×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Любен Дилов отговаря на неудобните въпроси: За чекмеджето, къщата в Барселона и цензурата в медиите


Любен Дилов отговаря на неудобните въпроси: За чекмеджето, къщата в Барселона и цензурата в медиите
Двама известни и успели журналисти - Любен Дилов и Веселин Пренеров застанаха пред бургазлии и в продължение на 45 минути отговаряха и на най-провокативните въпроси
31 Март 2021, Сряда, 20:06 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Разходете се в Бургас и преценете дали ГЕРБ е дъното, категоричен е водачът на листата на ГЕРБ-СДС за Бургаска област

 

Водачът на листата на ГЕРБ-СДС за Бургаска област Любен Дилов спази обещанието си и в продължение на 45 минути тази вечер отговаряше на най-неудобните въпроси в живо предаване в социалните мрежи, което Флагман.бг излъчва.

Фокусът на днешната дискусия бе „Медиите и свободата на словото“. Нямаше цензура или ограничения и Дилов бе готов да говори по всяка тема. До него бе друго известно име от журналистическите среди – Веселин Пренеров, най-популярният тв водещ в Бургас, който е част от листата на ГЕРБ-СДС за предстоящите избори.

Двамата говориха открито по горещите теми – т.нар. скандал с чекмеджето на Борисов, къщата в Барселона, свободата в медиите, какво прави Дилов в листата на ГЕРБ, чувства ли се политически номад и ред други.

„В България мога да го кажа най-отговорно няма цензура. Ако някой се автоцензурира е друг проблем! Но няма публичен скандал, свързан с властта, който да не е разнесен в почти всички медии. В някои издълбан достатъчно надълбоко. Безспорно историята с джуджетата е хубаво да се разрови докрай, но нека прокуратурата да си свърши работата, а ние не бива да бързаме да съдим. Помните ли каква истерия се разрази с Мирослав Боршош (бившият директор на НДК, б.а.), който беше разнесен по всички медии, а днес го оправдаха. Побързахме да го разстреляме, а той е невинен!“, коментира разпалено Любен Дилов.

Сред първите въпроси, които му бяха зададени в социалната мрежа, е дали се чувства политически номад. Дилов бе категоричен, че през целия си път в политиката, никога не се е явявал на избори под друга форма, освен като представител на „Движение Гергьовден“ в коалиция.

Както самият той анонсира без притеснения ще отговаря на крайни хейтъри и политически тролове. Попитан бе какво прави "човек, който е прочел два вагона книги" в листата на ГЕРБ, тъй като тази партия, според питащия била дъното.

„Разходете се из Бургас, за да видите дали е дъното. Почти всички показатели, които са сравними с преди 10 години, показват сериозен напредък. БВП, растеж на доходи…Градът и целият регион се променят и това е видно, а предстоят и по-добри времена“, категоричен бе Дилов.

„Захапан“ бе и по темата за доклада на Държавния департамент на САЩ, който бе публикуван днес.

„Това не е нещо ново. Американският конгрес поръчва подобни доклади от 45 години. Правят го, за да описват развитието на държави, където се инвестират средства на американските данъкоплатци в неправителствени организации. Съвсем естествено е същите тези НПО-ата, които работят в тази страна, да представят драматична картина, за да получат по-голямо финансиране. Разберете ме правилно! Не казвам, че няма основателни критики, но този доклад е изпълнен с много със смехотворни констатации. Пример правата на „интерсексуални“. Те имат всички права, които имат другите. Има и упрек, че затваряме ромските гета по време на пандемия, но пропускат, че първото нещо, което затворихме е Банско. Ако това е ромско гето…“, коментира с ирония Любен Дилов.

Не бе пропуснат и въпросът с „чекмеджето на Борисов“.

„Виждаме някакъв странен сюжет, на който не мога да повярвам! Даже не става дума за вяра, а съпоставимост, че един човек, който добре знам как се държи има до спалнята си шкаф със злато и евро. Нещата, които е правил до този момент, не са съразмерни с този скандал. Цялата история е доста гнила и не ми изглежда сериозна“, отсече той, след което сам влезе в друга пикантна тема – къщата в Барселона, която испанска медия преписа на премиера.

„Вестникът, който пусна тази история, е известен в ПР средите в цяла Европа, като брутално поръчков. В това издание изключително евтино може да си закупиш територия и да си пуснеш каквото си искаш. Направих проверка и установих, че госпожата, която написа въпросната статия е преподавател по трудово право, няма нито едно друго разследване, няма общо с разследващата журналистика. Странен сюжет. Имам чувство, че много сериозно влияние върху българската политика оказват турските сериали“, коментира Дилов.

Той не прие критиките, че държавата се управлява еднолично от „джипката на премиера“ „Само преди 10 години основният упрек към политическата класа беше размитата отговорност. Да, много често българският премиер прекалява с това „аз“, но от друга страна много често „кляка“ на уличен натиск. За това бих го упрекнал! Мисля, че политиката в България почти винаги е била лидерска, с много малки изключения“, допълни Дилов.

Зададен му бе и крайно пиперливият въпрос как ще коментира ситуацията в Царево, където съветниците от „Гергьовден“ са най-сериозната опозиция на ГЕРБ и по-конкретно кмета Георги Лапчев, а сега трябва да работят заедно.

„Има много любопитни отношения в Царево. Там тече люта битка между „Гергьовден“ и ГЕРБ. Опитваме се да ги накараме да работят заедно. Казах им, че докато се борят помежду си Петър Кънев ще изкупи половината Царево. Не искам нищо лошо да кажа за него! Да е жив и здрав. Уважавам го и се надявам в следващия парламент да работим заедно“, коментира темата Дилов.

Според него няма нищо лошо в протестите и натискът върху политиците. Даже той бил нужен, за да се постигат истински добрите неща. „Политиците трябва да работят под натиск, защото в стрес се раждат добри решения“, убеден е водачът на листата на ГЕРБ-СДС.

Зрители тази вечер го попитаха и какво е мнението му за легализиране на марихуаната.

„Подозирам, че ще имаме голямо несъгласие с ПП ГЕРБ, но много пъти съм говорил за легализирането на марихуаната, особено за медицински цели. Използвайки традициите в България съм за това да станем производител на коноп и марихуана, защото има огромен пазар. Къса ми се сърцето, след като виждам какво става в Северна Македония. Ставаме жертви на едно остаряло мислене. Не говоря за шопове като в Нидерландия,  а за медицински цели. Много сме изостанали, а имаме прекрасни климатични и географски възможности, но не ги използваме“, смята Дилов.

По акцента на тазвечершната среща – свободата на словото в медиите, той подчерта, че в България малкият пазар пречи на журналистиката да се чувства истински свободна, защото няма необходимата подкрепа от читатели и рекламодатели и лесно може да стане жертва на политически или икономически кръгове. Въпреки това обаче има достатъчно свободни медии, които създават добър продукт, категоричен бе Дилов.

В национален план той посочи Е-вестник, Терминал 3, Бивол, а в регионален план сред добрите примери бе Флагман.бг.

„Флагман.бг и Грамофона за мен са сайтове, които знам, че няма да ме подведат с фалшиви новини. Особено флагманите! Те вадят първи неща, до които другите доста бавно се докопват. Даже, когато бях на гмуркане, на далечно място, от Флагман ми звъняха над 20 пъти, за да ме питат дали ще бъда водач на листата на ГЕРБ. Не им вдигнах, но се чудих как са узнали, откъде са ми научили номера, който използвам само там. Но поздравления. Разбрали са отнякъде и искат да проверят. Те наистина са големи хрътки“, допълни Дилов.

„Накрая ще завърша с нещо към журналистите, защото може да съм бил издател, сценарист, но винаги на първо място със се считал за журналист. Колеги, страстта към жълтото е като национализма в политиката. Винаги се опитваш да направиш повече, за да станеш още по-голям патриот и накрая, като не можеш започваш да фалцетиш, ставаш контрапропаганда на самия себе си. Така е и с опитите да удариш политическия противник много силно, понякога удряш себе си. Нещо, което според мен се случи с приятелите ни от „Да, България““, завърши Дилов.




Флагман.БГ Никой не може да устои на тези бабини сиренки Никой не може да устои на тези бабини сиренки 13/05/2024, Понеделник 11:59 0
Флагман.БГ Изчислиха колко струва абитуриентския бал Изчислиха колко струва абитуриентския бал 13/05/2024, Понеделник 10:37 3
Флагман.БГ Любов за Телеца, получава и енергия за лечение Любов за Телеца, получава и енергия за лечение 13/05/2024, Понеделник 05:21 0
България Всички новини
Започва полицейска акция по пътищата у нас, за какво ще следят униформените Започва полицейска акция по пътищата у нас, за какво ще следят униформените В рамките на акцията ще бъдат разположени допълнителни полицейски екипи в районите на конфликтни участъци с концентрация на ПТП Младият мъж, загинал при тежката катастрофа, е син на служителка на КАТ Младият мъж, загинал при тежката катастрофа, е син на служителка на КАТ Рейндж Ровърът, който се превърна в ковчег за двама млади пловдивчани, се е движел с близо 200 км/час Чудовищно:  Жени, момичета и деца стават "материал" в порно чатове на Телеграм Чудовищно: Жени, момичета и деца стават "материал" в порно чатове на Телеграм Те са обявени като леки и телефонните им номера са разпространени сред десетки хиляди души Д-р Тихомира Георева, гастроентеролог и диетолог: Как сравнително бързо да се справим с проблема ,,хем гладен, хем дебел” Д-р Тихомира Георева, гастроентеролог и диетолог: Как сравнително бързо да се справим с проблема ,,хем гладен, хем дебел” Специалистката ще преглежда на 19 май, неделя, в ДКЦ „Бургасмед” Изчислиха колко струва абитуриентския бал Изчислиха колко струва абитуриентския бал Оказва се, че разходите за момичетата са почти два пъти по-големи от тези за момчетата 9 арестувани за купуване на гласове в Бургас още на старта на кампанията 9 арестувани за купуване на гласове в Бургас още на старта на кампанията Иззети са списъци с имена, като жителите на квартала са принуждавани да гласуват за определен кандидат и определена партия, каза прокурор Маркова Петима задържани при акция срещу купения вот в Бургас Петима задържани при акция срещу купения вот в Бургас Една от схемите е за опрощаване на дългове срещу гласуване за определена политическа сила или кандидат Майката на Атанас Градев съкрушена от мъка, настоява за доживотна присъда за убиеца Омар Майката на Атанас Градев съкрушена от мъка, настоява за доживотна присъда за убиеца Омар Не е знаел какво идва срещу тях, каза бащата на доблестният полицай, който с колега си Йордан Илиев от Бургас, загина, пометен от автобус, пълен с мигранти Скъпа кола осъмна без гуми и джанти Скъпа кола осъмна без гуми и джанти Щетите са за над 20 000 лева Арестуваха собственика на оръжието, с което синът на Явор Божанков простреля друго дете Арестуваха собственика на оръжието, с което синът на Явор Божанков простреля друго дете  Разследващите работят се по всички възможни версии за нелепия инцидент
Пребиха Стив Бушеми в центъра на Ню Йорк Пребиха Стив Бушеми в центъра на Ню Йорк Актьорът е бил приет в болница 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани Звучи невероятно, но според украински анализатори, руснаците сами са си го взривили, а в същото време Путин уволни военният министър  Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Американското списание „Форбс“ пише, че руската офанзива била фалшива, но шест села паднаха за 24 часа в ръцете на окупаторите Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Поради объркването на жената вече не се изплащали обезщетения, за да се грижи за своя съпруг с увреждания Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония  Пътят към ЕС минава през изпълнение на Преспанското споразумение, напомниха в Атина на Скопие след гафа на Гордана Силяновска Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина 62-годишният мъж страдал от тежко бъбречно заболяване Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим  Григор Димитров обаче изстрада победата си, след като стъпи накриво още в първия сет и доигра мача на куц крак Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Възпитаниците на Луис Енрике вече си осигуриха 12-ата титла Почина легенда на Холивуд - откривателят на Скорсезе и Копола Почина легенда на Холивуд - откривателят на Скорсезе и Копола Роджър Корман си отиде на 98 години Пожар избухна в мол във Варшава Пожар избухна в мол във Варшава Няма данни за пострадали
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Жена, всичко поскъпна. Трябва да се къпем заедно, да пестим от ток и вода.
- Аз вече се изкъпах при комшията.
Виц на деня Виц на деня При кардиолога:
- Бай Марине, колко бутилки вино изпиваш на ден?
- Две.
- Как така две, аз нали ти разреших само по една?!?
- Аз ходя и при друг доктор...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Обява:
Изгубена шофьорска книжка на жена ми. Който я намери, да я изгори! Възнаграждение
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори