×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Без тези хора Бургас нямаше да е същият! Наградиха изявените дейци на културата


Без тези хора Бургас нямаше да е същият! Наградиха изявените дейци на културата
Кметът Димитър Николов награди изявени творци на церемония в експоцентър "Флора"
19 Юни 2020, Петък, 11:10 ч.
Автор: Флагман.БГ, снимки: Иван КОЛЕВ

За огромния им принос към културния живот на града специални награди получиха Недялко Йорданов, проф.Хикмет Мехмедов и композиторът Стефан Диомов

Най-изявените дейци на културата в Бургас бяха наградени на тържествена церемония, провела се в експоцентър „Флора“ снощи. Това бе и първото официално събитие в града след близо три месеца. На церемонията присъстваха кметът Димитър Николов, зам.-кметът по култура, туризъм и спорт Диана Саватева и зам.-кметът по образование и здравеопазване Йорданка Ананиева.

 

"Всички Вие - поети, писатели, артисти, танцьори, изпълнители, художници, фотографи, библиотечни, читалищни и музейни дейци сте духът на Бургас, неговото пулсиращо сърце. Един град колкото и да е красив би бил безличен без своята емоционалност, а това сте Вие", каза кметът Димитър Николов.

Специални награди за цялостно творчество бяха присъдени на двама известни и обичани творци, които имат огромен принос за културния живот на града и за неговата популярност -  поета, писател, драматург, музикант и общественик Недялко Йорданов и дългогодишния балетмайстор на Държавна опера- Бургас проф. Хикмет Мехмедов.

Проф.Хикмет Мехмедов получи награда за цялостен принос от кмета на града Димитър Николов

100-годишният вестник "Черноморски фар" получи награда за приноса за съхраняването на културната памет и отразяването на обществено-икономическия живот на Бургас и региона през последния век. Флагман.бг припомня, че създателите и голяма част от водещите журналисти в редакционния му екип през годините са кадри на вековния стожер.

Главният редактор на в-к "Черноморски фар" Силвия Шатърова със специалната награда за вековното издание

Обичаната и харизматична Тони Димитрова и талантливата художничка Лора Янева  бяха отличени с призове за активна доброволческа дейност по време на извънредното положение заради пандемията от коронавируса.(ВИЖТЕ ТУК)

Кметът връчи и наградите на лауреатите от Националния поетичен конкурс "Христо Фотев". Тази година първото място бе за Цвета Делчева, съпътстващите отличия са за Роза Боянова и Румен Леонидов.

 Награди получиха още  :

- Стефан Диомов, композитор,  

- Невена Михайлова, хормайстор, ДЪРЖАВНА ОПЕРА - БУРГАС 

- Румяна Кралева, актриса,  ДЪРЖАВЕН КУКЛЕН ТЕАТЪР    

- Антоанета Кръстникова, актриса,  ДТ "АДРИАНА БУДЕВСКА"  

- Светлан Иванов, препаратор, художник, помощник-реставратор, РЕГИОНАЛЕН ИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ

- Иванка Йовкова,  главен библиотекар в отдел "Заемна за възрастни" , РЕГИОНАЛНА БИБЛИОТЕКА "ПЕЙО ЯВОРОВ"

-Кольо  Кехайов, художник ,СДРУЖЕНИЕ НА ДРУЖЕСТВО НА ХУДОЖНИЦИТЕ

- Лилия Моллова, уредник фонд живопис, БХГ "ПЕТКО ЗАДГОРСКИ"

- сп. "Море"

- Светлин Йосифов, фотограф,БФО,  

-Мария Събева, главен експерт, РЕГИОНАЛНА ДИРЕКЦИЯ АРХИВИ - БУРГАС

- НЧ "Пробуда 1880"

- НЧ" Тракия 1930

- НЧ "А. Златаров 1940"

- НЧ "Л. Каравелов 1940" 

- НЧ "А. Страшимиров 1980"

- Роза Боянова,поет, редактор, основател и арт-педагог в литературно студио "Митични птици" -

- Стефан Диомов, композитор,  

- Атанаска Бонева, хормайстор,  ПФА "СТРАНДЖА"

„За мен беше огромно удоволствие да бъдем заедно и да спазим малко позакъснялата тази година традиция - връчването на отличия по повод 24 май. Благодаря Ви за духа, вдъхновението и ежедневния Ви труд! Очарованието на Бургас са неговите поети, писатели, артисти, танцьори, изпълнители, художници, фотографи, библиотечни, читалищни и музейни дейци“, завърши кметът Димитър Николов.

Кметът на Бургас Димитър Николов награди Венелин Тодоров, представител на фотографската общност. Тодоров е автор на част от най-атрактивните снимки и всеки ден показва очарованието на града
Без неудобство издателите на настоящото списание „Море“ получиха награда от кмета, въпреки крайно несъстоятелния вид на изданието през последните години
Тони Димитрова бе наградена за изключителната й доброволческа дейност
Настоящият екип на в-к Черноморски фар

 




В категории: Бургас


Кой да почерпи днес
Кой да почерпи днес 11/05/2024, Събота 09:49 0
Не правете това днес!
Не правете това днес! 11/05/2024, Събота 09:20 0
10
Коментара по темата
10.
Марчето
23.06.2020 22:24:46
0
2
Явно кметът на Бургас е над Бойко Борисов. Борисов и журналята ги глобиха, че са без маски. Но на кметът-слънце и компания макар що такова не се случи
9.
майтап
19.06.2020 19:25:39
0
3
Роза Боянова от село Раброво, Кулско никога не може да впечатли бургазлии. Тук сме родени между Петя Дубарова и Христо Фотев! По-скромни бъдете и се снишете малко! И най-добре излезте в заслужен отдих!
8.
Аман от такива дър*или!
19.06.2020 16:18:17
0
4
Защото точно такива стари муцуни не дават път на младите, а напротив- драпат със зъби и нокти, плюят ги, мачкат ги с връзки тук-там, докато младите хващат пътя и заминават в чужбина! Такива повече да не се награждават! Не сме съгласни! Да се търсят и награждават млади хора с бъдеще, за да бъдат поощрени да останат!
7.
ебс
19.06.2020 16:14:41
0
3
Ама то една поетеса Роза Боянова- да припаднеш! Смях през сълзи!
6.
До 3
19.06.2020 14:56:38
0
6
Коментарите по-долу не са обиди и лошотия. Става въпрос за справедлиео оценяване и на останали дейности и личности. Прав е номер 4, някои от тези хора са омръзнали с непрекъснатото им споненаване и награждаване. А защо не се споменават и не се кръстят улици на големи бургаски спортисти. Тази привилегия е запазена само за политици и културни дейци. Защо по спирките на града не сложат снимки на нашите ученици, които станаха световни и олимпийски шампиони по математика, информатика и др. Те трябва да се оценяват и насърчават. А кога ще наградят лекари, мед.сестри и други, който ни лекуват и помагат в изхранването на населението в тази криза? Те са обаче далеч от погледите на управляващите в града. С тях не биха седнали на една маса. За тези жизнено важни хора се сещаме само когато се разболеем и даваме мило и драго да ни спасят или отиваме да си напълним чантите в супермаркетите. Даже и тогава рядко се сещаме да им кажем: БЛАГОДАРЯ!38
5.
А
19.06.2020 14:42:25
1
7
Тия ги награждават за N-ти път голям мазнене от страна на герберухите към културтрегерите
Кмета като учел в СПТУ по Автотранспорт Автотото само от култура се е интересувал
4.
Бургазлия
19.06.2020 14:36:43
1
5
Определено повечето хора на снимките имат голям принос за развитието на бургаската култура! Но за поредна година виждам само “стари муцуни”! Надявам, се че не са “захапали кокала” докато не си отидат от този свят един ден. Аз ВЕЧЕ предпочитам да виждам и млади дейци, защото това ми напомня на..... Едно време когато завършвах университета и никой стар ръководите(ръководител от време-Оно, комунистическо) не искаше да ме вземе на работа и да ми даде шанс защото нямаш никакъв стаж по специалността и още не съм се утвърдил като професионалист. Дано да дадат “колала”
И на младите един ден, иначе ще стане като моята!
П.С.: след като ме подрязаха на 7 места, заради това, че нямам стаж, аз емигрирах в чужбина!
3.
Магдалена Добрева
19.06.2020 13:03:24
2
7
Хората винаги ще има за какво да недоволстват!
Честно, защото всеки път, когато прочета някоя статия тук и се насоча към моментарите, срещам само обиди и лошотия?! Това не е нормално, толкова крив народ с толкова ограничено мислене. Радвайте се за постиженията на хората, вместо да намирате все за какво да се заяждате!
2.
Матю
19.06.2020 11:38:37
5
16
Господин Кмете, какъв пример давате по време на пандемия? Няма маски, няма 2 метра разстояние. Само цуни-гуни, прегръдки и ръкостискания. Ресторантите не могат да работят като хората, но на Вас мероприятия да се блъскате по гърдите с тях са разрешени. А после, вдигнали се слуачите на инфекция. Ако всички правехме като вас, полицията щеше да ни санкционира. Сега да напишат глоби на всички участници, за да няма двоен стандарт.
1.
Марчето
19.06.2020 11:28:47
1
18
Общината май се оля да награждава и оценява културни дейци. Други хора за уважение, отбелязване и награждаване в Бургас в други сфери няма ли? Само политици и културни дейци, някои със съмнтелна слава.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Няма места в ясла и забавачка за 10 000 от София Няма места в ясла и забавачка за 10 000 от София Столицата разполага със 198 общински детски градини, в които се полага грижа за приблизително 44 000 деца Забраняват вноса на твърде стари автомобили Забраняват вноса на твърде стари автомобили Целта е модернизиране на автомобилния парк в страната Ще смени ли Халваджиян най-големия хейтър в журито на Капките - Фънки Ще смени ли Халваджиян най-големия хейтър в журито на Капките - Фънки Старая се да правя градивна критика и влагам точно това в коментарите ми. Не правя коментар, за да го мачкам, а за да му дам тласък за работа, посочи той Надя потресе всички, след като се вмъкна в леглото на Ергенът Надя потресе всички, след като се вмъкна в леглото на Ергенът "Не я интересувал никой... Но даже и че детето й ще гледа това предаване, достатъчно е голямо  И поведението на майка си, което нито е за пример, нито е възпитателно! Горкото!", пише зрителка на Фейсбук страницата Не правете това днес! Не правете това днес! Днес има забрана да се работи  Разгеле! Уволниха Банда Банда от БНТ Разгеле! Уволниха Банда Банда от БНТ От управата все се надявали водещата да стане по-уверена, да заеква по-малко и да намали броя на лапсусите С концертна премиера на бургаския композитор Петя Тончева стартира "СОЛиСиМи" С концертна премиера на бургаския композитор Петя Тончева стартира "СОЛиСиМи" Публиката в залата на НХК се наслади и на соловите изпълнения на обой, флейта, виола, ксилофон, тъпан, цигулка и др. Днес ни удря най-силната геомагнитна буря от 20 години Днес ни удря най-силната геомагнитна буря от 20 години Според учените има възможността сателитите на по-висока орбита да бъдат засегнати Лекари-садисти от български град вързаха за леглото 104-годишна пациентка Лекари-садисти от български град вързаха за леглото 104-годишна пациентка Уведомени са и полицията, и прокуратурата в града за действията на лекарите от болница „Света Петка“ 10 фрази табу по време на кавга, които могат да разрушат една връзка за миг 10 фрази табу по време на кавга, които могат да разрушат една връзка за миг Ето кои са те 
От 15 години тя не спира да ражда, защото... От 15 години тя не спира да ражда, защото... Росарио от Тексас непрекъснато забременявала, докато най-накрая не родила момиченце Какво можем да научим от едно пресъхващо море за живота след еко катастрофа Какво можем да научим от едно пресъхващо море за живота след еко катастрофа Преди 60 години Аралско море започна да пресъхва, оставяйки солена, безплодна земя след себе си Клиентите на ОББ ще изтръпнат от тази новина Клиентите на ОББ ще изтръпнат от тази новина Ще има куп проблеми с мобилните приложения и онлайн банкирането в следващите два дни  Автобус с пътници падна в река в Санкт Петербург, има жертви Автобус с пътници падна в река в Санкт Петербург, има жертви Според местната прокуратура, жертвите са четири Шок! Булка се оказа младоженец Шок! Булка се оказа младоженец 27-годишна китайка от провинция Хубей неочаквано преди да сключи брак научи, че всъщност е биологичен мъж Сериозен недостиг на работна ръка в туризма и в Гърция Сериозен недостиг на работна ръка в туризма и в Гърция Сезонът започна с около 80 000 свободни работни места Стана ясно кой печели "Хелс Китчън" Стана ясно кой печели "Хелс Китчън" Железни договори на участниците ги карат да пазят мълчание, но... Отнемат книжката за хвърлен фас Отнемат книжката за хвърлен фас Забранено е да спите с колата си Всички го пием, цената му скача драстично заради... Всички го пием, цената му скача драстично заради... Има глобален недостиг Почина легенда в бойните спортове Почина легенда в бойните спортове Роденият през 1963 г. боец е починал в дома си заобиколен от близки
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Да ти се похваля, наредих пъзела само за 2 дни!
- И какво от това!?
- Ми, на кутията пише - за 3-4 год.
Виц на деня Виц на деня Влиза шефът в офиса, води трима чужденци и казва на секретарката:
- Миме, направи кафета за тия тримата педе*аси!
- Глас от групичката:
- Двама са педе*астите, аз съм преводачът.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Разликата между колата и жената е, че ако чукнат колата ще забележиш...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори