×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Мъжът, стрелял срещу Роберт Фицо, ще се яви пред съда
  • Очакваме горещ уикенд
  • Отбелязваме Европейската нощ на музеите
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Сърфист, спасил 17 давещи се на плаж Силистар, помогнал и на спасителя да излезе от водата


Сърфист, спасил 17 давещи се на плаж Силистар, помогнал и на спасителя да излезе от водата
Дарена Чучулова разкри, че съпругът й Пламен е спасил 17 души от удавяне на плаж Силистар
17 Август 2020, Понеделник, 11:06 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Не бих казал, че ме е спаси, защото не бях бедстващ, но течението ме дръпна, сподели Симеон Петров

До момента съпругът ми е спасил 17 души на плаж Силистар, включително и морския спасител. Това каза пред бТВ Дарена Чучулова.

Цяло лято младата жена е в къмпинга със съпруга си и малкия им син. Тя снима от брега, докато мъжът й със сърфа вади удавници от бурното море, разказа репортерът Лора Стаматис. 

„Докато Пламен спасява хора, аз снимам, за да покажа на хората колко е опасно морето, защото много от тях подценяват силата на водата или надценяват собствените си възможности и се озовават в безизходица“, споделя Дарена. 

„Няколко пъти се случи, идвайки на плажа да виждаме давещи се и той веднага тръгва да ги спасява. Той не може да стои безучастен“, добавя тя. 

„Вчера му се обадиха и пристигайки на плажа видя двама бедстващи до скарите. Веднага се затича към тях. После се оказа, че има още двама давещи се и влезе втори път във водата“, каза Чучулова.

Герой! Този млад мъж спаси 5 души на плаж "Силистар"
 

„Не бих казал, че се е налагало да ме спасяват, защото не бях бедстващ, но след като влязохме да извадим давещите се, като ги натоварехме на сърфа, тръгнах след него, защото някой може да го пусне, но тогава ме дръпна и мен течението“, уточни спасителят Симеон Петров.

Морето продължава да е бурно и има опасни подводни течения. Плажуващите често подценяват ситуацията и не проявяват отговорност към живота си.

От Министерството на туризма обясниха, че заради открити исторически находки в края на плажа са се забавили с избора на концесионер. Той е избран на 1 юли, но му е трябвало време да събере цялата документация. Затова чак на 4 август е сключен договор с него. Оттук нататък има един месец, в който трябва да осигури спасители и медицинско обслужване. Иначе законовите срокове са спазени.

Тази сутрин на плажа има трима спасители. Управителят Иван Георгиев на фирмата, която осигурява водното спасяване, също заяви, че е имало техническа пречка няколко дни да няма спасители.

„Те пътуват от други населени места. Обадиха ми се сутринта, за да ми кажат, че колата им е прегряла“, заяви Георгиев. 

Плажуващи обаче твърдят, че повече от седмица не са виждали спасители на плажа и това се случвало периодично през цялото лято, а не само през последните дни. Управителят на фирмата отрече това.
 


В категории: Царево


8
Коментара по темата
8.
МИЛЕНА
18.08.2020 14:17:14
0
0
Със съпругът ми посетихме плаж Силистар на 10.07.2020 г. В тази връзка мога да кажа, че нямаше нито един спасител и останахме с впечатление, че плажът е не охраняем и никой не го стопанисва.
7.
Михайлова
17.08.2020 18:12:42
1
4
Напълно потвърждавам факта, че спасителите на Силистар са лаици и поста им е не оборудван. Години наред имаше много читав концесионер но от средата на миналото лято плажа е оставен на произвола. Цяло щастие е че няма пострадали. Много интересно за кога точно ще го оборудва новия концесионер. Но таксата за паркинг в нивичките си се събира
6.
Снежана Димитрова
17.08.2020 18:03:53
1
1
Това на какъв български език е , че нищо не разбрах .
5.
...
17.08.2020 15:52:44
3
5
Такива дето спасяват харата и после сами се рекламират са ясни....
Второ, псевдо спасителя се прави на голям плувец,видите ли,нямало нужда да го спасяват,ама течението го дръпнало..
Фалшиви герои...
4.
ПИШЕВ
17.08.2020 15:26:25
3
5
.....БРАВО......ДА Е ЖИВ И ЗДРАВ...!!!!
3.
Матю
17.08.2020 14:57:23
1
9
Ами като ги няма спасителите и той им върши работата от човечност, да му дадат на всичките заплатите.
2.
мислещ
17.08.2020 13:12:08
8
4
Тоя човек кога му остава време да си покара сърфа ?? Ми той по цял ден удавници вади :) Значи предлагам бизнес идея-купувате един джет /че със сърф е тегаво/ "паркирате" го до плажа и гледате за удавници /ясно е че там са много и постоянно/ ,като видите такъв го вадите с джета / ама преди да го качите питате дали ще плати/ и ако е съгласен гo изтегляте. Двама-трима на ден по 200лв и за месец сте избили парите за джета :)
1.
шеф Петров
17.08.2020 11:39:30
10
9
"Вчера му се обадиха и пристигайки на плажа видя двама бедстващи до скарите. Веднага се затича към тях."
и аз обичам да бедствам на скаРите много яки пържоли стават
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Напрежение в Агенцията за социално подпомагане, настояват за второ увеличение на заплатите Напрежение в Агенцията за социално подпомагане, настояват за второ увеличение на заплатите Заплатите на новоназначените колеги станаха в размер на 1400 лв. отново бруто. Което след удръжките означава, че част от социалните работници получават под 1100 лв. Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева
Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори