×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
  • Велики четвъртък е
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Областният управител на Бургас проф. Нейкова удари по мъжки концесионерите на плажове


Областният управител на Бургас проф. Нейкова удари по мъжки концесионерите на плажове
Във връзка с разрастващата се война на плажните стопани срещу проф. Нейкова, в 15 часа днес тя показа, че може да се държи още по-твърдо от вчера
09 Декември 2021, Четвъртък, 16:11 ч.
Автор: Флагман.бг

Директорът на РИОСВ-Бургас Павел Маринов изпрати свое становище до Флагман.бг, в което уточнява, че съгласуването на заявленията от концесионерите с него не противоречи на издадената от областния управител заповед, а изпълнява същата

В 15 часа от пресцентъра на Областната управа в Бургас разпратиха изявление на проф. Мария Нейкова във връзка с разрастващия се скандал по плажовете в региона от Обзор до Резово. Вчера областният управител проф. Нейкова издаде заповед в лаконичен вид, с която на практика отряза възможността на плажните концесионери да изгребват пясъка, за да правят защитни диги, с цел да опазят имуществото на брега и да предотвратят отнасянето на пясъчната маса при зимните бури.

Заповедта предизвика бурната реакция на концесионерите, сред които има и такива, които са потърсили съдействието на народните представители от бургаския избирателен район, за да ги защитят в тяхната, наложена по традиция от няколко години, дейност по направата на защитните диги. В тази връзка концесионерите на Бургас-Север и на плажа в кв. Крайморие са категорични, че заповедта на проф. Нейкова трябва да падне в Административния съд, където ще бъде обжалвана (ВИЖТЕ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ).

Явно, съпротивата на концесионерите и изпратените копия от писмо на новия директор на РИОСВ-Бургас Павел Маринов до Флагман.бг, са станали причина проф. Нейкова да даде току-що следното пространно изявление, същността на което е, че всъщност тя с твърда ръка е решила да упражни правомощията си като стожер на държавността.

Ето какво се казва в прессъобщението:

Във връзка с постъпили обаждания от представители на медиите и явно неправилното тълкуване на издадената заповед от страна на концесионерите на плажове областният управител проф. Мария Нейкова прави следното изявление:

„Издадената от мен заповед е в изпълнение на функциите ми, в качеството на областен управител, на координиращ работата на органите на изпълнителната власт и техните администрации на територията на областта по отношение провеждането на държавната политика по опазване на околната среда съгласно Закона за опазване на околната среда.

Посочените в заповедта органи и техните администрации са с компетенции, установени в закона за осъществяване на предварителен, текущ и последващ контрол във връзка с опазването на морските плажове и крайбрежната плажна ивица. В тази връзка и предвид постъпилите сигнали от граждани за нерегламентирани дейности на териториите на крайбрежната плажна ивица и морските плажове, обръщам внимание, че всички дейности по зазимяване и освобождаване на разположените принадлежности, обслужващи летния сезон, в териториите на стопанисваните плажове, както и за всички останали плажове, и крайбрежната плажна ивица в цялост, следва да се извършват при стриктно спазване на законодателството и в рамките на разрешените за извършване дейности.

Създаването на укрепителни и други защитни съоръжения, вкл. обособяването, изграждането или оформянето на насипи, диги и др. подобни, следва да е съобразено със законово позволеното (като дейности, като използвани материали – с установен произход и като вид средства за извършването им).

Следва да не се допуска повреждане целостта на пясъчната повърхност, отнемане, разместване или преместване на количества пясъчни маси в рамките на морските плажове или извън техните граници. Същото се отнася и за пясъчните маси, представляващи част от крайбрежната плажна ивица или част от непосредствено прилежащото до нея морско дъно.

Подобни действия, когато не са изрично разрешени, са в нарушение на екологичното законодателство и представляват най-чест повод за тревога у гражданите и обществеността, предмет на сигнали.

Зазимяването на стопанисваните плажни територии и въобще преградните съоръжения с оглед зимните условия, следва да се извършват по възможно най-щадящ територията на плажовете и на крайбрежната плажна ивица начин, без употребата на механизирани средства и друга непозволена техника, предвид забраните, установени в законодателството. Благодаря на гражданите, че сигнализират областния управител, както и за активната позиция. За това, че са градивен коректив на местната и държавна власт. Реагирайки своевременно на подаваните сигнали, институциите са гаранция, че дейностите, в случая относно морските плажове и крайбрежната плажна ивица, ще се извършват съгласно разписаните в закона разпоредби.

Считам, че това е начинът да се върне отново доверието на обществото в работата и компетенциите на държавните контролни органи и бизнеса“.

Тонът на изявлението е императивен и достатъчно точен за юрист с експертизата на проф. Нейкова, показващ че тя няма да отстъпи от позицията си. Междувременно, час преди това изявление, директорът на РИОСВ-Бургас Павел Маринов изпрати до Флагман.бг свое становище, с което прави важни уточнения за концесионерите, които, явно, опитват да използват медиите за създаване на междуинституционални конфликти.

Днес, преди обед, Флагман.бг публикува копие от писмо на Маринов с вчерашна дата, което звучи като противовес на издадената на същата дата заповед от проф. Нейкова.

Ето как реагира и ще реагира РИОСВ-Бургас при всеки отделен случай на подадено заявление за изграждане на пясъчни диги.

Публикуваме изявлението на Павел Маринов, също детайлно, уреждащо отношенията на екоинспекцията с концесионерите при новите условия на управление на държавата:

„Във връзка с внесени в РИОСВ - Бургас заявления за изграждане на пясъчни диги на територията на морските плажове, като практика за предпазването на пясъчното покритие от вредното въздействие на водите на Черно море, изразявам следното становище:

В териториалния обхват на РИОСВ - Бургас попадат морските плажове в общините Несебър, Поморие, Бургас, Созопол, Приморско и Царево. Голяма част от тези морски плажове се характеризират с ландшафт с висока естетическа стойност, съчетаващи големи пространства от море, пясък и храстово-дървесни масиви, голямо флористично и фаунистично разнообразие. В частност морските плажове съчетават комплекси от свободни от растителност пясъци и такива заети с псамофити. Псамофитните екосистеми са формирани върху природни местообитания пясъчни дюни. Местообитанията им са с висока консервационна стойност. С цел опазване на пясъчните дюни по Черноморското крайбрежие са обявени редица защитени територии и защитени зони. За тях са въведени режими със Закона за защитените територии, Закона за биологичното разнообразие, заповедите за обявяването им и/или планове за управлението им (ако има утвърдени). В териториалния обхват на РИОСВ - Бургас, с цел опазване на пясъчните дюни и находищата на редки видове, в чиито граници попадат морски плажове, отдадени към момента на концесия, са обявени следните природни забележителности: „Пясъчни дюни 5 броя - Несебър“, „Пясъчни дюни в м. Бабата“, „Пясъчни дюни между къмпингите „Златна рибка“ и „Градина“, „Пясъчни дюни в м. „Каваците“, „Пясъчни дюни между гр. Приморско и м. „Перла“ и защитена местност „Беглик Таш - Ропотамо“.

Дейностите, които заявяват концесионерите да извършат върху част от териториите на морските плажове не могат да бъдат отнесени към понятията план, програма, проект или инвестиционно предложение дадено в т. 17 към §1 от Допълнителните разпоредби на Закона за опазване на околната среда (ЗООС), поради което не са приложими предвидените в Глава шеста от ЗООС и чл. 31 от Закона за биологичното разнообразие процедури.

Съгласно чл. 11 от Закона за защитените територии, собствениците и ползвателите на гори, земи и водни площи в защитените територии са длъжни да спазват режимите, установени по реда на същия закон, със заповедта за обявяване на защитената територия и плана за управлението й. Съгласно параграф 7 от Преходните и заключителни разпоредби на Закона за защи тените територии „Собствениците и ползвателите по чл. 11 съгласуват с министъра на околната среда и водите или с оправомощени от него длъжностни лица дейностите, които планират да извършат в защитените територии, ако липсва план за управление или те не са предвидени в плановете и проектите по Глава четвърта, независимо от разрешенията, които се изискват по други закони“.

Поради това концесионерите, стопанисващи морските плажове, внасят при всяко намерение за извършване на дейности на територията им заявления за съгласуване.

При провеждане на съгласувателна процедура на заявените дейности, РИОСВ - Бургас съобразява при всеки отделен случай въведените режими със Закона за защитените територии, Закона за биологичното разнообразие и заповедите за обявяване на защитените територии и защитените зони, ако територията на която ще се извършват дейностите попада в границите им.

До настоящия момент са разгледани множество заявления за извършване на гореописаните дейности в части от морски плажове, чиито територии не са в границите на защитени територии, поради което заявителите са уведомени, че не е налице правно основание за провеждане на съгласувателна процедура по реда на ЗООС и ЗБР.

Съгласуване на дейността в границите на защитена територия по смисъла на Закона за защитените територии е проведена за морски плаж „Ахтопол-север източна част, тъй като с режима на природен парк „Странджа“ няма въведена забрана за извършване на заявените дейности, а защитена зона „Странджа“ за опазване на природните местообитания и на дивата флора и фауна няма обнародвана заповед за обявяване. Когато територии от морския плаж засягат защитени зони и местообитания, предмет на опазване в нея, но няма нормативно основание за провеждане на процедура по реда на ЗБР, РИОСВ - Бургас посочва режимите, които следва да се спазват.

Нарушенията на режимите на дадена защитена зона, въведена със заповедта за обявяването и подлежат на административно-наказателна процедура, по реда чл. 124, във връзка с чл. 12, ал. 6 от Закона за биологичното разнообразие.

Съгласуването на заявленията от концесионерите от РИОСВ Бургас се разглеждат съгласно специфичния режим на контрол за всеки плаж поотделно в съответствие на нормативната уредба и не е в противоречие на издадената от Областния управител Заповед РД-10-274/08.12.2021 г., а именно в изпълнение на същата".

Флагман.бг ще продължи да следи темата.


В категории: Бургас


Флагман.БГ Петте малки тайни на щастливата връзка Петте малки тайни на щастливата връзка 02/05/2024, Четвъртък 22:00 1
Май ще е прекрасен за 4 зодии
Май ще е прекрасен за 4 зодии 02/05/2024, Четвъртък 21:20 0
31
Коментара по темата
31.
Pp
11.12.2021 19:52:01
0
0
Много интересно щеше да бъде ако беше станал областен управител Псевдополитиката,която се опитва да води Пейчев е жалка..... Освен платени гнусни лъжливи статии,опити за вадене на кирливи ризи,очерняне и злословене по адрес на разни хора и оплювания на нищо друго не сме станали свидетели от страна на Пейчев! Това ли наричате благородство,така ли работи интелигентния човек? Шапка свалям на Лапчев и обкръжението му,че нито веднъж не се подведоха,не паднаха на нивото му и не отвърнаха на всичката помия,която изливаше върху тях с гнусните статии,за които плащаше!!! Докато Пейчев си губеше времето в чудилка каква да е следващата мизерия,която да им скрои,хората си вършеха работата,правейки за града всичко онова,което виждаме с очите си днес-прекрасно Царево!
30.
Въпрос???
11.12.2021 08:22:02
1
6
КАКВО ПРАВИ МИЛИЦИОНЕРЧЕ ОТ СИМЕОНОВО НА ДЛЪЖНОСТ ДИРЕКТОР НА РИОВС??? !!!
29.
феминорм
10.12.2021 09:29:09
5
1
Лелката се засилила по тая червена черга , като в "Долби тиътър". Да не ми се прави на Сюзън Сарандън, че всички сме от село и се знаем.
28.
Принципно питане
10.12.2021 09:14:19
2
15
Крайно време е да се разбере, че за директори на РИОСВ не трябва да се назначават хора, които не са специалисти по нито един компонент на околната среда. Освен това нямат и ден трудов стаж в тази област! Сегашният бил юрист, завършил милиционерската Магнаурска школа в Симеоново. Но като не разбира НИЩО по същество от екология и опазване на околната среда, как очаквате после като ръководител да взема адекватни решения?! Не може човек единствено с гимназиални познания (от преди 40 години!) по химия, биология, физика и т.н. да преценява достоверността на предложените от служителите му или външни експерти специализирани решения на проблемите! Пример: юрист НЕ може да бъде назначен за шеф на Регионалната здравна инспекция, нито на Регионална дирекция по горите. Защо тогава юристи (без друга квалификация) се назначават за шефове в РИОСВ, при положение, че там си има достатъчно щатни юрисконсулти? Директор на РИОСВ експертна длъжност ли е, или политическа?!! Крайно време е този въпрос трябва да намери категоричен отговор!
27.
Ха-ха.....!!!!
10.12.2021 08:50:25
0
5
Маринов, ПРЕСТАНИ ДА ПИШЕШ ПОЗИТИВНИТЕ КОМЕНТАРИ ЗА СЕБЕ СИ , САМ !!!
26.
До запознат....
10.12.2021 08:48:12
2
4
В голяма ГРЕШКА си за Маринов !!!
25.
Запознат
10.12.2021 08:17:00
8
6
Маринов е свестен...Опитва се да промени закостенялото мислене на лелките в РИОСа. Може и да успее, освен ако него "потопи" някоя калинка- малинка от стара дружинка.
24.
Нека КВИЧИ.....и сега !!!
10.12.2021 07:42:48
1
3
МАЛИНКА МАРИНОВ - РИОВС ... КВИЧИ !!!
23.
БРАВО на проф. Нейкова!!!
10.12.2021 02:23:27
2
12
БРАВО на проф. Нейкова!!! БРАВО !!!
22.
Сигнал до ЕС
10.12.2021 01:46:59
0
6
Филанкишиите концесионери могат ши научно с доказателства да обосноват безумното деяние ТРУПАНЕ НА МОГИЛИ НА ПЛАЖНА ИВИЦА? От какво защитават и кое точно защитават тези псевдодиги? Ако изокат, че от изяждане на плажна ивица вследствие на вълнение при буря- ЛЪЖА, ако изокат, че предпазва от високи вълни и заливане на и фраструкрура извън плажната ивица- ЛЪЖА. Тези неща не се защитават с пидобни тъпомутренски МОГИЛИ, а се защитават с диги от тетраподи или каюъни, насипани навътре в морето на предваритешно изчислени отстояния. Мутроконцесионерите трупат МОГИЛИ върху цели килоюетри плажове само и еди ствено, за да пазят от оплискване с морска вода няколко десетки ВРЕМЕННИ ДЪСЧЕНИ БАРАКИ КОИТО СЕ ВОДЯТ ЗАВЕДЕНИЯ И СА ЗАЗИМЕНИ И НЕФУНКЦИОНИРАЩИ. АБЕ МУТРОТЪПАНАРИ ОБГРАДЕТЕ СИ САМО ДЪСЧЕНИТЕ БАРАКИ ЗАСИПЕТЕ ГИ ДО ТАВАН С ЧУВАЛИ ПЯДЪК И СПРЕТЕ ДА СЕ ПРАВИТЕ НА СТРОИТЕЛИ НА ЕГИПЕТСКИ ПИРАМИДИ И КИТАЙСКИ СЪЕНИ ОТ ПЯСЪК КОЙТО НЕ Е ВАША СОБСТВЕНОСТ НИТО ИМАТЕ ПРАВО ДА ЗАБРАНЯВАТЕ ПО ТОЗИ НАЧИН ДОСТЪПЪТ НА ХОРА ДО ПЛАЖА И ВОДАТА!!!
21.
Пацо
10.12.2021 01:22:24
0
10
Плажа има нужда само от спасители и малко подръжка. Може и без заведения всеки да си носи храна и вода.
И няма проблеми.
Не мога да разбера защо хората минават цяла България за да лежат на пясъка и да плюскат.
Под един процент от почиващите ползват морето за да са по здрави и щастливи.
20.
*********
09.12.2021 22:20:44
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
19.
Marinov
09.12.2021 20:33:58
3
8
Прочетете новото становище на Маринов внимателно, то пак противоречи на ясната заповед на проф. Нейкова.
18.
Митко
09.12.2021 20:32:25
1
6
Добре че писахте по темата че да внесат малко яснота. Браво Флагман
17.
А бе
09.12.2021 20:31:42
6
18
Кви концесионери,кви пет лева.
Да се омитат и до там.
16.
Роден съм в Бургас
09.12.2021 20:04:56
4
33
и от както се помня не е имало диги по плажа и пясъчната ивица си е същата! От както се появиха т.н. "концесионери" станаха тези простотии с дигите, особено последните 10-на години. Помислиха се за собственици - НЕ, има и разваляне на концесионни Договор при определени условия!
15.
Ротшилд
09.12.2021 19:20:48
3
28
Нали обектите по плажовете, заведения, барове, дискотеки и други се водят по документи преместваеми обекти. Какъв е проблема да ги преместят, мега, гига, хипер бизнесмените, които знаят само да се оплакват. Повечето коптори по плажовете си избиват инвестицията и наема за месец, месец и половина. Какво реват, купили 5 кубика дървен материал, 5 кила пирони, и с 5 мангала с тесли сковали някаква барака на плажа и хоп за едно лято ще ставаме милионери, целият свят ни е длъжен, винаги сме прави за всичко. Съгласен съм, че има и тузарски обекти с доста голяма инвестиция над 200 хил. лв, но при тях пък печалбата е още по-голяма. Когато човек инвестира пари, нормално е да направи оценка на риска на инвестицията, все пак говорим за плажна ивица, не за някое частно мазе. Нали уж т. нар бизнесмени у нас се имат за ноу хау гледат как е в другите държави. Е къде в света заведения по плажа(където има такива, защото на много места няма) са в идеалната част на ивицата, навсякъде са изтеглени най-отзад в края на плажната ивица. Тогава никой няма да иска да прави диги около заведенията. А за проблема с отнетия пясък при провези на морето, хората на запад са го измислили, за тази работа има драги. И в началото на всеки летен сезон с драги вадят пясък и разширяват ивиците. Някои ще кажат, че драгата струва пари. Е струва, ама "имаш брада имаш и гребенче" и така с плажните заведения.
14.
Хммммм
09.12.2021 19:16:20
4
28
Абе я някой да обясни, защо преди 20 години никой не правеше диги а пясък си имаше?
13.
До 12
09.12.2021 19:04:36
6
12
Абе ей олигофрен аз в морето съм роден бе,странджански бек такъв,първо внимателно прочети и тогава коментирай??Ами ако окианологията не са компетентни, ти ли си бе тъпанар такъв с килийно подарено образование!??
12.
По форумите
09.12.2021 18:21:57
19
21
Са най-големите специалисти по всичко.
Колкото по-ниска им е образователната степен, двойно по-големи специалисти са!
Аргументите им са безкомпромисни, независимо, че нямат нищо общо с съвременните тенденции.
Обикновено най-гръмогласни са тези от провинцията, които нямат нищо общо с морето, но се изказват като професори по океанология!
Относно необходимостта от дигите, единствено и само подобни нискограмотни индивиди са яростни противници!
Пясъчната брегова ивица е необходимо да се пази и да се увеличава, а не да се писука,че зимата не виждали морето!
Да не споменавам, че на много плажове по света, пролетно време си изсипват стотици тонове пясък, за да позакрият камънаците....
Дори в Черно море плажовете са различни, но това не ги интересува селянията, която е на власт.
Пресен пример е тази калинка-стръвница, която иска да ликвидира плажната ивица!
Ако не сте обикаляли по света, поне вижте плажовете в Черно море и тогава писукайте в защита на некомпетентното управление на Радев и компания, които само рушат, до там им стигат силиците!
11.
Хитар петар
09.12.2021 18:02:02
0
2
Пак нищо
10.
Моля
09.12.2021 17:52:38
19
17
Нека да се изказват компетентни хора а не всеки срещнат!Обърнете се към института по океанология Варна и специалистите да ви обяснат за морския ландшафт!С дигите не само се запазва пясъка а морето носи и още при отлив,иначе при една силна провеза пясъка може да изчезне на пълно и никога повече да няма плаж-както има много такива случаи!
9.
123
09.12.2021 17:46:29
14
41
Как 80 години нямаше нужда от тези грозни диги и плажовете си бяха там?
По скоро проблема е да се спасят незаконните мутренски бараки по пясъка щото не са преместваеми нали.
Баси простоттията зял град като се разхожда ще гледа насип а не море па 6 месеца.
Ма мат хванем сопите накрая ще видите
8.
до 6
09.12.2021 17:27:32
16
48
Глупости на търкалета! Нито се правят по цял свят, нито се правеха тук преди нашествието на мутрите и техните грозни бараки!
7.
До Даа №3
09.12.2021 17:08:54
15
18
Наясно ли си какво си написал(а) относно топките :)))))
Според теб е била на калъп, докато е писала това недоразумение :))))))
Кокорко има дори 4 топки, когато е на калъп със Спецов ;)
Наистина си по-тъп(а) с аргументите си, мокри мечти имаш относно топките ))))))))
6.
Бург
09.12.2021 17:05:39
38
24
До 3
Ще ѝ видим големите топки на радевата калинка, когато първата свирепа зимна буря започне да отнася плажа. Дигите си имат предназначение и се правят по цял свят, но когато некомпетентни хора вземат отношение по въпроси, които не разбират и не се вслушват в мнението на знаещите обикновено стават много големи издънки.
5.
Куха лейка,работи по доноси
09.12.2021 17:03:36
27
23
На база постъпилите сигнали от граждани за нерегламентирани дейности на териториите на крайбрежната плажна ивица и морските плажове,
И през лятото на ръка ли да се почистват плажовете?
Калинка стръвница, малко и остана и гледа да осере пейзажа.
Останаха ти максимум 2 седмици другарко тъпа, после пак на село!
4.
Становището на г-н Маринов
09.12.2021 17:01:45
4
32
не е писано от него, а от някой от служители на РИОСВ-Бургас! Маринов си няма и хал хабер от екология (той от какво ли въобще разбира), а е калинка, спускана тук таме, защото хората на БСП не са свикнали да работят ползу роду, а само за себе си!
3.
Дааа
09.12.2021 16:49:14
22
58
Браво на областната! Излезе с топки. Мутрите квичат, няма да развалят пясъчната ивица,! Браво!
2.
Бургас
09.12.2021 16:38:02
4
33
Г-н Маринов, защо беше необходимо да създавате цялото това напрежение и да се влиза в обяснителен режим чрез медиите вместо да работите заедно като държавни институции за благото и интереса на хората.
1.
Xaxaxa
09.12.2021 16:36:00
14
26
И двамата стожери са пътници. Концесиите са много сериозна заигравака и ще има последствия за много хора
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Велико Минков щастлив, след като ДНК експертизата потвърди, че е баща на детето на  Габриела Пеева Велико Минков щастлив, след като ДНК експертизата потвърди, че е баща на детето на Габриела Пеева Сестрата на убитият Пейо Милена Йорданова пък сподели, че няма драма, защото той никога не е твърдял, че детето е негово Разпети петък e, вярващите не пият днес дори и вода Разпети петък e, вярващите не пият днес дори и вода Камбаните ще забият траурно след опелото Христово Венелин Венков напуска „Ку-Ку Бенд“ Венелин Венков напуска „Ку-Ку Бенд“ Слави Трифонов ще търси нови барабанист и певица с конкурси Овенът да внимава с парите, а Козирогът ги привлича като магнит Овенът да внимава с парите, а Козирогът ги привлича като магнит Хороскоп за деня – 3 май 2024, петък Петте малки тайни на щастливата връзка Петте малки тайни на щастливата връзка Никога не изневерявайте на себе си 5 неща, които карат мъжете да се отдръпват 5 неща, които карат мъжете да се отдръпват Мъжете следят за това дали имате общи интереси и хобита Помните ли черния 2 май през 2015 г., когато Даниел прегази 8-годишния Страхил на бул. „Т. Александров“ Помните ли черния 2 май през 2015 г., когато Даниел прегази 8-годишния Страхил на бул. „Т. Александров“ Изминаха 9 години - черното БМВ на бургазлията влачи 40 метра детето, без да спре Май ще е прекрасен за 4 зодии Май ще е прекрасен за 4 зодии Вижте кои са късметлиите Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Кой ви каза, че тези храни са вредни - всъщност са здравословни Кой ви каза, че тези храни са вредни - всъщност са здравословни Ето кои са те 
Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак  Насочени били срещу Тел Авив Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир По думите му Кремъл ще се опита да направи всичко по силите си, за да разстрои провеждането на предстоящата среща в Швейцария  Правил ли е Доналд Тръмп секс със Сторми Даниълс? Милиардерът се изкара жертва на порноактрисата Правил ли е Доналд Тръмп секс със Сторми Даниълс? Милиардерът се изкара жертва на порноактрисата Изнудвала го за пари, а адвокатът й бил замесен и в други подобни мръсни сделки със знаменитости  Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Повишение се отчита и в други градове Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Пристигналите в Гърция туристи през 2023 г. възлизат на 30,08 млн. души спрямо 29,875 млн. през 2022 г. Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм” Почина рок легенда Почина рок легенда Издъхна на 76-годишна възраст Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Блондинката признава, че е подложена на подигравки и всекидневни оферти да скъса с принципите си Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Основната движеща сила зад този очакван спад е “изобилното предлагане” на много важни култури, особено на пшеница и царевица САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна От Москва обаче твърдят, че не разполага с военен химически арсенал
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори