×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • От 7 юни започва изплащането на пенсиите , обезщетенията за безработица - на 17 юни
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Версия: Грешка на Скатов, а не скъсано въже, довела до смъртта на българския алпинист на К-2


Версия: Грешка на Скатов, а не скъсано въже, довела до смъртта на българския алпинист на К-2
Предполага се, че сливналията не е преценил ситуацията правилно и това е причината за падането, съобщиха от непалската агенция-организатор на експедицията
Тема в развитие
Истината за смъртта на Атанас Скатов: Разказ на последния алпинист, видял българина (ВИДЕО) Годеницата на Атанас Скатов с емоционални думи: Нямах право да те спра, ти принадлежиш на своята кауза! Последната снимка и последният разговор на Атанас Скатов час преди планината да го приюти във вечността Бургаският планинар Димитър Костов за Атанас Скатов: Не го харесваха, защото беше успешен Кой беше Атанас Скатов, първият българин, изкачил седемте континентални първенци Версия: Грешка на Скатов, а не скъсано въже, довела до смъртта на българския алпинист на К-2 ООН отчете рекордно покачване на цените на храните Трагедия! Откриха тялото на Атанас Скатов, паднал нелепо при спускането от К-2 Извънредно! Алпинистът Атанас Скатов е паднал при спускането от Лагер 3 на К2, издирват го Алпинистът Атанас Скатов с международен приз за мир Алпинистът Атанас Скатов в Бургас: Догодина може да приключа Хималайската корона
виж още
скрий
05 Февруари 2021, Петък, 13:41 ч.
Автор: Флагман.БГ

42-годишният Атанас Скатов загина по-рано днес при спускане от Лагер 3 към Базовия лагер, падайки от 150 метра височина

Смъртта на Атанас Скатов не е причинена от скъсване на въже, а вероятно е настъпила вследствие на негова грешка. Това съобщиха в Twitter от пакистанската агенция, която обслужва експедицията - Alpine Adventure Guides. Тялото на българският алпинист е било транспортирано до Скарду с хеликоптер, в който се е возела и годеницата на Скатов, която е била с него в Базовия лагер. Предполага се, че Скатов се е изпуснал и затова е паднал от височина близо 150 метра при слизането от Лагер 3 към Базовия лагер в подножието на К-2.

Както Флагман.БГ съобщи инцидентът с българския алпинист се случи около 11 ч. българско време, а тялото му бе открито преди около час от пакистански военен хеликоптер след сравнително кратко издирване. Скатов и още 20 негови колеги вчера се изкачиха от Базовия лагер до Лагер 3, който се намира на 7300 метра височина. Същата нощ от там те трябваше да започнат щурмът си към К-2. Заради лошите метеорологични условия обаче организаторът на експедицията съобщи, че атаката се прекратява и започва слизане обратно.

Точно по време на спускането към Базовия лагер българският алпинист изглежда е допуснал фатална грешка, която е довела до падането и смъртта му. 

Кой беше Атанас Скатов и защо бе сочен за един от най-големите феномени в българския алпинизъм - очаквайте след малко във Флагман.БГ
 


В категории: Животът


13
Коментара
13
Коментара по темата
13.
До Гошо
06.02.2021 22:42:56
1
0
Ти колко 8 хилядника имаш изкачени?
12.
До 10 Гошко
05.02.2021 21:35:47
1
0
ми то що не си намериш спонсори мойто момче? Нали е много лесно? Айде намери спонсори да си следваш мечтите. Като си много отворен що не си купиш един пистов мотор и да ходиш да обикаляш и да казваш че ще се състезаваш и да ти станат спонсори да видим ще ти вържат ли.
11.
Ъ
05.02.2021 17:32:35
0
7
Майната ви на всички! Правил е това, което му харесва. Едва ли занимавайки се с това е искал или му е пукало на кой ще му е мъчно за него, ако умре, освен неговите близки. Оставете човека на мира.
Светлина по онзи път. Заедно с Боян.
10.
Гошо
05.02.2021 17:12:52
5
2
Изобщо не споря - правил е това, което иска, и загина като истински алпинист (какъвто не беше), за което чест и почитания.
Като него има много, включително и българи, които просто не обичат да се афишират и съзнават, че това което правят е височинен туризъм, а не алпинизъм.

Скатов обаче тръбеше наляво и надясно колко е велик, как в България никой не разбира от алпинизъм и колко много е постигнал, а всъщност харчеше парите на спонсорите си за височинни разходки. Няма нито едно записано спортно постижение. Писах го и под другата статия: един от спонсорите на последната му експедиция беше Община Варна (откъде накъде?) - та, с парите на варналии изкара повече от месец в базовия лагер под К2 и си заведе дори гаджето за компания.

В алпийските форуми всички предупреждавахме, че това не е лъжица за неговата уста, а след като замина се молехме да се върне жив и здрав, колкото и да не ви се вярва. Сега ще го превърнат в незаслужен герой, какъвто не е.
9.
До 1
05.02.2021 16:47:54
2
4
Гошо,много от тези дето разбираха го чакат там “ГОРЕ” и то без неговите постижения.Правел е това което харесва въпреки риска.
8.
Читател
05.02.2021 15:15:00
0
6
Бог да го прости!
7.
Караибрахим
05.02.2021 14:46:54
3
9
Колко още трябва да умрат по този нелеп начин,за да престанат да ги спонсорират и насърчават
6.
Хм
05.02.2021 14:46:17
0
10
Аз вярвах, че ще успее да сбъдне целите си.К2 явно наистина е най- смъртоносен.Мир на душата му и сили за близките!
5.
Караибрахим
05.02.2021 14:43:32
5
6
Медиите също носят огромна вина,като постоянно говорят за тези хора и по този начин ги насърчават ,кой по дяволите го интересува дали е изкачил К2,никой да не го е изкачвал бих разбрал,но вече сме 21 век,тези върхове са изкачвания и изкачвани
4.
Няма значение...
05.02.2021 14:42:25
1
11
Който и да е бил, вече няма никакво значение. Такива хора, любители на силните усещания, постоянно си играят с най-ценното, дадено им - а именно живота. И, често пъти го губят точно заради това. Жалко, много жалко!!! :((
3.
феномен
05.02.2021 14:21:52
3
5
Ама мъртъв :)
2.
Пешеходец
05.02.2021 14:20:47
2
22
Алпинизъм е най-трудния начин да стигнеш до място, където нямаш никаква работа! Бог да го прости!
1.
Гошо
05.02.2021 13:47:53
3
11
Да почива в мир. За съжаление се случи точно това, за което всички го предупреждаваха - надцени се много сериозно. Флагман - като една сериозна медия вземете мнението на истински алпинисти - защо Атанас Скатов беше височинен турист и никой, който разбираше не го взимаше насериозно.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Лекарският съюз с предложение за промени в заплатите на медиците Лекарският съюз с предложение за промени в заплатите на медиците В досега действащия КТД се предвиждаше основното възнаграждение на лекар без специалност да е 2000 лв Председателят на ДПС и водач на листата в Благоевград Делян Пеевски посети Рибново Председателят на ДПС и водач на листата в Благоевград Делян Пеевски посети Рибново Винаги може да разчитате на моята подкрепа и на ДПС, обърна се Пеевски към местните Порой и градушка! Ето къде у нас ще е страшно утре (КАРТА) Порой и градушка! Ето къде у нас ще е страшно утре (КАРТА) През следващото денонощие през страната ще преминава студен атмосферен фронт Четири коли и камион се удариха на АМ „Тракия”, има пострадали Четири коли и камион се удариха на АМ „Тракия”, има пострадали Четирима души са ранени Тричленно семейство да си приготви от 2000 до 7000 лева за седмица на морето Тричленно семейство да си приготви от 2000 до 7000 лева за седмица на морето От началото на юни до към 20-25-ти цените са 43 евро на човек на ден All inclusive. После вече стават 51-53 евро за юли и август, казват хотелиери Би Би Си: Ружа Игнатова е плащала по 200 бона на месец на Таки за охрана Би Би Си: Ружа Игнатова е плащала по 200 бона на месец на Таки за охрана Христофорос Аманатидис е кръстник на дъщерята на най-известната измамничка Пиян шофьор заби колата си в чадъра на магазизин в Черноморец Пиян шофьор заби колата си в чадъра на магазизин в Черноморец Дрегерът му посочил 1,89 промила алкохол в кръвта Този актьор най-накрая показа дъщеричката си Този актьор най-накрая показа дъщеричката си Малката Алина е на 8 месеца и навръх 1 юни Ненчо Балабанов се престраши да покаже момиченцето Премиерът води турския посланик и четирима министри на ГКПП-Малко Търново Премиерът води турския посланик и четирима министри на ГКПП-Малко Търново Целта е да се обсъдят и решат възникналите проблеми с преминаването на границата, които предизвикват затруднения за пътуващите и търговията между двете страни Ето я програмата на първия Черноморски международен литературен фестивал в Бургас Ето я програмата на първия Черноморски международен литературен фестивал в Бургас В рамките на трите дни на фестивала ще има 3 литературни четения, няколко професионални срещи, посветени на преводите, книгоиздаването и литературните контакти между страните  
Заради честите инциденти - ще седим залепени за седалките по време на полет Заради честите инциденти - ще седим залепени за седалките по време на полет По-често опасно друсане заради промени в климата Първата жена президент на Мексико е с български корени Първата жена президент на Мексико е с български корени Те бягат от България в началото на 1940-те, за да избягат от Холокоста Най-малко 14 души пострадаха от мълния в Чехия Най-малко 14 души пострадаха от мълния в Чехия  Пет деца са сред ранените Ще приеме ли "Хамас" планът на Байдън за примирие в Газа? Ще приеме ли "Хамас" планът на Байдън за примирие в Газа? Израел също не е дал официален отговор Гришо бори историята, класира се на четвъртфинал на "Ролан Гарос" Гришо бори историята, класира се на четвъртфинал на "Ролан Гарос" Тенисистът ни победи световния номер 8 Хуберт Хуркач Нацепен охранител изрита мъж в главата пред погледа на детето му Нацепен охранител изрита мъж в главата пред погледа на детето му   Пострадалият пътувал с половинката си и детето им с фолксваген Китай се опитва да провали мирната конференция, избухна Зеленски Китай се опитва да провали мирната конференция, избухна Зеленски Китай, който предложи свой мирен план за конфликта, смята, че все още не са налице подходящи условия за неговото уреждане Турските власти арестуваха двама заради рухналия блок в Истанбул Турските власти арестуваха двама заради рухналия блок в Истанбул Загина един човек, а осем души са ранени Лъсна таен чат на ергенът Алек, няма да повярвате Лъсна таен чат на ергенът Алек, няма да повярвате От дискусията за Ергенът Алек става ясно не само, че той е бил наясно със ситуацията и с девойките в шоуто от самото начало, но и това при коя искал да бъде точно Тя е 46 години, а изглежда на 20 Тя е 46 години, а изглежда на 20 Мария Илиева е в страхотна форма
Владимир ЧУКОВ, анализатор Владимир ЧУКОВ, анализатор В Москва искат идването на Тръмп, в Техеран искат точно обратното Виц на деня Виц на деня - Сийке, какво ново?
- Най-после моят спря да ми изневерява.
- Така ли?! И от кога?
- Утре стават 40 дни.
Виц на деня Виц на деня - Синът ми е студент, ама едва го издържам!
- Почакай, да завърши, тогава да видиш, инженер как се издържа.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За тези, които обичат слабите и стройни жени - помнете, че дебела змия няма!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори