×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Основателят и лидер на форума в Давос Клаус Шваб се оттегля
  • Руски дронове поразиха енергийни обекти и оставиха на тъмно Сумска област
  • Русия показа новите коли "Волга", които всъщност са изцяло китайски
  • Подобрява се състоянието на жената, пострадала при катастрофата на входа на Аксаково с автомобил на НСО
  • Прокурорската колегия освободи апелативния прокурор на София Радослав Димов и го награди
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Папката „Марковгейт“ куха и не е от проверка на ДАНС


Папката „Марковгейт“ куха и не е от проверка на ДАНС
Симеонов показва съдържанието и твърди, че вътре били само три документа, изготвени от общински служители, а не от ДАНС
18 Април 2011, Понеделник, 15:08 ч.
Автор: Бесове.бг
Източник: Видео Добромир ДОСКАЧАРОВ

Това е гротеската, която показва как ни управлява това правителство, казват Независимите начело с Валери Симеонов

Папката, която премиерът Бойко Борисов е дал на кмета на Бургас Димитър Николов миналия вторник, за да я предаде лично на общинския съветник Валентин Касабов, не съдържа резултати от приключила проверка на ДАНС, а три документа, създадени от служители в самата общинска администрация.

Днес съветници от групата на Независимите от ОбС в Бургас отвориха папката пред журналисти и показаха какво има вътре. Ако се вярва на предоставените днес на репортерите копия от съдържанието й, на думите на самия Касабов и на неформалния лидер на групата Валери Симеонов, излиза, че  проверка на работата на зам.кмета по строителството Костадин Марков изобщо не е извършвана от ДАНС. Припомняме, че на предходна пресконференция преди две седмици, Симеонов  извади есемес от май 2010 г., изпратен му от Борисов, каза и за водени няколко разговора с него, в които премиерът обещава да отстрани синия зам.кмет, възлагайки проверка на ДАНС. Даже дава срок от няколко дни да „свърши работа“. Припомняме, че медиите на Симеонов – СКАТ ТВ и в.“Десант“ вадят злепоставящи публикации срещу зам.кмета Марков от ноември 2009 г., като го винят в тежки злоупотреби с обществените поръчки и за облагодетелстване на тесен кръг от приближени фирми. В събота, на 09.04.2011 г., Борисов дава дума на Касабов в интервю за СКАТ тв, че в понеделник, 11.04.2011 г. ще му даде резултата от проверката на ДАНС, защото няма за какво да пази представителя на СДС в местната власт на Бургас и отдавна не разчитал на подкрепа от централата им в София.

„Папката, която ми изпрати Борисов чрез кмета Николов е гротеска на цялостното управление на ГЕРБ на национално ниво, това е поредната манипулация“, заяви Касабов. Единият документ в нея е обръщение на главния секретар на общината Божидар Кънчев към кмета, което няма дата и изходящ номер. От него става ясно, че кметът е възложил вътрешна проверка по публикациите в медиите на Симеонов и че след приклюването й не са установени нарушения. Кънчев уведомява кмета, че Марков е възложител на 174 обществени поръчки по ЗОП, а седем от фирмите, които се свързват в журналистическите разследвания с него – не са участвали, не са печелили и не са изпълнявали договори по обществени поръчки, подписани от Марков. Фирма „Дарстрой“, която би трябвало да е най-облажена от ремонтите на детските площадки, е работила само върху три поръчки, при това твърде незначителни. От издадените 1 703 разрешения за строеж от общината, 36 са с надзор „Ман консулт“ (семейната фирма на Марков,б.р.).

Следващият документ е изработен от началник-отдел „Вътрешен одит“ Димитър Димитров, той е с дата 09.11.2009 г. и е адресиран също до кмета. Съвсем кратък е, състои се от страница и половина и изводите са, че Костадин Марков е неосвателно обвиняван от медиите на Симеонов.

Третият, и последен документ в папката, който показаха Независимите, е копие от „Правно становище на Института за правни анализи и изследвания“, което представлява 7-страничен обстоен анализ на работата на Марков. Този анализ е бил изпратен от Института до Община Бургас на 11.04.2011 г., видно от изходящия му номер. По факса. Това е станало три дни след проведения телефонен разговор между премиера Борисов и Касабов – в събота, 09.04.2011 г. Правното становище е било подготвено по искане за зам.кмета Костадин Марков на същата тази дата – 11.04.2011 г. (виж документа)  , „Изпращането на искане за изработка на такъв анализ и получаването му в готов вид става в рамките на няколко часа – чрез факса на младши юристконсулта в общината Венцислава Трендафилова, т.е. анализът си е подготвен в общината, изпратен е до София по факса, а оттам им го връщат с изходящ номер. Това е всичко. И на това премиерът му вика приключила проверка на ДАНС“, заяви Валери Симеонов.

Попитан от besove.bg дали вече е в предизборна кампания в качеството си на кандидат за кмет, Симеонов не даде никакъв конкретен отговор. Заяви, че огласяват всичко това като общински съветници. И че същото са го правили и по времето на Йоан Костадинов.






В категории: Опозиция , Политика


14
Коментара
14
Коментара по темата
14.
журналист
29.04.2011 23:38:58
0
2
абе несъгласувано ги правила интервютата, докато шефа на полицията не и се скара и каже да внимава какво пише и как...така че на мен и на много други им е вече ясна.
от бързане на препишат, чак бъркат цифри имена.
13.
до иван
23.04.2011 08:16:32
1
0
Прав си ,ама те и Касабова за това е махнаха от Десант,защото несъгласувано правела интервюта и договаряла ,но тя е пичка сама се оправя .....ОНЗИ ДЕН ЕДИН ОТ ВОДЕЩИТЕ МИ ПОИСКА......,ЗА ДА УЧАСТВАМ В ПРЕДАВАНЕ ,АМА ТРЯБВАЛО ДА ПИТА.....,И МИ КАЗА ,ЧЕ ВСИЧКИСИ.....ПОЗНАЙ ДО ТРИ...ГОСПОД ДА ИМ ПРОСТИ НА НЕВЕЖИТЕ
12.
zritel
21.04.2011 21:37:39
1
0
bairaktar4eto mu smazaha golqmoto 6kembe i ot upor ve4e ne moje da pardi
11.
Иван
21.04.2011 14:09:14
1
2
Който има поне малко представа за това как се случват нещата, се смее с пълно гърло на този смешник Симеонов.
Не че Марков е цвете за мирисане, но 99% от изнесените в медийното пространство неща са ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ от журналисти, които даже ни си правят труда да проверят информациите, които излагат.
Цитират се тотално сгрешени числа за проекти, да не говорим за това колко от тези проекти били спечелени от близки фирми.
Питам се също така защо например СКАТ дава трибуна на кмета на Созопол например ... защото е мн честен ли???? МАЙ СМИСЪЛА НА ВСИЧКО Е ДА ПЛЮЕШ ВСЕКИ КОЙТО НЕ СИ ПЛАЩА!!!
10.
СПЕШНА МОЛБА
20.04.2011 01:05:58
3
2
СПЕШНА МОЛБА моля ви информационните сайтове са за гражданите, а не за вас си,създателите ...собствениците и работещите там. ВСИЧКИ ЗНАЕМ че СКАТ,ДЕСАНТ И БЕСОВЕ сте едно цяло,обкръжението на Валери СИМЕОНОВ,ама спрете да си пишете сами коментарчетата смешни сте.Знаем че сме ограничени безидеини хорица и само си измисляте лъжи и да си ги повтаряте,ама вече писвате.Като сте много ВЕЛИКИ тогава,защо едно смислено нещо не сте предложили,направили и свършили ????
9.
Нани
19.04.2011 19:40:02
1
0
Краде някой в главите ви, в болните ви фантазии. Когато наистина се крадеше при Йоан къде бяхте? Или и вие лапахте от манджата?
8.
Ани
19.04.2011 12:47:46
1
1
Марков и Николов крадат като за световно. Половината фондове в джобовете им, половината на турски плочки. Само че и Валери не е стока...
7.
ХУЛИГАН
19.04.2011 11:37:50
0
1
Валери като е за разкриване на далавери да си види водещите като Байрактаров който бая парички цоца незаконно или за това не трябва да се говори` но ще му дойде времето.СЪЩИЯТ Е ОСЪДЕН ЗА ХУЛИГАНСТВО .А за Марков вече веднъж ги осъди но още 1път трябва за да се научат че са аутсайдери`.
6.
бесен седесар,
18.04.2011 20:18:15
2
3
Не съм фен на Симеонов, но нещата които говори са 1000% истна! Марков източва пари, чрез приятели и съпартийци, а СДС-Бургас се превръща в секта :D
5.
ЧИЧО МАНЧО
18.04.2011 18:44:07
2
0
И КВА СТАНА ТЯ ------------ПАК ЕДНО НИЩО ,САМО ЛАЕНЕ КАТО ПОМИЯР НА ТРОТОАРА СРЕЩУ ФУРНАТА ЗА БАНИЧКИ.ей много просто тва момче и в БКП -то не го приеха ,макар да кандидатства ТРИ пъти .
ЩО ,БЕ НЕ ГО ПРИЕХА -пита един
НЕ СТАВА ,му отговориха
4.
nai-dobria-Милен Николов М. Рудник
18.04.2011 16:54:39
2
2
Браво на Симеонов , ама нещо ми се губи,защо аджиба се Марков та Марков , скочи по - нависоко Валери,факти колкото щеш.Тоя Марков ще избяга на карибите с милионите и после какво ще правите. Ако зад протеста на Альошата стоят скатаджии, автоматично губите 1000 гласа от ляво,друг пьт не правете такива циркове.
3.
строител
18.04.2011 16:49:12
2
4
МАРКОВ И НИКОЛОВ ОКРАДОХА ОБЩИНАТА В СТРОИТЕЛНАТА ПРОГРАМА УЧАСТВАТ САМО ТЕХНИ ФИРМИ ,А ОСТАНОЛИТЕ НЕ ПУСКАТ АКО УЧАСТВАШ В ОБЩЕСТВЕНА ПОРЪЧКА И ТРЯБВА ДА СПЕЧЕЛИШ ДАВАШ НАПРЕД КЕШ НА ТЕХЕН ДОВЕРЕН ЧОВЕК ПО 30- 40 ПРОЦЕНТА НА ТЕЗИ ИЗРОДИ СЛЕД ТОВА ЗА ТЕБ НИЩО НЕ ОСТАВА ТОВА Е ИСТШИНАТА
2.
:Маш
18.04.2011 16:20:29
4
4
Още едно доказателство,че Марков е чист!Не ща да си мисля какво би станало,ако Валери Симеонов бе ше избран за кмет!Басирам се,че тогава празният днес ъгъл срещу часовника щеше да е вече застроен за офис на СКАТ,нямаше да му харесва парцелчето,което гушна в "Зорница".А,и на всеки ъгъл щеше да има камера на СКАТ,като в Биг брадър,а на автобусните спирки щеше да има само една реклама на човек,който ни сочи с пръст:Ти гледаш ли СКАТ?
1.
МИЛЕН КАЗАНДЖИЕВ
18.04.2011 15:31:33
2
2
ПОСТАЦИ ДРЪНКАЛИ ПРОСТОТИИ, ХАХАХАХАХА КОЛКО ИНТЕРЕСНО НЯМА ЩО :)
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
"София е под вода - жалко, че не намерих кану": Заседанието на СОС стартира с бисери и обвинения "София е под вода - жалко, че не намерих кану": Заседанието на СОС стартира с бисери и обвинения Скандалите започнаха още при обсъждането на дневния ред Акад. Николай Денков, ПП-ДБ: За 3 години напреднахме 3 пъти по-бързо, отколкото за 12 г. с ГЕРБ и Борисов Акад. Николай Денков, ПП-ДБ: За 3 години напреднахме 3 пъти по-бързо, отколкото за 12 г. с ГЕРБ и Борисов Делян Пеевски и Бойко Борисов "дръпнаха ръчната спирачка" на държавата и затова отиваме на избори. България може да се управлява и без ГЕРБ, категоричен е доскорошният премиер Сгъваме хартиените бюлетини за изборите като оригами Сгъваме хартиените бюлетини за изборите като оригами  По-лесно е да гласуваме с машини, отколкото да намерим хлебчетата в супермаркета, възкликна водещата Мария Цънцарова Не се къпете по време на буря! Мълнията може да ви изпържи, предупреждава експерт по мълниезащита Не се къпете по време на буря! Мълнията може да ви изпържи, предупреждава експерт по мълниезащита  Инж. Радослав Калчев разказа как токът от мълнията преминал от единият контакт във вилата му до другият, който бил на 12 метра от първия "Левицата" и Румен Петков започнаха силно кампанията си в Бургас, повдигнаха ключова тема за региона "Левицата" и Румен Петков започнаха силно кампанията си в Бургас, повдигнаха ключова тема за региона ГЕРБ и ПП-ДБ искат да съсипят рафинерията, няма да го допуснем, категорични са от "Левицата" Пътешественик стигна от Германия пеша до Бургас с кучето си, спят по спирки и в църкви Пътешественик стигна от Германия пеша до Бургас с кучето си, спят по спирки и в църкви Целта, която съм си поставил, е да посетя 40 европейски държави, т.е. общо 25 000 километра, споделя той Бургас награди заслужили дейци на културата Бургас награди заслужили дейци на културата Бургаският дух се е запазил, благодарение на нашите писатели, музиканти, певци, актьори, художници, подчерта кметът Димитър Николов Шофьор на 20 години се вряза в автобусна спирка, удари четирима души Шофьор на 20 години се вряза в автобусна спирка, удари четирима души При ляв завой младежът загубил контрол над колата Почти 90 сигнала са подадени заради проливния дъжд в София Почти 90 сигнала са подадени заради проливния дъжд в София Не са постъпвали сигнали за бедстващи хора Нова секира! Токът за бита поскъпва от 1 юли Нова секира! Токът за бита поскъпва от 1 юли След като вчера изслушването на шефа на КЕВР Иван Иванов в Народното събрание се провали, днес той свика брифинг, за да успокои, че няма да има сериозно поскъпване на тока
Русия мести едностранно границата си в Балтийско море, за сметка на Литва и Финландия Русия мести едностранно границата си в Балтийско море, за сметка на Литва и Финландия Настоящите географски координати, установени от Съвета на министрите на СССР през 1985 г., „не отговарят напълно на сегашното географско положение“, твърдят авторите на проекта Той задмина по богатство майка си Той задмина по богатство майка си Имението Сандригам и замъкът Балморал са най-ценните активи Рейтингът на Джо Байдън се срива Рейтингът на Джо Байдън се срива Падна до най-ниското си равнище за последните две години Руски дипломат размаха пръст на ЕС, Брюксел ще си върне това, което възнамерява да "открадне" Руски дипломат размаха пръст на ЕС, Брюксел ще си върне това, което възнамерява да "открадне" Кирил Логвинов коментира плана за подаряване на Украйна печалбите от замразените руски активи  Украйна загуби и Клещеевка, а от Генщаба заговориха и за „маневри“ край Покровск Украйна загуби и Клещеевка, а от Генщаба заговориха и за „маневри“ край Покровск Руски дронове поразиха енергийни обекти и оставиха на тъмно части от Сумска област. Очаква се и там настъпление на окупаторите Телецът може да спечели много пари, а Овенът да се пази от досадници и насилници! Телецът може да спечели много пари, а Овенът да се пази от досадници и насилници! Хороскоп за деня – 22 май 2024, сряда Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Местен курорт беше преименуван на шега на "Новата Москва", но опасенията от колонизация не са на майтап Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Бретони и рошави коси за непринудена, но разкошна визия Почина известен журналист Почина известен журналист Погребението ще бъде от 14 часа утре на гробищата на "Рогошко шосе" Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности На такива събития станало невъзможно да срещнеш нормален човек, казва турският президент
Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Всички зрелостници ще получат точките от проблемната задача в матурата по БЕЛ Виц на деня Виц на деня - Разделихме се с жената!
- Вземи бутилка, да "удавиш" мъката!
- Не става!
- Защо, пари ли нямаш?!
- Пари има, мъка НЯМА!...
Виц на деня Виц на деня -Както казва Кобилкина: Има два вида рускини - вменяеми и невменяеми.
По време на с*ксове едните викат "в меня", а другите - "не в меня".
Статус във фейсбук Статус във фейсбук 9. Наистина харесвам обувките си. Удобни са, когато тъпчеш хората.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори