×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Невероятното приключение на една туристка в Китен или историята за мадам Живка, мосю Ачо и потната сервитьорка


Невероятното приключение на една туристка в Китен или историята за мадам Живка, мосю Ачо и потната сервитьорка
Снимката към публикацията на Лидия. Всяко съвпадение с лица, факти и обстоятелства е напълно случайно
23 Август 2020, Неделя, 14:31 ч.
Автор: Флагман.БГ

Коментарът е написан с изключително чувство за хумор

 

Флагман.бг публикува забавния коментар на Лидия Делирадева, който тя написа във фейсбук профила си. Постът е изключително любопитен, написан със страхотно чувство за хумор. Публикуван е през 2018 година, но и днес звучи изключително актуално:

Плажът в Китен, около 10.00 ч. сутринта.

Около нас започват да надуват дюшеци и да плющят плажно масло. Дебела майка крещи на дебелото си ревящо дете: „Некой ден че ми писне и че те разчекнем, беее!”. Възмутен гларус изразява мнението си за нея, като се изцвъква на чадъра й. Европейският „елит” е представен от група сърби и един унгарски хипопотам, чиито задни части, широки и необятни като прерията, затулят гледката към морето.

Към съседния чадър се клати мъж, видимо омагьосан от йодните изпарения.

- Аре, ма, Пешооо, още ли си пиян, д'еба, майка ти д'еба. Виж го, ма, виж го, ни знай къдей, ни знай…

Пешо, чието туловище напомня обрасъл цепелин, подръпва рибката в банския си и се запътва към плажната кръчма за шкембе чорба. Компанията се налива с бира и се уригва на воля към вълните.

Към 12.00 ч.

Спареният мамул в панталонките на продавача на „Млеееечна царевицаааа!” със сигурност е по-млечен от царевицата, която разнася.

Продавачът на гаден, оцветен в жълто и розово яйчен крем, е измислил нова реклама и пъчи космати гърди под носа ми: „Кооолкото го ближеш, по-голям става!”...

Световнонеизвестен фотограф разхожда слънчасало пони по плажа и предлага снимки. Понито е роб на системата, може би. А може би не.

Трима ячки мъже, с чела, широки, колкото клечка от сладолед, вдигат ръце и напомпват мускули за снимка.

Децата са прекрасни. Но не след дълго ще заприличат на родителите си.

Ден пореден. Около 9.00 ч. сутринта.

На плажа все още не е пренаселено. Въпреки това, точно над главата ми се разкрачват две мощни целулитни бедра. По репликите и дупликите разбирам, че са пристигнали европейските граждани мадам Живка и мосю Ачо. Мадам Живка е освободена жена. Вади лявата круша от горнището на банския си и щедро я омазва с лосион. Прибира я и повтаря ритуала с дясната круша. Опитвам се да бъда с Марсел Пруст, но крехката му импресионистична чувствителност е смазана от земното притегляне на крушите.

През това време мосю Ачо вече е готов за подвизи. Засилва се, хвърляйки върху прилежната ми хавлия пясък и прави в морето вампор. Флагът на спасителната кула е червен. Но мосю Ачо не признава червените флагове. Той е демократ.

Към мен се приближава малко русо момиченце и ми протяга пластмасова чашка, пълна с мокър пясък:

- Лельо, искаш ли сладолед?

- Какъв сладолед имаш, мъничка русалке? Шоколадов, сметанов, ягодов?

- Ягодов - светват очичките на детето.

Някъде отдясно се надига женски глас:

- Аз казáх ли ти да не досаждаш на хората с тоа пясък, ма!

Съчувствам на майката. Изисква се сериозно количество нерви, за да лишиш детето си от фантазия.

Около 8.00 ч. вечерта. Китен ни зове.

По тротоарите са накацали гъсто коли, като препечени от слънцето гигантски хлебарки. Сградите са толкова близо една до друга, че гостите на семеен хотел „Морска звезда“ си подават бирите през балконите и разменят наздравици с гостите на „Морска краставица“, а те от своя страна предават на „Морски таралеж“.

Попадаме в стъргалото на главната улица и тълпата от разголени горещи тела ни затиска в човешкото менгеме, лашка ни между магазините с китайски стоки, предлага ни евтини изживявания и евтини мечти. Вдишваме аромата на вечерта, който е досущ като в кухнята на работнически стол.

Влизаме в някаква кръчма и отегчена сервитьорка подпира ръкави на масата:

-Ох, припотих се, много жега днеска...

-Да ви изчакаме да се преоблечете?

-Ми, нье, то поизсъхна.

Поръчваме хубаво бяло вино. Искаме го добре охладено.

-Ми, то от това имами само на витрината. Но ше ви пусна музичка.

След миг над главите ни се извива страдание:. „Защооо няма радооост…“

Китен пее. Въздухът се е сврял в пролуките, наподобяващи улици. И в този гъмжащ неонов аквариум цацата се чувства отлично. Щастлива е, шета, поглъща и пърди.

Опитвам се да предам по телепатичен път на страдащата Софи Маринова, чието вибрато кънти над главите ни, че радост има и тя е в това, че ние сме китайският квартал на Европа.

Около 10.00 ч. вечерта край нас преминава рекламен автомобил тип баничарка, от който дамите и господата от китайското предградие се поканват на „500 безплатни шота на всеки кръгъл час!“

Наздраве, скъпи сънародници!

 


В категории: Животът


37
Коментара
Флагман.БГ Apple вкарва ChatGPT в iPhone Apple вкарва ChatGPT в iPhone 17/05/2024, Петък 13:20 0
37
Коментара по темата
37.
Потресен
26.08.2020 23:40:03
0
3
И още нещо като не ви харесва по черноморието стойте си в София и викайте на басейните плажове жалкари
36.
Потресен
26.08.2020 23:38:29
0
3
Аз по малоумна статия то даже това не е статия много смешен сайт в 99% от статиите единственото вярно е датата
35.
не баш
26.08.2020 13:21:52
0
1
по добре ние да ги вземаме от колкото гърците
34.
Баш китенец
26.08.2020 11:53:12
2
2
Кът са тъпи ше им земаме парите!
33.
българин ,а не софиянец
26.08.2020 02:26:22
1
6
някаква софийска простакеса се прави на интересна, само не разбирам простотията на тези които са го публикували. Не коментирам дали е вярно описанието- само пошлостта с която е написано
32.
Ааааа забелязах
25.08.2020 21:23:30
0
2
А за медията си много прав .
Виж само каква реклама ни предлагат , на руски казани за ракия.
А дали е законно?
31.
до 30
25.08.2020 21:19:06
1
2
Що бе Де'ба , и тук и на другите сайтове , като постваш , еднакво могат да те следят.
Каква е разликата?
Единствено , че тук става бързо и лесно.
30.
Де'ба и журнала
25.08.2020 19:45:19
1
4
Толкова ниско падна тази медия," не че някога е била на високо ниво - щом можеш да постващ без регистрация ". Всеки човек има избор, дали да посети българското черноморие или да яде киФтета по къмпингите на Гърция, няма лошо и това....там наистина е красиво. Но, не прави чест на такава медия...забравих и името..да си вади "хляба" по този начин. Жалко за журналистите, там опит няма да натрупат, ще си останат...как да го кажа по-точно..а МИЖИТУРКИ
29.
Недоволен селянин
25.08.2020 18:59:56
2
1
Не разбрахте, че по нашето черноморие си е селяния, тъкмо като за нас. Вие кво искате за 20-25 лв нощувки да сте обградени от топ модели и холивудски актьори ли ? Ако искате тишина, спокойствие, чистота, перфектно обслужване и да няма крещящи дебелани отивайте на Малдивите в някоя от онея частни вили във морето, обаче цялата почивка няма да ви излезе 200 лв на човек барабар с пътните. Винаги сме си били такива хаха искаме много за малко.
28.
До Флагман
25.08.2020 15:20:45
3
7
Ето така се гонят туристи от България. Със смехотворни ,поръчкови статии. Със сигурност има какво да се желае във всеки бранш. Но да оплюеш бизнеса в цял един град ,е меко казано -гнусно. Флагман ,когато отново се вземете хонорара от Община Приморско, за реклама ,се сетете че това са парите и на бизнеса в гр.Китен, който вие чинно опетнихте,по поръчка на един засегнат бизнесмен.
27.
ВСИЧКО КОЕТО Е ДАЛЕЧ ОТ МОРЕТО Е ПРОВИНЦИЯ
25.08.2020 12:35:56
0
8
ДО 25.....
НЕ САМО КИТЕН,ЦЯЛОТО БЪЛГАРСКО ЧЕРНОМОРИЕ е осеяно с прекрасни тихи ,чисти и романтични кътчета,стига да имаш,душа ,сърце и очи с които да погледнеш на тях.....И ненапразно чужденците с които съм разговарял ни
завиждат.....и не само те......вЕрвай ми...
Поздравления за коментара ти и 10+ за него от мен
26.
Пламен
25.08.2020 12:24:44
4
5
Хареса ми, успяхте да ме развеселите Флагман! Добре написано, с интелигентно(тънко) чувство за хумор.
25.
Гого
25.08.2020 11:17:05
1
12
Много ми е мъчно, когато чета подобни статии. Но за съжаление,част от действителността е такава. А Китен е моята любов от детството. Толкова хубост събрана, няма никъде другаде .
Уникална красота, а и трябва да споделя, че там намерих най-добрите си приятели. Вече 11години сме заедно.Малките улички и вълшебните плажове,залезите с любимите същества,преди,съпруга,сега и дъщеря, ме карат да живея за този миг.
Знаете ли мила ,авторке,човек открива онова,там, което носи в себе си. Разрови се в душата си и ще откриеш нещо различно. Опитай, Китен е вълшебство!
24.
Благодаря
25.08.2020 09:52:51
4
10
Някой плати за тази статия - Кой ли.
Нечий интереси са засегнати - Чии .
Няма лоша реклама - Да ,ама това е гнусно.
Завист и Злоба - да има я.
50 декара къмпинг - Е няма да го има.
Коректнос на Флагман -Нулева.
23.
ВСИЧКО КОЕТО Е ДАЛЕЧ ОТ МОРЕТО Е ПРОВИНЦИЯ
25.08.2020 06:24:16
0
9
ТОЧКА.......
22.
Лъвчо
24.08.2020 18:16:50
8
16
Уморени от сивото ежедневие на Софийските улици, трафик и блокади решихме да починем малко на Българското Черноморие! И тръгнахме от Бургас на юг... - Градина ( нищо общо с името, братче) Веселие - нямаше нито миг веселие (тъпо та чак вдлъбнато), Черноморец - странни и празни сгради напомнящи за алчността на новобогаташи... Созопол - ето тук вече се чудя как има все още заблудени хора, които да ходят на места,блато това ( сгради на по два метра една от друга, неподдържани и вонящи на мухал, тесни улици за разминаване дори пеша, какво остава да премине кола, "магазини" импровизация в дупки от подстълбищно пространство и целия град върху камънаци и скали... Приморско - е тук вече се усеща просветление на добър вкус и цивилизация, тук-там има чалготека, тук-там диско или поп музика и чисто. Та за въпросния КИТЕН !!! Драга списвателко на ФЛАГМАН, ако ТИ наистина си стъпвала в Китен някога, а писанията не са ти просто поръчка, би останала очарована от атмосферата на градчето, от културата на обитателите, от реда по улиците, природата (кеф ти гора, кеф ти море и плаж, кеф ти река, кеф ти скали...) След Китен надолу (юг) - Варвара, Царево, Лозенец... всяко от тези китни местенца си заслужава.
"Драги" ФЛАГМАНЦИ, глупаво е да акцентирате на диалектични несъвършенства или на телесна визия на заобикалящите ви. Може би нямате огледала или всяко огледало с пука от ужас при вида ви отразил се в него...
21.
Горчо
24.08.2020 18:14:50
9
12
Сарказъм, ирония. Забравихте в 6.30 ч. сутринта ужасното тропане на боклукчийския камион. Всичко е много вярно. Това е писано от високообразован човек с богат речник на когото му е писнало от мадам и мосю с големи претенции и малки обноски. Едно време за мутрите говореха: Едноклетъчно с многоклетъчно. (ако се сещате за какво говоря.) Сега е същото, но хората са други. Даже не спазват дистанция, маски не ползват и т. н.
За коментаторите няма какво да се каже. Личи им ниското ниво на "ентелигентност" и не могат да разберат смисъла на написаното.
20.
Прованс
24.08.2020 14:16:00
8
6
Тази с пиперливия език да си в нейния ареал.Който й е дал дипломата през някоя година така я е обучил и възпитал.Нещадтници ще ни поучават.С тях ще се сравняваме,комплексарите му неблагодарнии некадърни.
19.
алиса в страната на чудесата
24.08.2020 13:21:00
9
27
До авторката
Първо , в Китен няма нито една къща която да е на отстояние от друга на по-малко от 5 метра поне. За сравнение вижте къщите в Паралия Катерини.
Второ , на плажовете отдавна не се продават яйчени кремове.
Трето , по улиците могат да се разминат спокойно две коли , въпреки паркираните и то не на тротоара.
Четвърто , кръчмите отдавна станаха ресторанти.
И последно , авторката на хумористичния материал може да го е публикувала 2018 г. , но най-вероятно преживяванията и са от 1988 г.
А това , дали звучи актуално и днес , нека коментаторката и редакторката на Флагман дойдат тук и сами да се убедят.
18.
Въпрос
24.08.2020 10:27:05
4
24
Кой плати на Флагман за тази простотия.
Автор: Флагман - Дори ви е срам да напишете име под Автор.
17.
Възмутен гражданин
24.08.2020 10:08:58
5
21
Пост от 2018г.се побликува сега. Защо ли....вероятно тези който плащат за тази анти реклама ,ги боли че Китен е най посещавания курорт за 2020г.
16.
Една
24.08.2020 09:52:20
10
19
Доста хора се познаха, та затова не им хареса написаното. Нормално. Кофти материал навсякъде около нас.
15.
Изпростяване
24.08.2020 08:03:43
9
16
Флагман , вие наистина сте изкудкудякали.Какви простотии пишете!
14.
Кой
24.08.2020 06:56:06
9
20
Някой се припознаха в писанието и се засегнаха. На мен пък ми ареса.
13.
Иванов
23.08.2020 22:27:58
15
30
Прекрасно написано! Родна българска картинка! Нищо по-различно от соца
12.
Нина
23.08.2020 21:41:16
19
32
Само не разбрах, къде трябваше да се смея? Кое беше интересното, смешното, оригиналното???
11.
Почиваща в Китен
23.08.2020 20:33:22
17
33
Претендирам да имам творчески заложби, но този текст и да е напирал в мен, нямаше да го измисля така уникално,правдоподобно и с неподправено чувство за хумор. Браво на автора, картината е 3D!
10.
Байхуй
23.08.2020 19:41:31
28
31
Въпреки тази написана тъпотия ,Китен си най-доброти място на нашето море
9.
И аз.
23.08.2020 18:56:59
11
42
И какво от това. Китен пълен ли е с летовници? Пълен е и пращи по шевовете! А на "Златните" и "Албена" как е ? Пълен фалит.
8.
...
23.08.2020 17:23:32
13
44
На тази коментар - поста и се чете като някакъв много силен напън за оригиналност,но крайният резултат е някакво рядко лаЙно! Кухо,натруфено с пошлост и подигравки за телата на различни плажуващи индивиди!
Колите били "накацали" по тротоара като препечени хлебарки?! 'Ко ?!!!
7.
Публикуван е през 2018 година?!
23.08.2020 17:18:30
13
42
Чак сега ли го открихте тоя пасквил?
И сигурно си мислехте, че ще блеснете с тия простотии и просташки език? Много, много съм разочарован от вас.
6.
гражданин
23.08.2020 16:19:06
15
50
Не ме грабна,чел съм неща по темата написани с доста повече вкус и интелект,това е като комедийно шоу по Канал 1 -всичките смешки са тъпи и вече си ги чувал !
5.
До Авторката
23.08.2020 15:35:46
14
33
Бая Ентелект лъха от вас.....ни ви аресва,ни одете там ва....ноу лесно е!
4.
До Авторката
23.08.2020 15:35:20
10
20
Бая Ентелект лъха от вас.....ни ви аресва,ни одете там ва....ноу лесно е!
3.
До Авторката
23.08.2020 15:35:13
10
26
Бая Ентелект лъха от вас.....ни ви аресва,ни одете там ва....ноу лесно е!
2.
Читател
23.08.2020 15:17:20
23
61
Някой да каже на госпожа авторката, че в Дубай и Бахрейн има много хубави луксозни хотели и заведения, предлагащи невероятни изживявания, и въпреки големите жеги там, сервитьорите не са потни... ама една дребничка подробност - цените не са като в Китен
1.
родна мила картинка
23.08.2020 14:44:17
18
66
ми...баш така си е......1 към 1......
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо бургаските зрелостници избраха мълчанието пред приказката за стълбата (ВИДЕО) Защо бургаските зрелостници избраха мълчанието пред приказката за стълбата (ВИДЕО) Само двама от тях се решиха на интерпретативно съчинение за „Цената на компромиса“ във фейлетона на Смирненски Марихуана цъфна в градинката пред Районно управление на МВР Марихуана цъфна в градинката пред Районно управление на МВР Семенцата от канабис случайно се появили в градинката на ченгетата Пред очите на Пулев: Млатиха се до кръв в пандиза Пред очите на Пулев: Млатиха се до кръв в пандиза Топдиригентът Левон Манукян дирижира хора на затвора Извънредно заседание на НС във вторник - според някои депутати безсмислено Извънредно заседание на НС във вторник - според някои депутати безсмислено Народните представители ще изслушват премиера Димитър Главчев Дино парк – уникалната атракция, която завладя Южното Черноморие Дино парк – уникалната атракция, която завладя Южното Черноморие Атракционният център се намира в парк „Езеро“ в Бургас Ето коя е темата на матурата по БЕЛ, учениците ликуват Ето коя е темата на матурата по БЕЛ, учениците ликуват Вижте за кое произведение пишат зрелостниците Кандидат-депутатите на БСП откриват кампанията в червената крепост Созопол Кандидат-депутатите на БСП откриват кампанията в червената крепост Созопол Четвъртото място в листата е  за зам.-кметът на Созопол Тодор Дамянов, който провежда сериозна преференциална кампания Какво се промени на матурите тази година - отвори се нова възможност Какво се промени на матурите тази година - отвори се нова възможност Организацията в училищата е много стройна, видя репортер на Флагман в две различни софийски училища Пуснаха от ареста счетоводителка от случая порт „Европа”, вижте разказа на дъщеря ѝ Пуснаха от ареста счетоводителка от случая порт „Европа”, вижте разказа на дъщеря ѝ Жената била изведена от дома си в кв. Ветрен вчера в 8:30 ч. и досега е била разпитвана Адвокатката на осъдения за убийството на родителите си разкри, че се е предал заради скъсан кабел Адвокатката на осъдения за убийството на родителите си разкри, че се е предал заради скъсан кабел Венцислав Караджов е искал е да се самоубие тази сутрин, но е приел това като знак на съдбата, каза Зоя Тошкова
САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана  Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Напрежението е къкрило като в тенджера под налягане, коментира  Милен Керемедчиев Путин пристигна в Китай Путин пристигна в Китай Надява се да задълбочи стратегическото партньорство между двата най-мощни геополитически съперника на САЩ Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Полицаи са застанали до входа на болница "Рузвелт" в словашкия град Банска бистрица, където беше опериран Роберт Фицо
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори