×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Още един паяк тръгва в Созопол през август?


Още един паяк тръгва в Созопол през август?
Гостите на хотел "Блу бей" да не пречат на движението с неправилно паркиране, призова кметът Тихомир Янакиев
28 Юли 2021, Сряда, 12:00 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА

Правим по-големи паркинги и локални паркирания – упътвайте хората към тези места, призова жителите на Созопол кметът Тихомир Янакиев

Проблемът с паркирането и сериозният трафик в Созопол през летния сезон са основна тема на сесията на Общинския съвет, която продължава и в момента. За облекчаване на интензивността и ограничаване на нарушителите от Община Созопол предвиждат да вземат под наем за месец август още един паяк. Това съобщи кметът Тихомир Янакиев. Традиционно преди началото на гледането на точките в дневния ред градоначалникът отговаря на въпросите на местните парламентаристи.

„Не е случайно, че направихме инвестиции в паркинги. Южният паркинг на рибарското пристанище беше изчистен и ремонтиран, направи се заграждение. Опитваме се да отваряме паркоместа и пространства, които да осигуряват комфортен престой на туристите. Водим разговори, ако може от 1 август да вземем още един паяк за около месец, който да облекчи ситуацията с паркирането”, каза Тихомир Янакиев след въпрос по темата.

Затова правим по-големи паркинги и локални паркирания – упътвайте хората към тези места, призова той жителите на Созопол.

„Паякът е една от причините паркингите да се пълнят. Прави ми обаче впечатление, че не се спазват знаците и Законът за движение по пътищата. Нямаме капацитет да глобяваме. Работят само двама души, които поставят стикери за неправилно паркиране. Ако самите ние не спазваме знаците, нали не очакваме да осъществим пълен контрол над 50-60 хил.човека, които са тук с колите си. Когато има нарушение, ще наказваме и няма да правим компромиси. Искрено се надявам да докараме още един паяк”, каза кметът на Созопол.

Той изтъкна като проблем тапите, които се образуват до хотел „Блу бей” – че е направено ново разчертаване с лента за отбив към паркинга и успоредно две ленти за вход и изход към града, но много често гостите на хотела оставят колите си на неправилно място и пречат на движението.

 „Тази година тапите са по-малко, но Созопол в момента е пълен с автомобили. Основният поток са българи, които идват с личните си коли, като желанието е да спрат до хотела, до ресторанта. Не можем да ги упрекваме за това, но целта ни е да осигурим пространства, които да поемат този поток”, каза кметът Тихомир Янакиев.

Съветниците поискаха още да има светещи табели до пешеходните пътеки и детските площадки, както и по-чист град. „Ще направя всичко възможно до края на годината да бъдат монтирани нови подземни контейнери”, каза кметът Тихомир Янакиев.

На въпрос по повод просрочените задължения на Община Созопол, Янакиев обясни, че от около 3,6 млн.лв. са погасени 600 хил. лв. със собствени средства и чрез намаляване на разходите. „3 млн. лв. беше безлихвеният заем, с който разплатихме старите задължения. Този заем се обслужва редовно, направили сме три погасителни вноски, всяка по 370 хил. лв. До първите 6 месеца на следващата година ще бъдем изрядни и към РИОСВ-Бургас”, каза Тихомир Янакиев.

На друг въпрос по повод нашествие на комари в района на Созопол, Янакиев обясни, че предстоят още две пръскания против насекоми. За причина за проблема той посочи прекомерните валежи в периода, когато е трябвало да се третира против комари, когато се развиват ларвите им.


В категории: Созопол


Флагман.БГ Apple вкарва ChatGPT в iPhone Apple вкарва ChatGPT в iPhone 17/05/2024, Петък 13:20 0
17
Коментара по темата
17.
Моля,моля
31.07.2021 10:48:59
0
0
До ебльото от коментар 16:
-Да го духаш под вода.
16.
1233
30.07.2021 06:42:28
0
2
Ако дойда с буса и немогат да мина щото гърчулята са на пускали летовници,блъскам наред ша ви еба майката гърчуля
15.
Умрял град
29.07.2021 17:04:05
2
4
На Любчо милионерчето никой нищо май неможе да му каже.Прави каквото си иска,кара надрусан и пиян всяка вечер.Ченгетата много добре го знаят,но си мълчат,защото им е спонсор.И неговия приятел ченгето с големите уши,който също се друга и кара пиян постоянно.Това ли е управлението на новите,няколко наркомана с повечко пари колят и бесът в града.Град на утайките
14.
*********
28.07.2021 23:03:54
1
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
13.
Xaxa
28.07.2021 19:25:03
0
5
Няма никва разлика.Просто парите вече не отиват при Рейзи а при друг.
12.
*********
28.07.2021 19:23:23
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
11.
000000
28.07.2021 16:10:33
0
7
Созопол е туристически град от 60г.,тия тепърва се сещат да оправят проблемите за туристите.
10.
Явно Слънчака сгъва чадърите
28.07.2021 16:02:56
0
4
Важното е че в Сънито всеки ден идвали стотици нови туристи. Вие знаете ли колко легла има в Слънчака? Ако наистина идват само стотици, а не десетки хиляди, значи положението е трагично. И защо сте забраниши коментарите в статията?
9.
Чужд
28.07.2021 15:38:53
2
14
Не знаех, че Созопол е толкова голям за 2 паяка и интересно къде ще паркират всички кто няма място в паркинзите? А пред заведението на Любо милионера долу на алеята? А колата на зам кмета пред ресторант Кирик, която запушва и стълбите на римната? Ако искате и 10 паяка купете все тая. НИТО С БОКЛУКА СЕ ОПРАВИХТЕ НИТО С ПАРКИНЗИТЕ. ВООБЩЕ С ККВО СЕ ОПРАВИХТЕ???
8.
??????
28.07.2021 15:21:50
0
7
В град Созопол знаците са само летни, но за сметка на това трябва да се спазват само от неместни. Всеки паркира където може без значение дали пречи на другите. Пешеходните пътеки са просто още едно място за паркиране. Това се прави от местни или туристи на който местния хазайн им е казал, че няма проблем, той се е разбрал с общината.
7.
до 5
28.07.2021 14:54:45
3
7
Улицата не е частна но шефа на ресторанта "полага" на кмета:)
6.
Сив кардинал
28.07.2021 14:53:15
0
7
Нали нямаше да има частен паяк
5.
Sozopol
28.07.2021 13:07:19
2
15
А пред, ресторант marina bay , часна ли е улицата че , и конуси има. Кмета да не се прави че, не вижда?????
4.
Българина
28.07.2021 13:05:16
3
15
Много здраве на Созопол.
Ще ме видите ама... друг път.
3.
Клюкарката
28.07.2021 12:56:32
0
18
Не се паркира неправилно само пред ,,Блу Бей". Около хотел ,,Лист" е ужас, но на ,,Чичо Лист" никой никога дума не може да му каже. Защо ли?
2.
Така е най-лесно. А инвеститори?
28.07.2021 12:14:10
0
14
Плановете за увеличение на кеша във всички общини е закупуване на още един паяк и разширение на сини, зелени и пенбени зони
1.
Хаха
28.07.2021 12:11:54
3
19
Ама не ти идва на акъла да направиш един паркинг на 2-3 етажа…ааа там иска инвестиция,а не двама мангала на по 12 часа,едно въженце и една тетрадка.Направи паяка на процент и ще видиш как само един ще стига хаха.Аз ли да те уча как стават нещата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо бургаските зрелостници избраха мълчанието пред приказката за стълбата (ВИДЕО) Защо бургаските зрелостници избраха мълчанието пред приказката за стълбата (ВИДЕО) Само двама от тях се решиха на интерпретативно съчинение за „Цената на компромиса“ във фейлетона на Смирненски Марихуана цъфна в градинката пред Районно управление на МВР Марихуана цъфна в градинката пред Районно управление на МВР Семенцата от канабис случайно се появили в градинката на ченгетата Пред очите на Пулев: Млатиха се до кръв в пандиза Пред очите на Пулев: Млатиха се до кръв в пандиза Топдиригентът Левон Манукян дирижира хора на затвора Извънредно заседание на НС във вторник - според някои депутати безсмислено Извънредно заседание на НС във вторник - според някои депутати безсмислено Народните представители ще изслушват премиера Димитър Главчев Дино парк – уникалната атракция, която завладя Южното Черноморие Дино парк – уникалната атракция, която завладя Южното Черноморие Атракционният център се намира в парк „Езеро“ в Бургас Ето коя е темата на матурата по БЕЛ, учениците ликуват Ето коя е темата на матурата по БЕЛ, учениците ликуват Вижте за кое произведение пишат зрелостниците Кандидат-депутатите на БСП откриват кампанията в червената крепост Созопол Кандидат-депутатите на БСП откриват кампанията в червената крепост Созопол Четвъртото място в листата е  за зам.-кметът на Созопол Тодор Дамянов, който провежда сериозна преференциална кампания Какво се промени на матурите тази година - отвори се нова възможност Какво се промени на матурите тази година - отвори се нова възможност Организацията в училищата е много стройна, видя репортер на Флагман в две различни софийски училища Пуснаха от ареста счетоводителка от случая порт „Европа”, вижте разказа на дъщеря ѝ Пуснаха от ареста счетоводителка от случая порт „Европа”, вижте разказа на дъщеря ѝ Жената била изведена от дома си в кв. Ветрен вчера в 8:30 ч. и досега е била разпитвана Адвокатката на осъдения за убийството на родителите си разкри, че се е предал заради скъсан кабел Адвокатката на осъдения за убийството на родителите си разкри, че се е предал заради скъсан кабел Венцислав Караджов е искал е да се самоубие тази сутрин, но е приел това като знак на съдбата, каза Зоя Тошкова
САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана  Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Напрежението е къкрило като в тенджера под налягане, коментира  Милен Керемедчиев Путин пристигна в Китай Путин пристигна в Китай Надява се да задълбочи стратегическото партньорство между двата най-мощни геополитически съперника на САЩ Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Полицаи са застанали до входа на болница "Рузвелт" в словашкия град Банска бистрица, където беше опериран Роберт Фицо
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори