×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Добрата новина: Създават нов медицински център към КОЦ-Бургас, ще дава вяра и надежда на пациентите 


Добрата новина: Създават нов медицински център към КОЦ-Бургас, ще дава вяра и надежда на пациентите 
Бялата лястовица на лечебното заведение са неговите пациенти с усмивки, проф. Бозов връчи статуетка на хората, които са съпричастни в каузата срещу онкозаболяванията
13 Октомври 2021, Сряда, 15:22 ч.
Автор: Емел МАХМУД, снимки и видео: авторът

За трета поредна година Онкоцентърът провежда инициативата „Бяла лястовица“

Създават нов медицински център към Комплексния онкологичен център в Бургас, който ще даде възможност на хората да разчитат на специалистите не само в болничната, но и в извънболничната помощ. Добрата новина за развитието на здравеопазването в града съобщи управителят на КОЦ-Бургас проф. д-р Христо Бозов при откриването на събитието „Бяла лястовица“, инициирана за трета поредна година от лечебното заведение. 

Мероприятието се провежда през месец октомври, който е символ в борбата с рака на гърдата. В цял свят се провеждат кампании, които да насърчат жените да обърнат внимание на здравето си.

„Бяла лястовица“ се проведе в новата сграда на Регионалната библиотека „Пейо К. Яворов“ в Бургас и събра на едно място хора с големи сърца, съпричастни с каузата. 

Официални гости на събитието бяха областният управител на област Бургас проф. Мария Нейкова, председателят на Общинския съвет проф. Севдалина Турманова, кметът на Бургас Димитър Николов, заместникът му по образование, здравеопазване, социални дейности и младежки политики Йорданка Ананиева, директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Георги Паздеров, председателят на Постоянната комисия по здравеопазване към местния парламент д-р Антонио Душепеев, проф. д-р Сотир Сотиров - заместник-ректор на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ – Бургас, заедно със съпругата си проф. д-р Евдокия Сотирова, управителят на Медицински център „Д-р Стайков“ д-р Вергиния Цанова, председателят на Сдружение „Онкоболни и приятели“ в Бургас Цонка Тодорова, лекари, пациенти и бургазлии, съпричастни с каузата.

Проф. Бозов даде началото на събитието, като благодари на всички присъстващи, че за трета поредна година са рамо до рамо с КОЦ-Бургас. 

Кметът на Бургас Димитър Николов (вдясно) благодари на проф. Бозов за успешното управление на КОЦ-Бургас

„Бялата лястовица е символ на надеждата, на доброто. Спомняме си я от разказа на Йовков „По жицата“, че Петър Моканина казва накрая „видях Я!“. Дава надежда на момичето, което отзад в каручката е в тежко състояние. За трета поредна година и ние като Петър Моканина искаме да дадем надежда на нашите пациенти. Защото емпатията към пациентите и доброто отношение усилва резултатите и ние сме убедени в това“, каза в приветственото си слово управителят на КОЦ-Бургас. 

Той отбеляза, че, за съжаление, през последните години заболяването с рака на гърдата се увеличава. 

„За миналата година за първите 9 месеца имахме 164 пациенти. Тази година те са 184. За Бургаска и Ямболска област имаме някъде около общо 5000 пациенти, при все, че в България са около 50 000. Тоест всеки десети пациент идва в КОЦ-Бургас. Те разчитат на нас, на  нашите съвети, на нашия екип. За нас е изключително важно да напрвим най-доброто за нашите пациенти. Стремим се към национални и световни стандарти“, обясни проф. Бозов, като сподели и добрата новина за идеята за изграждането на нов медицински център, който да носи името „Вяра и Надежда“. Предложението вече е обсъдено на среща с кмета на Бургас Димитър Николов, зам.-кмета Йорданка Ананиева и председателя на Общинския съвет проф. Севдалина Турманова.  

 

„Най-новото, което ще направим, е да изградим един медицински център, който ще даде възможност на хората да разичтат на нашите специалисти не само в болничната, но и в извънболничната помощ. Така те ще могат да използват всички начини за достъп дп лекарите на КОЦ-Бургас“, каза още той. 

Проф. Бозов обясни и докъде е стигнала реализицията на новата 9-етажна сграда на КОЦ-Бургас, която ще събере под един покрив всички дейности на здравния център. Част от корпуса ще бъде учебна база на студентите от Медицинския факултет към Университет „Проф. д-р Асен Златаров”.

„През миналата годиина започнахме да работим изключително интензивно по новата сграда. Трасирахме с кмета Димитър Николов и зам.-кмета Йорданка Ананиев нейното бъдеще. По този начин ще успеем да обедининм всички сектори на едно място, ще спестим пътуване и ще създадем условия за развитие на още иновативни дейности. Идеята ни да създадем център за обучение по хирургия ще е полезно за цялата страна. Привлекли сме гръдния хирург д-р Стоянов – млад, надежден кадър“, изтъкна проф. Бозов. 

Областният управител проф. Мария Нейкова заяви, че подкрепя всички идеи и предложения за развитието на здравеопазването в Бургас, тя обърна внимание и на това, че всеки трябва да извърши профилактични прегледи, които могат да спасят човешки животи

Събитието продължи с жест към хората, които през годините са помагали и са били съпричастни по някакъв начин с КОЦ-Бургас в битката с рака на гърдата. Проф. Бозов връчи статуетка „Бяла лястовица“ в знак на благодарност. Наградени бяха проф. Севдалина Турманова, проф. Евдокия Сотирова, председателят на Сдружение „Онкоболни и приятели“ Цонка Тодорова“, Даниела Стоянова и Кремена Крева. Церемонията бе изключително емоционална за всички тях, които не очакваха тази награда. Те едва сдържаха сълзите си и благодариха за признанието на КОЦ Бургас и за всичко, което правят за пациентите си. Те отправиха и апел към всички за превенция – да не се страхуват, а да се прегледат, защото пътят е труден и дълъг, но трябва да се извърви. А колкото по-рано се открие болестта, толкова по-големи са шансовете за бързо възстановяване.

Областният управител проф. Мария Нейкова поздрави КОЦ-Бургас за инициативата и подчерта, че подкрепя всяка една инициатива, насочена към подобряване на материалната база и работата на служителите на лечебното заведение. 

Председателят на ОбС-Бургас проф. Севдалина Турманова получи статуетка "Бяла лястовица" от проф. Бозов в знак на благодарност за подкрепата към КОЦ-Бургас

„Благодаря ви! - за грижата, която всички работещи в КОЦ-Бургас даряват на своите пациенти. Вие не сте просто „бялата лястовица“, а онзли лъч надежда, който кара пациентите да повярват, че има смисъл да се борят и да продължат напред. Дълбок поклон пред всички вас! Искам да поздравя и всички, които бяха наградени. Поздравявам и Общинския съвет в лицето на неговия председател проф. Севдалина Турманова, както и председателя на Постоянната комисия по здравеопазване към ОбС-Бургас д-р Антонио Душепеев – за всички мъдри решения, довели до изграждането на КОЦ-Бургас, за избора на проф. Христо Бозов, който също като мен не е родом от Бургас, но обича този град. Поздравления за Димитър Николов и общинската администрация за инвестициите в здравеопазването, които правят. Те са най-доброто, което може да се направи. Аз ще подкрепя всяко предложение, насочено към подобряване на материалната база и работата на служителите в КОЦ-Бургас. Преди повече от 30 години моят учител, когато започвах да уча ветеринарна медицина, каза нещо, което цял живот ще помня: „Грам профилактика струва повече от килограм лекарство“, каза в поздравителното си слово проф. Нейкова. 

Цонка Тодорова е председател на Сдуржение "Онкоболни и приятели". Тя знае колко дълъг и труден е пътят към лечението, именно затова години наред помага както на всички нуждаещи се пациенти, така и на КОЦ-Бургас във всяка една кауза

Изключително емоционален бе и кметът на Бургас Димитър Николов. Той подчерта, че много лесно се работи с екип, оглавяван от проф. Бозов. 

„Ние взехме проф. Бозов малко насила от Варна, още малко не ни достига да го направим истински бургазлия“, пошегува се Николов, като добави, че за него е чест и удоволствие Обшина Бургас да притежава този Онкологичен център. 

„Изключително трудно беше преди години, когато трябваше да вземем тежки и отговорни решения. Сега сме на прага, г-жо председател на Общинския съвет, още по-тежки финансови решения - за следващата голяма крачка на КОЦ. Тежки решения, защото ако спрем развитието на КОЦ-Бургас, ще поставим под риск качеството и изискванията пред съвременната медицина и пред съвременната онкология. Благодаря на лекарите, които работят с нас, една голяма част са от страната, но предпочетоха Бургас, продължават с академичната кариера. Ние отдавна мечатем да създадем наша бургаска школа във висшата медицина, в академизма“, каза кметът. 

Даниела Стоянова от години подпомага каузите на КОЦ-Бургас

Димитър Николов подчерта, че много ясно трябва да се каже на хората, че ракът е лечим и в България съществуват лекари, апаратура и лекарства, които го постигат. 

„А за бъдеще това ще бъде още по-възможно. Надявам се нищо да не ни попречи за сериозните проекти, аз се гордея с екипа на КОЦ-Бургас. Това, което правят те, е героизъм. Виждам колко пациенти са им благодарни“, добави градоначалникът. 

Той благодари и на Цонка Тодорова за усилията и грижите, които тя чрез сдружението, което управлява, полага за пациентите с онкозаболяване. 

Събитието продължи с презентации на доц. Ася Консулова и д-р Петя Тусчиева. Те представиха новите тенденции в леченито на рака на гърдата.

За финал бяха раздадени сини панделки на присъстващите мъже, тъй като месец ноември е посветен за превенция на онкозаболяванията при силния пол.

Проф. Евдокия Сотирова също получи статуетка за помощта, която оказва на Онкоцентъра

 

Изключително бе емоционален моментът, когато Кремена Краева получи статуетката. Тя е от пациентите на КОЦ-Бургас и е благодарна на целия екип, че е бил до нея през цялото време на трудния път
Доц. Тусчиева (вдясно) и д-р Консулова (вляво) изнесоха презентации за методите на лечение в КОЦ-Бургас
Сред гостите на събитието бяха директорът на РЗИ-Бургас д-р Георги Паздеров (вдясно) и председателят на Постоянната комисия по здравеопазване в ОбС-Бургас д-р Антонио Душепеев
Проф. Бозов посрещна и зам.-кмета на Бургас Йорданка Ананиева
Д-р Вергиния Цанова
Заместник-ректорът на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ – Бургас Сотир Сотиров (вдясно) също бе сред гостите на събитието



В категории: Бургас


Флагман.БГ Никой не може да устои на тези бабини сиренки Никой не може да устои на тези бабини сиренки 13/05/2024, Понеделник 11:59 0
Флагман.БГ Изчислиха колко струва абитуриентския бал Изчислиха колко струва абитуриентския бал 13/05/2024, Понеделник 10:37 3
Флагман.БГ Любов за Телеца, получава и енергия за лечение Любов за Телеца, получава и енергия за лечение 13/05/2024, Понеделник 05:21 0
България Всички новини
Започва полицейска акция по пътищата у нас, за какво ще следят униформените Започва полицейска акция по пътищата у нас, за какво ще следят униформените В рамките на акцията ще бъдат разположени допълнителни полицейски екипи в районите на конфликтни участъци с концентрация на ПТП Младият мъж, загинал при тежката катастрофа, е син на служителка на КАТ Младият мъж, загинал при тежката катастрофа, е син на служителка на КАТ Рейндж Ровърът, който се превърна в ковчег за двама млади пловдивчани, се е движел с близо 200 км/час Чудовищно:  Жени, момичета и деца стават "материал" в порно чатове на Телеграм Чудовищно: Жени, момичета и деца стават "материал" в порно чатове на Телеграм Те са обявени като леки и телефонните им номера са разпространени сред десетки хиляди души Д-р Тихомира Георева, гастроентеролог и диетолог: Как сравнително бързо да се справим с проблема ,,хем гладен, хем дебел” Д-р Тихомира Георева, гастроентеролог и диетолог: Как сравнително бързо да се справим с проблема ,,хем гладен, хем дебел” Специалистката ще преглежда на 19 май, неделя, в ДКЦ „Бургасмед” Изчислиха колко струва абитуриентския бал Изчислиха колко струва абитуриентския бал Оказва се, че разходите за момичетата са почти два пъти по-големи от тези за момчетата 9 арестувани за купуване на гласове в Бургас още на старта на кампанията 9 арестувани за купуване на гласове в Бургас още на старта на кампанията Иззети са списъци с имена, като жителите на квартала са принуждавани да гласуват за определен кандидат и определена партия, каза прокурор Маркова Петима задържани при акция срещу купения вот в Бургас Петима задържани при акция срещу купения вот в Бургас Една от схемите е за опрощаване на дългове срещу гласуване за определена политическа сила или кандидат Майката на Атанас Градев съкрушена от мъка, настоява за доживотна присъда за убиеца Омар Майката на Атанас Градев съкрушена от мъка, настоява за доживотна присъда за убиеца Омар Не е знаел какво идва срещу тях, каза бащата на доблестният полицай, който с колега си Йордан Илиев от Бургас, загина, пометен от автобус, пълен с мигранти Скъпа кола осъмна без гуми и джанти Скъпа кола осъмна без гуми и джанти Щетите са за над 20 000 лева Арестуваха собственика на оръжието, с което синът на Явор Божанков простреля друго дете Арестуваха собственика на оръжието, с което синът на Явор Божанков простреля друго дете  Разследващите работят се по всички възможни версии за нелепия инцидент
Пребиха Стив Бушеми в центъра на Ню Йорк Пребиха Стив Бушеми в центъра на Ню Йорк Актьорът е бил приет в болница 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани Звучи невероятно, но според украински анализатори, руснаците сами са си го взривили, а в същото време Путин уволни военният министър  Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Американското списание „Форбс“ пише, че руската офанзива била фалшива, но шест села паднаха за 24 часа в ръцете на окупаторите Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Поради объркването на жената вече не се изплащали обезщетения, за да се грижи за своя съпруг с увреждания Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония  Пътят към ЕС минава през изпълнение на Преспанското споразумение, напомниха в Атина на Скопие след гафа на Гордана Силяновска Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина 62-годишният мъж страдал от тежко бъбречно заболяване Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим  Григор Димитров обаче изстрада победата си, след като стъпи накриво още в първия сет и доигра мача на куц крак Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Възпитаниците на Луис Енрике вече си осигуриха 12-ата титла Почина легенда на Холивуд - откривателят на Скорсезе и Копола Почина легенда на Холивуд - откривателят на Скорсезе и Копола Роджър Корман си отиде на 98 години Пожар избухна в мол във Варшава Пожар избухна в мол във Варшава Няма данни за пострадали
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Жена, всичко поскъпна. Трябва да се къпем заедно, да пестим от ток и вода.
- Аз вече се изкъпах при комшията.
Виц на деня Виц на деня При кардиолога:
- Бай Марине, колко бутилки вино изпиваш на ден?
- Две.
- Как така две, аз нали ти разреших само по една?!?
- Аз ходя и при друг доктор...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Обява:
Изгубена шофьорска книжка на жена ми. Който я намери, да я изгори! Възнаграждение
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори