×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Мъжът, стрелял срещу Роберт Фицо, ще се яви пред съда
  • Очакваме горещ уикенд
  • Отбелязваме Европейската нощ на музеите
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Аз кандидат-кмет на ГЕРБ? Не мога да споделя сега


Аз кандидат-кмет на ГЕРБ? Не мога да споделя сега
Атанас Терзиев показва пакета с белия прах, който бе подхвърлен в багажника на колата му м.г.
31 Януари 2011, Понеделник, 15:49 ч.
Автор: Катя КАСАБОВА

Братята Диневи свиха разходите за партита, но вече са в предизборна кампания, финансите им идват от раздадените обществени поръчки, казва единственият засега опонент на несебърския кмет Николай Димитров

- Г-н Терзиев, строителните предприемачи Динко и Йордан Диневи успяха да докажат в съда, че постройките на яхтеното им пристанище са законни и осъдиха РДНСК за изключването на елзахранването. Запушиха ви устата. Няма ли да се извините?

- Не са ми запушили устата, защото нашият сигнал касае законността на цялото яхтено пристанище във Св.Влас и чакаме резултата от Върховна касационна прокуратура да обяви, че портът е построен незаконно, върху територия изключителна държавна собственост!  И ще трябва институциите да си свършат работата.

- През тези два месеца доста сте спотаен. Целият ноември м.г. премина под знамената, създадохте бунтовна ситуация срещу кмета Николай Димитров, показахте как основният ви враг братята Диневи са прехвърлили най-голямата си фирма „Венид яхт" на клошар от Великотърновско и т.н. Сега обаче не проявявате активност. Да не са ви заплашили?

- Неправилно впечатление имате, през декември и януари бяха християнските празници и не беше нормално да натоварваме хората с подобни действия и събития. Сега ще видите какво сме подготвили, много скоро.

- Значи стои на преден план амбицията ви да се кандидатирате за кмет?

- Да, не съм се отказал.

-Тия дни в Несебър се е заформил нов скандал под повърхността на бизнесживота и политиката. Кметът май се е скарал и със сговорчивия хотелиер Венелин Ташев, който държеше доста умерена линия в ОбС. Какво става там?

- Нямам намерение да влизам в техните взаимоотношения. Факт е обаче, че недоволството срещу управлението на Димитров расте.

-През пролетта в колата ви беше открит плик с бяло вещество, оказа се, че е подхвърлен, че не е наркотик. Разкриха ли извършителите и поръчителите?

- Прокуратурата каза, че е безвредно, но е образувана друга проверка, която да установи поръчителите, все още те не са осветени.

- Да, но вие веднага ги обявихте казахте, че това са хора, свързани с кмета Димитров и неговите поддръжници братята Диневи.

- Само изказах съмнения за кръговете, които имат интерес да бъда дискредиран.

- Веднага след гражданския протест, който спретнахте пред кметството през ноември, някой запали кръчмата на баща ви в Слънчев бряг. Разкрито ли е престъплението?

- Не съм уведомен да е установен извършител, още продължава проверката, има доказателства, които водят в определена посока относно извършителите.

-Ще назовете ли кой е основният ви враг?

-Корупцията в община Несебър.

- Битува всеобщо едно мнение, че вашият неформален лидер Чавдар Александров си стои в София, обикаля света с яхтата и частните си самолети и ви направлява дистанционно. Как ще докажете, че сте самостоятелен играч на политическата сцена?

-Смятам, че вече 3 години, с всичките си язяви, съм доказал, че аз водя тази партия, аз съм лицето, познавате екипа ми. Хората ме познават.

- Вие сте хотелиер и ресторантьор това е основният ви бизнес, който обаче не е достатъчен да се издържа една партия. Откъде идват финансовите ви средства, задава се люта предизборна кампания, за която ще ви трябват поне половин милион лева?

-Не са нужни кой знае колко средства, защото избирателите ни познават и ни вярват, на нас няма да ни се налага да купуваме медии и гласове. Да му мислят останалите конкуренти, каквито на този етап не виждам. 

- Очаквате ли преструктуриране на групите в ОбС? Досега тримата от ДЕЛА бяхте като самотни бегачи на дълги разстояния.

- Към този момент реалната опозиция сме ние, но като цяло през последната година има много гласувания, които говорят, че и други членове на ОбС се противопоставят на върхушката около коалиция МОРЕ на Диневи и поддържаната от тях кметска администрация.

- Посочете имена на храбреци, защото в Несебър някой може да подскочи само, ако са му накърнени бизнесинтересите?

- Не мога да посоча, но имаме много съмишленици в ОбС и това се вижда по начина, по който гласуват.

- Димитър Бойчев областният лидер на ГЕРБ ще положи много усилия, за да бъдат местните избори успешни за неговата партия. С или без тяснопартиен кандидат, той трябва да отчете победа. Бойчев е несебърлия, познавате се. Водили ли сте разговори за съвместни действия, да ви подкрепят като независим?

- Не мога да споделя. Ние сме регионална партия, нямаме амбиции да се налагаме в национален план, толкова мога да кажа.

- Питам ви, защото най-интересна ще е  фигурата на кандидат-кмета на ГЕРБ, ако ГЕРБ не ви припознае и не ви подкрепи, разбира се. Кой сред техните активисти се оформя като такъв?

- Няма такава фигура.

- А в БСП?

- Също.

- В СДС?

- Също. Няма смисъл да изреждате всички големи парламентарнопредставени партии, защото тук партиен живот в смисъла, който влагате, няма. Единствената партия, която вкара съветници, бе „Атакаи тя се разцепи. Тук отново значение ще имат местните партии и обединения.

- Екскметът Николай Трифонов каква роля ще играе?

- Не зная, едва ли би ми казал, така или иначе на БСП не й се очертава избираема кандидатура.

- Излиза, че битката отново ще е вие срещу МОРЕ, които ще опитат да налагат Николай Димитров за втори мандат. Но братята Диневи напоследък нямат широки публични изяви, налегнали са ги парични ядове. Ако не се стабилизират, сигурно ще се откажат.

- О,не, не, те може да са свили разходите за партита, но вече са в предизборна кампания, не ги подценявайте. Консолидирани са хората около тях, пари имат идват от раздаваните обществени поръчки на фирми от тяхното обкръжение. Регистрират нови жители на общината по села и комплекси. Но това вече е изнесено в медиите, имат новорегистрирани в Св. Влас, Равда и Несебър.

- Вие къде сте най-силни?

- Надявам се, че сме добре представени навсякъде, но не бих посочил къде сме с най-високо влияние, защото ще се концентрира вниманието им и ще ни атакуват. Макар че ние сме готови с поредната доза данни за корупция този път ще вадим справка по справка как и от кого са спечелени важните обществени поръчки в общината.


В категории: Опозиция , Политика


Сашко от Перник пак изчезна
Сашко от Перник пак изчезна 18/05/2024, Събота 20:41 0
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кои са най-разпространените наркотици сред младите Кои са най-разпространените наркотици сред младите Не, закачените по ел.стълбове маратонки не сигнализират, че в района има дилър Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Разграждането в последните десетилетия тече с пълна сила, това трябва да бъде прекратено, заяви тя пред симпатизанти на открита сцена „Охлюва“ в Морската градина Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият По всяка вероятност той е изгубил контрол над возилото си, то е преминало през мантинелата, през оградата, отстрани на магистралата и се преобърнало Автомобил се самозапали край Стара Загора Автомобил се самозапали край Стара Загора Инцидентът е станал около 15:15 ч. в платното в посока към Казанлък Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Тя е починала на място Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Те ще бъдат поставени на междуградски пътища до 2 години Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Ако някой лети със 100-150 км/ч, трябва да хвърляш боб, за да разбереш дали в момента на излизането ти на главния път няма да те изсвятка някое камикадзе Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Ще поискам ромите да се научат да живеят като пълноправни българи, да спазват законите, каза тя Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Промените в графика ще позволят едно по-добро и ефективно провеждане на самите изпити Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Инцидентът е станал около 10 часа тази сутрин в платното в посока Бургас
Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори