×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Първият вицепрезидент на Иран Мохбер поема функциите на Раиси, извънредни избори ще има до 50 дни
  • Австралийската полиция арестува 554 души в операция срещу домашното насилие
  • Таксиметрови шофьори обявиха безсрочен протест срещу закриването на стоянки в София
  • Словакия разследва дали стрелецът на Роберт Фицо е действал сам
  • Предотвратиха опит за държавен преврат в Конго
  • Новата седмица започва с валежи на места в страната
  • Честваме паметта на светия мъченик Талалей Лечител и на света Лидия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Какво разкрива за връзката ви позата, в която заспивате


Какво разкрива за връзката ви позата, в която заспивате
Източник: Една.бг
20 Февруари 2020, Четвъртък, 21:40 ч.
Автор: Флагман.Бг

Като цяло езикът на тялото може да бъде чудесен начин да научите повече за динамиката във взаимоотношенията ви, независимо дали са романтични или не

Всички знаят, че ключът към поддържането на здрави отношения е добрата комуникация, но каква роля играят всички онези неща във вашата връзка, които не се въртят около говоренето – като гушкането например? Оказва се, че доста голям.

Според проучване от 2014 г. на психолога от Университета на Хертфордшир професор Ричард Уайзман, позицията, в която се гушкате с партньора си, може да бъде огромен показател за вашето щастие и отношения.

Като цяло езикът на тялото може да бъде чудесен начин да научите повече за динамиката във взаимоотношенията ви, независимо дали са романтични или не. „Езикът на тялото е отличен показател за това, което е в съзнанието на хората и нещата, които те не казват. Наистина е точен до 80%“, разкрива пред Elite Daily Трейси Браун, експерт по езика на тялото. Когато става дума за сън обаче, езикът на тялото не трябва да се приема на 100%, като се има предвид факта, че двойката не винаги разполага телата си умишлено по определен начин по време на сън.

Проучването на Уайзман, в което над 1000 души са помолени „да опишат предпочитаното си положение за сън и да оценят личността и качеството на връзката си“, разкрива, че 86% от анкетираните, които са признали, че спят на по-малко от сантиметър разстояние един от друг, твърдят, че са щастливи в отношенията си, в сравнение само с 66% от двойките, които спят на няколко сантиметра един от друг.

Ето какво друго може да каже предпочитаната от вас позиция за сън за вашата връзка:

Ако двамата спите в двата края на леглото с гръб един към друг

В своята рубрика в “Daily Mail” експертът Трейси Кокс нарича спането в противоположните краища на леглото „преди развод“ или „след скандал“, в зависимост от ситуацията. „Многото пространство между вас по време на сън обикновено се равнява на емоционалното разстояние, докато сте будни“, пише тя. За разлика от това, „94% от най-щастливите двойки са тези, които протягат крак или ръка един към друг, разменят дума, целувка или друг успокояващ и мил жест.“ Кокс също пише, че ако прекарате нощта обвили ръце около себе си, защото не усещате любовта на партньора си, може подсъзнателно да се опитвате да защитите сърцето си – физическа реакция на емоционален проблем, който е на по-дълбоко ниво.

Ако спите здраво прегърнати и лице в лице

Така може да ви стане горещо, неудобно или просто неприятно (особено през летните месеци), но това може да е позицията, която е най-показателна за всеотдайни, взаимни и дълбоки отношения, в които не можете да се наситите един на друг. Да спиш в ръцете на партньора си може да е знак за истинско удовлетворение от отношенията. „Това означава, че животът ви е преплетен, че работите като двойка“, казва Пати Ууд, експерт по езика на тялото. „Вероятно завършвате изреченията си и се грижите много един за друг.“

Ако спите гръб в гръб, но дупетата ви се докосват

Не се притеснявайте, спането по този начин не означава, че мразите половинката си! Това може да показва желанието ви да останете свободен дух, дори когато сте романтично обвързани. Пати Ууд казва, че докосването единствено на дупетата демонстрира вашата ангажираност да останете сексуално свързани. И все пак гледането в различни посоки показва способностите и на двамата да цените собственото си пространство, да се доверявате един на друг и да останете независими.

Ако спите в поза „лъжички“

Според Кокс, лъжицата е „класическото щастливо положение на двойката – и двамата сте влюбени и искате да бъдете физически близки.“ Ууд нарича лъжицата „уязвима“, изтъквайки, че това е една от най-сексуално изкушаващите позиции за гушкане. Ууд разказва пред “Cosmopolitan”, че ако сте малката лъжица, позицията е сексуална, но и означава „Аз ти се доверявам.“ Ако сте голямата лъжица, това може да означава, че сте защитник на партньора си, а ако спите прегърнати по този начин, но с малко разстояние помежду си, това означава „Пазя ти гърба, можеш да разчиташ на мен“, без да е толкова сексуално.


В категории: Животът


Коментари
Напусна ни емблематична актриса
Напусна ни емблематична актриса 20/05/2024, Понеделник 14:17 0
Флагман.БГ Задължително сложете сода в прането с хавлии Задължително сложете сода в прането с хавлии 20/05/2024, Понеделник 13:20 1
Флагман.БГ Ужасяващо! Откриха тялото на млад мъж на пътя Ужасяващо! Откриха тялото на млад мъж на пътя 20/05/2024, Понеделник 13:00 0
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Каталогът на пияните шофьори в Бургаско - БМВ-та, Мерцедес и микробус на "Еконт" Каталогът на пияните шофьори в Бургаско - БМВ-та, Мерцедес и микробус на "Еконт" НАП пусна на търг нови предложения на автомобили иззети от пияни и дрогирани водачи Напусна ни емблематична актриса Напусна ни емблематична актриса Носителка е на десетки награди и отличия от национални и международни фестивали Тяло на млад мъж е намерено на пътя между Стара Загора и Нова Загора Тяло на млад мъж е намерено на пътя между Стара Загора и Нова Загора На място е изпратен екип на „Пътна полиция“, който е установил, че лек автомобил „Фолксваген“ е катастрофирал и починалият е неговият водач Съдът обяви за недействителен избора на Ешрефов за кмет на Омуртаг Съдът обяви за недействителен избора на Ешрефов за кмет на Омуртаг В решението се казва, че в хода на делото са констатирани множество нарушения на правилата за провеждане на избори за кмет Летният сезон стартира с недостиг на 70 000 работници Летният сезон стартира с недостиг на 70 000 работници Българската асоциация за туризъм с писмо до президента и премиера за спешно решение на проблема с издаването на работни визи Извънредно! Инфаркт уби 17-годишен в Бургас Извънредно! Инфаркт уби 17-годишен в Бургас Загиналият е от кв. Акациите, причината вероятно е свръхдоза наркотици Плашещо: Над 1 милион души в трудоспособна възраст у нас са неактивни Плашещо: Над 1 милион души в трудоспособна възраст у нас са неактивни В повечето от общините в България заетостта е под или около 50%, става ясно от доклада Защо държавните служители у нас получават по-високи пенсии Защо държавните служители у нас получават по-високи пенсии Общо работещите българи, за които работодателите у нас внасят осигуровки, към края на първото тримесечие на тази година са 2 252 798 Високите цени на имотите у нас отказват и гръцките купувачи Високите цени на имотите у нас отказват и гръцките купувачи Разходите за строителство в София са по-високи отколото в Мадрид и Барселона Нова магнитна буря удря Земята днес, внимавайте Нова магнитна буря удря Земята днес, внимавайте Очаква се явлението да започне около 18:00 часа българско време
Влюбих се по време на „Dancing stars”, призна тази звезда Влюбих се по време на „Dancing stars”, призна тази звезда Приех факта, че ще обличам всякакъв вид рокли, каза тя Загуби сърцето на "Ергена", но спечели друго по-ценно Загуби сърцето на "Ергена", но спечели друго по-ценно Вместо това открих нещо, което може да се окаже много по-ценно – истинско женско приятелство Израел не бил замесен в смъртта на иранския президент Ебрахим Раиси Израел не бил замесен в смъртта на иранския президент Ебрахим Раиси "Не бяхме ние", каза ирански служител, пожелал анонимност Иран потвърди смъртта на президента Раиси Иран потвърди смъртта на президента Раиси Обявяват го за мъченик  Ебрахим Раиси загинал? Хеликоптерът на президента е изгорял напълно Ебрахим Раиси загинал? Хеликоптерът на президента е изгорял напълно Няма признаци на живот в останките, съобщи ръководителят на иранския Червен полумесец Телецът да не надценява силите си и да не пренебрегва знаците на съдбата! Телецът да не надценява силите си и да не пренебрегва знаците на съдбата! Хороскоп за деня – 20 май 2024, понеделник Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Бен Афлек и Дженифър Лопес са пред развод, а мнозина смятаха, че ще остареят заедно Всеки трети сърбин мрази ЕС Всеки трети сърбин мрази ЕС Увеличава се броят на тези, които не искат страната им да е част от Европейския съюз Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Осем линейки и дронове също са част от спасителните усилия Топ 5 енергийни места в България Топ 5 енергийни места в България ма земи със силна и лековита енергия, за които хората разказват, че там компасите се побъркват, а часовниците спират
Асен ВАСИЛЕВ Асен ВАСИЛЕВ Не че Борисов и Пеевски се изпраха, ние се изцапахме Виц на деня Виц на деня Той и тя седят прегърнати на дивана.
- За какво мислиш, скъпа? - пита той.
- За това което и ти - отговаря тя.
- Чудесно! В такъв случай донеси по една биричка...
Виц на деня Виц на деня - Скъпи, каза ли на шефа си, че ние, двамата, не можем да живеем с тази твоя малка заплата?
- Казах му...
- И той к'во?
- Каза да се разведем...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори