×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Дрогиран шофьор рани французи


10 Декември 2020, Четвъртък, 20:40 ч.
Автор: Флагман.БГ

Предстои делото да продължи в съда

Районна прокуратура – Петрич е предала на съд В.Н. от с. Тополница по обвинение за причинени наранявания на двама французи.

Обвиняемият Н. (на 31 години) многократно нарушавал правилата за движение по пътищата. Към м. май 2020 г. спрямо него били съставени 12 акта за установяване на административни нарушения, съответно издадени наказателни постановления за нарушения на ЗДвП. Наред с тях му били наложени 24 глоби с фиш, както и една заповед за прилагане на принудителни административни мерки.

В началото на 2020 г. мъжът закупил автомобил джип „Инфинити“. МПС било регистрирано като товарен автомобил, въпреки че не отговаряло на законовите изисквания за тази категория.

На 14.05.2020 г. около обяд обвиняемият В.Н. шофирал колата си по пътя от Благоевград за Петрич. Движел се с превишена скорост от 117,88 км/ч, при максимално разрешена 90 км/ч. Времето било ясно, сухо, с отлична видимост. Наближавайки участъка от пътното плато преди ЖП прелеза, пред него нямало други автомобили. Без абсолютно никаква обективна и видима причина водачът на джипа навлязъл в насрещната лента за движение и продължил да се движи по нея.

По същото време, но в обратна посока, с лек автомобил м. „Ленд Роувър“, пътувала съпружеска двойка - френските граждани Т.Д. и С.Д. Чужденците от няколко години пребивавали в Петрич. В този ден колата шофирал мъжът, като С.Д. се возела на предната седалка до него. Водачът – Т.Д., мигновено възприел опасността пред себе си, идваща от движещия се с бърза скорост срещу него автомобил на обвиняемия. Започнал да извършва спасителни маневри - намаляване на скоростта и изтегляне вдясно към банкета. Въпреки това, поради повдигната тревна площ с бордюр от дясната страна, колата му не могла да напусне пътното платно, за да предотврати удара с насрещно движещото се МПС.

Тези обстоятелства по никакъв начин не повлияли на обвиняемия В.Н., който не предприел никакви действия за коригиране на движението си – нито намалил скоростта, нито дори се опитал да се върне в своята лента. В резултат на това последвал челен удар между двата автомобила.

Чуждите граждани успели да излязат от автомобила си. Същото направил и В.Н., като веднага след това легнал на земята, като бил в съзнание. Другият водач, участник в ПТП, му дал вода.

След подаден сигнал на местопроизшествието пристигнали полицейски автопатрул и линейки. Пострадалите – В.Н. и С.Д., били транспортирани до болнични заведения. На медицинските лица било разпоредено извършване на изследвания на тримата. От обвиняемия била взета кръвна проба, като той отказал да предостави такава от урина. Поради тази причина полицейски служител го посетил в хирургично отделение и направил тест за употреба на наркотични вещества с техническо средство. Той показал положителна реакция за употреба на кокаин и опиати.

Впоследствие на полицейските органи била предадена и проба от урина на обвиняемия Н., за която е било установено, че е компрометирана. В хода на разследването е била извършена допълнителна химикотоксикологична експертиза на кръвната му проба. В резултат на имуноаналитични изследвания и доказателствени анализи е било констатирано наличието на бензоилекгонин - основен метаболит на кокаин, както и присъствие на наркотични вещества от групата на опиатите - морфин и кодеин.

От заключението на съдебномедицинската експертиза е видно, че в резултат на ПТП С.Д. получила счупване на лъчевата кост на дясната ръка и контузия в областта на гръдния кош. На съпруга й – Т.Д., било причинено телесно увреждане в дланната кост и контузия в поясната област.

Предстои делото да продължи в съда.


В категории: Темида


Коментари
Флагман.БГ Никой не може да устои на тези бабини сиренки Никой не може да устои на тези бабини сиренки 13/05/2024, Понеделник 11:59 0
Флагман.БГ Изчислиха колко струва абитуриентския бал Изчислиха колко струва абитуриентския бал 13/05/2024, Понеделник 10:37 3
Флагман.БГ Любов за Телеца, получава и енергия за лечение Любов за Телеца, получава и енергия за лечение 13/05/2024, Понеделник 05:21 0
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Започва полицейска акция по пътищата у нас, за какво ще следят униформените Започва полицейска акция по пътищата у нас, за какво ще следят униформените В рамките на акцията ще бъдат разположени допълнителни полицейски екипи в районите на конфликтни участъци с концентрация на ПТП Младият мъж, загинал при тежката катастрофа, е син на служителка на КАТ Младият мъж, загинал при тежката катастрофа, е син на служителка на КАТ Рейндж Ровърът, който се превърна в ковчег за двама млади пловдивчани, се е движел с близо 200 км/час Чудовищно:  Жени, момичета и деца стават "материал" в порно чатове на Телеграм Чудовищно: Жени, момичета и деца стават "материал" в порно чатове на Телеграм Те са обявени като леки и телефонните им номера са разпространени сред десетки хиляди души Д-р Тихомира Георева, гастроентеролог и диетолог: Как сравнително бързо да се справим с проблема ,,хем гладен, хем дебел” Д-р Тихомира Георева, гастроентеролог и диетолог: Как сравнително бързо да се справим с проблема ,,хем гладен, хем дебел” Специалистката ще преглежда на 19 май, неделя, в ДКЦ „Бургасмед” Изчислиха колко струва абитуриентския бал Изчислиха колко струва абитуриентския бал Оказва се, че разходите за момичетата са почти два пъти по-големи от тези за момчетата 9 арестувани за купуване на гласове в Бургас още на старта на кампанията 9 арестувани за купуване на гласове в Бургас още на старта на кампанията Иззети са списъци с имена, като жителите на квартала са принуждавани да гласуват за определен кандидат и определена партия, каза прокурор Маркова Петима задържани при акция срещу купения вот в Бургас Петима задържани при акция срещу купения вот в Бургас Една от схемите е за опрощаване на дългове срещу гласуване за определена политическа сила или кандидат Майката на Атанас Градев съкрушена от мъка, настоява за доживотна присъда за убиеца Омар Майката на Атанас Градев съкрушена от мъка, настоява за доживотна присъда за убиеца Омар Не е знаел какво идва срещу тях, каза бащата на доблестният полицай, който с колега си Йордан Илиев от Бургас, загина, пометен от автобус, пълен с мигранти Скъпа кола осъмна без гуми и джанти Скъпа кола осъмна без гуми и джанти Щетите са за над 20 000 лева Арестуваха собственика на оръжието, с което синът на Явор Божанков простреля друго дете Арестуваха собственика на оръжието, с което синът на Явор Божанков простреля друго дете  Разследващите работят се по всички възможни версии за нелепия инцидент
Пребиха Стив Бушеми в центъра на Ню Йорк Пребиха Стив Бушеми в центъра на Ню Йорк Актьорът е бил приет в болница 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани Звучи невероятно, но според украински анализатори, руснаците сами са си го взривили, а в същото време Путин уволни военният министър  Любов за Телеца, получава и енергия за лечение Любов за Телеца, получава и енергия за лечение Хороскоп за деня – 13 май 2024, понеделник Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Американското списание „Форбс“ пише, че руската офанзива била фалшива, но шест села паднаха за 24 часа в ръцете на окупаторите Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Поради объркването на жената вече не се изплащали обезщетения, за да се грижи за своя съпруг с увреждания Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония  Пътят към ЕС минава през изпълнение на Преспанското споразумение, напомниха в Атина на Скопие след гафа на Гордана Силяновска Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина 62-годишният мъж страдал от тежко бъбречно заболяване Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим  Григор Димитров обаче изстрада победата си, след като стъпи накриво още в първия сет и доигра мача на куц крак Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Възпитаниците на Луис Енрике вече си осигуриха 12-ата титла Почина легенда на Холивуд - откривателят на Скорсезе и Копола Почина легенда на Холивуд - откривателят на Скорсезе и Копола Роджър Корман си отиде на 98 години
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Жена, всичко поскъпна. Трябва да се къпем заедно, да пестим от ток и вода.
- Аз вече се изкъпах при комшията.
Виц на деня Виц на деня При кардиолога:
- Бай Марине, колко бутилки вино изпиваш на ден?
- Две.
- Как така две, аз нали ти разреших само по една?!?
- Аз ходя и при друг доктор...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Обява:
Изгубена шофьорска книжка на жена ми. Който я намери, да я изгори! Възнаграждение
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори