×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Русия разпореди изземване на сметките на Ходорковски, основател на петролния гигант "Юкос"
  • Италианският квартет 40 Fingers идва за първия си концерт в България
  • Лесбийки в сключиха публично символичен брак на покрива на кметството в Тирана
  • Съдът в Хага подготвя заповеди за арест на лидера на "Хамас" и на израелския премиер
  • Георги Иванов-Гонзо е инициирал среща за подобряване на футболната инфраструктура в страната
  • Обвиненият в шпионаж Асанж спечели нова отсрочка от екстрадиция в САЩ
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Местните управници на Несебър впечатлени от размаха на министър Николова, действала компетентно по проблемите на Слънчев бряг


Местните управници на Несебър впечатлени от размаха на министър Николова, действала компетентно по проблемите на Слънчев бряг
Министърът на туризма разговаря близо 2 часа с кмета Николай Димитров и общинските съветници Венелин Ташев и Костадин Нищелков
Тема в развитие
виж още
скрий
21 Октомври 2020, Сряда, 17:00 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Вариантите са два: Курортът да остане държавен, чрез европейски програми и от републиканския бюджет да се търсят средства за обновяването, другият - инфраструктурата да се прехвърли към Общината

 

Министърът на туризма и вицепремиер по икономическата и демографска политика Марияна Николова е приела в кабинета си делегация от Община Несебър за разрешаването на основните проблеми на най-големия български курорт – Слънчев бряг, научи Флагман.бг. С Николова са разговаряли близо два часа кметът  Николай Димитров и общинските съветници Венелин Ташев и Костадин Нищелков, които са членове на преговорната комисия с държавата, получила мандат с решение на ОбС.

Дългогодишният общински съветник Венелин Ташев, който е и най-големият хотелиер на Южното Черноморие, пръв преди два месеца и за пореден път през последните 10 години, изигна  идеята за смяна на модела за управление на държавното „Слънчев бряг“ АД. Именно той потвърди пред Флагман.бг за работната среща с Марияна Николова, от чиято компетентност и дълбоко познаване на материята, са били впечатлени и тримата несебърски управници, считани заедно с председателя на ОбС Румен Кулев и за основните авторитети на местната власт.

„Проведохме ползотворна среща. Подобен разговор по същество с министър от друго правителство или ръководител на ведомство  досега не сме имали. Министър Марияна Николова е изключително компетентна, експертна фигура, която, вижда се, иска реално да реши проблемите в сектора“, каза пред Флагман.бг Венелин Ташев.

Той уточни, че Николова е поела ангажимент в кратък срок да извърши пълен одит на държавното дружество „Слънчев бряг“ АД, което стопанисва курорта и след това да набележи конкретни мерки, които ще обсъдят на следваща среща. Тя ги приела подготвена по темата и с точни предложения.

Един от вариантите е курортът да остане държавен и чрез европейски програми и републиканския бюджет да се търсят средства за обновяването на курорта, а другият - инфраструктурата да се прехвърли на Общината, която да кандидатства по оперативните програми или да тегли дългосрочен кредит, за да я реконструира. 

При всички положения, в рамките на настоящия мандат на това правителство, до края на март 2021 г., ще бъде възложено проектирането, за да се прецени колко средства ще са необходими за ремонта на инфраструктурата в курорта.

„Държавата трябва да реши дали ще си остане стопанин чрез АД-то или ще прехвърли собствеността на курорта към Община Несебър. АД-то няма средства за реализация на сериозни инфраструктурни проекти и неговата роля не е такава. Не може да се продължава по този начин, водещ до тотален упадък в цялостния облик. Ако инфраструктурата остане под контрола на дружеството, държавата ще трябва да намери начин да го подпомогне, защото със собствени средства АД-то не може да направи нищо съществено, не може дори да се издържа.Ние искаме проблемите на курорта да се решат, не настояваме за заличаването на дружеството или за прехвърлянето на инфраструктурата към Общината. Нашата цел е картината да се промени. След вчерашните разговори с министър Марияна Николова съм оптимист“, завърши общинският съветник Ташев  от местна коалиция ССД в Несебър.

Припомняме, че на общинската сесия през август той повдигна темата с проблемите на Слънчев бряг и призова да започнат разговори с държавата по прехвърлянето на инфраструктурата или изясняването на отговорностите, защото в момента всеки прехвърлял отговорността за ремонтите.

„Отиваме при кмета, който казва, че инфраструктурата е на „Слънчев бряг” АД. Срещаме се с изпълнителния директор на дружеството Златко Димитров, който ни обяснява, че данъците ни са събрани от Общината и те трябва да решат проблемите ни. Не може това нещо да продължава, това е хаос, изгонихме туристите! Нямаме тротоари, ужиима синя зона, но не и коли – върху нея са изнесени маси. Това трябва да се прекрати”, каза по време на сесията Ташев.

Месец по-късно бе сформирана работна група, която получи мандат от ОбС Несебър да разговаря с държавата по тази тема. Това е първата среща, скоро се очаква нова такава, на която вече ще бъдат приети ясни стъпки по разрешаването на проблемите.


В категории: Политика


Флагман.БГ 4-те най-често срещани лъжи преди секс 4-те най-често срещани лъжи преди секс 20/05/2024, Понеделник 22:00 0
Топ 4 на най-съблазнителните зодии
Топ 4 на най-съблазнителните зодии 20/05/2024, Понеделник 21:20 0
Рецепта за кюфтета фрикасе
Рецепта за кюфтета фрикасе 20/05/2024, Понеделник 21:00 0
Меню и цени в ресторанта от 80-те
Меню и цени в ресторанта от 80-те 20/05/2024, Понеделник 20:40 9
Флагман.БГ Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 20/05/2024, Понеделник 19:44 0
България Всички новини
Мистериозно изчезна папка със знаково дело от Апелативния спецсъд в София Мистериозно изчезна папка със знаково дело от Апелативния спецсъд в София Бургаският бизнесмен Златко Кънев е натопен от полицай, твърди ключовият свидетел Йордан Стойков от Айтос, заради когото Кънев лежи в затвора 4-те най-често срещани лъжи преди секс 4-те най-често срещани лъжи преди секс Ето кои са те Кога е най-добре да си тръгнем от една връзка Кога е най-добре да си тръгнем от една връзка Ако решите да си тръгнете, направете го безвъзвратно, веднъж завинаги Топ 4 на най-съблазнителните зодии Топ 4 на най-съблазнителните зодии Ето кои са те  Рецепта за кюфтета фрикасе Рецепта за кюфтета фрикасе Вижте как да приготвите вкусен бял сос с кисело мляко за кюфтетата Меню и цени в ресторанта от 80-те Меню и цени в ресторанта от 80-те Направо не е за вярване След 17 години отлична работа! Кметът Димитър Николов се разделя с ключов кадър от своя екип След 17 години отлична работа! Кметът Димитър Николов се разделя с ключов кадър от своя екип Четири дами са подали своите документи за директор на Дирекция "Образование" в Община Бургас, конкурсът е на финала Военната прокуратура наема геодезисти да разследват тежката катастрофа с автомобил на НСО Военната прокуратура наема геодезисти да разследват тежката катастрофа с автомобил на НСО Ще има повторен оглед на двата автомобила от произшествието, случило се на входа на град Аксаково, който ще бъде извършен от експерти на Военната прокуратура, свързани с разследването Бургас ще е домакин на международен турнир по плажен тенис Бургас ще е домакин на международен турнир по плажен тенис Турнирът се организира от Спортен клуб „БИЙЧ ТЕНИС БУРГАС“ с подкрепата на Община Бургас и Българската федерация по тенис Първата дама Деси Радева: Той ме бие! (ВИДЕО) Първата дама Деси Радева: Той ме бие! (ВИДЕО) Въпреки „оплакването“ президентшата сияеше в дрескод смарт кежуал и определено плуваше в свои води, докато откриваше летния сезон на морето
Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Шер потвърди, че преди е отхвърляла ухажвания от Елвис Пресли, защото е била "нервна" заради репутацията му Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 68-годишният Мохбер оставаше в сянка в сравнение с други политици от иранската шиитска теокрация Мисис Бургас 2024  организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Мисис Бургас 2024 организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Ще се радвам да видя много усмивки и подкрепа за нашата инициатива, каза тя Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Въвежда се нова организация Русия връща корекомите Русия връща корекомите Във валутните магазини ще може да пазаруват само дипломати и чужди граждани Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Инфекцията с парвовирус В19 е неразличима от други леки заболявания Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Тодор Чалъков-Куката, Петко Караилиев-Чеченеца, Даниел Йорданов – Емили Тротинетката и соченият за техен съучастник Стоян Карапанов отричат умишлено да са искали да унижат 18-годишния тогава Денислав Делчев Почина един от създателите на Бийтълс Почина един от създателите на Бийтълс Емблематичен музикант, който помогна на легендарната група Бийтълс, издъхна на 86 години ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС Причината е високият дълг на страните-членки, това застрашава икономиката им 4-дневна работна седмица е успешна за всички, сочи проучване 4-дневна работна седмица е успешна за всички, сочи проучване Компании увеличават производителността, служителите са удовлетворени
Асен ВАСИЛЕВ Асен ВАСИЛЕВ Не че Борисов и Пеевски се изпраха, ние се изцапахме Виц на деня Виц на деня Той и тя седят прегърнати на дивана.
- За какво мислиш, скъпа? - пита той.
- За това което и ти - отговаря тя.
- Чудесно! В такъв случай донеси по една биричка...
Виц на деня Виц на деня - Скъпи, каза ли на шефа си, че ние, двамата, не можем да живеем с тази твоя малка заплата?
- Казах му...
- И той к'во?
- Каза да се разведем...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори