×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ще има ли АКТ 16 Небостъргачът в ж.к."Меден рудник"? Топката е прехвърлена към Общината


Ще има ли АКТ 16 Небостъргачът в ж.к."Меден рудник"? Топката е прехвърлена към Общината
Ако Общината заложи средства за паркинг и подпорна стена в бюджета за следващата година, сагата с Небостъргача ще приключи
14 Ноември 2019, Четвъртък, 12:31 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Собствениците успяха да извървят дългия път и реализират всичко, което се искаше от тях

 

Ще заложи ли Община Бургас в Бюджет 2020 средства за изграждането на паркинг и подпорна стена до Небостъргача в ж.к.“Меден рудник“?

Това питат над 250-те собственици на апартаменти, които са на финалния етап за получаване на АКТ 16.

Преди няколко месеца ЕВН достави дългоочаквания трафопост, както и електромерите. Закупени са и асансьорите и се очаква „Булелектрис“ да замени старите времянки с индивидуални партиди за всеки апартамент, както и такива за общите части.  

Бургаската фирма още през лятото бе дала едномесечен срок, за да изпълни поръчката, но към този момент все още не са свършили работата си. Все пак очакванията са до края на годината монтирането на електромерите да приключи, с което да се реши един от основните проблеми на живущите в Небостъргача.

След това топката се прехвърля към Община Бургас. Последната стъпка преди получаване на АКТ 16 е изграждането на паркинг и подпорна стена.

През 2018 година в бюджета бяха заложени 500 хил.лева, но от администрацията тогава поставиха условия – ще инвестират публични средства само, ако Сдружението на собствениците в Небостъргача изпълни всички други условия преди получаване на АКТ 16. 

Тогава те не успяха, но днес надеждите на семействата, които преди време повярваха в мечтата – да живеят в модерна жилищна сграда, са Общината да изпълни обещанието си и да отдели средства в новия бюджет за инфраструктурата в района.

Над 250-те собственици преминаха през 9-те кръга на ада в последните 12 години, тъй като строителният гигант „ГМ Строй“ фалира по крайно съмнителен начин и остави сградата недовършена и те със соствени средства трябваше да я въведат в експлоатация. 

Мегаатракцията на меденруднишката архитектура е първият български небостъргач и единствен засега в Бургас. 


В категории: Меден Рудник


10
Коментара по темата
10.
Иванчо
15.11.2019 09:02:34
0
2
Да беше се запознал с най-високите сгради в България, преди да пишеш тъпотии от сорта, че въпросната сграда е първия български небостъргач и единствен такъв Бургас. Дори хотел Мираж е по-висок от нея. Да не говорим за х-л Родина в София, строен още през 1981 година.
9.
Alf
14.11.2019 16:47:44
0
7
Пред нашите блокове в Лазур никой не е правил нищо през последните 50 години........Искаме и ние и паркинг и инфраструктура......
8.
До Sad
14.11.2019 14:31:01
2
16
Дори и без получен АКТ16, по новия закон всички са длъжни да си декларират имотите и съответно да плащат данъци.
7.
Berserker
14.11.2019 14:00:14
7
19
Поредния гербав популизъм, откъде-накъде с парите от нашите данъци ще се подпомага частна инициатива? То тогава всяка строителна фирма може да поиска общината да и доплаща за някои разходи. Който е бил луд да купува на "зелено", да си бере ядовете!
6.
Прав е 1
14.11.2019 13:36:19
2
28
Не може така, с нашите данъци да се строи и достроява паркинга на небостъргача, което си е задължение на строителя и собствениците по разрешението за строеж!
5.
Дааа
14.11.2019 13:06:51
1
37
Някакви санкции за строителя инвеститор 1-ви клас в община Бургас или вече е отличник по успоеваемост на евросредсредства по европроекти?
4.
Стига
14.11.2019 13:01:51
1
35
Строителя крал, крал, ЕВН му купил трафопостовете, общината, ще му стри паркинга... Ми то така всеки може. Накрая няколко милиона не ще ли за пропуснати ползи от кражби...
Наистина няма такава държава!
3.
Наблюдател
14.11.2019 12:59:32
2
26
Ако се спазва и прилага правилно ЗУТ, сградата не може да получи Разрешение за въвеждане в експлоатация, предвид липсата на паркинги! Инъче чисто популистично може да се случи всичко!
2.
Sad
14.11.2019 12:47:38
28
31
Много си тъп номер 1. Сметни след като се въведат в експлоатация колко местни данъци ще се съберат от 250 апартамента. А има и магазини. Ще видиш, че общината има изгода да им изгради паркинга, защото ще си избие данъците за няколко години
1.
Волтер
14.11.2019 12:45:02
8
60
Откъде накъде общината с моите данъци ще строи частен обект на някакви бунаци, дето са си купили обещание за евтин апартамент от абсолютен мошенник, който целия град знае? Това не е ли незаконно?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Силвия Алексиева е носител на голямата награда на конкурса "Петя Дубарова" Силвия Алексиева е носител на голямата награда на конкурса "Петя Дубарова" Бургаският конкурс на името на Петя Дубарова не е само най-добрият литературен форум за средношколско творчество Голям скандал с бившата резиденция на Тато в Банкя Голям скандал с бившата резиденция на Тато в Банкя В зелените площи като гъби изникнали и над 20 незаконни постройки Едва на 38 години почина известен волейболист Едва на 38 години почина известен волейболист Загуби битката с рака  Тя пръска сексапил в "Денсинг старс", готви се за скок към парламента Тя пръска сексапил в "Денсинг старс", готви се за скок към парламента Мъжът й Константинос Хайнас я тласка към ново амплоа Затъваме, хора! България си отива пред очите ни, алармира социолог Затъваме, хора! България си отива пред очите ни, алармира социолог Това или продължава спираловидно надолу, или се появява някой с диктаторски уклон, който се харесва на хората като възможност за изход, подчерта Първан Симеонов Киче, ти ли си? Киче, ти ли си? Естрандата певица е заприличала на рокаджийката Милена  Tленните останки на цар Фердинанд ще бъдат пренесени в България Tленните останки на цар Фердинанд ще бъдат пренесени в България След кончината му в гр. Кобург през 1948 г. тялото на цар Фердинанд I е положено временно в криптата на католическата църква "Св. Августин" в същия град. Този скандал разтърси Евровизия Този скандал разтърси Евровизия Дисквалифицираха Нидерландия Информационна шатра откриха БСП в ж.к. „Меден рудник“ Информационна шатра откриха БСП в ж.к. „Меден рудник“ На събитието присъстваха кандидати за народни представители начело с водача инж. Петър Кънев Мъж загина при челен удар на два автомобила Мъж загина при челен удар на два автомобила Екипи на полицията регулираха движението
Шофьор загина при тази тежка катастрофа Шофьор загина при тази тежка катастрофа Инцидентът стана на пътя Велико Търнонов-Русе На тази световна знаменитост му писна, погна измамниците, печелещи на негов гръб На тази световна знаменитост му писна, погна измамниците, печелещи на негов гръб Дейвид Бекъм е в битка за 1 млрд. паунда  Какво се случва с тях двамата. Не са се виждали от месеци Какво се случва с тях двамата. Не са се виждали от месеци „Това нищо не значи“, коментира майката на Валери – двукратната олимпийска шампионка по стрелба Мария Гроздева Тези естрадни звезди станаха земеделци Тези естрадни звезди станаха земеделци Като истинска лейди Катя е поела по-леката, креативна и аристократична работа – градинския дизайн и цветарството Защо Швеция цензурира „Евровизия“ и какво общо има с това Палестина Защо Швеция цензурира „Евровизия“ и какво общо има с това Палестина Телевизията в Стокхолм довечера ще заглуши звука от залата и ще пусне изкуствени аплодисменти, докато се излъчва израелската песен Почина най-известният инвеститор за всички времена Почина най-известният инвеститор за всички времена Американският милиардер, родом от Масачузетс, основава инвестиционната компания Renaissance Technologies през 1982 г., а също така използва математически алгоритъм за търговия на фондовата борса От 15 години тя не спира да ражда, защото... От 15 години тя не спира да ражда, защото... Росарио от Тексас непрекъснато забременявала, докато най-накрая не родила момиченце Какво можем да научим от едно пресъхващо море за живота след еко катастрофа Какво можем да научим от едно пресъхващо море за живота след еко катастрофа Преди 60 години Аралско море започна да пресъхва, оставяйки солена, безплодна земя след себе си Клиентите на ОББ ще изтръпнат от тази новина Клиентите на ОББ ще изтръпнат от тази новина Ще има куп проблеми с мобилните приложения и онлайн банкирането в следващите два дни  Автобус с пътници падна в река в Санкт Петербург, има жертви Автобус с пътници падна в река в Санкт Петербург, има жертви Според местната прокуратура, жертвите са четири
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Да ти се похваля, наредих пъзела само за 2 дни!
- И какво от това!?
- Ми, на кутията пише - за 3-4 год.
Виц на деня Виц на деня Влиза шефът в офиса, води трима чужденци и казва на секретарката:
- Миме, направи кафета за тия тримата педе*аси!
- Глас от групичката:
- Двама са педе*астите, аз съм преводачът.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Разликата между колата и жената е, че ако чукнат колата ще забележиш...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори