×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Носител на наградата „Нестинарка“ тази година е проф. д-р Костадин Бураджиев


26 Август 2019, Понеделник, 13:15 ч.
Автор: Флагман.Бг

Призът ще бъде връчен на церемонията по откриване днес от 20.30 часа в Летния театър, веднага след пъстрото шествие на гостуващите състави от 17.30 часа

Тазгодишната награда за народно песенно и танцово творчество "Нестинарка" отива при проф. д-р Костадин Бураджиев. Призът ще бъде връчен официално на 26-ти август, понеделник, от 20.30 часа на сцената на Летния театър, по време на тържествената церемония, с която ще бъде открито 47-то издание на Международния фолклорен фестивал в Бургас.

Специални гости на събитието ще бъдат големите български народни певици Валя Балканска, Калинка Згурова и Янка Рупкина, както гайдарят на Родопа планина Петър Янев и оркестрите "100 каба гайди" и "Дельо Хайдутин".

Безспорно творчеството на проф. д-р Бураджиев заема важно място в българската и световна фолклорна култура. Той е изтъкнат творец, интерпретатор, музикален изследовател, композитор, диригент, педагог и общественик.

Проф. Бураджиев допринася много за издигането на равнището на ПФА "Добруджа",  с който е изнесъл над 1000 концерта в България и много страни в света, между които Германия, Холандия, Белгия, Италия, Русия, Китай, Тайланд, Лаос и др. Той е написал емблематични хорови и оркестрови пиеси, музикално танцови сюити за почти всички професионални ансамбли в България. Неговият богат творчески репертоар се изпълнява и от десетки самодейни хорови и инструментални състави.

С ансамбъл "Добруджа" има издадени 4 дългосвирещи грамофонни плочи, 6 CD-та ("Присъствие", "Песни и хора от Добруджа", "Добруджанска тройка", "Песен и обич", "Магически гласове от България" 1 и 2 - издадени от SABAM, Белгия), в които са включени негови авторски композиции и обработки. Проф. Бураджиев е издал различни пособия за народни инструменти, между които и 4 сборника за тамбура - солови пиеси със съпровод на пиано, на народен оркестър, сборник "40 песни за народен хор", "Пиеси за народен оркестър", "Пиеси за народен хор и народен оркестър" и др.

В момента той е преподавател в Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство /АМТИИ/ в град Пловдив. Творческият път на композитора е съпътстван с множество награди на Министерството на културата и Съюза на българските музикални и танцови дейци.

 

* Международния фолклорен фестивал започва още в 17.30 часа с пъстро шествие на всички гостуващи състави от площад "Тройката" до Летния театър.

 

** Ето и пълната програма по часове и дни на гостуващите състави:

47-МИ МЕЖДУНАРОДЕН ФОЛКЛОРЕН ФЕСТИВАЛ - БУРГАС 2019 

26.08.2019 Г. /ПОНЕДЕЛНИК/ 

17:30 ЧАСА

ДЕФИЛЕ НА ВСИЧКИ СЪСТАВИ

ОТ ПЛ. ТРОЙКАТА -  ОБЩИНА БУРГАС - ЛЕТЕН ТЕАТЪР

 

20:30 ЧАСА

ОТКРИВАНЕ НА МФФ НА СЦЕНАТА НА ЛЕТЕН ТЕАТЪР С УЧАСТИЕТО НА:

ГОЛЕМИТЕ БЪЛГАРСКИ ИЗПЪЛНИТЕЛКИ:

ВАЛЯ БАЛКАНСКА, КАЛИНКА ЗГУРОВА И ЯНКА РУПКИНА

ЗАЕДНО С ГАЙДАРЯ НА РОДОПА ПЛАНИНА ПЕТЪР ЯНЕВ,

СЪСТАВИ "100 КАБА ГАЙДИ" И "ДЕЛЬО ХАЙДУТИН",

ВСИЧКИ СЪСТАВИ УЧАСТНИЦИ В МФФ 2019 Г.

 

27.08.2019 ГОД. /ВТОРНИК/

СЦЕНА ОХЛЮВ

18:30 ЧАСА

КОНЦЕРТ НА РУСИЯ /ГРАД КОГАЛИМ/

 

19:00 ЧАСА

КОНЦЕРТ НА КИПЪР

 

СЦЕНА АРХЕОЛОГИЧЕСКИ МУЗЕЙ

18:30 ЧАСА

КОНЦЕРТ НА СЪРБИЯ

 

СЦЕНА ОБЩИНА

18:30 ЧАСА

КОНЦЕРТ НА БЪЛГАРИЯ

 

19:00 ЧАСА

КОНЦЕРТ НА ГРУЗИЯ

 

СЦЕНА КОМПАС

18:30 ЧАСА

КОНЦЕРТ НА СЛОВАКИЯ

 

СЦЕНА ПРЕД ЛЕТЕН ТЕТЪР

19:00 ЧАСА

ОРКЕСТЪР РУМЪНИЯ

 

ВТОРА ФЕСТИВАЛНА ВЕЧЕР:

20:00 ЧАСА

ЛЕТЕН ТЕАТЪР

УЧАСТВАТ: ПОЛША, РУСИЯ /КАМЧАТКА/, РУМЪНИЯ

 

 

28.08.2019 Г. /СРЯДА/

СЦЕНА ОХЛЮВ

18:30 ЧАСА

КОНЦЕРТ НА БЪЛГАРИЯ

 

СЦЕНА АРХЕОЛОГИЧЕСКИ МУЗЕЙ

18:30 ЧАСА

КОНЦЕРТ НА РУМЪНИЯ

 

СЦЕНА ОБЩИНА

18:30 ЧАСА

КОНЦЕРТ НА ПОЛША

 

19:00 ЧАСА

КОНЦЕРТ НА РУСИЯ /КАМЧАТКА/

 

СЦЕНА КОМПАС

18:30 ЧАСА

КОНЦЕРТ НА ГРУЗИЯ

 

СЦЕНА ПРЕД ЛЕТЕН ТЕТЪР

19:00 ЧАСА

ОРКЕСТЪР СЪРБИЯ

 

ТРЕТА ФЕСТИВАЛНА ВЕЧЕР:

20:00 ЧАСА

ЛЕТЕН ТЕАТЪР

УЧАСТВАТ: СЛОВАКИЯ, РУСИЯ /КОГАЛИМ/, КИПЪР, СЪРБИЯ

 

 

29.08.2019 Г. /ЧЕТВЪРТЪК/

СЦЕНА ОХЛЮВ

18:00 ЧАСА

КОНЦЕРТ НА РУСИЯ /ГРАД КАМЧАТКА/

 

18.30 ЧАСА

КОНЦЕРТ НА РУМЪНИЯ

 

СЦЕНА АРХЕОЛОГИЧЕСКИ МУЗЕЙ

18:00 ЧАСА

КОНЦЕРТ НА ПОЛША

 

18:30 ЧАСА

КОНЦЕРТ НА КИПЪР

 

СЦЕНА ОБЩИНА

18:00 ЧАСА

КОНЦЕРТ НА СЪРБИЯ

 

18:30 ЧАСА

КОНЦЕРТ НА СЛОВАКИЯ

 

СЦЕНА КОМПАС

18:30 ЧАСА

КОНЦЕРТ НА РУСИЯ /ГРАД КОГАЛИМ/

 

СЦЕНА ПРЕД ЛЕТЕН ТЕТЪР

19:00 ЧАСА

НОСИТЕЛЯТ НА ГРАН ПРИ НА МЕЖДУНАРОДНИЯ ХОРОВ КОНКУРС

"ГОВОРИТ МОСКВА" 2018 Г.

НАРОДЕН ХОР "ТРЕПЕТЛИКА" И

ДЕТСКА ФОЛКЛОРНА ФОРМАЦИЯ "ШАРЕНИ ГАЙТАНИ"

 

19:30 ЧАСА

ГОЛЯМОТО ФЕСТИВАЛНО ХОРО

 

ЧЕТВЪРТА ФЕСТИВАЛНА ВЕЧЕР:

20:00 ЧАСА

ЛЕТЕН ТЕАТЪР

УЧАСТВАТ: ГРУЗИЯ, БЪЛГАРИЯ

 

СЦЕНА ПРЕД ПАНТЕОНА

20:00 ЧАСА

ДА ЗАИГРАЕМ И ЗАПЕЕМ ЗАЕДНО С УЧАСТНИЦИТЕ В

МЕЖДУНАРОДНИЯ ФОЛКЛОРЕН ФЕСТИВАЛ - БУРГАС 2019

 

22:30 ЧАСА

МИСТИЧНИЯТ ОГЪН И ТАЙНСТВОТО НА НЕСТИНАРИТЕ

 

 

30.08.2019 Г. /ПЕТЪК/

17:30 ЧАСА

ДЕФИЛЕ НА ВСИЧКИ СЪСТАВИ

ОТ ПЛ. ТРОЙКАТА - ОБЩИНА БУРГАС - ЛЕТЕН ТЕАТЪР

 

СЦЕНА ПРЕД ЛЕТЕН ТЕТЪР

19:00 ЧАСА

КОНЦЕРТ НА БЕРКОВСКИ ДУХОВ ОРКЕСТЪР

 

20:00 ЧАСА

ЗАКРИВАНЕ НА МФФ - ГАЛАКОНЦЕРТ - ЛЕТЕН ТЕАТЪР


В категории: Бургас


Коментари
Флагман.БГ Ергена е жалко, мамино детенце Ергена е жалко, мамино детенце 17/05/2024, Петък 10:29 0
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
На мен, ако някое такова лигавещо хайванче ми врътне такъв номер – да ме зареже с балната рокля чрез видео писъмце, жална му майка На мен, ако някое такова лигавещо хайванче ми врътне такъв номер – да ме зареже с балната рокля чрез видео писъмце, жална му майка За тези, които се чувстват разочаровани или излъгани, Нордел предлага да последват примера на шведските републикански активисти и да изразят недоволството си по нестандартен начин Ергена е жалко, мамино детенце Ергена е жалко, мамино детенце Никога не е имало толкова жалък ерген Верижна катастрофа затапи бул.“Тодор Александров“ в Бургас Верижна катастрофа затапи бул.“Тодор Александров“ в Бургас Инцидентът стана преди около час Криминалист хвали полицаите в Пловдив за задържането на Караджов, бил високорисков Криминалист хвали полицаите в Пловдив за задържането на Караджов, бил високорисков Дори да не е виновен за смъртта на родителите си, е закоравял до такава степен, че може лесно да премине границата, коментира Иван Савов Има ли право Кирил Петков да използва кола на НСО Има ли право Кирил Петков да използва кола на НСО Според бившият заместник-ректор на академията на МВР Милен Иванов колата, в която е пътувал бившият премиер, не се е движила много бързо Блъфирал ли е Венцислав Караджов, че ще има много пострадали, ако полицаи влязат в дома му? Блъфирал ли е Венцислав Караджов, че ще има много пострадали, ако полицаи влязат в дома му?  Осъденият на доживотен затвор бивш полицай е говорил, че се е подготвил с опасни вещества, но такива не са открити Преписването невъзможно? Над 800 квестори на матурата в Бургаско Преписването невъзможно? Над 800 квестори на матурата в Бургаско Момичета, които се явяват на държавния зрелостен изпит, споделиха, че се надяват да им се падне „Приказка за стълбата“ Изтеглиха Вариант 15 на матурата по български език Изтеглиха Вариант 15 на матурата по български език Над 50 000 дванайсетокласници се явяват на първия задължителен зрелостен изпит Драмата в Пловдив приключи, барикадиралият се бивш полицай се предаде Драмата в Пловдив приключи, барикадиралият се бивш полицай се предаде След цяла нощ убеждаване от психолози и с полицаи, той не е изпълнил заканата си Късмет за Везните, а Лъвът да внимава с парите Късмет за Везните, а Лъвът да внимава с парите Хороскоп за деня – 17 май 2024, петък
САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана  Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Напрежението е къкрило като в тенджера под налягане, коментира  Милен Керемедчиев Путин пристигна в Китай Путин пристигна в Китай Надява се да задълбочи стратегическото партньорство между двата най-мощни геополитически съперника на САЩ Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Полицаи са застанали до входа на болница "Рузвелт" в словашкия град Банска бистрица, където беше опериран Роберт Фицо
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Учителката пита ученик:
- Кажи ми, какво знаеш за Луи 16-ти?
- Отрязали са му главата г-жо.
- Друго?
- Друго не са му рязали.
Виц на деня Виц на деня - Започнах работа в администрацията!
- Какво по-точно?
- И аз не мога да ти кажа...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук По-добре да хвърлиш букета, отколкото да го гушнеш...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори