×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Шеф-готвач Красимир Петров: Кулинарното изживяване е съществена част от всяко сватбено тържество


Шеф-готвач Красимир Петров: Кулинарното изживяване е съществена част от всяко сватбено тържество
Работата му впечатлява гостите на различни лични тържества, бизнес и специални събития и коктейли
20 Януари 2020, Понеделник, 16:03 ч.
Автор: Флагман.БГ

Диригентът на Средиземноморски ресторант Салини ще има свое вкусно събитие на Grand Wedding Expo 2020

Сватбеното тържество е изключително емоционално наситен момент. Всички бъдещи младоженци искат всеки миг от него да е съвършен и споделен с най-близките им. Затова, дълго и внимателно избират отделните детайли, които заедно да формират сватбата на мечтите им. За да им помогне в избора, Гранд Хотел и СПА Приморец за втора поредна година организира свое авторско сватбено изложение: Grand Wedding Expo. На 25 и 26 януари то ще събере специалисти от сватбения бранш, ще покаже сватбени декорации, великолепно ревю булчински рокли и облекла за най-малките гости и включително - идеи за сватбено меню, които всеки може да опита. Грижа за този кулинарен момент ще има шеф-готвач Красимир Петров и неговия екип от Средиземноморски ресторант Салини. Вкусното им събитие ще стартира на 26 януари (неделя) от 13 часа. Повече - разказва неговият автор.

- Бихте ли се представили?

- Казвам се Красимир Петров и се занимавам с кулинария от над 10 години. Смело мога да кажа, че това е моето поприще, което ми носи истинско и неподправено удовлетворение. Работя в Средиземноморски ресторант Салини от няколко години, като в последно време съм диригент на кухнята - и заемам поста главен готвач. Моя е отговорността за всичко - от избора на качествени продукти, изготвянето на нови менюта и добрата колаборация между колегите до доволството на гостите ни. Занимавам се и с друго изкуство - рисувам. В последно време обаче, платната ми са основно кулинарни. Стремя се постоянно да надграждам знанията и уменията си. Крада си идеи от кулинарните канали, готварски книги от къде ли не, пътувания и реални ресторанти в които откривам чудесни неща. В най-голяма степен съм повлиян от любимите ми средиземноморска и френска кухня. Щастлив съм, че мога да работя това, което обичам и работата ми носи радост на гостите на Гранд Хотел и СПА Приморец.

- Ще имате собствено събитие на Grand Wedding Expo. Какво ще покажете на  него?

- Ще представя в коктейлен формат най-предпочитаните от нашите гости предястия и основни за сватбено меню. Всеки от гостите на събитието ще има възможност сам да опита популярните вкусове. Освен това, ще разкажа повече за кулинарната страна на сватбеното тържество - и разбира се, ще съм на разположение за въпроси.

- Колко време преди сватбата е добре младоженците да изберат менюто за тържеството?

- За да могат да запазят точно своята предпочитана дата за сключване на брак в Гранд Хотел и СПА Приморец, много бъдещи младоженци резервират деня година преди тържеството. Моята среща с тях е няколко месеца преди най-важния ден. Разполагаме с готови богати менюта, от които могат да избират. Има многобройни предложения за салати, студени предястия, топли предястия, основни. С радост откликваме и на желания за ястия, които не са налични в картите.

- Знаят ли обичайно бъдещите семейства, какво меню искат?

- Повечето се затрудняват при избора. Обичайно, посочват основен продукт, който предпочитат - свинско, телешко, пилешко, риба, около който изграждаме менюто. Грижим се, за хармонията между отделните степени. Като цяло, търсенето е за традиционни вкусове, които биха се харесали на всеки. Посрещаме и много чуждестранни гости, включително като домакини на сватбеното им тържество. За тях сме изпълнявали и много интересни предизвикателства. Примерно, скоро приготвихме като предястие в сватбено меню скаген - традиционно скандинавско ястие.

- Какво трябва да имат предвид бъдещите младоженци, когато избират ресторант и меню за сватбеното тържество?

- Кулинарното изживяване е интегрална част от всяко сватбено тържество. Затова, изборът на ресторант е много важен детайл. Храната събира хората, носи радост на сетивата, дава сили и енергия. Тя винаги е била и ще бъде важна част от тържествата в живота на човек. На сватбата, младоженците гощават своите гости, грижат се за комфорта им, включително в кулинарно отношение. Това е част от традиционната благодарност за споделения радостен ден. Затова, моят съвет е да изберете ресторант с екип, който има отношение към храната, влага винаги пресни продукти, има изградени дългосрочни отношения с местни производители. За подобен повод, с качеството не би трябвало да се прави компромис. Задължително е и всяка степен от менюто да се приготвя непосредствено преди поднасянето ѝ, независимо дали гостите са 20 или 200. Това изисква добре оборудвана кухня, достатъчно пространство, професионален отлично стикован екип. Друг важен момент, който трябва да се има предвид при избора на сватбено меню е своевременното събиране на информация от гостите относно различни специфични диети, хранителни алергии и непоносимости. Менюто за вегани, вегетарианци, за децата се избира отделно.

- Какво се случва след първоначалния избор на меню?

- Бъдещите младоженци, техни близки и приятели идват на дегустация. Представяме им избраните ястия в пълен формат, за да могат не само да се насладят на вкусовете, но и на визията на всяко от тях. Случвало се е да приготвим няколко различни неща, които бъдещи младоженци, живеещи в чужбина пристигат специално за да опитат със свои близки.

- Как изглежда съвършеното сватбено меню?

- Хората познават гостите си и знаят, какво обичат. Няма храна, която не препоръчвам, всичко е позволено. Достатъчно е да има хармония между отделните продукти и степени на менюто. В този смисъл, всяко сватбено меню е съвършено, когато е избрано с мисъл за гостите, съобразено с тях и приготвено добре, с качествени продукти и поднесено в точния момент.

Красимир Петров е човекът, който винаги е готов с отговор на екзистенциалния въпрос „Какво ще сготвим днес?“. Работата му впечатлява гостите и на различни лични тържества, бизнес и специални събития и коктейли. Заповядайте да опитате предложенията за сватбено меню (предястие и основно), поднесени в подходящ коктейлен формат на 26 януари (неделя) от 13 часа. Входът за Grand Wedding Expo 2020 е свободен. Партньор на изложението за втора поредна година са DJ Service.

 


В категории: Бургас


Флагман.БГ Откриха мъртъв изчезналия журналист Откриха мъртъв изчезналия журналист 21/05/2024, Вторник 21:43 0
България Всички новини
Две патрулки и криминалисти заклещиха сливенската G класа на бул."Христо Ботев" в Бургас Две патрулки и криминалисти заклещиха сливенската G класа на бул."Христо Ботев" в Бургас Не е ясно какво точно се случва със скъпото возило  Тя е бивша Мис България, но се обезобрази и заприлича на пласмасова кукла Тя е бивша Мис България, но се обезобрази и заприлича на пласмасова кукла "Не ми харесва, че масово момичетата изглеждат като клонинги и губят индивидуалността си", обяви тя в интервю преди година Психиката му не издържа след Ергенът, отиде на психотерапевт Психиката му не издържа след Ергенът, отиде на психотерапевт Младенов остава в историята на романтичното предаване и като Ергенът, целувал най-много момите – цели 130 пъти, преброиха от шоуто Ако ядете маруля - задължително прочетете тази новина Ако ядете маруля - задължително прочетете тази новина Имат пестициди Как тази чалгаджийка се изложи в Черешката на тортата Как тази чалгаджийка се изложи в Черешката на тортата Косъм в тиквичките съсипа вкусната вечеря на фолк певицата Peppou за пръв път във Fabric Club Peppou за пръв път във Fabric Club Стилът му е разпознаваем, а траковете му с House, Techno, Melodic Techno и Indie Dance са тотални хитове Президентът поиска категоричен отговор: Ще има ли в крайна сметка хранилище за ядрени отпадъци в Странджа Президентът поиска категоричен отговор: Ще има ли в крайна сметка хранилище за ядрени отпадъци в Странджа Повече от 3 месеца, след като слухът за изграждането на такова плъзна в обществото, никой не знае какво ще е бъдещето на най-красивата и зелена територия в страната Цената на глас е 100 лева, имаме най-много сигнали от Бургас, обяви вътрешният министър Цената на глас е 100 лева, имаме най-много сигнали от Бургас, обяви вътрешният министър Във връзка с мигрантския натиск министър Калин Стоянов посочи, че ситуацията е спокойна и в „пъти по-добре в сравнение с миналата година“ Простреляха 29-годишна българка в Италия Простреляха 29-годишна българка в Италия Жената работи като проститутка Започват интересни турнири по тенис, плуване и жиу жицу в Бургас Започват интересни турнири по тенис, плуване и жиу жицу в Бургас Вижте цялата програма за следващите дни 
Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Местен курорт беше преименуван на шега на "Новата Москва", но опасенията от колонизация не са на майтап Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Бретони и рошави коси за непринудена, но разкошна визия Почина известен журналист Почина известен журналист Погребението ще бъде от 14 часа утре на гробищата на "Рогошко шосе" Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности На такива събития станало невъзможно да срещнеш нормален човек, казва турският президент Амал Клуни участвала в разследването на военни престъпления в Газа Амал Клуни участвала в разследването на военни престъпления в Газа Клуни заяви, че е била помолена от прокурора Карим Хан да се присъедини към експертна група Тя е известна актриса, но явно не може да кара мотоциклет, потроши се цялата Тя е известна актриса, но явно не може да кара мотоциклет, потроши се цялата Нина Добрев е шинирана след жестъка катастрофа Почина голяма футболна легенда Почина голяма футболна легенда През 1966-а година той играе на финала на Световното първенство, но Германия губи от Англия с 2:4 след продължения в един от най-дискусионните мачове за титлата Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Състоянието на простреляният словашки премиер се подобрява Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Шер потвърди, че преди е отхвърляла ухажвания от Елвис Пресли, защото е била "нервна" заради репутацията му Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 68-годишният Мохбер оставаше в сянка в сравнение с други политици от иранската шиитска теокрация
Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Всички зрелостници ще получат точките от проблемната задача в матурата по БЕЛ Виц на деня Виц на деня Дете към майка си:
- Не ме целувай пред градината, че имам гадже.
- И как се казва?
- Рая.
- Какво стана с Никол?
- Болна е.
Виц на деня Виц на деня - Докторе, много ме сърби между пръстите на краката! - оплаква се девойка.
- Между кои по-точно? - пита лекарят.
- Между двата палеца.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Само една сричка казана в Гражданското... и вече си женен.
Само едно име казано насън... и си разведен...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори