×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ковид-19 порази и Стефан Софиянски, бившият кмет е в тежко състояние


Ковид-19 порази и Стефан Софиянски, бившият кмет е в тежко състояние
Стефан Софиянски бил диагностициран с Ковид-19 преди десетина дни
04 Декември 2020, Петък, 15:40 ч.
Автор: Флагман.БГ

69-годишният политик е отказал да бъде приет в болница, наел е лекар и медицинска сестра да се грижат за него и съпругата му

 

Бившият кмет на София Стефан Софиянски е поразен от Ковид-19, състоянието му не е добро, но той не е приет в болница, а се лекува в домашни условия, осигурявайки си лекар от ВМА и медицинска сестра за денонощно наблюдение.Съпругата на Софиянски - Алиса също е болна от коронавирус, твърди вестник Уикенд.

Стефан Софиянски бил диагностициран с Ковид-19 преди десетина дни. В първите дни заболяването при него и съпругата му протичало без симптоми, само със суха кашлица и загуба на обоняние.

Впоследствие обаче картината и при двамата се влошила драматично.69-годишният Софиянски не можел да диша и се наложило поставянето на кислородна маска в дома му. Уплашен за състоянието и живота му, близък доктор спешно организирал постъпването на бившия кмет във Военна болница. Оказало се обаче, че там места няма и че популярния политик трябва да бъде настанен в болнична стая с още дузина пациенти.

„Спешно пробвахме да го настаним в Правителствена болница, където също има разкрито отделение за болни от коронавирус. Стефан обаче изненадващо отказа да влезе в болница въпреки критичното си състояние. Той беше на мнение, че може да пребори болестта и в домашни условия, без да се налага да заема болнично легло с връзки“, коментирал дългогодишен сподвижник на популярния политик.

Така първия етаж на семейната къща на Стефан Софиянски спешно бил преоборудван в полева болница, а негови приятели – лекари се редуват и до днес на смени, за да наблюдават състоянието му. Според близки до политика с неизменна усмивка, той вече е преживял най-тежката криза, но състоянието му все още е тревожно. Подобна е клиничната картина и при Алиса Софиянска.

„И двамата са над средната възраст и не е невъзможно да се появят усложнения. Вследствие на заболяването, Стефан е отслабнал с 10 кила и е кожа и кости“, е лаконичния коментар на медицинските лица.

Стефан Софиянски и съпругата му Алиса преживяват трудна година. Още през януари тъстът на бившия кмет на София Васил Божков си има проблеми с правосъдието. По-късно МВР арестува зетят на Софиянски – Антон Божков, но съдът го пусна под гаранция от 1 млн. лв.

Тази есен пък Ива Софиянска, дъщерята на бившия кмет и служебен премиер на България, бе свалена от екран от Нова тв, където водеше светско предаване през последните години. Трагичните събития в семейството на Стефан Софиянски се допълват и от постъпването на 97-годишната му майка Елена в болница в началото на 2020 г. Тогава достолепната дама падна на стълбите и дълго време се възстановяваше във ВМА.

 


В категории: COVID-19


Флагман.БГ Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Роберт Фицо вече разговаря с лекарите 21/05/2024, Вторник 07:13 1
Флагман.БГ 4-те най-често срещани лъжи преди секс 4-те най-често срещани лъжи преди секс 20/05/2024, Понеделник 22:00 2
13
Коментара по темата
13.
Дидо
07.12.2020 15:18:02
1
2
"...първия етаж на семейната къща на Стефан Софиянски спешно бил преоборудван в полева болница, а негови приятели – лекари се редуват и до днес на смени" БОЖЕЕЕЕ,прибери си вересиите,много МОЛИМ!!!
12.
пророка
07.12.2020 14:18:03
0
3
Богат ТРУП
11.
Цветан 7ап
07.12.2020 00:09:37
3
4
Стефчо,
Дано оздравееш, че си богат
10.
Kiro
05.12.2020 07:14:56
1
6
Да го Доха
9.
Бай Ганьо
04.12.2020 20:47:47
2
36
Няма медици които да лекуват болните, но при Софиянски се изреждат да ги лекуват.
Всички сме равни, но някои са по-равни от други!
8.
ДА МРЕ!
04.12.2020 19:25:42
14
8
ДА МРЕ!
7.
????????????
04.12.2020 17:34:08
10
15
После защо през 44та народа му писнал и ги вкарал в лагерите ?!
6.
Freeman
04.12.2020 17:32:28
5
38
Вие не разбрахте ли, че за мутрите политици на власт винаги е осигурено първокласно лечение. Сигурно му преливат плазма денонощно, без да му се налага да проси във Фейсбук. А дори и изкарали го хора, които искат да дарят кръв не могат да го направят, защото държавата така е организирала нещата, че дори и при сигурни симптоми и положителен антиген, пак трябва да платиш от джоба си 120 лева.
Мутренска държава.
5.
пенсионер
04.12.2020 17:28:31
7
33
Бог бави но не забравя Той всичко вижда Рано или късно всеки ще си получи заслуженото .
4.
TNT
04.12.2020 17:24:11
3
14
Ако Мохамед не отиде до планината ! То планината отива до Мохамед.
3.
Комунист
04.12.2020 17:16:13
4
47
Народа умира през болниците, по улиците, в линейките без да му оказват никаква помощ лекарите капиталисти, този болницата отиде при него. Ааааах м.....
2.
дааа
04.12.2020 17:13:53
2
51
Малко ли краде, може да си позволи и цялото ВМА да извика да дежури в тях.
1.
Гражданина
04.12.2020 17:01:37
5
32
Оня гледа от горе и не забравя!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Очаква ни лято, изпъстрено с фестивали и събития, ето защо да изберете Южното Черноморие Очаква ни лято, изпъстрено с фестивали и събития, ето защо да изберете Южното Черноморие Южното Черноморие, освен богато културно-историческо наследство, притежава и изключително красива природа – едни от най-красивите плажове Пепи Усмивката стреля по зет си и запали дома на сестра си Пепи Усмивката стреля по зет си и запали дома на сестра си Той е затворник, сега е върнат в килията и го чакат нови обвинения „Битката на мозъците“ отново ще срещне най-знаещите ученици и студенти в Бургас, включете се в големия куиз „Битката на мозъците“ отново ще срещне най-знаещите ученици и студенти в Бургас, включете се в големия куиз Третото издание на големия младежки бургаски куиз „Битката на мозъците“ ще се проведе на 27 май в Международен конгресен център – Бургас ЦИК пак забрани представянето на резултатите от вота преди края на изборния ден ЦИК пак забрани представянето на резултатите от вота преди края на изборния ден Могат да бъдат анкетирани само вече гласували избиратели Забъркай тази вкусотийка с яйца и зелен лук, всички ще лапат и ще искат още Забъркай тази вкусотийка с яйца и зелен лук, всички ще лапат и ще искат още Ето я рецептата НАП тръгна по петите на производителите на череши НАП тръгна по петите на производителите на череши Те трябва да декларират реколтата си Министър Цоков проговори за гафа с матурите по английски език в Бургас, записът бил добър Министър Цоков проговори за гафа с матурите по английски език в Бургас, записът бил добър Заради проблеми с разпечатване на ПДФ файлова пък всички зрелостници ще получат като бонус 4 точки на изпита по български език  Жандармеристи пазят пътници от пияници и скитници в нощните влакове, но мъж преби кондуктор Жандармеристи пазят пътници от пияници и скитници в нощните влакове, но мъж преби кондуктор Началникът на сигурност БДЖ Тодор Тодоров разкри, че нападателят, който крещи, че е с жълта книжка, е рецидивист  Ще пуснат ли тъщата на убития Пейо Пеев на свобода Ще пуснат ли тъщата на убития Пейо Пеев на свобода Апелативният съд гледа мярката й Почитаме светците Константин и Елена Почитаме светците Константин и Елена  Днес в Странджа нестинарите ходят по огън с техните икони в ръце
Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Състоянието на простреляният словашки премиер се подобрява Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Шер потвърди, че преди е отхвърляла ухажвания от Елвис Пресли, защото е била "нервна" заради репутацията му Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 68-годишният Мохбер оставаше в сянка в сравнение с други политици от иранската шиитска теокрация Мисис Бургас 2024  организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Мисис Бургас 2024 организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Ще се радвам да видя много усмивки и подкрепа за нашата инициатива, каза тя Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Въвежда се нова организация Русия връща корекомите Русия връща корекомите Във валутните магазини ще може да пазаруват само дипломати и чужди граждани Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Инфекцията с парвовирус В19 е неразличима от други леки заболявания Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Тодор Чалъков-Куката, Петко Караилиев-Чеченеца, Даниел Йорданов – Емили Тротинетката и соченият за техен съучастник Стоян Карапанов отричат умишлено да са искали да унижат 18-годишния тогава Денислав Делчев Почина един от създателите на Бийтълс Почина един от създателите на Бийтълс Емблематичен музикант, който помогна на легендарната група Бийтълс, издъхна на 86 години ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС Причината е високият дълг на страните-членки, това застрашава икономиката им
Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Всички зрелостници ще получат точките от проблемната задача в матурата по БЕЛ Виц на деня Виц на деня Дете към майка си:
- Не ме целувай пред градината, че имам гадже.
- И как се казва?
- Рая.
- Какво стана с Никол?
- Болна е.
Виц на деня Виц на деня - Докторе, много ме сърби между пръстите на краката! - оплаква се девойка.
- Между кои по-точно? - пита лекарят.
- Между двата палеца.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Само една сричка казана в Гражданското... и вече си женен.
Само едно име казано насън... и си разведен...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори