×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Първият вицепрезидент на Иран Мохбер поема функциите на Раиси, извънредни избори ще има до 50 дни
  • Австралийската полиция арестува 554 души в операция срещу домашното насилие
  • Таксиметрови шофьори обявиха безсрочен протест срещу закриването на стоянки в София
  • Словакия разследва дали стрелецът на Роберт Фицо е действал сам
  • Предотвратиха опит за държавен преврат в Конго
  • Новата седмица започва с валежи на места в страната
  • Честваме паметта на светия мъченик Талалей Лечител и на света Лидия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

И Младен Маринов защити бившия главсек на МВР


И Младен Маринов защити бившия главсек на МВР
Г-н главен секретар Ивайло Иванов, гордея се, че сме служили рамо до рамо с теб в българската полиция, обърна се той към уволнения си колега
17 Май 2021, Понеделник, 19:47 ч.
Автор: Флагман.бг

За първи път в мотиви за отстраняване на главен секретар се цитират социологически проучвания, написа Маринов

И бившият вътрешен министър Младен Маринов защити уволнения главен секретар на МВР Ивайло Иванов. След колегата си Христо Терзийски и Маринов излезе с обширна позиция във Фейсбук.

Припомняме, че главният секретар на МВР Ивайло Иванов бе освободен от длъжност заради полицейското насилие при протестите миналото лято. Днес Ивайло Иванов даде изявление и обясни, че от медиите е разбрал за отстраняването си. (ВИЖ ТУК)

Ето какво написа Младен Маринов:

"14 май 2021 г. Из мотивите на служебния министър-председател Стефан Янев за уволнието на главния секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов: „Социологичните проучвания показаха, че обществото иска промяна...“

19 февруари 2021 г. Из „Равносметка на институционално доверие в края на този мандат и моментна картина на електоралните нагласи“ - социологическо изследване на „Галъп интернешънъл“: „В този мандат армията имаше ръст на доверието, за да достигне в началото на тази година до най-високото в последните десетилетия ниво от 54% доверие, при 28% недоверие. В края на този мандат полицията също завършва на плюс. Традиционно при нея нивата на доверие и недоверие са сходни – около 40-50%. На фона на много други институции у нас, това е добър атестат. В последния месец доверието там е 54%, а недоверието е 36%.“

Толкова за състоятелността на всички мотиви на служебното правителство за уволнението на главния секретар на МВР Ивайло Иванов. Ще отбележа само, че за първи път в мотиви за отстраняването на главен секретар не се цитира извършена служебна проверка и последващо дисциплинарно производство, а „социологични проучвания“. При това социологията на служебния кабинет определено не е вярна!

Сега за по-сериозните неща. Заедно с Иво Иванов сме вървели нагоре по професионалната стълба в полицията и министерството. Благодаря му, за работата, която свърши като директор на СДВР и след това като главен секретар. За нас, винаги на първо място е била екипната работа. Затова, когато подадох оставка като министър миналата година бях спокоен. Защото много добре познавам качествата на хората, с които бяхме един ръководен екип. И с Иво Иванов, и с Ицо Терзийски, и с всички директори на главни и областни дирекции на МВР.

Ще посоча само няколко неща, които нашият екип направи през последните 4 години:

Постигнахме трайна тенденция към намаляване на общата престъпност, включително т. нар. битова престъпност. Продължи и устойчивата тенденция на намаляване на регистрираните убийства, кражби и грабежи и посегателства спрямо МПС. Увеличи се разкриваемостта на престъпленията.

В тясно взаимодействие с прокуратурата ликвидирахме телефонните измами, които тормозеха много възрастни хора в страната. Чувствително намалихме случаите на насилие над възрастни хора в малките населени места.

През 2017, 2019 и 2020 г. са разкрити всички убийства в страната с изключение на само едно.Успяхме да намалим жертвите на пътя. Само за последната 2020 г. е отчетен значителен спад и по трите показателя – тежки ПТП, загинали и ранени спрямо предходната година. Намалението на тежките ПТП е с 15,2%, на загиналите с 26,1% и на ранените със 16,3%, спрямо същия период на 2019 г.

Ефективно защитихме държавната граница и възпрепятствахме мигрантския натиск.Успокоихме системата и дадохме възможности на колегите да работят спокойно, увеличихме възнагражденията в полицията и МВР и създадохме условия за по-достоен личен живот на колегите.Нека новият служебен министър да опровергае всичко това.

Не допуснахме протестите да бъдат окървавени и да бъде застрашен етническия мир в България!

На 4 септември 2020 г., два дни след бруталния опит за уличен погром срещу българската държавност на жълтите павета в т. нар. „триъгълник на властта“ в София, главният секретар на МВР ясно и открито заяви своята позиция и защити действията на полицията. „Трябва ли да ме плашат, че като дойдат на власт, ще се върнат за мен и колегите? Полицаите трябва да ги е страх да си вършат работата, ли?“, попита Иво Иванов президента. Отговор не последва. Но миналата седмица, ТЕ дойдоха за него.

Г-н главен секретар Ивайло Иванов, гордея се, че сме служили рамо до рамо с теб в българската полиция!", завършва поста си Младен Маринов.


В категории: Политика


25
Коментара
Флагман.БГ Задължително сложете сода в прането с хавлии Задължително сложете сода в прането с хавлии 20/05/2024, Понеделник 13:20 0
Флагман.БГ Ужасяващо! Откриха тялото на млад мъж на пътя Ужасяващо! Откриха тялото на млад мъж на пътя 20/05/2024, Понеделник 13:00 0
25
Коментара по темата
25.
КифБанМекГеврекСнаб
18.05.2021 12:47:05
0
1
НарМаг ДетМаг ШирПотреби КанцПринадлежности

Ех, Парцалев... Както се казва, нищо ново под слънцето... същите времена се върнаха... Само дето преди имаше дискретни гейове, а сега са открити педерасти и педофили!
24.
Старец
18.05.2021 11:28:01
1
1
С това уволнение служебното министър доказа, че е зависим от Доган
23.
до 22
18.05.2021 10:39:07
3
1
Границите са отворени, никой не ти иска Открит лист, за да стигнеш до Бяла вода. Ние сме малка икономика, която трябва да е отворена навън, за да се развива. Какво общо има тук Борисов? Аз виждам хора да се карат за една педя земя за пасище на животните. Всичката земя се обработва. Ти за какво говориш, човеко? Да застане някой на ГКПП и да се моли хората да не заминават? Това е свободен избор. Бунтът на старшините няма да накара хората да се върнат. Само един-да , от Дубай, там явно положението е много зле...
22.
Екимджиев
18.05.2021 09:48:55
1
6
Борисов и неговото правителство са прилагали срещу народа си военната стратегия на опожарената земя –
няма пари за пенсионерите,
а службите за сигурност са оставени без ръководители.
Сега виждаме как точно този човек, който твърдеше, че олицетворява държавността, се държи като гневен и ревлив тийнейджър, който е изоставен от първото си гадже.
Не му пука нито за хората, нито за държавата.
Това е инфантилизъм.
21.
Гарантирано от ГЕРБ
18.05.2021 08:32:41
1
8
102 млн.лв. поръчки за охранителната фирма на висш чиновник,
в последния ден на Борисов 3
20.
Мето И
18.05.2021 08:27:16
1
6
"Бруталния опит за уличен погром срещу българската държавност" - за мафията и нейните слуги мутрите никой няма право да протестира освен, ако не е в тяхна полза. А за мисирките и Априлското въстание е терористичен акт срещу установения конституционен ред на тогавашната държавна власт и нейните инсти
туции. Напрактика това е тезата и на диктатора Лукашенко за протестите срещу него в Беларус, както и тезата на ББ, че срещу него е направен опит за държавен преврат за който ЗАБЕЛЕЖЕТЕ са обединили усилията си ЧУЖДИ служби и наши олигарси. В Украйна полицаите хвърлиха щитовете и се присъединиха към протестиращите, а тук ги суркаха по гръб за да ги закарат зад колоните на МС където да ги пребият без свидетели.
19.
Име
17.05.2021 22:10:27
2
42
Герберасткия рев гали ухото ми.... да продължават гербавите един след друг да плачат.
18.
До 9
17.05.2021 20:57:13
0
13
ТИ ГЛЕДАЙ ДА НЕ РАЗБЕРЕШ КАКВО Е ИЗПУСНАЛА ЗАДНА СЕМЕРИНА
17.
Др Иванов
17.05.2021 20:54:44
3
43
ХАХАХАХАХ ШОФЬОРА НА МЕТО ИЛИЯНСКИ-ПРАЗНОГЛАВАТА МУТРА ИСКАЗВА НИКОМУ НЕНУЖНО МНЕНИЕ....ХАХАХАХАХА
16.
До 9
17.05.2021 20:42:18
0
30
Единственото което ще тури мазния крадец с контузени коляно, не уточнено кое, етлъстия си за.дник на кора на бай Ставри!
15.
Кондйо
17.05.2021 20:40:56
1
37
Аз като гледам цялото министерство е като едно големо лозе иска сякане и обръщане с лопатата.очаквам и пепи еврото с коментар по темата явно и той е бил доволен от охраната по времето на тия професионалисти невидях ни едно джудже с надута глава
14.
Не разбрах
17.05.2021 20:22:21
2
46
теб, Маринов Боко защо те махна като министър ?
А това , че защитаваш Иванов, е ясно защо - ти го предложи за главен секретар на МВР-то, по твое време го главихте!
Но не се чу да е направено с конкурс, подбор някакъв или оценка на качествата му!
Той просто зае освободеното място на Терзийски-друг негов яростен защитник!
Добре, но нещо на свински черва заприличва така....!
13.
Tsatsata
17.05.2021 20:17:18
3
47
Добре де, щом миналата година така "геройски" се е опълчил на Президента, сега защо е толкова изненадан, че го чистят?!
Според мен, ако е достоен човек , трябваше да си подаде оставката още миналата седмица още щом служебното правителствои пое властта !
Или да излезе в неплатен отпуск като другите!
Само не разбрах кога успя да брадяса толкова- от петък насам ли е ?
12.
Дърт Комуняга
17.05.2021 20:16:10
4
52
Как се защитават гербаджийските слуги, не е истина! Матросов ряпа да яде!
11.
Още матрял
17.05.2021 20:15:08
3
49
Шефът на правителствения Авиоотряд 28 ген. Тодор Коджейков е поредният висш държавен служител, който най-вероятно ще бъде сменен от служебното правителство. Той е на поста вече 6 години. Известен е предимно с две неща: много близък и предан на Бойко Борисов и не разбира почти нищо от самолети и организация на полети.


Отстраняването на Коджейков ще е съвсем логична и приета от експертите като задължителна.

Коджейков обаче трябва да каже много неща около използването на отряда от властта, за които се говорят невероятни неща.Например полети до катар с палети кеш на онуй с чекмеджетата!
10.
Toni
17.05.2021 20:14:47
1
48
Странно защо какво казва тоя прост милиционер е водеща новина, а ето това е забито някъде в миманса:
"Правителството на ГЕРБ е дало 1 млрд. лева на фирми, едната е свързана с Пеевски".

Явно думите на един Гербодепесар са по-важни от кражбата на 1 милиард лева от нашите пари!!! Или поне за свинските медии е така!
9.
Бойко ще ви го тури
17.05.2021 20:11:42
61
7
на изборите на 11 юли 2021!
Ще видите какво значи диктатура!
Да ви го тура!
8.
Стига вече
17.05.2021 20:10:44
2
54
Айде стига сте ревали! И откога М. Маринов и Хр. Терзийски са специалисти по трудово законодателство и разбират от право!? Въпросът е риторичен.
7.
Бой до спукване
17.05.2021 20:10:28
33
11
така прави полицията в цивилизованите държави!
А в България ги галят!
Да еба шибаняците ви!
6.
Мутри целия вътре
17.05.2021 20:10:20
1
55
Щом шофьора на таки го казва, значи е така.
5.
Toni
17.05.2021 20:09:58
3
55
Днес куцо, кьораво и сакато е пратено на амбразурата да защитава гербодепесарските послушковци, момчетата за всичко на Борисов и Пеевски!
И медии като Флагман, Блиц и Пик им дават достойно поле за изява!
Гнусна история!
4.
Бургас
17.05.2021 20:08:54
3
56
Защо няма статия за банката,където са раздадени 1000000000милиарда лева на 8 фирми,като 4 фирми са на Пеевски?
3.
Tyyi
17.05.2021 20:08:14
3
41
Неми дреме за нито един от двамата
2.
Честно ли бре
17.05.2021 20:07:38
8
44
Дано ти си следващия без работа продажник!!!!
1.
Ии
17.05.2021 20:01:26
8
62
Как го защити. Успя ли самостоятелно да сглоби две изречения или му бяха написани. Те тия двамата са като интелектуални близнаци еднакво обли и еднакво тапи.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Тяло на млад мъж е намерено на пътя между Стара Загора и Нова Загора Тяло на млад мъж е намерено на пътя между Стара Загора и Нова Загора На място е изпратен екип на „Пътна полиция“, който е установил, че лек автомобил „Фолксваген“ е катастрофирал и починалият е неговият водач Съдът обяви за недействителен избора на Ешрефов за кмет на Омуртаг Съдът обяви за недействителен избора на Ешрефов за кмет на Омуртаг В решението се казва, че в хода на делото са констатирани множество нарушения на правилата за провеждане на избори за кмет Летният сезон стартира с недостиг на 70 000 работници Летният сезон стартира с недостиг на 70 000 работници Българската асоциация за туризъм с писмо до президента и премиера за спешно решение на проблема с издаването на работни визи Извънредно! Инфаркт уби 17-годишен в Бургас Извънредно! Инфаркт уби 17-годишен в Бургас Загиналият е от кв. Акациите, причината вероятно е свръхдоза наркотици Плашещо: Над 1 милион души в трудоспособна възраст у нас са неактивни Плашещо: Над 1 милион души в трудоспособна възраст у нас са неактивни В повечето от общините в България заетостта е под или около 50%, става ясно от доклада Защо държавните служители у нас получават по-високи пенсии Защо държавните служители у нас получават по-високи пенсии Общо работещите българи, за които работодателите у нас внасят осигуровки, към края на първото тримесечие на тази година са 2 252 798 Високите цени на имотите у нас отказват и гръцките купувачи Високите цени на имотите у нас отказват и гръцките купувачи Разходите за строителство в София са по-високи отколото в Мадрид и Барселона Нова магнитна буря удря Земята днес, внимавайте Нова магнитна буря удря Земята днес, внимавайте Очаква се явлението да започне около 18:00 часа българско време На бас, че не знаете за какво служи чекмеджето под фурната На бас, че не знаете за какво служи чекмеджето под фурната 90% от хората нямат никаква идея Хандбалният "Фрегата" е на победа от бронза в първенството Хандбалният "Фрегата" е на победа от бронза в първенството След проведена анкета между клубовете в „А” РХГ за най-добър вратар на първенство за 2023/2024 г. бе определен капитанът на бургазлии Пламен Иванов
Влюбих се по време на „Dancing stars”, призна тази звезда Влюбих се по време на „Dancing stars”, призна тази звезда Приех факта, че ще обличам всякакъв вид рокли, каза тя Загуби сърцето на "Ергена", но спечели друго по-ценно Загуби сърцето на "Ергена", но спечели друго по-ценно Вместо това открих нещо, което може да се окаже много по-ценно – истинско женско приятелство Израел не бил замесен в смъртта на иранския президент Ебрахим Раиси Израел не бил замесен в смъртта на иранския президент Ебрахим Раиси "Не бяхме ние", каза ирански служител, пожелал анонимност Иран потвърди смъртта на президента Раиси Иран потвърди смъртта на президента Раиси Обявяват го за мъченик  Ебрахим Раиси загинал? Хеликоптерът на президента е изгорял напълно Ебрахим Раиси загинал? Хеликоптерът на президента е изгорял напълно Няма признаци на живот в останките, съобщи ръководителят на иранския Червен полумесец Телецът да не надценява силите си и да не пренебрегва знаците на съдбата! Телецът да не надценява силите си и да не пренебрегва знаците на съдбата! Хороскоп за деня – 20 май 2024, понеделник Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Бен Афлек и Дженифър Лопес са пред развод, а мнозина смятаха, че ще остареят заедно Всеки трети сърбин мрази ЕС Всеки трети сърбин мрази ЕС Увеличава се броят на тези, които не искат страната им да е част от Европейския съюз Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Осем линейки и дронове също са част от спасителните усилия Топ 5 енергийни места в България Топ 5 енергийни места в България ма земи със силна и лековита енергия, за които хората разказват, че там компасите се побъркват, а часовниците спират
Асен ВАСИЛЕВ Асен ВАСИЛЕВ Не че Борисов и Пеевски се изпраха, ние се изцапахме Виц на деня Виц на деня Той и тя седят прегърнати на дивана.
- За какво мислиш, скъпа? - пита той.
- За това което и ти - отговаря тя.
- Чудесно! В такъв случай донеси по една биричка...
Виц на деня Виц на деня - Скъпи, каза ли на шефа си, че ние, двамата, не можем да живеем с тази твоя малка заплата?
- Казах му...
- И той к'во?
- Каза да се разведем...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори