделя, 17:42 ч.
Автор: Емел МАХМУД

По българското крайбрежие има изобилие от възможности за идеалната плажна почивка, пише авторитетната медия

Популярната и авторитетна многоезична новинарска медия Euronews, която е базирана във френския град Лион, излезе с публикация, която хвали българските летни курорти. В статията, озаглавена "Това са най-добрите плажове в България за лятна почивка през 2022 г.", посочва, че страната ни трябва да е начело в списъка с дестинации.

Ето и публикацията на Euronews.Travel:

В България има за всекиго по нещо. Ако в момента страдате от зимния студ и си мечтаете за перфектното лято през 2022 г., България трябва да е начело в списъка ви с дестинации.

Тъй като Черноморското крайбрежие се простира по цялата 378-километрова източна граница на България, има изобилие от възможности за идеалната плажна почивка.

Вижте списък с най-добрите райони, независимо дали искате да купонясвате усилено или да си починете в тишина.

Купонясявайте в Слънчев бряг

Подходящо наречен Слънчев бряг, това е вашето място, ако искате лятната ви ваканция да е изпълнена с коктейли, танцови парчета и прохладни вечери.

Един от най-популярните курорти в България е и едно от най-достъпните места за парти в Европа. В него ще откриете нощни клубове с едни от най-добрите техно и хаус диджеи на Стария континент. Заобиколен от зашеметяващи естествени дюни, курортът предлага и един от най-живописните плажове в страната.

8 километра пясък и море в Слънчев бряг могат да предложат не само нощни клубове. През деня можете да купонясвате на лодка и или да карате водни ски.

Ако ви омръзне парти стила, курортът е идеален и за културна почивка. Само на няколко километра южно от плажа се намира Несебър, обявен от ЮНЕСКО за световно наследство.

Древният град гъмжи от исторически забележителности. Като ключово търговско пристанище, той е виждал множество цивилизации да се издигат и падат - от древните гърци до Византийската империя. Можете да станете свидетели на реликвите на тези отдавна загинали култури чрез запазените градски стени и църкви.

Романтични гледки в Балчик

За малко по-тиха ваканция ви зоват спокойните балчишки пясъци. Все още неоткрит от масовите летовници, Балчик е само на 31 км северно от Варна - най-големия пристанищен град на източната граница, разказва Euronews.

Мястото е толкова красиво, че през 20-те и 30-те години на миналия век румънската кралица Мария се влюбва в района и построява дворцов комплекс. В двореца се помещават места, които не могат да се пропуснат, включително ботаническите градини: терасирани, те са разделени на зашеметяващи колекции от уникална зеленина, като могат да бъдат открити над 2000 растителни вида.

След разходка из идиличния дворец и градини, романтичната вечер трябва да включва и посещение на някой от множеството възхитителни плажни барове и ресторанти, разположени на плажната ивица в Балчик, която се простира на над 2 км.

Къмпинг бягства за любителите на природата

Купонът е твърде изморителен? Романтичните бягства са твърде мрачни? Вместо това лагерувайте на плаж. Въпреки че дивото къмпингуване в страната не е възможно, има много плажове, които предлагат подобна инфраструктура.

Ако търсите по-уединено място, тогава за вас е Силистар. Тук ще намерите място за тези, които желаят да излязат от утъпканите пътища за лятното си бягство. Точно в южния край на брега, Силистар предлага зони за къмпинг, която не е далеч и от множество други плажове.

За да усетите вкуса на дивата природа на Черно море, плажът Иракли е идеалната дестинация и е задължителен за натуралистите, търсещи уникална флора и фауна. Да не говорим за златистите му пясъци и гористи хълмове, които правят суровата му брегова линия още по-удивителна.

А с множеството различни опции за къмпинг около него е възможно да се насладите на Irakli au natural. Не споменахме ли, че има нудистки плаж?

Семейно забавление на Златни пясъци

Ако в компанията ви има и деца, тогава нудистките плажове и диджеите не са вашето място. Тогава защо не опитате един от плажните курорти в страната, пита Euronews.

Златни пясъци е един от най-популярните морски курорти в България и се намира само на няколко километра северно от черноморската столица Варна. За по-големите деца историческите забележителности на града ще обогатят почивката. Разгледайте руините на термите от втори век, в които са се къпели древните римляни.

В курорта Златни пясъци плажовете разполагат с широк спектър от водни спортове и има подходящи семейни партита с лодка.

Никое семейно пътуване до Златни пясъци не е пълно без посещение на аквапарк. Подобно на повечето семейни плажове в България, водните паркове са задължителни за децата с вълнуващите си пързалки и атракции, подходящи за всеки - от най-малкото дете до по-големите търсачи на силни усещания.


В категории: Животът


14
Коментара
14
Коментара по темата
14.
Добро утро
20.12.2021 21:58:26
1
3
Ако искате да ви вдигнат колата с "паяк", отидете на златни пясъци, ако искате да плащате вход на бариерите, отидете в Албена. Ако искате да видите цени и чудо, отидете в Балчик. Затова ходя в Гърция.
13.
Габи
20.12.2021 10:54:25
1
9
Това лято плажовете бяха препълнени. Сега чувам, че и в зимните курорти резервациите са добри. Защо тогава занимаващите се с този бизнес непрекъснато реват и държавата продължава да бърше сълзите им снепрекъснати дотации и помощи.?
12.
симпатягата
20.12.2021 10:30:37
0
0
Жал ми е за вас..за всички от 1. до 11.Злоба , злъч..как живеете бе???Колко време сме на тая земя, че не си отворим клетите душички за красивото, светлото и доброто???Това е България и ние /в това число и вие/ сте нейни деца и стопани!! Бъдете здрави!!
11.
Папо Бабриций
20.12.2021 09:53:49
0
0
Тайна локацияя
10.
До Флагман
20.12.2021 08:21:12
1
4
А бе Флагман,вие в Балчик някога били ли сте?
Къде е таз 2км ПЛАЖНА ивица,въобще къде им е плажната ивица??? И за какви пасъци става дума? Аз явно в някакъв друг Балчик ходя
9.
Данчо Ментата
20.12.2021 01:10:04
1
9
Аз съм господаря на Силистар.
8.
Българина
19.12.2021 22:54:23
1
4
Няма лоша реклама...
7.
bbb
19.12.2021 20:59:14
7
7
Да дойдат непременно да се оправят пречистят c повръщане и разстройство
6.
паткан
19.12.2021 19:53:37
4
17
Лятото ще посетя, но не и мутренските плажове.
Преди това ще посетя Велинград по 8000 лв на вечер.
Абе я ..
5.
Ай да видим
19.12.2021 19:21:02
2
10
До лятото дали ще са същите концисионери
4.
МАША
19.12.2021 18:33:42
6
20
А в Малко Тырново ни по какой причине не поедешь, там нет туризма, есть только воры и черные цыгане.
3.
Интересно
19.12.2021 18:32:39
4
18
Не знаех, че Силистар и Иракли са уединени места освен през зимата. Да не говорим, че оригиналното Иракли е тотално застроено и преградено и само по черен път може да достигнете до плажа. На Силистар е същото. Горски паркинг. Народ. Не знам къде го видяха това уединение.
2.
ОТ КОМЛУКА
19.12.2021 18:12:13
7
10
Най бенден плажа е тоз където има заровено жилязо.
1.
Слънчака
19.12.2021 18:11:29
13
26
А ако да се запознаят с беззаконието на ГЕРБ-ДПС, туристите могат да заповядат на Алепу и Росенец.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Мъж загина при челен удар на два автомобила Мъж загина при челен удар на два автомобила Екипи на полицията регулираха движението Мария Габриел: Знам колко уважават Жечо Станков в ЕК, нека това да носи ползи на България Мария Габриел: Знам колко уважават Жечо Станков в ЕК, нека това да носи ползи на България Бургас има специално място в листата на развитите европейски градове и е даван за пример, допълни тя Стана ясно какво са яли натровените деца в Сливен Стана ясно какво са яли натровените деца в Сливен Дали им печен сандвич с яйце и сирене Цяла България издирва това момче Цяла България издирва това момче Детето е обявено за общодържавно издирване Спецакция с много арестувани заради дрога Спецакция с много арестувани заради дрога Най-малко осем души са задържани по време на операцията за противодействие на разпространението на наркотици Няма места в ясла и забавачка за 10 000 от София Няма места в ясла и забавачка за 10 000 от София Столицата разполага със 198 общински детски градини, в които се полага грижа за приблизително 44 000 деца Забраняват вноса на твърде стари автомобили Забраняват вноса на твърде стари автомобили Целта е модернизиране на автомобилния парк в страната Ще смени ли Халваджиян най-големия хейтър в журито на Капките - Фънки Ще смени ли Халваджиян най-големия хейтър в журито на Капките - Фънки Старая се да правя градивна критика и влагам точно това в коментарите ми. Не правя коментар, за да го мачкам, а за да му дам тласък за работа, посочи той Надя потресе всички, след като се вмъкна в леглото на Ергенът Надя потресе всички, след като се вмъкна в леглото на Ергенът "Не я интересувал никой... Но даже и че детето й ще гледа това предаване, достатъчно е голямо  И поведението на майка си, което нито е за пример, нито е възпитателно! Горкото!", пише зрителка на Фейсбук страницата Не правете това днес! Не правете това днес! Днес има забрана да се работи 
Почина най-известният инвеститор за всички времена Почина най-известният инвеститор за всички времена Американският милиардер, родом от Масачузетс, основава инвестиционната компания Renaissance Technologies през 1982 г., а също така използва математически алгоритъм за търговия на фондовата борса От 15 години тя не спира да ражда, защото... От 15 години тя не спира да ражда, защото... Росарио от Тексас непрекъснато забременявала, докато най-накрая не родила момиченце Какво можем да научим от едно пресъхващо море за живота след еко катастрофа Какво можем да научим от едно пресъхващо море за живота след еко катастрофа Преди 60 години Аралско море започна да пресъхва, оставяйки солена, безплодна земя след себе си Клиентите на ОББ ще изтръпнат от тази новина Клиентите на ОББ ще изтръпнат от тази новина Ще има куп проблеми с мобилните приложения и онлайн банкирането в следващите два дни  Автобус с пътници падна в река в Санкт Петербург, има жертви Автобус с пътници падна в река в Санкт Петербург, има жертви Според местната прокуратура, жертвите са четири Шок! Булка се оказа младоженец Шок! Булка се оказа младоженец 27-годишна китайка от провинция Хубей неочаквано преди да сключи брак научи, че всъщност е биологичен мъж Сериозен недостиг на работна ръка в туризма и в Гърция Сериозен недостиг на работна ръка в туризма и в Гърция Сезонът започна с около 80 000 свободни работни места Стана ясно кой печели "Хелс Китчън" Стана ясно кой печели "Хелс Китчън" Железни договори на участниците ги карат да пазят мълчание, но... Отнемат книжката за хвърлен фас Отнемат книжката за хвърлен фас Забранено е да спите с колата си Всички го пием, цената му скача драстично заради... Всички го пием, цената му скача драстично заради... Има глобален недостиг
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Да ти се похваля, наредих пъзела само за 2 дни!
- И какво от това!?
- Ми, на кутията пише - за 3-4 год.
Виц на деня Виц на деня Влиза шефът в офиса, води трима чужденци и казва на секретарката:
- Миме, направи кафета за тия тримата педе*аси!
- Глас от групичката:
- Двама са педе*астите, аз съм преводачът.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Разликата между колата и жената е, че ако чукнат колата ще забележиш...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори