×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Русия разпореди изземване на сметките на Ходорковски, основател на петролния гигант "Юкос"
  • Италианският квартет 40 Fingers идва за първия си концерт в България
  • Лесбийки в сключиха публично символичен брак на покрива на кметството в Тирана
  • Съдът в Хага подготвя заповеди за арест на лидера на "Хамас" и на израелския премиер
  • Георги Иванов-Гонзо е инициирал среща за подобряване на футболната инфраструктура в страната
  • Обвиненият в шпионаж Асанж спечели нова отсрочка от екстрадиция в САЩ
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

МБАЛ-Бургас продължава атаката за байпаса срещу частната „Дева Мария“


МБАЛ-Бургас продължава атаката за байпаса срещу частната „Дева Мария“
Операция в МБАЛ-Бургас, но преди 5 години, когато тази болница все още имаше авторитет на най-добрата в Югоизточна България
Тема в развитие
виж още
скрий
25 Февруари 2011, Петък, 12:47 ч.

Вчерашната схватка между хирурзите от частната бургаска болница „Дева Мария“, собственост на общинския съветник от ГЕРБ Семир Абумелих и техните колеги от държавно-общинската МБАЛ-Бургас продължава с нова сила днес.

Припомняме, че вчера ръководителят на съдовото отделение в „Дева Мария“ д-р Борислав Денчев се похвали пред медиите, че за първи път в историята на медицината в Бургас е извършена успешна реваскуларизация посредством байпас /поставяне на съдова протеза/.

Светкавично обаче д-р Денчев бе пресечен от д-р Валентин Василев, началник на Отделението по съдова хирургия в МБАЛ, открито на 1 ноември миналата година. „Ние правим по шест байпаса на месец и откакто отделението е възстановено в структурата на МБАЛ-Бургас, нашият екип е поставил успешно близо 20-ина байпаса”, каза д-р Василев. С него работят още 4-има хирурзи.

Най-честите байпаси са на бедро, какъвто е направен в „Дева Мария“, утачни още хирургът. Днес, от ръководството на МБАЛ, в лицето на д-р Георги Матев, който стана прокурист наскоро, продължават да „натриват носа“ на конкуренцията с конкретни исторически факти. Ето какво ни изпратиха за уточнение оттам:

„Първият аорто-феморален байпас в Бургас е поставен още преди 6 години от съдовия хирург проф. Тодор Захариев, ръководител на Клиниката по съдова хирургия и ангиология при Университетска болница "Св. Екатерина". Тогава проф. Захариев извършва операцията съвместно с екип на бургаската болница, ръководен от д-р Теодор Танев. По това време д-р Танев е началник на Първо хирургично отделение с детски и съдов сектор. Операцията, състояща се в поставяне на съдова протеза на възрастен пациент, се извършва, за да се избегне ампутация на долен крайник. За съжаление, стесняването на кръвоносните съдове на долните крайници често се среща сред възрастните пациенти – между 3 и 10% от населението под 70 години и между 15 и 20% у населението над 70-годишна възраст. При болните от диабет този проблем е още по-сериозен.
Съдовите протези са единствената алтернатива на ампутацията на крайниците, благодарение на тях се избягва и инвалидизирането на пациента.
След поставянето на този байпас в Бургаската болница под ръководството на проф. Захариев и д-р Танев са обучени и други съдови хирурзи, които работят в МБАЛ-Бургас.
Преди четири години секторът по съдова хирургия е закрит заради неуредици със здравната каса.
От есента на миналата година е възстановен отново, благодарение на съдействието на Община Бургас и Областна управа, а от тази година е разширен и отделен като самостоятелно звено – Отделение по съдова хирургия.
Новият рамков договор, който болницата подписа със здравната каса, е за пълния обем клинични пътеки по съдова хирургия. Това означава, че пациентите няма да заплащат нищо за лечението си.“

Очакваме реакцията на „Дева Мария“. (виж нашия коментар в "Глас отвътре")




9
Коментара
Рецепта за кюфтета фрикасе
Рецепта за кюфтета фрикасе 20/05/2024, Понеделник 21:00 0
Меню и цени в ресторанта от 80-те
Меню и цени в ресторанта от 80-те 20/05/2024, Понеделник 20:40 2
Флагман.БГ Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 20/05/2024, Понеделник 19:44 0
Русия връща корекомите
Русия връща корекомите 20/05/2024, Понеделник 18:01 4
9
Коментара по темата
9.
ДА СПРЕМ ОГРАБВАНЕТО НА ЗДРАВНАТА КАСА ОТ ЧАСТНИТЕ
30.03.2013 16:36:22
0
1
Нищо против частните болници , но кога ще спрат тези частни болници да източват здравната каса . Частните болници трябва да не получават пари от здравната каса , защото по този начин ЗДРАВНАТА КАСА СЕ ИЗТОЧВА . Като са си направили частни болници , нека си бъдат частни и да се оправят като такива , а не шефовете на тези болници да ми карат джипове и да живеят като лордове а народа да тъне в мизерия . Здравната каса трябва да спре да дава пари на Частните болници , защото накрая няма да има пари за нормалните хора да се лекуват като им се наложи . Явно в тази държава без протест нищо не се постига не се ли вдигне народа НИЩО НЕ СТАВА . ДОКОГА ЩЕ СИ ТРАЕ БЪЛГАРИ !!!!!!!!!!!
8.
nikolova
14.04.2011 08:42:49
0
0
Abumelix e dokopal se do vlast i sega polzva tova v svoai polza.Znaete li kakvo e otnoshenieto mu kam po bednite i romite,naricha gi- FRANCUZI i te nemogat da se dokopat do uslugite dori po zdravna kasa.SAMOZABRAVIL SE LAJEC
7.
Гестапо*
08.04.2011 14:48:29
0
1
Аз съм доволна от специалистите в МБАЛ Дева Мария и ще ви кажа конкретен случай.
Последен ден в осмия месец на бременността ми почувствах лек дискомфорт и отидох в приемното на МБАЛ Бургас където ми бе предизвикан кръвоизлив и изтичане на околоплодни води.След като ме качиха в отделение повече от 3 часа ме изнудваха да подпиша документи че съм пристигнала полужива (което е абсурд) Повече от три часа не взеха мерки и не ми дадоха никакви кръвоспиращи ,повече от три часа не ми бе направен никакъв видеозон за да се види бебето ми .Знаете ли днес щях да съм след многото отишли си след лекарска грешка.В полунощ тръгнах за Мбал Дева Мария където бях приета по спешност с висока температура и усложнения предизвикани ми от некадърниците в МБАЛ Бургас .
Веднага ме прегледаха и приготвиха за секцио по спешност.Оперираха ме и детето ми седмица бе в един от най модерните кувиози едва 2 килограма,с недорзвити дробове.Днес благодарение на лекарите и екипа и "гестаповските мерки" както се израцява един недоброжелател сме живи и здрави.Радвам се на бебето си и на добро здраве.
Колко ваши и мои роднини бяха погубени от заспалите лекари на МБАЛ.Бургас.Колко наши близки се препращат в други болници ,защото не могат да се справят ,нямали апаратура ,нямали лекарства .Да нямат и това е ФАКТ но да застават срещу една болница която поправя техните грешки това вече си е низост.
Не ме интересува дали е българин или чужденец собственика щом се грижи за нашето здраве и държи услугата която предлага да е на Европейско ниво.Щом ние сами не можем да си оправим здравната реформа какво сме ревнали че други успяват.
И не си мислете че случая ми е измислен не конкретизирам защото в момента тече разследване и всичко скоро ще излезе на яве .Аз държа да стане публично достояние и да се знае кой е кадърен и кой не.Как в 21 век се оставя родилка да и изтече кръвта и да умре за да могат да прикрият случая.... може би с диагноза белодробна емболия(любимата за лекарски грешки)Но това не бе грешка дежурните нея вечер предумишлено ме оставиха без опит да поправят грешките си допуснати през злополучната за мен нощ!!! Благодаря на Семир че построи тази болница за да имам избор и алтернатива ,защото на мен ми се живее,както и всички вас които оплювате всичко хубаво по тази земя.
Да не дава Господ и вие да изпаднете в моето положение,защото на всеки един може да се случи.На всяка една майка,дъщеря или наша близка.
Когато решите да осирате някого се интересувайте от ФАКТИ не голи сплетни.Искайте доказателства а не празни приказки.
Замислете се преди да напишете поредната глупост.
Да там някои неща са за първи път,да ще има и още новости и всичко това се прави за нас за да можем спокойно да получим качествено здравеопазване.
6.
Генчо Гунчев
07.03.2011 22:16:37
0
0
Милите момченца,дошли при нас хора да лекуват,пък сеят жлъч и гадости по адрес на родния Бургас:..."селенията" в Бургас била "много тежка",щели да ни "изтрият от лицето на земята"... Ето тук : http://poligraff.net/
Те за такива класикът с право е казал :
ПАЗИ БОЖЕ СЛЯПО ДА ПРОГЛЕДА ! Това е !
5.
Байпасова
27.02.2011 08:45:06
0
0
Така се получава, когато си заслепен от собстваното си сияние - не виждаш по-далеч от носа си.
Нищо не дава право на който и да е частник, колкото и пари да има и каквато и лъскава болница да е направил да си мисли, че здравеопазването той го открива.
От личин опит твърдя,че едни от най-"хилавите" мидици в Бургас работят при него.
4.
Ястребовски
26.02.2011 23:13:29
1
0
Преди всичко трябва да си зададем въпроса:доколко е морално един човек,който НЕ е лекар,да се разпорежда "гестаповски" с нещастните жертви на измислените реформи в здравеопазването? Нима бургаските лекари и граждани се нуждаеха от спасителя от източен произход,който е всичко останало,но не и хуманист?Как един НЕлекар дава особенно ценни указания на бургаските лекари и навира в очите на обществото зле прикритата си перачница? Бургаските медии отдавна са наясно с мистър По-по-най,но трябва да забележат и кои точно лекари работят при него, и че съвсем не са представителна извадка от най-доброто тесто на гилдията.Трябва да се знае и колко много сестри и др.персонал напускат разочаровани ежемесечно принца от 1001 нощ и кухите му обещания.Иначе не се иска много акъл да си правиш пи ар от всяко врабче,кихнало в задния двор на иначе образцовата частна структура......
3.
д-р ГОЛЕМанов
26.02.2011 22:44:54
0
2
Сега отговорът за тези,които ги интересува: Ами излъгаха го човека,като нищо го излъгаха и даже пушек не се вдигна.След като 2-3 месеца не му платиха договорената четирицифрена заплата,му остана само да си ближе раните с малко небет-шекер за упойка.Но когато отвоюваният с толкова кръв,пот и пари специалист с безупречна репутация си тръгна тихо-тихо от Ветренската МБАЛ,новина нямаше-то се знае.Пък и мястото не случайно си е привлякло точните хора.
Вятър-работи стават там !
2.
д-р ГОЛЕМанов
26.02.2011 22:39:07
0
0
А я тази "новина" от м.май 2010г :
Заради новото професионално предизвикателство главният асистент специалист д-р Георги Стефанов напуска Варна и ще се установи за постоянно в Бургас. Това е невероятно признание на здравеопазването в нашия град - коментира собственикът на болницата Семир Абумелих.

Според него привличането на специалист с подобна отлична репутация означава, че обслужването и грижите за пациентите ще достигнат много високо ниво, а присъствието на д-р Стефанов ще даде възможност и на много млади специалисти от региона да придобият нови умения в областта на съдовата хирургия.

Д-р Георги Стефанов ще извършва амбулаторни прегледи, доплерови изследвания на артериите и на вените на горни и долни крайници, ще провежда всички съдови реконструктивни операции „байпас", ще оперира дълбоки и подкожни вени ...
1.
Братчеда
26.02.2011 21:11:16
0
1
Да,ама не! Що за новина е липсата на такава? Новина няма,а има най-обикновена реклама на частна болница.Агресивна реклама под маската на новина.Явно на арабски думата за новина е "реклама" и обратно.Все пак е доста аматьорско да пишеш,че ти е за "първи път" път,когато на доста други не им е за първи път и по тази причина си работят мирно и тихо,без да си правят бърз пи-ар.В случая,обаче си направиха Черен пи-ар.А пък иначе-браво Борко,браво Денчев !18-тия ти братовчед от Сусурлево те поздравява,че си опитал топлата вода ! Да си ни жив и здрав да го направиш и втори път !!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Рецепта за кюфтета фрикасе Рецепта за кюфтета фрикасе Вижте как да приготвите вкусен бял сос с кисело мляко за кюфтетата Меню и цени в ресторанта от 80-те Меню и цени в ресторанта от 80-те Направо не е за вярване След 17 години отлична работа! Кметът Димитър Николов се разделя с ключов кадър от своя екип След 17 години отлична работа! Кметът Димитър Николов се разделя с ключов кадър от своя екип Четири дами са подали своите документи за директор на Дирекция "Образование" в Община Бургас, конкурсът е на финала Военната прокуратура наема геодезисти да разследват тежката катастрофа с автомобил на НСО Военната прокуратура наема геодезисти да разследват тежката катастрофа с автомобил на НСО Ще има повторен оглед на двата автомобила от произшествието, случило се на входа на град Аксаково, който ще бъде извършен от експерти на Военната прокуратура, свързани с разследването Бургас ще е домакин на международен турнир по плажен тенис Бургас ще е домакин на международен турнир по плажен тенис Турнирът се организира от Спортен клуб „БИЙЧ ТЕНИС БУРГАС“ с подкрепата на Община Бургас и Българската федерация по тенис Първата дама Деси Радева: Той ме бие! (ВИДЕО) Първата дама Деси Радева: Той ме бие! (ВИДЕО) Въпреки „оплакването“ президентшата сияеше в дрескод смарт кежуал и определено плуваше в свои води, докато откриваше летния сезон на морето Пребиха мъж в магазин и го замеряха със стока Пребиха мъж в магазин и го замеряха със стока Екшънът се разиграл в Павликени Тя е ангел за мечтаещите за рожба, целуната от Бог многодетна майка и жена, открила любов от приказките Тя е ангел за мечтаещите за рожба, целуната от Бог многодетна майка и жена, открила любов от приказките Ваня Христова е на 53 години,  с две висши образования и по професия е социален педагог, отдала е себе си на децата чрез подкрепата на млади семейства с репродуктивни проблеми, но и работейки ежедневно с момчета и момичета със специални образователни потребности Много важна информация от АПИ за пътуващите по АМ "Тракия"! Много важна информация от АПИ за пътуващите по АМ "Тракия"! До 30 май движението от 157 км до 162 км ще е двупосочно в платното за София, ограничението е 50 км/ч! Ужас! Майка държала 2-годишното си дете в клетка Ужас! Майка държала 2-годишното си дете в клетка Детето е било затворено от 24-годишната си майка си в клетка на ужасите в апартамента, в който живеели
Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Шер потвърди, че преди е отхвърляла ухажвания от Елвис Пресли, защото е била "нервна" заради репутацията му Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 68-годишният Мохбер оставаше в сянка в сравнение с други политици от иранската шиитска теокрация Мисис Бургас 2024  организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Мисис Бургас 2024 организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Ще се радвам да видя много усмивки и подкрепа за нашата инициатива, каза тя Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Въвежда се нова организация Русия връща корекомите Русия връща корекомите Във валутните магазини ще може да пазаруват само дипломати и чужди граждани Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Инфекцията с парвовирус В19 е неразличима от други леки заболявания Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Тодор Чалъков-Куката, Петко Караилиев-Чеченеца, Даниел Йорданов – Емили Тротинетката и соченият за техен съучастник Стоян Карапанов отричат умишлено да са искали да унижат 18-годишния тогава Денислав Делчев Почина един от създателите на Бийтълс Почина един от създателите на Бийтълс Емблематичен музикант, който помогна на легендарната група Бийтълс, издъхна на 86 години ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС Причината е високият дълг на страните-членки, това застрашава икономиката им 4-дневна работна седмица е успешна за всички, сочи проучване 4-дневна работна седмица е успешна за всички, сочи проучване Компании увеличават производителността, служителите са удовлетворени
Асен ВАСИЛЕВ Асен ВАСИЛЕВ Не че Борисов и Пеевски се изпраха, ние се изцапахме Виц на деня Виц на деня Той и тя седят прегърнати на дивана.
- За какво мислиш, скъпа? - пита той.
- За това което и ти - отговаря тя.
- Чудесно! В такъв случай донеси по една биричка...
Виц на деня Виц на деня - Скъпи, каза ли на шефа си, че ние, двамата, не можем да живеем с тази твоя малка заплата?
- Казах му...
- И той к'во?
- Каза да се разведем...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори