×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Европейските институции и съдът в Страсбург ще поемат случая „Бата“


Европейските институции и съдът в Страсбург ще поемат случая „Бата“
На снимката (от дясно наляво): Кметът на община Поморие Иван Алексиев, областният координатор на ГЕРБ-Бургас и кандидат-депутат Димитър Бойчев, председателят на ОбС-Поморие Адам Адамов и кметът на с. Бата Георги Георгиев
Тема в развитие
ГЕРБ-Бургас: Кой ще понесе отговорността за гаврата с кмета на с. Бата? Районен съд-Бургас отхвърли заповедта за задържане на кмета на с.Бата Европейските институции и съдът в Страсбург ще поемат случая „Бата“ Кметът на ГЕРБ в Поморие след арестите в общината му: Това бе полицейски произвол и аз ще внеса жалба в Прокуратурата Кметът на ГЕРБ от поморийското с. Бата: 30 полицаи с качулки да ме претърсват беше ужасно, но в ареста спах спокоен Кметът на Бата Георги Георгиев е освободен Само пред Флагман.БГ: Говори уличеният в покупка на гласове Пламен Огнянов Нощно бдение пред РУ-Поморие. Съпруга, дъщеря и зет питат къде е кметът на с. Бата Вижте ВИДЕО от протеста в Поморие, ГЕРБ няма да изостави своя кмет зад решетките Безпрецендентно ВИДЕО показва окупацията на РУ-Поморие заради арестувания кмет на с. Бата Извънредно! ГЕРБ вдига протест пред РУ-Поморие заради арестувания кмет Георги Георгиев Схемите за купуване на гласове в Бургас: Салам, бяла техника и опрощаване на заеми Стегнаха примката на купувачите на гласове: 24 арестувани в Бургас, образувани са 16 производства Извънреден брифинг на прокуратурата и полицията в Бургас за търговията с гласове Извънредно! Арестуваха Панчо – общински съветник в Поморие, влиятелна фигура в ДПС Лидерът на ГЕРБ-Сунгурларе: От БСП са подали сигнал, че се купуват гласове Разпитват три жени от актива на ГЕРБ в община Сунгурларе. Натопени ли са за покупка на гласове? Тарторите от махалата – Пандурито, Сергей и Страхил са арестуваните при спецакцията в кв. Кумлука Извънредно! Трима арестувани при спецакция в кв. Кумлука, пред участъка ври от полиция ОДМВР-Бургас с подробности за ареста на екс топ ченге и сина му – действащ криминалист Само във Флагман! Вижте криминалните ченгета баща и син – покровители и изнудвачи на престъпници След мащабната спецоперация: Девет арестувани за търговия с гласове от три общини в Бургаско Претърсиха офис на голям застраховател заради ексшефа на криминалистите в Бургас Обръчът се затяга! Задържаха ексшефа на Криминална полиция, ровят заложни къщи и фирми за бързи кредити Блок 411 в жк. "Меден рудник" е осъмнал под полицейска блокада ОДМВР-Бургас удари мощно купуването на гласове, тече спецакция в два жилищни комплекса МВР обяви национална операция срещу търговията с гласове, първите жертви са в „Кумлука“ и Карнобатско
виж още
скрий
09 Юли 2021, Петък, 15:19 ч.
Автор: Емел МАХМУД, снимки: авторът

МВР работи по доноси без обвинения, категорични са от ГЕРБ

ГЕРБ-Бургас ще сезира всички европейски иснтитуции, както и съда по правата на човека в Страсбург за ареста на кмета на поморийското село Бата Георги Георгиев. Това стана ясно на извънреден брифинг пред откритата предизборна шатра на партията в Бургас. На него присъстваха областният координатор и кандидат за депутат Димитър Бойчев, кметът на община Поморие Иван Алексиев и освободеният от ареста тази сутрин кмет на с. Бата Георги Георгиев. Там бяха и водачът на листата на ГЕРБ-СДС за 2 МИР Бургас Любен Дилов-син, както и председателят на Общинския съвет в Поморие Адам Адамов. 

Георгиев е категоричен, че вчера са му нарушени човешките права и вече е подадена жалба против заповедта за задържането му. 

„При претърсването в дома му откриха списък, който е от сватбата на дъщеря ми преди 2 години. В него имаше имената на гостите и схема на масите. Те в първия момент се хванаха за него и казаха „Ето къде е списъкът“, но после се оказа, че не е така“, разказа кметът на с. Бата и отново напомни, че срещу него няма никакви подвигнати обвинения. „Никъде нищо не е открито, няма данни за нарушения. Държаха ме 23 часа в ареста без вина, чувствам се унижен, семейството ми е стресирано“, каза Георгиев. 

„Как си обяснявам ситуацията? Това е една предизборна агитка, която иска да покаже някаква мощ на служебното правителство. Да урони авторитета на ПП ГЕРБ. Искам да добавя – пожелавам на всички жители на Република България в неделя да излязат и да гласуват с бюлетина №5, защото в България идва комунизмът. Ще влезем в Белене. Така както вчера мен ме закопчаха без причина вчера и ме държаха 23 часа“, завърши Георгиев.
Още от началото на полицейската акция вчера твърдо зад него застана кметът на община Поморие Иван Алексиев. Алексиев бе от първите, които посрещнаха тази сутрин Георгиев след излизането му от ареста. 

 

„Искам да отговоря на министър Рашков, който днес даде за пример работата на полицаите в Поморие. Определена политическа партия, която е засегната от действията на МВР, е протестирала пред РУ-Поморие и това едва ли не доказвало, че има нарушения. Той казва: „Когато имаме данни за извършено престъпление, това е политическа корупция и това се случи в Поморие“. Пред вас е човекът, който ви обясни току-що, че не му е повдигнато обвинение. Няма данни за извършено престъпление – кмета на с. Бата. Другият обвиняем – независимият общински съветник, също беше освободен. Няма данни за извършено престъпление, има обаче данни за извършено полицейски произвол. Това е отговорът ми към министър Рашков. Пълно своеволие от страна на МВР и от страна на ОДМВР-Бургас. Иначе полицията си е вършела работата... Не! Милицията си върши работата“, каза Алексиев.

Кандидатът за депутат от 2 МИР Бургас и областен координатор на ГЕРБ Димитър Бойчев се оплака, че снощи, докато кметът на с. Бата бе в ареста, никой не е дал информация какво се случва с него. 

„Ние дори не знаехме къде е задържан, никой не си вдигна телефона, звъняхме на всички, но не получихме отговор“, каза той.  

Бойчев повдигна темата и за случая с извършените арести и в сунгурларското село Лозарево. 

„Задържането в Лозарево и в Бата са абсолютно идентични. Никой не знае по какъв сигнал се е работило. Репресивните органи работят по доноси в момента. Какви са фактите – първо работим по доноси, второ правят проверки, стресират цялото население, няма намерени доказателства, няма повдигнати обвинения. Това се прави, за да се извади една статистика – да покажат колко много работят. Но ефектът от тази работа е нулев. Това е притеснително, което се случва. Не искам да го казвам, но прийомът е от близкото минало – милицията както работеше. По доноси и профилактиране на населението. Това не трябва да продължава. Не можем да тероризираме и репресираме хората, защото искаме някаква служебна победа“, каза в заключение Бойчев. 

Водачът на листата на Коалиция ГЕРБ-СДС за 2 МИР-Бургас Любен Дилов-син (вдясно) подкрепи твърдо кмета на с. Бата 

 

Димитър Бойчев (вдясно), Любен Дилов-син (по средата) и Адам Адамов (вляво)

 




България Всички новини
Вълненията със "SoLiSiMi" продължават в Дома на НХК Вълненията със "SoLiSiMi" продължават в Дома на НХК Входът е свободен С гаф Гордана Силяновска положи клетва като президент С гаф Гордана Силяновска положи клетва като президент По време на церемонията тя не използва официалното наименование – Република Северна Македония Луно, Луно, земьо македонска или рисковете за нас  Луно, Луно, земьо македонска или рисковете за нас  Знаете ли кои са ОМО „Илинден” и как реагират нашите управляващи на новоизбраните управляващи в РСМ Трагедия в Перник! Млад мъж загина при катастрофа Трагедия в Перник! Млад мъж загина при катастрофа Мотоциклетът е регистриран, а водачът му е бил правоспособен, каза началникът на „Пътна полиция” към ОДМВР- Перник Симеон Георгиев Детето на депутат гръмна друго хлапе на парти в Арбанаси Детето на депутат гръмна друго хлапе на парти в Арбанаси Изстрелът е бил произведен с боен пистолет Синоптици с ужасна прогноза за времето в понеделник! Връща ли се зимата? Синоптици с ужасна прогноза за времето в понеделник! Връща ли се зимата? Идат бури, гръмотевици и... сняг, прогнозираха от НИМХ Верижна катастрофа в тунел „Люлин“ в София Верижна катастрофа в тунел „Люлин“ в София Движението в посока към жилищния квартал е затруднено Проблемите със съня при децата водят до психози след пубертета Проблемите със съня при децата водят до психози след пубертета Рискът е, когато се превърне в постоянен и хроничен проблем Секс скандал с ексминистър, изнудват Асен Личев с порно Секс скандал с ексминистър, изнудват Асен Личев с порно В аферата е замесен изкуствения интелект, ръководен от хомосапиенс-изроди, разкри бившият шеф на екологичното министерство Три наши салати в топ 10 на света, бихме италианската "Капрезе" Три наши салати в топ 10 на света, бихме италианската "Капрезе" Класацията е на кулинарния пътеводител "Тейст Атлас"
Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим  Григор Димитров обаче изстрада победата си, след като стъпи накриво още в първия сет и доигра мача на куц крак Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Възпитаниците на Луис Енрике вече си осигуриха 12-ата титла Почина легенда на Холивуд - откривателят на Скорсезе и Копола Почина легенда на Холивуд - откривателят на Скорсезе и Копола Роджър Корман си отиде на 98 години Пожар избухна в мол във Варшава Пожар избухна в мол във Варшава Няма данни за пострадали Русия е открила огромни запаси от нефт и газ в Антарктида Русия е открила огромни запаси от нефт и газ в Антарктида Голяма част от тях са в райони, към които има претенции Великобритания Нашенци все повече купуват имоти в Гърция, по-евтини са Нашенци все повече купуват имоти в Гърция, по-евтини са Това се случва въпреки че и там цените растат Откриха рекордни количества фекалии и ешерихия коли 10 пъти над нормата в Темза Откриха рекордни количества фекалии и ешерихия коли 10 пъти над нормата в Темза Как англичани приемат случващото се с любимата река Гърците ни завиждат за евтиния бензин Гърците ни завиждат за евтиния бензин У нас литър А-95 струва средно 2.72 лв., при съседите гони 4 лева 24-годишен и небинарен: Този певец спечели "Евровизия" 24-годишен и небинарен: Този певец спечели "Евровизия" Конкурсът премина под сянката на протести заради участието на Израел Любопитно проучване: Всеки пети млад човек не смята, че изборите във Великобритания са честни Любопитно проучване: Всеки пети млад човек не смята, че изборите във Великобритания са честни Това е най-високият дял на недоверие по този показател сред всички възрастови групи и е двойно по-висок, отколкото при хора на възраст над 70 г.
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Да ти се похваля, наредих пъзела само за 2 дни!
- И какво от това!?
- Ми, на кутията пише - за 3-4 год.
Виц на деня Виц на деня Влиза шефът в офиса, води трима чужденци и казва на секретарката:
- Миме, направи кафета за тия тримата педе*аси!
- Глас от групичката:
- Двама са педе*астите, аз съм преводачът.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Разликата между колата и жената е, че ако чукнат колата ще забележиш...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори