×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бойчев: Кризисното преструктуриране на икономиката мина, сега трябва да възстановим бизнеса


Бойчев: Кризисното преструктуриране на икономиката мина, сега трябва да възстановим бизнеса
Административната тежест за кандидатстване по мерките за помощ да е колкото може по-малка, призова бургаският депутат в икономическата комисия
21 Май 2020, Четвъртък, 19:00 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ (снимка: Авторът)

В България се завърна голяма работна сила, което увеличава потенциала за инвестиции, отговори му министър Караниколов

Областният координатор и бургаски депутат от ГЕРБ Димитър Бойчев поздрави изпълнителната власт за начина, по който се е справила до момента с овладяването на икономическата криза вследствие на пандемията от коронавируса Covid-19.

Той участва в изслушването на министъра на икономиката Емил Караниколов в ресорната парламентарна комисия тази седмица.

Бойчев се обърна към министъра: „Ще започна с поздравления предвид Вашите компетенции със справянето в тази ситуация с кризата. Наистина не се почувства липса на стоки, което в другите държави се видя. Не се почувства и липса на материали като маски; преструктурира се бързо икономиката, което наистина е достойно за уважение и Ви поздравявам. Но според мен вече този етап го минахме и трябва да се съсредоточим към възстановяване на икономиката и на бизнеса, защото това е по-сериозното на този етап и за в бъдеще.“

Емил Караниколов отговори: „Вие казахте, че сме се справили. Справихме се благодарение на служителите в министерствата, благодарение на хората, които работеха в магазините и благодарение на техните мениджъри, защото се стиковахме и бяхме един пакет. Същото се случи и при моловете – виждате, нямате проблем с моловете. Просто тази криза ни научи на по-добра координация.“

Димитър Бойчев попита министъра как вижда ситуацията с българския бизнес оттук насетне предвид и зависимостта на нашата икономика от външни фактори.

Той приветства и планирано увеличение на извънредната кризисна мярка за малките фирми, свързана с безвъзмездна помощ между 3 и 10 хиляди лева.

Депутатите получили много обаждания по въпроса.

„Явно е доста успешна мярка и, доколкото разбирам, с доста облекчени изисквания, което е много хубаво. И наистина, във връзка с възстановяването, административната тежест трябва да е колкото може по-малка, за да могат представителите на бизнеса да кандидатстват по-лесно“, подчерта Димитър Бойчев.

Той поиска информация и за друга готвена мярка – отпускане до 100 хиляди лева за средните предприятия.

Бойчев попита как може да се кандидатства за нея и дали това е свързано с изготвяне на инвестиционни проекти.

Емил Караниколов неколкократно подчерта, че и двете мерки целят най-вече осигуряване на ликвидност за бизнеса. Важно било да не се освобождават хора от работните места, така че по-лесно „да се завърти колелото“ на икономиката отново.

Друга цел била да се предотврати „най-страшното“ - междуфирмена задлъжнялост.

Според Караниколов България влязла в кризата „в кондиция“. Това не било негово мнение, а на Европейската комисия.

По думите му обаче краткосрочните мерки са приключили и сега започвали да действат средносрочните. От икономическата криза можело да се излезе до края на 2021 г. Това обаче зависело до голяма степен от партньорите в Европа, с които България е свързана.

Този модел на икономическа криза ще бъде много интересен за нас и може би ще има много по-бързо възстановяване, прогнозира Емил Караниколов.

Той обясни, че в България се е завърнала значителна работна сила, което предоставяло изключителни възможности и потенциал за навлизане на големи външни инвеститори в страната.


В категории: Бизнес , Политика


Флагман.БГ 6 издайнически знака, че той е луд по теб 6 издайнически знака, че той е луд по теб 17/06/2024, Понеделник 22:00 1
Всеки втори лекар у нас е над 55 г.
Всеки втори лекар у нас е над 55 г. 17/06/2024, Понеделник 19:00 5
11
Коментара по темата
11.
*********
22.05.2020 07:52:07
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
10.
*********
21.05.2020 21:54:46
0
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
9.
улица Тамара
21.05.2020 21:10:41
0
5
Никой няма нужда да го спасяват. Достатъчно е да не пречат тикви и каскети.
8.
Гротескно
21.05.2020 21:04:13
0
6
Никой не може да надмине себе си!
Става все по-жалко.
Троловете ще се включат панически да се спасяват.
7.
Иванов
21.05.2020 20:48:18
1
10
Крайно недостатъчно е да сложиш очила и вратовръзка за да си компетентен
6.
Pipo
21.05.2020 20:44:03
0
11
Абе кво си лижете един на друг, никой от туризма не ползва 60 на 40 не отговаря нито 3-10хиляди щото кой летен хотел до март ес по нисък оборот той е с нулев и в 2019 и 2020 затова никога няма да спечелите избори в Несебър щото сте неадеквстни
5.
Милена
21.05.2020 20:42:11
1
11
Бойчев разбира ли от икономика?
4.
рибар
21.05.2020 20:16:07
1
10
Да развиваш бизнес може ако си община или министерски съвет
3.
Da
21.05.2020 20:11:17
8
3
Като не искат да работят за 400 евро да развият частен бизнес тогава.Нали е много лесно.И да започнат да дават заплати за хиляди нали това искат и те.Щом искаш заплата голяма трябва и да даваш голяма заплата.
2.
Политици
21.05.2020 19:25:44
1
9
Приватизирайте училищата защото не можете да развивате учениците за модерния свят!!!!!!
Никога прогреса не идва отгоре а от нуждите на пазара!!!!! Хората правят икономиката не политиците.
1.
Marinero
21.05.2020 19:05:48
3
22
Абе мутри гербаджийски, кой от завърналите се емигранти ще ви работи за 400 евро на месец?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Бургаска майка побесня, синът й направи страшна глупост, която ще й струва 9000 лв. Бургаска майка побесня, синът й направи страшна глупост, която ще й струва 9000 лв. 15-годишният подкара трактор в парка до ОЗК "Арена" и заби го в дърво 6 издайнически знака, че той е луд по теб 6 издайнически знака, че той е луд по теб Психолог обясни как да познаеш, че мъжът наистина те харесва По тези неща ще разпознаете атрактивната жена По тези неща ще разпознаете атрактивната жена Ето кои са признаците Топ 5 на най-мистичните жени според астрологията Топ 5 на най-мистичните жени според астрологията Ето кои са те  Земетресение разлюля Пловдив (СНИМКА) Земетресение разлюля Пловдив (СНИМКА) Епицентърът му е бил на 5 км от Асеновград, на 15 км от Пловдив и на 150 км от София Рецепта за млечен крем с череши и ягоди Рецепта за млечен крем с череши и ягоди Вкусен и освежаващ плодов десерт за нула време Доматеният сок без сол е полезен за сърцето Доматеният сок без сол е полезен за сърцето Консумацията му е ефективна в различни възрастови групи Спипаха 11 мигранти на АМ "Тракия", изгоряха с по 3000 евро Спипаха 11 мигранти на АМ "Тракия", изгоряха с по 3000 евро Сред трафикантите има българи и сърби Опитваме се да покажем, че Созопол не е само море Опитваме се да покажем, че Созопол не е само море Имаме много чужденци – рано-рано се превърнахме в интернационален град, отбеляза кметът Тихомир Янакиев Задържаха психичноболния, нападнал дете с нож Задържаха психичноболния, нападнал дете с нож Прокуратурата постанови незабавното му отвеждане в лечебно заведение
Избирателите са гладни не за политически тези, а за истински хора, които казват истината Избирателите са гладни не за политически тези, а за истински хора, които казват истината 24-годишен кипърец без политически опит и без официална диплома за висше образование става част от ЕП, след като получи внушителна подкрепа  Футбол с екстри: Германия спешно търси проститутки да обслужват Евро 2024 Футбол с екстри: Германия спешно търси проститутки да обслужват Евро 2024 Феновете масово търсят жрици на любовта, британците са мераклии номер 1 Извънредно от Бъкингам! Лекарите на Чарлз в бойна готовност Извънредно от Бъкингам! Лекарите на Чарлз в бойна готовност Монархът взе решение, което променя живота му Милионерите в САЩ са повече от населението на България Милионерите в САЩ са повече от населението на България Те са се увеличили с 500 хил. за една година 17-годишна почина след "целувката на смъртта" 17-годишна почина след "целувката на смъртта" Ариана Рей Делфс от Флорида починала заради тежка инфекциозна мононуклеоза, причинена от вируса Епщайн-Бар ГЕРБ-СДС кани на срещи партиите по график ГЕРБ-СДС кани на срещи партиите по график Поредността е определена според електоралната тежест показана на последните избори Защо Даниел Бачорски е съсипан Защо Даниел Бачорски е съсипан Брат му е в комуна  Зеленски готов за мирни преговори още утре, ако Русия напусне Украйна Зеленски готов за мирни преговори още утре, ако Русия напусне Украйна  Конференцията за мир, която се проведе в Швейцария, приключи Бой на футболни фенове в Гелзенкирхен преди мача Англия - Сърбия, има задържани Бой на футболни фенове в Гелзенкирхен преди мача Англия - Сърбия, има задържани  Пострадали за няколко души Пари за Овена, любов за Близнаците, а Ракът да внимава с храната! Пари за Овена, любов за Близнаците, а Ракът да внимава с храната! Хороскоп за деня – 17 юни 2024, понеделник 
Петър ВИТАНОВ, евродепутат: Петър ВИТАНОВ, евродепутат: Атмосферата в БСП е отровена Виц на деня Виц на деня - Прощавайте, къде е главният ви готвач?
- Отиде отсреща да хапне и веднага ще се върне!
Виц на деня Виц на деня Нарушител обяснява на катаджия:
- Бях под въздействия на психотропни същества...
- Казва се "вещества".
- Не, имам предвид жената и тъщата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук На оптимиста му харесва да живее. На песимиста му се налага.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори