×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Първо във Флагман.бг! До дни ще решат проблема с недостига на легла за болни от К-19


Първо във Флагман.бг! До дни ще решат проблема с недостига на легла за болни от К-19
Линейките трябва да влизат откъм сервизния заден вход за отделението К-19 във Военна болница, за да не се смесват потоците към поликлиниката
03 Ноември 2020, Вторник, 14:26 ч.
Автор: Светлозария КИДЕРОВА, снимки: Иван КОЛЕВ

Екип на Флагман.бг влезе в базата на бившата Военна болница, където обстановката ще изглежда дори луксозна

До броени дни в Бургас ще заработи ново COVID отделение, което в първите дни ще бъде оборудвано с 30 легла, по 5 във всяка стая. Днес следобед здравният министър проф. Костадин Ангелов ще дойде лично да инспектира състоянието на болничната база в Бургаска област, тъй като половинмилионното население тук е изравнено с това на Пловдивска област, а не достигат свободни места. COVID отделението е ситуирано в района на бившата Военна болница, днешен ДКЦ „Св. Георги Победоносец” в жк. „Братя Миладинови”.

Входът към него обаче няма да е свързан с парадния вход на болницата, който е откъм ул. „Ванче Михайлов”, а откъм задната част, известна като място за снабдяване и сервиз. До този момент в това задно крило се помещаваха кабинети и болнични стаи на отделението по Онкология на частната УМБАЛ „Дева Мария”, обслужваши пациенти предимно на химиотерапия. В същото крило се намират и други отделения на държавната болница, която е на подчинение на Военното министерство. Те ще бъдат отцепени.

Здравният министър тръгва спешно за Бургас заради кризата с Covid-19 и недостига на легла

Входът е неугледен и е откъм глухата улица, за да не се смесват болните с К-19 с потока
от парадния вход на ДКЦ "Св. Георги Победоносец"

Екип на Флагман.бг видя току-що трескавата подготовка за визитацията на министъра следобед. Тук той ще завари условия, близки до лукса. Собственикът на УМБАЛ „Дева Мария” Семир Абу Мелих е гарантирал, че ще осигури специалисти и сестрински персонал, който болезнено не достига в Бургаска област.

Както Флагман.бг писа през миналата седмица – ситуацията в региона е изключително усложнена – поради отказа на болниците да приемат пациенти с влошено здраве и положителен PCR тест и изпратени за хоспитализация от личния лекар.

Хора, спрете критиките към лекарите и сестрите на УМБАЛ-Бургас, изнемогват и ще ги загубим!

Редакцията разполага с достоверна информация, че в средата на миналата седмица Областният кризисен щаб е получил оставката на най-важния ръководен кадър по специалността „Инфекциозни болести” – началникът на бургаското отделение д-р Иван Йотов. Към момента д-р Йотов продължава да работи по 12 часа – без почивка, заедно с колежката си в отделението д-р Ростислава Кръстева и двама специализанти. Екипът му, в т.ч. и сестринският персонал, са пред изчерпване на психическите и физическите им сили. Той е останал на поста си след дълго увещаване от страна на Областния кризисен щаб и под условие, че екипът му няма да търпи повече неоправдани критики от близки на техни пациенти.

Линейки на УМБАЛ "Дева Мария" прибират оборудване за химиотерапия и
носят нови легла и завивки за стаите

Истината е, че палеативни мерки за разкриване на болнични легла в отделения на всички болници, с изключение само на две общински, са взети, но липсва реална информация къде и как работят - дали приемат болни в първоначален стадий или лекуват настъпилата вече бронхопневмония, дали имат реално интензивен сектор за тези, които се нуждаят от тесни специалисти по реанимация.

Оборудването е съвсем ново
В стаите има по 5 легла, но сега е важно да не се връщат пациенти,
 нуждаещи се от хоспитализация 

Има идея да заработи Единен информационен център за свободните легла, който представлява компютърно приложение и е разработка на собственика на УМБАЛ „Дева Мария” Семир Абу Мелих. Това е и една от причините днес следобед здравният министър да дойде в Бургас. Той ще иска да види на място как работи този Информационен център и дали е реално ефективен, за да се приложи на национално ниво.

По неофициална информация Абу Мелих вече е получил готовата разработка и е бил готов да я демонстрира. Това обаче не означава, че ще става ясно в кои болници в какво точно състояние са пациентите, постъпили с положителен PCR тест.

От 1 юли НЗОК плаща по 1200 лева клиничната пътека за коронавирус. Тя включва и провеждане на PCR тест при приема в болницата, макар че тестването за коронавирус при хоспитализацията не е задължително, защото в повечето случаи пациентът вече идва с направен такъв. Парадоксът е, че за лечение на бронхопневмонията клиничната пътека струва 776, 70 лева, а това състояние всъщност е тревожното и е вследствие на усложненото състояние на пациента с коронавирус.

За да има някакво удовлетворение и чувство за справедливост у работещите на първа линия лекари и мед.сестри, се очаква до дни БЛС и НЗОК да стигнат до споразумение за драстично повишаване на цената на клиничната пътека за лечение на коронавирус – обсъждана е сума, близка до 2300 лева. При това положение собствениците на болници, разполагащи с информацията, достигнала до Флагман.бг, са оправдани да бързат с формирането на COVID отделения.


В категории: COVID-19


Флагман.БГ По какво личи, че той не би ви изневерил По какво личи, че той не би ви изневерил 12/05/2024, Неделя 22:00 1
Как се забавляват зодиите
Как се забавляват зодиите 12/05/2024, Неделя 21:20 0
Флагман.БГ Голям успех за куклени актьори от Бургас Голям успех за куклени актьори от Бургас 12/05/2024, Неделя 19:15 1
9
Коментара по темата
9.
Съвет
03.11.2020 19:04:49
2
3
Сега е момента да вкарате студентите по медицин на първа линия,да може старите доктори да ги обучат,в битка ставаш най-силен и най-можещ.
Поздрави!
8.
Позор!
03.11.2020 19:02:33
1
1
По пет човека в стая! Като гледам снимките как са ги наблъскали, все едно е казарма, а не болница. Тези стаи са предвидени за 3 легла, ясно се вижда. Това ли са добри условия за лечение? Срам! Бързат да се покажат пред тъпия министър, не мислят за хората, които ще натъпчат по петима в тези малки стаи. Корнелия Нинова с още четирима ли е в стая?
7.
Николов
03.11.2020 18:35:16
0
3
До кога Дебелия полицай от Сигма ще паркира на изхода от Бургас посока Средец.Има знак забранено паркирането.От двулентов път става едно лентов с предпоставки за ПТП.Защо Колегите от комплекса не спрат тази порочна практика?
6.
gradski
03.11.2020 16:15:08
0
8
Отговорния зам кмет би следвало да си поеме отговорността за некъдърната подготовка на системата.
5.
До Днеско
03.11.2020 15:36:42
0
7
Кой се опитвате да критикувате и на кой си го изкарвате са две различни неща, те лекарите го разбират, но не са длъжни да го търпят и си напускат.
4.
Днеско
03.11.2020 15:11:44
2
9
До 2: По изборите, бе човек! Нали сме демократи! Няма да се избиваме по улиците, я! Сега главната цел е да оцелеем. А той каквото си е заслужил ще го получи през март.
3.
Семи
03.11.2020 15:00:53
1
8
Охааа 2300 лв, ммммм
2.
Pidal
03.11.2020 14:50:26
2
19
До 1
А кога ще сменяме този който ги назначава тези некадърници? Главния некадърник кога?
1.
Днеско
03.11.2020 14:42:43
4
27
Не критикуваме работещите лекари, а кьопавите им и некадърни началници, алчни за пари! Предложение до здравния министър: Да бъдат сменени управителите на държавните и общински болници в Бургас за некадърност, некомпетентност и немърливост!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
По какво личи, че той не би ви изневерил По какво личи, че той не би ви изневерил Партньорът ви е доказал, че няма от какво да се притеснявате, когато не сте заедно. Установили сте дълбоко доверие помежду си 4 грешки в любовта, които неуверените хора правят 4 грешки в любовта, които неуверените хора правят Концентрирате се върху собствените си емоции Двуметров хищник се появи в Черно море, Чикагото от „Ченгене Скеле“ изкара грубера най-вкусната риба Двуметров хищник се появи в Черно море, Чикагото от „Ченгене Скеле“ изкара грубера най-вкусната риба  90 на сто от обитателите на рибарското селището не са чували за нея, но Георги Димов е ловял 400-килограмови екземпляри в океана Как се забавляват зодиите Как се забавляват зодиите Водолеите обичат общуването, а Близнаците обичат шумните забавления в многолюдна компания Хаос на гарата в Карнобат, 20 пътници мизерстват Хаос на гарата в Карнобат, 20 пътници мизерстват Как може след 4 години ремонт, гарата все още да няма  нито едно електронно табло  показващо пристигащите и заминаващите влакове, вайка се един от потърпевшите  Такъв крем с маскарпоне и ананас не сте яли Такъв крем с маскарпоне и ананас не сте яли Вижте рецептата Убедителни причини защо е добре да се разходим след вечеря Убедителни причини защо е добре да се разходим след вечеря Кратка разходка след последното ви хранене има много положителни ефекти върху  тялото и ума Министърът на туризма във възторг от кметовете на Бургас и Поморие, подкрепя ги за летището в Сарафово Министърът на туризма във възторг от кметовете на Бургас и Поморие, подкрепя ги за летището в Сарафово Идеята им за подпомагане на полетите може да доведе до целогодишен характер на туристически поток към страната ни, коментира Евтим Милошев Скандал с романа на годината! Елена Алексиева върна наградата Скандал с романа на годината! Елена Алексиева върна наградата Проблемът е, че Борис Минков, който е редактор на романа, е и член на журито Синът на Явор Божанков в шок след стрелбата, помислил пистолета за играчка Синът на Явор Божанков в шок след стрелбата, помислил пистолета за играчка Прокуратурата във Велико Търново започна разследване, револверът бил отавен без надзор от собственика му
15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани Звучи невероятно, но според украински анализатори, руснаците сами са си го взривили, а в същото време Путин уволни военният министър  Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Американското списание „Форбс“ пише, че руската офанзива била фалшива, но шест села паднаха за 24 часа в ръцете на окупаторите Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Поради объркването на жената вече не се изплащали обезщетения, за да се грижи за своя съпруг с увреждания Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония  Пътят към ЕС минава през изпълнение на Преспанското споразумение, напомниха в Атина на Скопие след гафа на Гордана Силяновска Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина 62-годишният мъж страдал от тежко бъбречно заболяване Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим  Григор Димитров обаче изстрада победата си, след като стъпи накриво още в първия сет и доигра мача на куц крак Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Възпитаниците на Луис Енрике вече си осигуриха 12-ата титла Почина легенда на Холивуд - откривателят на Скорсезе и Копола Почина легенда на Холивуд - откривателят на Скорсезе и Копола Роджър Корман си отиде на 98 години Пожар избухна в мол във Варшава Пожар избухна в мол във Варшава Няма данни за пострадали Русия е открила огромни запаси от нефт и газ в Антарктида Русия е открила огромни запаси от нефт и газ в Антарктида Голяма част от тях са в райони, към които има претенции Великобритания
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Да ти се похваля, наредих пъзела само за 2 дни!
- И какво от това!?
- Ми, на кутията пише - за 3-4 год.
Виц на деня Виц на деня Влиза шефът в офиса, води трима чужденци и казва на секретарката:
- Миме, направи кафета за тия тримата педе*аси!
- Глас от групичката:
- Двама са педе*астите, аз съм преводачът.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Разликата между колата и жената е, че ако чукнат колата ще забележиш...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори