×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Първият вицепрезидент на Иран Мохбер поема функциите на Раиси, извънредни избори ще има до 50 дни
  • Австралийската полиция арестува 554 души в операция срещу домашното насилие
  • Таксиметрови шофьори обявиха безсрочен протест срещу закриването на стоянки в София
  • Словакия разследва дали стрелецът на Роберт Фицо е действал сам
  • Предотвратиха опит за държавен преврат в Конго
  • Новата седмица започва с валежи на места в страната
  • Честваме паметта на светия мъченик Талалей Лечител и на света Лидия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

След тежка битка: Бургаска фирма спечели търговете за две от държавните жилища със суперлокация


След тежка битка: Бургаска фирма спечели търговете за две от държавните жилища със суперлокация
Жилищата в сградата-паметник на културата на ул. "Славянска" предизвикаха сериозен интерес
21 Юни 2021, Понеделник, 20:00 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ, кадър: Google/maps

За третия апартамент се пребори физическо лице

Местна фирма се пребори за два от апартаментите, които държавата продаваше в района на Морската градина до бургаския хотел „Приморец“.

Както „Флагман“ съобщи, бившият областен управител Вълчо Чолаков пусна на електронен търг три жилища в сграда-паметник на културата на ул. „Славянска“ №3. Резултатът от търговете, които бяха миналата седмица, показва, че е имало сериозно наддаване. 

За най-голямото жилище, с площ 133,6 кв.м, се е преборила фирмата „Мулти еко консулт“ ООД. Тя е собственост на Димитър Сотиров и е със седалище в гр. Бургас. Конкурент в търга е било физическо лице – Елена Савова. Дружеството е спечелило търга с оферта от 208 300 лв. при първоначална цена от 159 000 лв. без ДДС. Предвид стъпката от 1700 лв., наддаванията са били цели 29, показа справка на „Флагман“.

„Мулти еко консулт“ ООД се е преборила и за второто по големина жилище – 111,7 кв.м. Там наддаването е още по-сериозно. При първоначална цена от 133 000 лв. търгът е спечелен при 193 000 лв. Сметката показва, че е имало 40 наддавания (при стъпка от 1500 лв.). Конкурент на „Мулти еко“ е била друга бургаска фирма - ЕМИ ООД на Дончо Жеков.

Най-малкият апартамент – 99,9 кв.м, е спечелен от физическото лице Александър Бижев. Тук също е имало битка – отново с Елена Савова. Цената от 119 000 лв. е достигнала 134 600 лв. Сметката показва, че е имало 12 наддавания (стъпката на наддаване е 1300 лв.).


В категории: Бургас


Флагман.БГ Задължително сложете сода в прането с хавлии Задължително сложете сода в прането с хавлии 20/05/2024, Понеделник 13:20 0
Флагман.БГ Ужасяващо! Откриха тялото на млад мъж на пътя Ужасяващо! Откриха тялото на млад мъж на пътя 20/05/2024, Понеделник 13:00 0
11
Коментара по темата
11.
Въпрос
29.06.2021 12:50:39
0
0
Тези как ще са държавни като много имоти от квартала преди 1944 са били предимно на фабриканти и богати фамилии.Тази най-вероятно също е национализирана от Гошо Тарабата, къде са наследниците? Такива със сигурност съществуват?
10.
До шик
22.06.2021 18:57:29
0
0
Шик ли е собственик на пералнята за пари?
9.
Вилхелм Телов
22.06.2021 15:21:45
0
1
В най скоро време тая къща може да тръгне по пътя на царските конюшни !
8.
шик
22.06.2021 08:03:55
0
1
това е жена ми
7.
Гочето
22.06.2021 02:18:47
0
8
Тази Елена Савова да не е племенничка на Маринела, ,че има толкова пари да наддава за два апартамента като частно лице? Или пере нечии пари!?
6.
Do 2
21.06.2021 22:57:01
0
8
В елекронния търг неможе д прескачаш стъпки. Може да си играл на търгове ама не е било тоя век.
5.
До простия
21.06.2021 21:54:36
3
15
Наистина си си прост! Първо не е общински имота а е държавен. Второ продава се на електронна платформа и никой не знае кои са другите участници. Трето търга не е таен а е явен и можеш да направиш и сто стъпки стига да има с кой да се натдаваш.
С други думи, май не си бил в С’тамбул а в Ямбол и не си ял мекици ами трици.
Или по-просто казано, ти си пълна дупка!
4.
Дуньо Простия
21.06.2021 21:03:06
5
7
Правилата са точно тези, които съм написал. Всеки участник дава едно наддавателно предложение с брой стъпки над началната цена. Колко стъпки - колкото реши. Чел съм ги, образовал съм се, даже съм печелил търгове точно за общински имоти. Вярно, останах си прост, ама не съм сам, № 3 ми прави компания :)
3.
до 2
21.06.2021 20:54:29
3
12
Търга си има ясно разписани правила, прочети ги, образовай се, пък ако искаш излез с кинтите напред и си ти
"Ъпсурт" са го казали : Верно, тоя единия мноУ прост
2.
Дуньо Простия
21.06.2021 20:30:04
7
23
Ало автора, като не знаеш как се прави търг в община Бургас не пиши глупости. Няма нито 40, нито 29 наддавания. Те са точно толкова, колкото са участниците. Всеки може да наддава с 1, 2, 29 или 40 стъпки, сам си решава. По-добре провери как се продава такъв имот за 1000 евро на квадрат. Толкова върви панелка в Лазур. Айде сезирай прокуратурата, ако ти стиска.
1.
Marinero
21.06.2021 20:28:12
2
28
Да да, страхотна сделка, да си съсобственик в паянтова съборетина. Всички участници в търга са подставени лица на някой гешефтар, който в последствие ще изкупи целия имот. Стара схема, нищо ново под слънцето.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Летният сезон стартира с недостиг на 70 000 работници Летният сезон стартира с недостиг на 70 000 работници Българската асоциация за туризъм с писмо до президента и премиера за спешно решение на проблема с издаването на работни визи Извънредно! Инфаркт уби 17-годишен в Бургас Извънредно! Инфаркт уби 17-годишен в Бургас Загиналият е от кв. Акациите, причината вероятно е свръхдоза наркотици Плашещо: Над 1 милион души в трудоспособна възраст у нас са неактивни Плашещо: Над 1 милион души в трудоспособна възраст у нас са неактивни В повечето от общините в България заетостта е под или около 50%, става ясно от доклада Защо държавните служители у нас получават по-високи пенсии Защо държавните служители у нас получават по-високи пенсии Общо работещите българи, за които работодателите у нас внасят осигуровки, към края на първото тримесечие на тази година са 2 252 798 Високите цени на имотите у нас отказват и гръцките купувачи Високите цени на имотите у нас отказват и гръцките купувачи Разходите за строителство в София са по-високи отколото в Мадрид и Барселона Нова магнитна буря удря Земята днес, внимавайте Нова магнитна буря удря Земята днес, внимавайте Очаква се явлението да започне около 18:00 часа българско време На бас, че не знаете за какво служи чекмеджето под фурната На бас, че не знаете за какво служи чекмеджето под фурната 90% от хората нямат никаква идея Хандбалният "Фрегата" е на победа от бронза в първенството Хандбалният "Фрегата" е на победа от бронза в първенството След проведена анкета между клубовете в „А” РХГ за най-добър вратар на първенство за 2023/2024 г. бе определен капитанът на бургазлии Пламен Иванов „Синя България“ - листата на свободните хора с консервативни ценности „Синя България“ - листата на свободните хора с консервативни ценности Искаме да съберем нормалните и разумните, на които им е омръзнало да гледат как политически лидери се замерват с обвинения и компромати, обявиха от автентичното дясно обединение  44 университета затворени заради липсата на дългосрочна целеположена политика? 44 университета затворени заради липсата на дългосрочна целеположена политика? Протестът ни не е толкова заради възнагражденията, обясни проф. Миглена Темелкова
Загуби сърцето на "Ергена", но спечели друго по-ценно Загуби сърцето на "Ергена", но спечели друго по-ценно Вместо това открих нещо, което може да се окаже много по-ценно – истинско женско приятелство Израел не бил замесен в смъртта на иранския президент Ебрахим Раиси Израел не бил замесен в смъртта на иранския президент Ебрахим Раиси "Не бяхме ние", каза ирански служител, пожелал анонимност Иран потвърди смъртта на президента Раиси Иран потвърди смъртта на президента Раиси Обявяват го за мъченик  Ебрахим Раиси загинал? Хеликоптерът на президента е изгорял напълно Ебрахим Раиси загинал? Хеликоптерът на президента е изгорял напълно Няма признаци на живот в останките, съобщи ръководителят на иранския Червен полумесец Телецът да не надценява силите си и да не пренебрегва знаците на съдбата! Телецът да не надценява силите си и да не пренебрегва знаците на съдбата! Хороскоп за деня – 20 май 2024, понеделник Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Бен Афлек и Дженифър Лопес са пред развод, а мнозина смятаха, че ще остареят заедно Всеки трети сърбин мрази ЕС Всеки трети сърбин мрази ЕС Увеличава се броят на тези, които не искат страната им да е част от Европейския съюз Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Осем линейки и дронове също са част от спасителните усилия Топ 5 енергийни места в България Топ 5 енергийни места в България ма земи със силна и лековита енергия, за които хората разказват, че там компасите се побъркват, а часовниците спират Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” По чудо инцидентът се размина без жертви
Асен ВАСИЛЕВ Асен ВАСИЛЕВ Не че Борисов и Пеевски се изпраха, ние се изцапахме Виц на деня Виц на деня Той и тя седят прегърнати на дивана.
- За какво мислиш, скъпа? - пита той.
- За това което и ти - отговаря тя.
- Чудесно! В такъв случай донеси по една биричка...
Виц на деня Виц на деня - Скъпи, каза ли на шефа си, че ние, двамата, не можем да живеем с тази твоя малка заплата?
- Казах му...
- И той к'во?
- Каза да се разведем...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори